Vai tas, ka neatzīstam vīrieša autoritāti pār sievieti, iznīcinās Riet. taut?

Tautas, kurās sieva nerunā pretim vīram, izplatās un pamazām pārņem izmirstušo tautu zemes.

nomalis57  tā kā rietumu pasaulē sievietes ir sasniegušas praktiski vientiesību ar vīriešiem, jo vīrieši kā apgādnieki aizsargi, utt.. nav vajadzīgi, tad arī savienība starp vīrieti un sievieti var veidoties tikai balstoties uz tīri ētiskiem, garīgiem, es pat teiktu ēteriskiem pamatiem.
austrumu pasaulē ar likumu ir noteikts, ka vīrietis ir dominējošs un viņam ir jāpilda savs pienākums pret sievieti (-ēm)

Muktiana  Kaut gan indiešu rakstos ir pausta doma (precīzu citātu neatradīšu), ka, piemēram, vīrietis pret Dievu ir līdzvērtīgā lomā kā sieviete pret vīrieti. Vēl tiek minēts,ka vīrs sievietei ir Dieva pārstāvis (tāpat kā tēvs bērniem). Bet dēls sievietei ir vīra pārstāvis (tāpēc par atraitni vēl nav apzīmējama). Bet, ja mūsdienu vīrietis, kurš ir atrauts no Dieva, dzer, lamājas, kož, sit, kaujas, pamet - kāda tur pakļautība? Tur jāņem kājas pār pleciem un jālaižas prom vai pašai jākļūst par vīru. Vispār vēl tiek teikts, ka sievietei ir dabiski vēlēties pakalpot vīrietim, tāpat arī viņa jūtas laimīga, ja var būt "aiz vīrieša" jeb ieņemt padotā lomu. Vienīgi apzīmējums "padotais" nav atrauts arī no "būt aizsardzībā" lomas. Sievietei ar vīrieti dzīvei būtu jābūt vieglākai gan materiāli, gan emocionāli, bet tas ir iespējams tikai tad, ja vīrietis ir aiz Dieva. Bet nu nav tā mūsdienās. Mūsdienās sievietei patvērums jāmeklē pie Dieva tāpat kā vīrietim, tāpēc viņi ir līdzīgi. Torsunovs arī saka, ka sievietei nevajag izvirzīties "pirms vīrieša", labāk saglabāt tās priekšrocības, ko dod - būšana aiz vīrieša. Dažreiz ir slikti abi varianti - gan būt ar vīru, gan būt bez, vai būt bez labāk nekā ar. Torsunovs apgalvo, ka sievietei būt bez vīra ir nedabīgs un grūts stāvoklis priekš sievietes, tāpēc visiem spēkiem jādabū tas vīrs un jāpiever acis uz netikumiem (līdz zināmai robežai). Taisnība ir par to, ka sievietei būt bez aizstāvja-vīra ir sievietei īpaši grūta (un arī nedabīga) pozīcija, bet vai būt aiz "slikta vīra" vai "vīra ar daudziem trūkumiem" ir labāk un vieglāk, tāds ir jautājums.

newgame  Ko nu sievietēm, tagad jau vecāki pat saviem bērniem neko pateikt nevar, un drīz arī saviem mājdzīvniekiem neko nepateiksi.
Eiropas pasaule ir kljuvusi maiga un samtaina, bet ienāks vairāk muhamedu un viss nostabilizēsies.

Realitaate  Muktiana, Tu kļūdies vienā ļoti svarīgā jautājumā - starp vīrieti un sievieti nevar pastāvēt vienlīdzība. Šis termins nāk no feministu un genderisma propagandas. Nevar būt vīrietis un sieviete vienlīdzīgi (sakne - līdzīgi), jo pēc definīcijas abi ir atšķirīgi (pēc dzimuma, fizioloģijas, pasaules uztveres, lomām un funkcijām). Vīrietis un sieviete var būt tikai līdzvērtīgi (sakne - vērtīgi). Vērtīgi, kā divi dažādi, viens otru papildinoši, unikāli.

_Biezaa_oome  Nebuus gan taa, muusu bundestaags vakar pienjeema likumu "Lauliibu visiem!" Liidz ar to gejuki ar tagad Vaacijaaa laulaasies un buus laulaatie, kristietiiba uzvarees!

neko  Problēma drīzāk ir tanī, ka ir tika daudz vīriešu, kam nav spējīgi veidot savu autoritāti un tāpēc nākas domāt par tādu "ar likumu noteikto un no malas iedoto" :)

Visos šajos tiesību jautājumos darbojas viens princips; kas var - dara, kas nevar runā par tiesībām.

Gunitaa  Tieši tā. Ar varu nepiespiedīsi nevienu respektēt tieši tāpat kā cienīt vai mīlēt. Tas katram jānopelna pašam.

Fausts  Agnieszkai viss ir sajucis vienuviet - bērnu audzināšana, vēsture, matriarhāts, patriarhāts, ķīnieši un fargo.

Vai Tu domā, ka būtu labi, ja bērnudārzos audzinātāji būtu vīrieši? Interesanti, kādi viņi gan būtu!? Un ko gan citu, ja ne bērnus audzināt, pēc tavām domām, vajadzētu darīt krietnai sievietei? Varbūt pievienojies LaskovijMerzavec idejām par skabargaino koku, vai "notīrīsanu"?

LaskovijMerzavec  Fargo, līdz ar ražošanas attīstību ir samazinājies cilvēku roku darbs. Var jau kalt visādas sazvērestības teorijas, bet "sūdi" vēl tikai priekšā. Tagad Kīnā, par piemēru, nav pārāk liels automatizācijas pakāpe. Atkal piemēram, rūpnīcā, kas ražo iPhonus strādā ļoti daudz ar rokām. Tikai tagad sāk automotizēt/robotizēt dažādus procesus. Precīzi neatceros, bet tur bija vairāki simti tūkstoši darbinieki. Automatizēs un tie visi uz ielas. Un tā n tās rūpnīcas. Pats vari iedomāties, kas par darba roku kvantumu atbrīvosies un tiem visiem būs jātrod kkāds pielietojums. Visas krīzes, migrācijas kopā ņemot ir sīkums ar to.

Nesen bija pat raksts, ka automatizētās sistēmas vajadzētu aplikt ar nodoķliem, kā darbaspēku. Nejau no labas dzīves tā.

Padomā pats, cik agrāk bija nepieciešams cilvēku, lai apstrādātu 100ha un cik tagad. Par uzglabāšanu, transportu nemaz nerunājot. Tad nu galarezultātā sanāk, ka Eiropa noveco, jo no vienas puses nav nepieciešams pēc nemitīga cilvēkresursu atjaunošanas, savukārt pārāk liels cilvēku pieaugums radīs sociālo spriedzi, jo viņus nebūs ar ko nodarbināt. Plus protams, arī ego centrisms un komforta līmenis. Viestrādnieki ir vajadzīgi tur kur paši vietējie negrib strādāt. Vai arī nevar.

Kopsavilkumā - Velsa "Laika mašina" sociālā iekārta ir tāda bērnu pasaciņa, salīdzinājumā ar gaidāmo.

AivarsN  Visiem ir tiesības,bet nav nekādu pienākumu. Lūk tā ir viena no lielākajām rietumu pasaules kļūdām. Visiem vajag visdažādākās privilēģijas,komfortu, vienlīdzību un ko vēl tik ne. Bet kad iet runa par viselementārākajiem pienākumiem un atbildību par savu ģimeni,valsti,tad taisa lielas acis. A kam man to vajag? Šodien ir tik elementāri nomainīt dzīves biedru,atteikties no bērniem,nelikties ne zinis par vecākiem,pamest likteņa varā savu dzimto zemi,ja vien kur samaksā vairāk. Pat dzīvnieki un putni rūpējas par bērniem un aizsargā savu teritoriju,bet cilvēki gluži kā siseņi,visu aprij,piedirš un prom uz jaunām ganībām.

Large  Latvieši tik ātri neizmirs- sievas ne tikai vīriem pretī runā, bet iekausta viņus arī.
::)

estepat  Aste, protams, tam var nepiekrist- sevišķi- ja tā ir liela un kupla aste- ka- nav īsti pareizi- ja aste luncina suni... , bet- ir te pamanāmas- tādas astes..;)

_Biezaa_oome  Saaciet ar sevi, onkultinji, saaciet ar sevi! Izbeidziet te kladzinaat par patriotismu un dzimto zemi!

JurisK  Nē, tas neiznīcinās neko. Jo tīri fizioloģiski jau nekas nav mainījies - vīrieši drāž sievietes, kuras atzīst vīrieša tiesības iekļūt viņu miesā. Kuras to neatzīst, tās iznīkst, neatstājot pēcnācejus, tāpēc vienmēr būs mazākumā. Kaut arī varbūt vairāk pamanāmas sabiedrības viedokļu veidošanā, jo instinktu līmenī nav apmierinatas ar savu izvēlēto dzīves modeli, tāpēc krietni kašķīgākas:)

av2  varam jau vissi ssausminaaties par formuleejumu utt, bet pamatideja ir pareiza. Nekas labs finaalaa nebuus :(( Un arii passaam sievietem nemaz iisti nepatik, ka ir jaaiet uz darbu, taa vietaa lai nodarbotos ar beernu audzinaassanu. Kautkas vissaa taaj ir galiigi garaam.Un kurieni iet civilizaacija ? uz passizniicinaassanos.....:(

newgame  Pasaule transformējas. Drīz pienāks tie laiki, kad vēstures stundas stāstīs, mol ja, bij tāds laika periods, kad onkas draza mūs, bet tagad, mēs drazjam onkas:)

Etty  Autoritāte patiešām ir cilvēks, kura darbi redzami un atzīstami. Šajā portālā var redzēt, cik daudz mūsu tautā ņuņņuki vīrieši-cik pametuši savas sievas vienas tikt galā ar ģimeni, cik nevar valdīt pat savu krāniņu biksēs, utt. Garš saraksts! Turklāt autora piezīme vien jau ir prāta neesamības pierādījums pēc teksta -nedodu naudu vai sodu ar anālo-smieklīgi , jo sievieti nesoda, viņu sargā, rūpējas, lai viņa dotu veselus pēcnācējus un patiesi ar mīlestību rūpētos par ģimenes pavardu. Kopumā ainu uzlūkojot, lielākā daļa vīriešu nespej tikt galā ar sevi un savām vēlmēm, kur nu vēl būt autoritātes.....

Droshs_Plecs  Tikai ja vīrietis ir lupata, ko sieviete nerespektē, tā runās viņam pretī.

Muktiana  Realitāte, jā, līdzvērtīgi. Vienlīdzīgi, līdzvērtīgi - liela atšķirība? Domāju, ka feminisma kustība uzsākās pēc tam, kad sabiedrībā zuda vīriešu un sieviešu garīgums, jo tas nozīmē, ka par sievietēm, atraitnēm, vientuļām - nerūpējās. Tā bija arī spiesta lieta izcīnīt vienlīdzību, lai atraitne vai vientuļa sieviete var strādāt. Un tad jau panesās izglītība. Un tad jau gribēja strādāt un apliecināties ne tikai vientulas sievietes un atraitnes. Un tagad jau visām jāapliecinās - arī sievietēm ar maziem bērniem, pašus bērnus kaut kur pametot. Un, ja apliecinās visi, tad vīrieši vēl vairāk ļauj apliecināties. Un tā otrā grāvī iekšā. Ja vīrietis nav garīgs, nedzīvo saskaņā ar Dievu, tad visdrīzāk viņu par kaut ko cienīt ir grūti. Ir arī sievietei jābūt ticīgai, lai spētu pieņemt vīrietī trūkumus (kuru mūsdienās nebūs maz).

Labrador  Situacija pashreizeejaa ASV. Tikai ap 30% no viirieshiem,kuriem izdevies sasniegt amerikanju sapni,ir preceeti vai tiem ir patstaaviiga partnere.Amerikanju sapnis - ienaakums 100 000 un vairaak gadaa.Un taads nebuus njerga. Un nav taa,ka ir taa saucamie miikstie lupatas. Tas,ka nav sievietes nereti vien noraada uz to,ka viirietis neveelas dziivot zem sievas tupeles.Savukaart vairums preceeto dziivo. Tas ko mineeja fargo , jau labu laiku notiek.Ir izveidota sisteema,lai shaadi procesi turpinaatos. Un izveidota taa,ka pat stipraakie viirieshi vai viirieshu grupas tai nevareetu pretoties.

Edgars37  Atkartosos - ja es butu sieviete un man butu jaizvelas vecis no seit tusejosa konglomerata;D, piedodiet, bet tad es labak atdotos celibatam;D...absoluti netaisitos sargat pavardu diedelniekam, kas pat peles cisku nejedz majas atnest, bet murgus, ko te bieza slani produce, katla ar neizvarisi un pie kases ar tiem nenorekinasies;D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu