Kādam jābūt vīrietim - "autoritātei"?

Te viens raizējas, ka Rietumu vastis iznīkšot, jo sievietes pārstāj uzlūkot vīriešus kā autoritātes.
Bet kā zināms, nekas nenotiek mehāniski un autoritātes nerodas ar uzspiešanas metodēm.
Sievietes, bet kādam būtu jābūt vīrietim, lai Jūs viņu cienītu, respektētu un viņš varētu būt autoritāte priekš Jums (vismaz zināmā mērā) ? ?

Muktiana  Sidhi atzīst vīriešu un sieviešu līdzvērtību. Budisti arī, Katrā reliģijā ir kāda patiesība. Neviens nenoliedz, ka vīrieši ir ar kaut ko pārāki par sievietēm. Tomēr tas prasa papildus nosacījumus. Tas nav jāuztver tā akli ar dūri: "Esmu vīrietis (tas nekas,ka vadarbīgs, dievu nezinošs, nedisciplinēts, pakļauts visādām dēmoniskām enerģijām, pār savu gribu nevaldošs un ne visai gudrs), tāpēc sievietei mani jāklausa". Sievietei ir svarīgi, lai vīŗietis ir pārāks par viņu prātā un garā, un ja tā ir, tad viņa gribēs pati pakļauties, jo tā būt ir izdevīgāk.

Realitaate  vilx, bet vai tad Tu nezini veco patiesību, ka vieglāk taču ir citus mācīt, nekā pašam mainīties?

marselis  Viss uz to virzas,steritate starp viriesiem plesas plasuma....
Varbut,kadreiz bus tada pasaule,kur Amazones vien bus ?

Mela  skanēs banāli, bet....
kopā ar viņu es esmu droša par rītdienu, pat ne tik daudz par rītdienu, cik droša esot kopā ar viņu.. man ir zema ekonomikas smadzeņu kapacitāte, es neesmu apveltīta ar biznesa domāšanu... tāpēc, man svarīgi, lai ir ņuhs, čujs un poņa, lai ir psiholoģiskie iedīgļi un sapratne, ka jārūpējas ne tikai par savu ģimeni, bet arī par saviem padotajiem, lai ir tā pasaules kārtības izpratne, kuru saprotu es, lai ir mega mainds un bighārts... bet noteikti pieļaujams, ka nav uz āru vērsts, bez liekas jūtelības... vnk ar pareizu lietu izpratni...

Fausts  Mela, vai nav tā, ka Tev vajadzīgs gādīgs tētis, kas parūpēsies par visu, kas Tev pašai pietrūkst?

Mela  :) ak Faust, ja tā būtu, tētis sen jau būtu :D

Nē, Mela ir tik stipra ka maz ir to, kas spēj Melai justies ... tā kā viņa aprakstīja... ikdienā ieslēdz savu ekonomisko prātu un dzīvo nost, un ir laimīga... bet ne par to ir stāsts. .... man drīkstēja izteikties, kādam jābūt vīrietim, lai viņš būtu autoritāte man .. es pateicu
Tev, Faust, ir personīga obida, ka domā, ka es "tēti" meklēju? :D

Fausts  Mela, varbūt likšu Tev vilties par to obidu, meita man jau ir, tāpēc sievietē meklēju ko citu. Man patīk līdzvērtīgas, par sevi pārliecinātas un gudras sievietes.

Luusila  Lai es kādu vīrieti atzītu kā autoritāti, tad viņam ir jābūt kaut mazmazītiņu kripucīti par mani gudrākam kādā no jomām, kas interesē konkrēti mani, un viņš nedrīkst šo gudrību izmantot nelietīgi.
Savukārt ģimenē man ļoti svarīgi ir tas, ka mēs ar vīru varam jebkuru lietu izrunāt un nonākt pie abiem pieņemama risinājuma. Viņš ieklausās manā viedoklī, un es domāju, ka vīriešiem (sakarīgajiem) ir tāds plašāks lietu redzējums, kamēr sievietes vairāk iedziļinās konkrētās detaļās- līdz ar to vienlīdz svarīgas ir abas pieejas.
Ārkārtīgi svarīgi ir sajust vīra rūpes par ģimeni, par mani; saprast, ka mani ciena un novērtē. Tad nav grūti vīrieti respektēt, tas iznāk dabiski, un nekāda reliģija pie tam tur nav nepieciešama,- vienkārši savstarpēja cieņa.
Ja tā nebūtu, un man vakaros mājās pārzvampātos ķēms, kas (C) "ar spēku censtos nolikt revolucionāri pie vietas, vai iezveltos ar aliņu dīvānā pie TV", tad es tiešām tādu noklapētu beigtu kauč vai ar augstpapēdeni.

Agnieszka  ´´Ārkārtīgi svarīgi ir sajust vīra rūpes par ģimeni, par mani; saprast, ka mani ciena un novērtē. Tad nav grūti vīrieti respektēt, tas iznāk dabiski, un nekāda reliģija pie tam tur nav nepieciešama,- vienkārši savstarpēja cieņa.

Labi teikts! :)

Muktiana  Man liekas, ka vīriešu un sieviešu lomu parāda arī astroloģijas izklāsts. Vierietis simbolizē Sauli, sieviete- Mēnesi. Mēness atstaro saules gaismu un savu enerģiju ņem no saules. Tāpēc saule ir galvenā enerģijas padevēja sievietei-mēnesim. Vēdiskā astroloģija māca, ka Saules enerģija neskaitās pozitīva, jo pārāk dedzina. Bet mēness enerģija transformē saules gaismu piemērotu zemes dzīvei - naktīs atvēsina, nomierina prātu, dod vairāk mīlestības. Mēness enerģija ir piemērotāka bērnu audzināšanai. Vienlaikus mēness sasaista ar Zemes dzīvi - ievelk Zemes priekos, rada dzimšanu un arī miršanu (Mēness ietekmē bērns pieaug un tās ietekmē kļūst vecāks). Tāpēc garīgajās mācībās tiek uzskatīts, ja vīrietis sasaista savu dzīvi ar sievieti, rada pēcnācējus, bauda ģimenes priekus, tad viņš ir spiests arī strādāt, gādāt māju, domāt par prestižu un kā cena tam, ka viņš var tikt ierauts "dzimšanas un nāves" (vai elles) ritenī. Tāpēc garīgiem cilvēkiem sievietes tuvums ir bīstams. Bet, ja vīrietis grib baudīt materiālos priekus uz Zemes, tad vislabāk to izdarīt palīdzēs sieviete. Sievietes būtība ir radīt pēcnācējus un radīt laimes sajūtu ģimenē. Bet gaismu ņem no Saules!
Interesants aspekts ir Saturns. Cilvēkam vismelnākais periods dzīvē skaitās tad, ja Saturns šķērso Mēness mājvietu. Saturns - tā ir nabadzība, vientulība. Tās ietekmē Mēness izkalst. Tātad sliktākais, kas var notikt ar sievieti, ja Saules vietā spīd Saturns. Sieviete nabadzību un vientulību pacieš sliktāk nekā vīrietis un tās ietekmē viņa zaudē savu sievišķo mirdzumu un īpašības. Tāpēc agrākajos laikos bija 1 vīrs un varēja ņemt 4 sievas. Sievietei galvenais nepalikt vienai nabadzībā. Mūsdienu vīrietis, neuzņemoties atbildību par sievieti (un bērniem), nolemj viņu izkalšanai. (Sieviete saules enerģiju var ņemt arī no tēva vai pieauguša dēla. Ja tēva nav un dēls vēl ir mazs, tad viņa nespēj sildīt un dot mīlestību bērniem.) Interesanti būtu arī papētīt Marsa at

newgame  Mazmazitinu kripuciti gudrākam, kāda no jomām..., tas mol adīšana, vai burkānu stādīšana?

Tinte  Par kādu vīrieša ribu var runāt, ja Mozus 1.grāmatas 1.nodaļā melns uz balta rakstīts:

26Tad Dievs sacīja: "Darīsim cilvēku pēc mūsu tēla un pēc mūsu līdzības; tie lai valda pār zivīm jūrā un pār putniem gaisā, un pār lopiem, un pār visu zemi un visiem rāpuļiem, kas rāpo zemes virsū." 
27 Un Dievs radīja cilvēku pēc Sava tēla, pēc Dieva tēla Viņš to radīja, vīrieti un sievieti Viņš radīja. 
28 Un Dievs tos svētīja un sacīja uz tiem: "Augļojieties un vairojieties! Piepildiet zemi un pakļaujiet sev to, un valdiet pār zivīm jūrā un putniem gaisā, un katru dzīvu radījumu, kas rāpo pa zemi." 

Un tas bija 6. dienā, bet 7.dienā viņš no ribas taisīja sievieti. Tātad jau otro pēc kārtas.
Rodas jautājums: kur palika pirmā?! :)

Muktiana  Tinte, gudrinieki stāsta, ka 1.esot bijusi Lilita - ar dēmonisku dabu, nepakļāvīga, ar savu Es, kaislīga siržu lauzēja, vīrieša negatīvā mūza - pretstats Ievai (Ieva it kā ir paklausīga, pie reizes - nedaudz garlaicīga, nedaudz - ne tik saprātīga un tāpat ir ar tendenci ļauties kārdinājumam). J.Rubenis stāsta, ka mūsdienās attiecību uzdevums ir Ievai apvienoties ar Lilitu un vīrietim atzīt arī Ievas Lilitas pusi un ļaut viņai būt pašai, jo ar 1 Ievu arī neesot lab ne Ādamam, ne Ievai. Arī astroloģijā ir termins "lilit" (dēmonisks piesitiens), šķiet, tam varētu būt simbolisks sakars, bet neesmu iepazinusies. Interesanti,ka arī vēdiskajā literatūrā, kaut arī ir slavēta sievietes daba un spēja būt uzticīgai un krietnai, tāpat tiek minēts,ka sievietei līdz galam nevar uzticēties, jo savu interešu dēļ viņa var nežēlot ne vīra, ne dēla dzīvību. Citātu precīzu neatceros, bet kaut kā smieklīgi un nežēlīgi formulēts, uz ko spējīga sieviete.

Torpedo  Tinte, Ādama pirmā sieva, atzina, ka viņš nav viņai pietiekoši labs un izšķīrās ar viņu. Tad dzīvi beidza, sakalstot vientulībā. Var vilkt zināmas paralēles ar oho komentētājām

Fausts  Tinte 23:30, nu gan Tu sajauci manu prātu. Īsta sieviete! Ka tik sapiņķerēt savos pinekļos... Pat Svētos rakstos izvilku, lai pārbaudītu Tavus vārdus (jo, jāatzīst, uz mirkli pat noticēju). Bet Mozus grāmatas pirmajā nodaļā nekas nav teikts par Tevis pieminēto 6-to un 7-to dienu, kurā tika radīta "otrā sieviete pēc kārtas". Vai Tu, gadījuma pēc, neesi iemaldījusies kādā sektā, kur izdala pašdrukātus svētos rakstus?

Luusila  newgame, tu pazīsti tikai tādas sievietes, kuru intereses aprobežojas ar adīšanu un burkāniem?
Pamēģini kādreiz izkāpt no tik ierobežojošiem rāmjiem; savādāk tu jau arī runā tāpat kā tie tirliņi, kas sievieti vērtē apmēram tikai kā mājdzīvnieku.

AivarsN  Pirmā esot bijusi Lilita. Kāpēc Ādams viņu izbrāķēja un tāpēc Dievam nācās rādīt Ievu. Palasiet žurnālus kuri nosaukti šo sieviešu vārdos un lieliski atspoguļo viņu būtību un intereses. Lilita tomēr kaut kur vīrieti sameklēja un viņai piedzima meitas. Daļa sieviešu nāk no Ievas līnijas,bet daļa no Lilitas. Tāpēc viņas tik ļoti atšķirīgas. Vēl jau cilvēkiem ģenētiku sabojāja tā saucamie Dieva dēli, pareizāk gan teikt kritušie eņģeļi un viņu pēcnācēji. Tāpēc arī Grēku plūdi,bet ne jau visi mošķi gāja bojā. Viņu pēcteči lielā skaitā dzīvo vēl šodien un valda pār pasauli. Apmēram tāda tā leģenda.

Tinte  Faust, otrā sieviete jau ir 2. nodaļā:

21 Un Dievs Tas Kungs lika cietam miegam nākt pār cilvēku; un tas aizmiga, un Viņš izņēma vienu no viņa ribām, aizpildīdams vietu ar miesu. 
22 Šo ribu, ko Viņš no cilvēka bija ņēmis, Dievs Tas Kungs izveidoja par sievu un pieveda to pie cilvēka. 
23 Tad cilvēks sacīja: "Šī tiešām ir kauls no mana kaula un miesa no manas miesas! Un viņa sauksies par sievu, jo tā ir no vīra ņemta. 

neko  ... un pat otrā tads brāķis vien sanāca:)) tieši tā pat kā pirmā galā izrādījās nepaklausīga un ziepes savārīja.

Fausts  Tinte, sorry...Tiešām, Tev taisnība! Par šo ir vērts padomāt...Tā pirmā doma, kas ienāca prātā - varbūt Mozus tai laikā neko vēl nezināja par ģenētiku un hromosomu skaitu, kas nosaka dzimumatšķirības, tāpēc drošības labad uzrakstīja, ka Dievs radīja gan vīrieti, gan sievieti vienā personā, jo bija pagalam apjucis un nezināja, kā lai to visu apraksta.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu