Cilvēks un hobijs

Esmu ievērojusi, ka cilvēki, kā savu profila +citus foto, liek fotogrāfijas, kas saistītas ar viņu hobiju. Pie tam, vīrieši uzsver, ka ir šausmīgi sportiski un meklē sportiskas jaunules.
respektīvi, mans jautājums ir sekojošs - vai tiešām meklējot partneri mēs vēlamies to izvēlamies pēc sava hobija vai vēlamies viņu pievērst savam hobijam?
paralēla eksistēšana katram savā hobijā nav pieļaujama?

Geisha  Galvenais, lai viens otram neliek sprunguļus riteņos. Viens peld, otrs makšķerē. Abiem labi.

riebekle  Kas var būt pievilcīgs, ja abiem kopējas intereses? Gribēt jau nav kaitīgi, un var jau sapņot par sportošanu divatā ar ideālo sportisti-slaiduli, kura būs un paliks mūžam jauna un tvirta. Bet reāli dzīvē ir tā, ka pretpoli pievelkas un aplauzienu dabū gan sapņotāju ego, gan lepnums. Atliek tikai skaļi pateikt "es jau nekad...", kā kāds tur no augšas iegāz ar to "nekad" pa pieri. :D

AivarsN  Ideālā variantā darbs ir hobijs,kurš saistīts ar fiziskām aktivitātēm,lai nevajadzētu papildus nodarboties ar sportu. Bet tie jau šodien ir ārkārtīgi reti gadījumi.

artiShoks  Domāju ka jautājumam ir vairākas atbildes.
Viena varētu būt, ja cilvēks pats ir sportisks un cenšas sevi turēt formā, tad arī otru grib redzēt tādu, un nav obligāti tādēļ jānodarbojas ar to pašu.
Otrs iespēja ir, vēlme pastāstīt par to kas tev rada prieku vai aizrauj, lai potenciālais pāris zinātu ar ko ir darīšana un rēķinātos ar to.
Faktiski ne vienā no variantiem nenotiek "pievēršana" savām sportiskajām aktivitātēm.
Zinu vienu pāri kur sieva nedara neko ar sportu saistītu, bet vīram mēdz atgādināt ka jāiet skriet....
Ideāli protams ja partneri ""pavelkas" uz otra hobiju, bet ja tas nenotiek ar patiku, tad droši vien ar laiku būs potenciāla problēma.

likky666  Cilvēki ir dažādi. Protams, ka pārī katram var būt dažādi hobiji, nav obligāti darīt vienu un to pašu, kādreiz jau ari jāatpūšas vienam no otra, taču nev slikti, ja kaut ko var darīt arī kopistiski. Vispārējai idejai ir jābūt vienotai - tāpēc jau pāris ir pāris, taču izpildījums var atšķirties. Ja visu savā starpā va sarunāt, tad tas ir tikai brīnišķīgi.

sanita0303  Piekrītu Melai. Visticamāk, ka tie vecie ,, aktīvisti,, tā arī paliks mūžīgajos ideālās sievietes meklējumos...Vispār, ar otra cilvēka hobijiem var sadzīvot, ja vien tie nav jau fanātisma līmenī. Piemēram , man būtu grūti sadzīvot ar kultūristu - cilvēks , kas no rīta līdz vakaram ir pārņemts ar sevi un savu ķermeni jau līdzinās tām blondīnēm , kurām visu laiku vajag kaut ko uzlabot un rodas pārforsēšana - krūtis kā baloni, lūpas kā pīlei u.t.t. Tāpat ar reliģiju, neesmu izteikta ticīgā , taču , ja mans dzīvesbiedrs gribētu katru svētdienu apmeklēt baznīcu, man nebūtu apgrūtinājums viņu pavadīt, taču , ja relioģozitāte būtu priekšā - pakaļā , ja uz baznīcu būtu jāiet katru dienu, tad nē , tas nav man.
Kā arī, nav jau izslēgts, ka cilvēkam tas hobijs nav bijis saistošs , jo nav bijusi iespēja ar to nodarboties. Piemēram daivings, alpīnisms, tā pati kalnu slēpošana. Partnera iespaidā , cilvēks pamēģina un saprot, ka ir pat ļoti ok.
Tāpat, ir specifiski hobiji, kas raksturīgi tikai konkrētam dzimumam, piemēram , vīriešiem hokejs, bokss, karatē u.tml. Sievietei - adīšana, tamborēšana, izšūšana.
Un galu galā , var taču atrast kompromisu- partneris skrien, es minos līdzi ar riteni; partneris spēlē hokeju , brīvdienās , braucam abi paslidot...
Un vēl , ja satiksiet savu ĪSTO , tad prāts atslēgsies un būs vienalga, vai viņa sporto, vai nē , vai ir blonda , vai tumša, vai īsa , vai gara...

zebs  Es domāju, ka anketās liela daļa cilvēku norāda to, ar ko labprāt nodarbojas brīvajā laikā, bet tas ne vienmēr ir hobijs, ar ko cilvēks ir "saslimis".
Ja es fotografēju, tas nenozīmē, ka staigāju apkārt apkāries ar fotokameru un statīvu. Ja braucu ar velo, tas nenozīmē, ka to daru katru dienu un lielos attālumos līdz spēku izsīkumam. Ja man patīk krievu kino, tas nenozīmē, ka tos vien skatos. Ja man patīk ceļot ar auto, tas nenozīmē, ka pie katra objekta piebraukšu iespējami tuvāk un savas kājas nemaz nepakustināšu, lai noietu 2-3-4 km vai pat vairāk, lai ko interesantu apskatītu.
Bet vienu gan gadu gaitā esmu ļoti labi iegaumējis - paša labsajūtas un veselības pamatā ir fiziskās kustības. Kādas tās - lai paliek katra paša ziņā. To laiku, ko nepavadīsi fiziskās aktivitātes, pavadīsi rindās pie ārstiem vai gultā blakus galdiņam ar zāļu ripām.
Tādēļ jau cilvēki meklē līdzīgi domājošus ... it visā.

slieksnis  lūk manuprāt vajag cilvēkam kādu hobiju, ja viņš ir katram atšķirīgs - nav problēmu, ja cilvēkam nav hobija, tad pa lielam šamais ir misenē metams.. man vēl nav trāpijusies meitene kurai būtu kāds hobijs.. žēl, laikam tapēc arī viss pajuka.

dzozefinaups  ....pastaavees-kas mainiisies...... nekad nav par veelu kam pieveersties,un 40+ ir tas vecums,kad aizdomaaajamies par dziives jeegu,veseliibu,hobijiem un vajadziibaam,vienvaardsakot-izanalizeejam dziives prioritaates... un jaa-visa pamataa ir kustiiba........ nuujot,,,skriet vai peldet...-bet tas ir buutiski! Un,ja kaads domaa savaadaak-vienkaarssii ar sso cilveeku nav pa cellam. bet tas nenoziimee,ka visi aktiivie ir un vienmeer buus-supertievi modelli.... Un vai taa jaabuut-nee!!! Lai katrs meklee sev piemeerotu,un liek mieraa tos,kas vinna standartiem neatbilst! Katram sava vieta zem saules........ :)

dzozefinaups  kaada jeega iepaziit cilveeku,ja skaidri apzinies-ko neveelies!? tiessi taapeec-jau pirmajaa sazinnaa,noskaidro konkreetas lietas,un -vainu turpini,vai viss..... Nav jeegas rakstiities-ja zini,ka to...to un to-nespeesi pienemt!

dzozefinaups  ...ne tikai hobiji un kopiigas intereses nosaka kopdziives veiksmiigu saderiibu! Mums katram ir lietas,ko skaidri zinem-nee-es to neveelos....! Taatad-jau saakumaa noskaidroju,un,ja cilveekam piemiit tiessi tas-ko neveelos es-nav jeegas taalaak iepaziit!-jo taapat es to nespeessu piennemt!!! taa to biju domaajusi! nu un aciimredzot-kaadam svariigi ir otra cilveeka hobiji.... viens piemeers,iespeejams kaadam tas buus tik mullkkiigsmka teiks-vinnai nav visi maajaas.....-bet es nekad nebuussu kopaa ar viirieti,kuram nav autovadiitaaja aplieciibas...... taapeec-jau pirmajaa veestulee varu uzdot sso jautaajumu,un,ja nav-taalaak nav jeegas iepaziit..... -nu tas ir mans tarakaans! citam it kaads cits! Tas,vienkaarssi-jaapiennem!

Deizii  Mans personīgs viedoklis: ir grūti būt pārim, ja otra pusīte ir ar pavisam pretējām interesēm. Kas gan var šos cilvēkus saistīt? Gulta? Man, personīgi, nevajag, lai vīrietis būtu pro sportists, bet vismaz veselīga dzīvesveida piekritējs: kaut vai brīvdienās izbraukt ar riteni, ar skrituļslidām, aizbraukt ar telti uz pāris dienām pie ezera....Nu, nav man interesanti, ja vīriec ikdienā ēd picas, burgerus un vakariņās ēd pelmeņus skatoties TV.Īstermiņā var paciest, bet, ja grib veidot attiecības, tad garām. Nav obligāti jābūt vienam hobijam, bet kopīgām interesēm gan.

neko  savulaik mans partneris PADI nokārtoja un nira es to nevaru klaustrofobijas pēc, un nevienā brīdī tas nebija iemesls domstarpībām es atbalstīju un priecājos un braucu vai nu uz jogu, vai uz baseinu

Ragaiema Agnese ar sava bērna tēvu iepazinās himalajos - viņus vienoja kopēja interese, un kur viņi ir tagad?
----
nu, bet Tu ar nekur tālāk neesi tikusi..:)
acīm redzot ar attiecību stabilitāti visai šai tēmai nav nekāda sakara.
kopīgas intereses vienkārši nodrošina mazliet kvalitatīvākus brīžu tagad un tūlīt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu