Kapēc latvieši rupji lamājoties izmanto krievu lamu vārdus?

Kāpēc latvieši ļoti bieži sarunājoties piesārņo valodu ar krievu lamu vārdiem?Vai latviešu valodā nav iespējams tik pamatīgi izlamāties kā krievu valodā?No kurienes šis nelāgais paradums?Krievi tak neizmanto latviešu lamu vārdus?

Tinte  Lamāties vispār nav smuki. Bet. Ja vajag...

arturo1963  Mustang-kuraa pakalaa to krievu valodu baazt,vinu vai savaa????

Vispaar,kaada starpiiba starp vanku matu vai jenku slengu,ko jaunatne lieto-vieni meesli vien ir!

Pat muusu diktori nerunaa tiiri,par ´´ valsts gudrajiem´´ nemaz nerunaajot!

Laila14  Vienkārši Sāvi nesaprastu par ko iet runa. Latviski ir ļoti daudz sulīgu lamu vārdu. Var aizvainot un izlamāt tā,ka mati nosirmos. Senajā latviešu valodā. Publiski necitēšu..))..Īstam zemniekam bija izdoma.

JurisK  Jā, tas ir dīvaini! Kāpēc sievietei pāri sešdesmit interesētu sabiedrībqas padibeņu valodas izpausmes! Tak neņem tos āžu pierē, ignore, kā saka advancēti pensionāri!:)

av2  nu...frnachu valodu nezina. Zinaat, varetu lamaties .....eleganti :)
Vai kaa labak?

Laimnese  Jā, un krieviski man patīk teikt- kuda jeğiš ğerevņa! Vispār krieviski var sulīgāk pateikt....

miers2  krievu valoda ir daudz bagātāka un skanīgāka par spīti tam , ka šo valodu mums blakus lieto mūžam neieredzētie radījumi..mūsu dzimtā valoda protams ir svēta lieta kā vikingiem elku dievi, bet ar to nekur tālu netiksi - emocionāli baudāmi lamu vārdi atrodami vien krievu mēlē

MrJones  Un..no kurienes taadi kompleksi..? Vnk., shie lamu vaardi ir internacionaali...vismaz nacionalitaateem, kas pabijushas saistiibaa ar krievu tautiibas cilveekiem, saprotami..! Vai neatceries kaadreizeejo Sovetskij Sojuz laikus...? Var teikt, krievu valoda domineeja....latvieshi atguva valodu, bet deriigaako izsijaaja, atstaaja....taapat ukrainji, baltkrievi, moldaavi, u.t.t. ...kaukaazieshi...,pat bulgaari saprot, par ko ir runa!!

solvitas  Kādi te komentāri, ka tā tikai padibenes darot, bet es delfos lasīju "Rīdzenes" sarunas. Nu tur mūsu Valsts elite laiž vaļā bļ**dj iedot rīklē ģenerālprokuroram, Urbanovičs partijas biedreni oar veco pīz***u sauc. Lembegs arī tā pat izpaužas. Tā kā tie ie elitāri vārdi. Kādi nu mums vadoņi, taldi mēs paši. Es parasti kaut ko no tās valodas lietoju, ja dusmu objekts ir tās nacionalitātes, lai viņš labāk saprot, jo nesapratīs jau ja es viņu par muļķi saukspu, bet durak - to uzreiz uztvers.

AivarsN  Ko padarīsi,krievu valoda ir visbagātākā. Ne tikai lamu vārdi,bet arī ļoti daudzas parunas,sakāmvārdi un citi spārnotie izteicieni nav saprotami pārtulkojami nevienā citā valodā. Angļu valoda ir vēl nabadzīgāka par latviešu valodu,vienīgi tie jaunie tehniskie apzīmējumi tiek iegādāti visā pasaulē. Latviešiem jau tas kārkluvācietības gars sēž iekšā, tāpēc jaunieši tik daudz lieto angļu vārdus,kaut gan latviski skanētu pat labāk.

Piparkuka  Nu gan uzprasīji!! Smieklīgi...
Jo krievu valoda vispār ir sulīgāka, daudz izteiksmīgāka- arī mīlas dzeja ir izteikti ļoti brīnišķīga!
Nu un lamu vārdi tāpat! Nesalīdzināt ne ar angļu, ne latviešu, 0: 100, nu vai 5 : 5000.
Un, otrkārt, tas ir iegājies sazin cik gadu garumā, gan jau no kaut kādiem Pētera I laikiem:))

Latviski tas skanēs rupji, pretīgi, nepatīkami, ļoti aizvainojoši! Fuij, fuij, pat nepatīkami iedomāties.
Krieviski tam ir tāds humorīgums klāt...
A angļu tur vispār- viens f.. visās malās un nekā sevišķa:))

Piparkuka  Fuij, stulbais mustangs, phe!!:(((
fiuj.
Un tāpat tas "latvietis" pēdiņās newgame. Fuij.

fargo  krievu valoda man ir dzimtā, bet... kļuva latviešu valoda par dzimto. kā tad tā? valoda ir veids, kā cilvēks domā. lūdz Dievu. runā ar bērnu. man liekas, līdz ar valodu nāk kultūra. tās bagāža. visa, kāda ir. krievu vienkāršā cilvēka dzīve ir bijusi super skarba gadu simtiem. jā, latviešiem ir dūdošana par šausmīgo vācu jūgu. bet ja pašu kņazi ir vēl kartu nežēlīgāki? kādu valodu tauta izveido?
un vienkāršiem cilvēkiem tā nav rakstnieku vai filosofu valoda, tās nav ļeva tolstoja sentences, bet "sula", matj perematj.
lamas nāk no sūrās dzīves, tās ir organiskas, dabiskas jo ir ģenētiskā paaudžu pieredze. tādi viņi ir. latviešiem, kad tie lamājas krieviski, ta ir kā elektrības izmantošana. universālu lietu izmantošana savā labā.
ir ne-latviski ieslēgt elektrību, ja latvietis nav to izdomājis kā tehnoloģiju? līdzīgi ar lamāšanos, tā ir ģenetiski attīstīta krievu tautas "tehnoloģija", reflekss uz dzīvi, kura tai bija. modernajā vēsturē nav vairāk cietušas baltās rases nācijas par krieviem.

kaco1966  Lamājās visā pasaulē, visās valstīs, visās valodās, esmu dzirdējis ka pasaulē izplatītākās valodas kurās lamājas internacionāli ir krievu un spāņu valodas, mēs pusgadsimtu bijām Krievijas pakļautībā, tāpēc arī lamājas pārsvarā krieviski, bet arī latviešu valodā ir vārdi kurus var lietot divejādi, piemēram vārds pimpis, kad ir runa par vīrieša padarīšanu tas ir apzīmējums, nosaucot kādu par pimpi tas jau ir lamuvārds, un tādu vārdu mūsu valodā ir cik uziet, kas attiecas uz angļu lamuvārdiem, tad viņiem lamuvārdu klāsts ir samērā nabadzīgs, vairāk gan angliski ir visādi tehniski apzīmējumi tostarp tie kas ar elektroniku un internetu saistīti.

AivarsN  Senatnē šos vārdus nemaz nelietoja kā lamu vārdus. Kaut vai mūsu pašu nerātnās Dainas. Tiem bija vairāk rituāla nozīme auglības veicināšanai. Tikai mūsdienās ar savu samaitāto domāšanu cilvēki daudz ko padara neķītru.

newgame  Sēžu un mēģinu iedarbināt savu pelēko vielu. Ko gan es tādu fuj pateicu?

Walise  Ar cilvēku vajag runāt tādā valodā kādā viņš labi saprot. (copy)
Ja? Tāpēc jau LV ir tik daudz krievu, kuri nerunā latviski,ka letiņi loka savas mēles visiem pa prātam
:(((

slieks  Bet, vai kādreiz skaļi nolamājat sevi? Man gadās... Nu piemēram, kad iekāpju suņa ūdens bļodā un man tas ūdens tagad pa visu virtuvi jāvāc kopā, bet laika nav. Vai, kad nokrīt burka ar glumām sēnēm. Paziņai mazais puika, kad ir šausmīgi nikns un apvainojies, saka - stulbā stulbene. Man tas ir pielipis un skaļi nāk ārā pašai uz sevi. :) Krieviski? Nē, tie vārdi nav pielipuši.

derevnja10  Interesanti gan. Šiem vārdiem tatāru mēlē ir pavisam cits skanējums, tāpat kā saknes meklējamas ne gluži krievijā. Bet ko tur, mums tak visur krievi pie vainas....

cita  Jau Napoleona laikos franču armijā oficieri lamājās krievu valodā ... un vismaz kā pasaka, uzreiz saprot, kas notiek un, kas jādara ...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu