Kam jāapmaksā randiņa izdevumi?

Kam jāapmaksā randiņa izdevumi?Pirmā randiņa laikā parasti dodas uz kādu kafejnīcu. Problēmas var sagādāt ne tikai satraukums par to, kāds būs pirmais iespaids, kā raisīsies saruna, bet pat tāds it kā sīkums, kurš samaksās par kafiju vai ko vairāk, kas baudīts pie galda. Vai pats par sevi saprotams, ka maksā vīrietis? Vai maksā katrs savu daļu? Kad par to vienojas? Vai iepazīšanās periodā vīrietim vienmēr jārēķinās ar visiem izdevumiem par kopīgajām izklaidēm?

bulletx  Veel aizvien nevaru pierast pie taa jaunieveduma-katrs maksaa par sevi. Kaut kad,pirms gadiem padsmit saaka ievazaat sho ....nesmukumu.

LaskovijMerzavec  Who... ar savu izvērtējumu uz desmit A4 lapām esmu jau gadus desmit ticis galā;)

Bet paklausoties šejienes diskusijās - man pat uz randiņu negribētos iet. Nu i simts gadus vajag sievieti, kura mani vērtēs pēc kapijas izmaksāšanas spējām. Tas nu būtu pēdējais ko vērtēt.

kkoms40  kurs idiots ir uzdevis tadu jautajumu? esmu soka par tadiem cilvekiem kuri to jauta.

Who  LaskovijMerzavec , ir ļoti daudz tādu, kas neļaus par sevi maksāt. Parasti jau enerģētiski pievelkas... un maksā katrs par sevi :) neiespringsti, pie tam ... vai Tev to vajag?

Bachata  Sen atpakaļ, kad aktuāla bija randiņošana, man kafijas (vai kādu citu izklaižu) apmaksāšana lika justies tā kā parādā. Brīnījos par sievietēm, kurām tā nešķiet.
Tagad kafijas izmaksāšana (neeju uz randiņiem, bet domāju vispārīgi) ir pilnīgi ok. Vienīgi jebkurā gadījumā pasūtītu/dotos tādās izklaidēs, kuras pati varu apmaksāt gadījumā, ja vīrietis nedomā to darīt :)

Bachata  Ā, un piekrītu, ka par randiņu tomēr maksā tas, kurš uzaicina. Arī, ja tas ir pirmais/otrais/trešais/sestais randiņš :)

makinlijs72  neatkarīgi no dzimuma ,randiņu apmaksā tas ,kurš jūtas kā vīrietis.sievišķīgajai pusei ir jāļaujas pasākuma burvībai un jārēķinās ar iespējamajam sekām.

vilx  Nu gan sīkumaini cilvēki. Negribētu neko teikt par tiem, kam tiešām nav maka līdz vai alga nākošnedēļ, visu cieņu, ja tādā situācijā tomēr ir dūša iet uz randiņiem.

Ja tā cafe ir bufetes variants kur maksā pie letes, jebkurā variantā sievieti jāpalaiž pirmo nu un kasierei jāpasaka, lai skaita kopā, ja sieviete grib maksāt - lai tad runā ar kasieri un samaksā, ak tu mī un žē. Kamēr aizej līdz galdiņam, tam kamkurškomaksā jau jābūt aizmirstam. Ja ar apkalpošanu pie galdiņiem - nu tur tad vispaŗ nav problēmu - iemet tajā kastītē vai uz trauciņa pilnu summu plus čajs, nu un ja sieviete vēlās, lai rēķina pēc čeka un liek klāt to savu summu kā čaju. Nu un, protams, kad ej ārā pa durvīm, tā lieta kurš kam cik maksājis, loģiski, jau ir izmesta no galvas.

Kurā brīdī vispār rodas tās maksāšanas problēmas? Kaut kāda ietiepība "esmaksāšumantāgodalieta" vai no otras puses "maksāšulainejustosnevienamparādā"? Un tik ietiepīga spītība, ka pat spēj sabojāt randiņu?- tie jau nav tarakāni, tur jau viss zoodārzs galvā kūko.

arturo1963  Vispaar jau tas buutu zem ´´vecu´´ goda,likt daamai maksaat!!!
Tacu,ja pirmajaa reizee vina grib pieraadiit savu neatkariibu,nu,lai jau buutu!

av2  es jau vienreiz te teicu, ja pirmajaa randinnaa sieviete saaks vilkt araa maku, lloti iespeejams, ka tas arii buus peedejais, ko vinna kopaa ar mani dariis jebkad.
Paskaidroju, to, ka sieviete ir patstaaviiga ,ka var pati vissu apmaksaat, to var redzeet pa kilometru tomeer. Nav jaaziimejaas ar to , ka ir taa naudinna, un nav jaakaitina viirietis speciaali.
Es ja eju , uzaicinu uz randinnu, es maksaaju. Kas tur liels? Nesarezzggiijiet dziivi :) Un tam nav nekaada sakara ar sex.

Vaukskis  Katram ir jāmaksā par sevi un nebūs īpašu problēmu, tikai par to iepriekš jāvienojas- vai nu sarakstoties vai tiekoties, bet labāk jau agrāk, jo citādi viena puse var nebūt ar mieru un nostādīt fakta priekšā jau tērējoties nav smuki. Tas ir gadījumos, ja interesē otrs cilvēks kā tāds, nevis ko viņš var vai nevar, grib vai negrib atļauties. Ieteicams tādēļ randiņos ne ar ko īpaši dārgu neaizrauties, jo tas tāpat var būt pirmā un pēdējā reize, kad satiekas.. .
Vīrietim jārēķinās ar to, ka daudzas sievietes būs pret tādu kārtību, varbūt pat skaļi neiebildīs, bet izdarīs nevēlamus secinājumus un tad viņam ir jāizvēlas, vai vīrietis var un vai tik ļoti to vajag, lai.. .

straume22  Jāmaksā katram par sevi un jāsēž pie atsevišķiem galdiņiem. Ja sadomā kafejnīcā čupoties, vai pēcāk kur citur, tad vīrietim jāapmaksā visi izdevumi. Gribi izklaides -maksā. Par visiem pieteiktajiem komunikē. K-hem.
Cita lieta, ja nonāksiet pie nopietnām, noturīgām, mīlas pilnām attiecībām. Tad visus ienākumus varēs ieskaitīt sievietes kontā( vēlreiz "K-hem")

leopardine  Nu cik var cilāt vienu un to pašu tēmu? Sasmīdināja LasovijMerzavec ar savu aizvainojumu, ka kāda varētu vērtēt viņa spējas samaksāt par kafiju :)))) Protams, ka sievietes to vērtē! Tak neej uz randiņiem, ja jau tas aizvaino! Nez kāpēc sievietes samierinās, ka viņu figūras tiek vērtētas. Tikpat labi sieviete varētu pateikt, ka viņai pie kājas kā viņa izskatās un ka viņu aizvaino tāds Merzavecs, kas atļaujas spriest par viņas izskatu. Pārāk daudz no sievietēm te pieprasa tie dīvānā sēdētāji - esot jāizskatās uz visiem 100 un vēl jāmaksā par tā nejēdzīgā vīrieša kafiju. Kam man tāds vecis, kas pat kafiju nevar atļauties? Lai tik turpina sēdēt dīvānā un sarunāties ar tv.

eloiza  Nav nācies nekad maksā,dalīt maksājumu vai kā savādāk..hm,nezinu.
Bet tēma novazāta...

edding  "Reiz biju uz randiņu ar vīrieti, pasūtījām kafiju, kad bija jāmaksā izrādījās, ka viņam nav līdzi maka,"/c/ Es sitam neticētu. Un pateiktu ka man arī nav ne skaidrās naudas līdzi ne kartes. Lai atstāj ķīlā savu Roleksu, vēlāk atnāks un samaksās. Domāju, uzreiz atrastos maks.
Laskovij, vismaz pirmajā randiņā tomēr ērtāk, ka ir uz galda kafijas tase, ar kuras palīdzību var izgrozīties neērtos klusuma brīžos.
Arturo- diemžēl ir sievietes, kuras jau uzreiz grib ieņemt vīrieša lomu attiecībās, pirmās aicināt uz randiņu, attiecīgi arī izmaksāt. Emansipācija, poņimaješ!
Leopardīne, pilnīgi piekrītu.

teo_doora  Kad atnes rēķinu, vajag izkauties. Kurš zaudē, tas maksā. Jeb izmest akmens, šķēres.....

dogville  Ko juus tur eedat randinjosf,ja par izdevumiem jaarunaa?taada sajuuta,ka kaviaru un austeres ar Moet uzdzerat?! :-)
Ja kaadam 2 eiro ir izdevumi,lai maajaas griez kubiku-rubiku un aizmirst par randinjiem!

Rondijs  Piekrītu tiem, kas saka, ka jāvērtē pēc situācijas. Te var būt tik daudz dažādu situāciju, ka iepriekš nolemt un nekad nemainīt savu rīcības plānu var būt pat muļķīgi. Jābūt elastīgiem, abiem. Stulbākais kas var būt ir, ka satiekas divi principiāli cilvēki un vēl sāk strīdēties kurš tagad apmaksās.

neratni_stasti  Ja mūsu kopīgo randiņizklaižu izdevumu sāk sasniegt pietiekami apaļu naudas summu ne vienreiz vien, es vismaz painteresēšos, kā vīrietis izturās pret manu finansiālo piešprici. Neredzu nekā briesmīga vēlmē pārrunāt šīs lietas.

magnija  :) domāju ka lieks jautājums.. uzskatu, kurš aicina, tas maksā.. man nekad nav nācies maksāt par kafiju aizejot uz randiņu ... kaut gan atceros senu gadījumu, ka čalis atļāvās paprasīt vai negribu šim izmaksāt kādu dzērienu :) :) :) gandrīz no krēsla nokritu ... smējos kā kutināta un atteicu ka negribu :) :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu