Ticība un tās loma mūsu dzīvē

Vai tā liecina par cilvēka vājumu vai spēku? Un arī ticēt varam daudzkam, kas nu kuram tuvāk sirdij- saviem spēkiem, prātam un tt. Un arī pārdabiskajam!

AivarsN  https://youtu.be/RopvPNiPiT0

marselis  jurks
ja paanalize "ticibas" veidosanas aktu,tad lielakoties tiek runats par prata procesu (noticu,ticu ,apsaubu(binara operesanas sistema)).
Ticibas aktu filosof., teologija iedala 5 veidos par kuriem kadreiz jau biju pieminejis(ticibas akts attiecas uz visu,ne tikai uz Dievu un Ta Likumu esamibu).
Ticibas nostiprinasana ari iet pa dazadadiem celiem un veido dazadus tas dzilumu.
Ka 5 veidu parasti piemin parliecibu(lieciba),ka kvalitativi jaunu psihisku slieksni ,kur tiek operets ar jedzieniem Sirds-prats....utl.
Ceru,kad uztveri tematisko skatijumu!

marselis  ps....,biezi seit , citur tiek pieminets par "robezam,kvalitati,kvantitati "utl.,ta teiktu svarsta principu-,"jo vairak atliecas pa kreisi,jo lielaka bedze bus pa labi",ta teiktu zinamai robezai krisanai-, lidz "zemei"",vai pacelsanai lidz ""debesim",seit jautajums varetu but par viduspunktu?
Vilna , svarsta principi nesaubigi darbojas fenomena pasaule(duals),ta teikt klasiska Nut.fizika,ka noteiktas fenomenalas pasaul.cikla spirale.Nebutu jaapsauba ari citas kvalitates ,noumena pasaulr.spirali,kura it ka paklaujas citam likumibam(kvant.,subat.teor.) ,bet tomer ir saistita ar klasiskas fizikas principiem.
Tas varetu papildinat izpratni par "Ticibas" fenomenu un tas pareju uz Noumenu.

Geisha  Maniem mazdēliņiem ir 2 vecmāmiņas. Viena aizrautīgi Dievu lūdz un savus mazdēliņus ir redzējusi tikai pāris reizes pēc tēva uzstājīga lūguma. Bet nu šī staigā un tik sludina Dieva valstības varenību nevis ar bērniem parunājas, paspēlējas, paauklē, samīļo, putriņu uzvāra, dupsi nomazgā un sasisto celīti saārstē. Kā var mīlēt Dievu un visus cilvēkus, ja nemīl savus tuvākos, savus bērnus kuriem dzīvību deva, savu miesu un asinis?

Edgars37  10:53
...Jurk, tu pats to saproti, ka sita pestelosana-tipa, kad izjutisiet pa istam, tad uzreiz pie Tetina😃 aizraposiet😠😃, ir tuksa muldesana, kapec to tirazet vel un vel😉??? Ne, nu normali, garigi lidzsvaroti cilveki rapo pie ta Tetina😃, neka, ka mak, megina tikt gala un miers, koncentrejas uz lietu, ne pestelosanu😉! Un kads baudijums ir garigi un psihologiski nosvertam cilvekam(ja pienemam, ka pie tadiem var pieskaitit ticigos) sev boret, ka vins ir vajs un palidzibu gaidoss no kaut ka, sevis iedomata...nu, Dievs😃 mans liecinieks, tocno nesaprotu😃

Spicis  Jautājums ir kam ticēt un kāpēc. Mūsu valstī ir deklarēta ticības brīvība. Dažs to interpretē ar savas ticības uzspiešanu apkārtējiem, bet tas, pēc manas pārliecības, ir aplam. Ar ticību ir jānodarbojas kulta namos. (punkts)

Viliendi  Kāds vēl jautājums- reliģija ir vajadzīga vājiem cilvēkiem kuri ar sevi netiek galā!

elis  Ticība ir iedomas , kas aizpilda iztrūkstošo daļu realitātē un matreālajā, telpā,
Jo lielāks tukšums cilvēkā jo vairāk meklē kaut kādu ticību.
Nejaukt ar jēdzinu *pārliecõība* ja zini ka rīt brīvdiena tā nav ticība bet parliecība.
Ticība.
Ticu ka sieva nekrāps
Ticu ka miroņi ceļās augšā
Ticu ka vīrs nedzers
Ticu sev ka visu varu
Visas ticības un ticībiņas ir tukšas iedomas , kamēr neseko reālas darbības.
Bet līdzko seko darbības tā jau ir pārliecība, jo realitāte.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu