Kam ir lielāka nozīme-garīgām vai materiālām vērtībām?

Meklējot sev cilvēku priekš dzīves kam pievēršat lielāku uzmanību? Viņa sabiedriskajam statusam,algas lielumam,kā apģērbies,ar kādu auto pārvietojas un t.t. vai tomēr garīgām vērtībām kā labestībai,godaprātam,attieksmei pret cilvēkiem?Kam tad ir lielākas izredzes bagātam nelietim vai nabadzīgam godavīram?

neko  Terpodo: un ja dara pēc Staļina internacionālo vai Hitlera nacionālo sociālistu modes, sadzen darba nometnēs un liek strādāt par velti - tad viss ir pareizi ja?:)

Geisha  Torpēdīt! Tūlīt būs sestdienas talka varēsi par pliku velti pastrādāt. Ceru, ka piedalīsies talkā. Vismaz uz kādu mirkli atrausies no pogu spaidīšanas un ieelposi svaigu gaisu.

av2  ja godaviirs ir nabags, tad vinnss ir mulla arii. Un taaddss.....nu kam vajadziigs taads?

Muktiana  Bet īstenībā labs jautājums. Es tiešām varu iztēloties gan turīgākus neliešus, gan nabadzīgu - krietnu cilvēku. Atšķirība tāda, ja nu, piemēram, paliek uz slimības gultas (nu mazums kas), tad bagātais nelietis pat naudu kopējai nedos, bet nabadzīgais godavīrs - atdos pēdējo kreklu, kapeiku un kalpošanu. Man ir piemēri,kurus tieši tā var ierindot. Nelaimes gadijumā droši vien augstās prasības kritīsies un varēs saprast, ka tam, ka cilvēks ir krietns, ir neatsvarama vērtība. Taču, kamēr tāda nelaime nav notikusi, baigi negribās to godavīru,kurš vienlaikus liekas no "zemākas kastas" (prāta un saprāta ziņā). Indieši.piemēram, saka,ka vīrietim ir jābūt no augstākas kastas nekā sieva, lai viņš nedegradē bērnus un sievu. Otrādi var būt. Jautājums ir diezgan saasināti nostādīts. No vienas puses, nabadzīgais godavīrs, palīdzēs nelaimē. No otras puses, ikdienas dzīvē tāds var vienkārši tracināt un var nākties domas indēt ar domu,ka blakus esošais cilvēks ir slikts. Rezumē - jāpaliek uzticīgam savai sirdij. Un ja nelaimes gadījumā jāpiedzīvo uzmetiens no nelieša, tad vienkārši tas jāpiedzivo.

Geisha  Kas ar stulbu stereotipu te cilvēkiem ir izveidojies smadzenēs - ja nabags tad godīgs, ja naudīgs tad nelietis. Muļķības pilnīgas. Arī nabags var būt nelietis, bet naudīgs cilvēks labs cilvēks. Tad jau visas sievietes ar gaišiem matiem duras, vīrieši ar brillēm sausiņi, apaļīgie rīmas, tad jau slaidās sievietes slimas stervas.

coldlands  Stereotipi ir tadi, jo nabadzigako ir vairak, viniem sava nabadziba ir jaataisno, tad nu tiek dziedatas odas, stastitas teiksmas par nabadzigajiem godaviriem, neskopuljiem........

Muktiana  Es pazīstu vismaz 3 nabadzīgus godavīrus. Tikuma un labestības ziņā pārāki par 90% vīriešu, bet nav ambīciju, prāta gudrību, spējas kruķīties. Bet sievietes jau grib arī tās pēdējās īpašības, kas tiešām raksturo "labu virieti". Droši vien līdzīgi kā sievietei spējai būt šarmantai, radīt patikamu atmosfēru mājā, būt laipnai, labprāt un labi ēst gatavot, spēt piekāpties, kas spēj pret vīrieti attiekties ar cieņu - tas jau arī ir vīriešu sapnis.

gunda10  Autoram Tvaika ielā neko īpaši nemaksā , un viņa raksturā .un izteikumos nekā labsirdīga un labi attiekties pret brīvu godīgu un labu , varbūt turīgu sievieti netaisās.

gunda10  Sociālajā statusā ietilpst profesija ,izglītība ,inteteses ,vecums , večiem patīk skatīt skuķu foto internetā bet viņām ar čaļiem ceļot un jauniešu klubi.

gunda10  Ar soc.statusu es domāju maz veiksmīgu vīriešu attiecības ar turīgām sievietēm un nevis supermodeļu gaidīsanu

Who  a citu variantu nav? :D
neder ne viens, ne otrs :D

Rondijs  Kā vienmēr un visur dabā, labāk lai ir balansā. Galējības nav labi.

Ananda_A  Ja vēlas tērgāt par garīgumu, tad tam netraucē ne nabadzība, ne bagātība.
Ja grib praktizēt dažādas garīgās prakses-tas ir dārgs prieks, ko nabags nevar atļauties.

Ja cilvēks patiesi prot lietot garīgumu, t.i. savu viedumu, viņš prot arī nopelnīt un nav nekāds nabags.

Es neticu nabagu garīgumam. Nabags ir nabags ne vien materiāli, bet arī emocionāli un garīgi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu