Kam ir lielāka nozīme-garīgām vai materiālām vērtībām?

Meklējot sev cilvēku priekš dzīves kam pievēršat lielāku uzmanību? Viņa sabiedriskajam statusam,algas lielumam,kā apģērbies,ar kādu auto pārvietojas un t.t. vai tomēr garīgām vērtībām kā labestībai,godaprātam,attieksmei pret cilvēkiem?Kam tad ir lielākas izredzes bagātam nelietim vai nabadzīgam godavīram?

Geisha  Labi, iedos Tev 1000 eiro. Cik dienās varēsi iztērēt?
Gudrs cilvēks ieliks naudiņu labā projektā un nopelnīs, bet muļķim kā nāca tā aizgāja.

coldlands  Atkal par naudu bumbastik, cik tā var?
Torpedi, ka Tu bez naudas piemēram pasauli apceļosim, vai pa teljuku, skatīdamies dok. filmas?
Daudz naudas atvieglo dzīvi, tik nevajag par Ansi palikt.

dzintars45v  Tur manuprāt ir vairāk nozīmes uz ko cilvēks ir gatavs,tā otra dēļ,varbūt tiešām,tas nabags atdos pēdējo,bet bagātais tikai pasmiesies,vecāks paliec,sāc saprast,ka nav svarīgi cik liela ir māja,būtiskāk ir cilvēks ar ko kopā dzīvo un pārsvaru gūst garīgās vērtības,zinu vienu meiču,dzīvo teiksim pieticīgi,sociālā darbiniece,zelta sirds,ko tik nav redzējusi,bieži sarakstāmies un ir ar ko padalīties,zinu skaistuli,ar krutu autiņu,greznu dzīvi,klubi,smalkas atpūtas,augstākā sabiedrība,galvā tikai šmotkas un klačočanās par citu dzīvi,ko ar tādu runāt,ja man pat būtu čupa naudas,tad es ar tādu iekšienē tukšu cilvēku nedzīvotu ne par ko,tas nenozīmē,ka visi bagātie tādi,zinu arī cilvēkus,kas daudz strādā un ir viņiem viss,bet viņi ir vienkārši,nav problēmu pakomunicēt,respektīvi viss no cilvēka atkarīgs un nav būtiski,cik viņam tas maks biezs,tāpat kapā tevi gaišas atmiņas sildīs,nevis naudas maisi.

zum  Ko gan nabags var ziedot, ziedot var tikai tie, kam ir ko ! Jautājums ne viens nav peļams, galvenais ir tas, ka ir iespeja paust katram savu viedokli, parādīit savu intelekta pakāpi peļot citus...

DanaL  Kāpēc pretnostatīt?
Un ļoti aizdomīgi izklausās - nabadzīgs godavīrs. Kas tas tāds? Vai tas godavīrs vispār nestrādā un naudu nepelna? Tad kāpēc viņš nabadzīgs? Iekš kā slēpjas viņa gods?

Torpedo  DanaL, nē, nu tas, kurš izstrādina citus cilvēkus, varbūt, ne tik gudrus un uzņēmīgus , savas materiālās labklājības nodrošināšanai, jau defaultā nevar būt godavīrs! Nevar būt - pa pusei stāvoklī. Ir tomēr arī kkādas sarkanās līnijas

Muktiana  Man patika viena budista skolotāja teiktais - tas gan bija par vardarbības/nevardarbības tēmu. Proti, ir labi, ja vīrietis ir nevardarbīgs. Taču, ja viņš tāds ir aiz gļēvuma, tad tam nav nekādas vērtības.Es to pašu attiecinātu uz bagātību/nabadzību. Es varētu pieņemt vīrieša trūcīgos apstākļus, bet tikai pie nosacījuma, ja zinātu - ja viņš gribētu, tad būtu spējīgs arī būt pārticīgs un nodrošināt ģimeni. Ja viņš ir nabadzīgs, jo viņa gars, spējas un griba ir nabadzīga, tad tā ir īsta nabadzība un tādu vīrieti par līderi sev nebūtu vēlmes izvirzīt.

Muktiana  Ja par bagātu nelieti runā - ..... Atbildot uz tiešo jautājumu, man laikam vairāk simpatizē, ja vīrietis vispār ir spējīgs būt vīrišķīgs (ko apliecinātu arī spēja iegūt bagātību), nekā tikai tas, ka labs. Es neizvēlētos nevienu. Ja obligāti būtu jāizvēlas, tad diemžēl - visdrīzāk bagāto nelieti. Jo nabadzīgo vīrišķības trūkuma dēļ man bail, ka sākšu necienit. Kretīnu par vīrišķību kaut nedaudz var cienīt. Man nekas nebūtu iebilstams pret vāju vīrieti, ja vien tāds nav mans vīrietis. Ja tāds būtu mans, man būtu bail pret tādu kļūt riebīgai.
No otras puses, aiz mīlestības (kura būtu radusies pret vīrišķīgu un labu vīrieti), mierīgi varētu paciest nabadzīgus apstākļus, ja būtu iemesls tādus paciest. :)

magnija  nu vispareizāk būtu pieturēt abus tipiņus :) vispirms ar badātu kārtīgi patusēt un pēcāk ar garīgo kopā aiziet uz bznīcu grēkus nožēlot :) un visiem labi :)

VegaVi  ..nav grùti atsacīties no miljona, kas pašam nepieder..
..es nezinu nevienu naudìgu cilvēku - tukšpauri..

Basteta  Sāksim ar to, ka viss ir galvā.
Uzskatu, ka visam jābūt sabalansētam-gan garīgām, gan materiālām vērtībām.

Vanesa15  Protams garīgām. Ferrari kapā līdzi nepaņemsi.

adamsone  Garīgās vērtības arī kapā līdzi nepaņemsi. Kapā neko neņem līdzi. "Ir miris ķēniņš, pārvērties par māliem, var sienas aizbāzīt pret vējiem tāliem..." Tur arī tās garīgās vērtības.
Ja ir tikai divas izvēles, tad diemžēl jāatsakās. Nabadzīgs godavīrs ir pasaku tēls. Nabadzība degradē. Par bagāto nelieti vispār nevar būt runas, agri vai vēlu nelietība vērsīsies arī pret tuvākajiem un kam to vajag.

coldlands  Ļaudis, nebūsim tik salkani, sāksim ar to, ka nomainīsim nikus uz pipele, kājstarpe, vai kāda cita genitalija.
Sāk atgādināt vāveri riteni, pa rinķi, viena un tā pati tēma, nauda, nabadzība, izmēri.
Smieklīgi arī tas, ka grāmatu lasīšanas reklamētāji, (mol valodas bagātība, vārdu krājums) ar prieku piedalās šādas tēmas. Varbūt šie cenšas izglītot, pildot kaut kādu tur viņiem zināmu ok saprotamu misiju?

Torpedo  coldlands, aiz gara laika suns olas pagaldē laiza. Tas par mani. Kopš man uzlika banu tēmas likt, jāraksta tajās, kas pieejamas. Man principā vienalga - vai par mīlu vai mākslīgiem mēsliem - ka tik pakasīties. Raksturs vnk riebīgs

riebekle  Ideāli, ja viss ir līdzsvarā - gan garīgums, gan materiālais nodrošinājums. :)

MaarisP  Ar naudu ir tikai divas problēmas. Tā ir par maz vai par daudz. Man labāk patīk tā problēma, ka par daudz. Nauda pēc būtības ir instruments ar kuru varam daudz ko iegūt.
Sajūtas ir būtiskas. Reti kurš var būt laimīgs tikai ar naudu, vai laimīgs tikai ar mīļoto cilvēku. Lai būtu bagāts vajag gan vienu gan otru un vēl dažas lietas.

zum  Torpedo, esmu prieciga, ka mani nostrādina un algu samaksā

Geisha  Torpedi! Tu saki izstrādina citus cilvēkus, bet te uzreiz ir jautājums kāpēc tad pats neko neesi uzsācis? Kāpēc pašam nav savs bizness. un ne jau visi ir vergturi, kuri dod citiem cilvēkiem darbu. Tu izskaties pēc tāda kurš neko nedara ka tikai tukšus salmus kuļ un gudri runā.

Torpedo  Nu, 700 verdzības gadi vācu jūgā jau nevar palikt bez sekām, no tā arī ir tās līkās muguriņas. Kāds ķer kaifu, ka tiek nostrādināts un apmierina cita atkarību pēc naudas. Vienīgā sfēra, kur vēl var cimperlēties un kādam kko atteikt ir attiecību sfēra, ne? :D
Geisha, tu man arī novēli krist naudas atkarībā? Alkaholiķis jau arī nevar saprast, kā citam var gadiem stāvēt šnabis bāriņā un netiek izdzerts. Tāpatās ar naudas atkarību slimie nevar saprast, kā var citiem tā nelikties svarīga :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu