Kādam jābūt vīrietim - "autoritātei"?

Te viens raizējas, ka Rietumu vastis iznīkšot, jo sievietes pārstāj uzlūkot vīriešus kā autoritātes.
Bet kā zināms, nekas nenotiek mehāniski un autoritātes nerodas ar uzspiešanas metodēm.
Sievietes, bet kādam būtu jābūt vīrietim, lai Jūs viņu cienītu, respektētu un viņš varētu būt autoritāte priekš Jums (vismaz zināmā mērā) ? ?

iota  Ko jūsuprāt nozīmē vārds "klausīt"? Akla paklausība nekad nevienu pie laba gala nav novedusi. Pat mazam bērnam tiek pamatots, kāpēc nedrīkst darīt to, bet vajag darīt ko citu. Domāju, ka lielākā daļa sieviešu ieklausīsies un neiebildīs vīrietim, ja viņa prasība būs argumentēta un pamatota. Bet kāpēc lai klausītu vīrietim, kura prasības ir vērstas tikai uz paša ego apmierināšanu un citu pazemošanu? Katram, gan vīrietim, gan sievietei, ir jādomā ar savu galvu un katram pašam jāatbild par saviem lēmumiem, darbiem un nedarbiem, un jāklausa savam veselajam saprātam pirmām kārtām.

_Krasula_  Krasula, tikai nesagrozi manis teikto, jo kā reiz es teicu, ka "autoritātes NErodas ar uzspiešanas metodēm". :)
------------------------------------------------------------------
Vai tad sagrozu?:) Tikai cenšos pateikt, ka mans 1.komentārs ir pat ļoti saistīts ar Tavu tēmu.:))

Liigucis  Paldies! Labs jautājums! Tikai man ir apnicis sapņot! Kad tādu satikšu - pastāstīšu!:))

Laila14  Anekdote!... Notiek Pohujistu mītiņš. Skaļi viss pulis bļaustās..Mums uz visu ir PO...PO..un pilnīgs PO! Pienāk žurnālists un galvenajam grupas līderim jautā. Pasakiet lūdzu..vai Jums uz visu ir PO ? Jā! Uz sievietēm arī.?.Jā! Uz ēšanu un dzeršanu? Jā! Uz naudu arī? Nē uz naudu..Nav..Bet paga,paga..
Uz Jūsu plakāta ar lieliem burtiem skaidrā ,saprotamā valodā rakstīts,ka Jums uz pilnīgi visu ir Po...j...Man pilnīgi Po...j..,kas tur rakstīts...

Torpedo  Sievietei jau savos instinktos ir ielikts pakļauties vīrietim. Ja viņa to nedara kkādu modernu vēsmu apmāta, tad moka vīrieti, bet visvairāk jau pati sevi - tas ir, cenšoties nospēlēt citu lomu. Ja aita tēlos vilku, laikam, diez cik ticami nesanāks

Realitaate  Nu... parasti jau cilvēks izvēlas "sevis cienīgu" dzīvesbiedru. Tā kā, ja kādam ir pretenzijas pret otru, tad vislabāk uzdodot jautājumu sev - ko es tādu daru, kas otrā izsauc tādu reakciju? Pretējā gadījumā dzīvi nāksies pavadīt līdzatkarīgās attiecībās, spēlējot varas spēlītes "līdz nāve mūs šķirs".

AivarsN  Sievietes cenšas pārņemt ģimenes galvas funkcijas, vīriešus nostādot izvēles priekšā. Vai nu liekot lietā savu gudrību,viedumu,spēku,nolikt revolucionāri pie vietas,vai atmest visam ar roku un apsēsties dīvānā pie TV ar aliņu,lai tad sieviete tiek galā gan ar ģimenes galvas,gan arī saviem pienākumiem. Nu neies taču normāls vīrietis ļaut sievietei izkomandēt, sevišķi,ja viņai tam nemaz prāta nepietiek. Gan Vēdu kultūrā,gan mūsdienu vadošajās reliģijās ir pietiekami skaidri norādīta vīrieša un sievietes loma ģimenē. Tad kāda velna pēc sekot izvirtušās gejropas modelim? Ja modē nāks akā lēkt,vai tad arī lēksiet?

Realitaate  Torpedo, Tava teorija par sievietes pakļaušanos, protams, ir interesanta. Vai to Tu pats izdomāji, vai patapināji no kādas Korāna sūras (interpretētas "latviešu valodā")? Ja jau esi tāds lietpratējs, tad jau, droši vien, arī zini, ka pakļaušana izsauc agresiju un rada upura - varmākas attiecības. Tāpēc vīrietim, kurš vēlas pakļaut sievieti ir jābūt ļoti uzmanīgam, lai seviete viņu nenogalina, ja gadījumā viņš uz mirkli iesnaudīsies. Tāpēc, esi modrs, un neatslābsti ne mirkli!

jurks  visu šo tērzēšanu un viedokļu karu var vienkāršot un fokusēt uz notikumu, kas ir visas cilvēces aizsākumā, tas ir notikums Ēdenes dārzā ar Ievu un Ādamu galvenajās lomās! Apdomājot un paanalizējot šo stāstu daudzi jautājumi gūs atbildes!

Liigucis  Kapēc tad, Jurk, uzreiz pie kārdināšanas...?? Dievs radīja sievieti no vīrieša ribas! Aūūūūū, tikai ar vienu acs kaktiņu gribētos to vīrieti redzēt, no kura ribas esmu izveidota...un TAD lai iet tā paradīzes pasaciņa tālāk!:))

puuuka  Līguci,Tu to nekad neredzēsi,jo tikai pirmā sieviete tika radīta no vīrieša ribas...visas pārējās ir piedzimušas,un lielākā daļa no viņām grēkā:)

Realitaate  jurk, jā, piekrītu, ka daudzas atbildes ir Ēdenes dārzā. Vai pareizi atceros to stāstu - Čūska kārdināja Ievu, apsolīdama, ka apēdot ābolu tā iemantos Dievisķo spēku. Ieva kārdināja Ādamu, un tas ļāvās kārdinājumam, jo arī gribēja būt kā Dievs. Diemžēl, kāda neraža, kad viens otrā ieraudzīja nevis Dievu, bet gan tik vien kā savu kailumu, par ko izjuta kaunu. Kāda vilšanās dievišķajā! Bet, kad Dievs viņus pieķēra un prasīja no Ādama atbildību par pastrādāto pārkāpumu, Ādams norādīja uz Ievu, teikdams - es neesmu vainīgs...viņa ir vainīga, viņa mani kārdināja...

Un tā tā joprojām notiek...ja tā atbildība starp vīrieti un sievieti kaut kur mētājas, un neviens to negrib pacelt. Tāpēc jau Ēdenes dārza vietā, nākas dzīvot pašu radītā ellē. Bet, ko lai dara, ja parastajam cilvēkam ir tik ļoti liels kārdinājums būt par Dievu (Dievieti)?

Mela  baigi vienkāršoti, bet preīzi pateica fargo - jāklausa ir vīram. un vīra izvēle ir uz 50% sievietes ziņā. un ja cilvēks izmanto sev doto izvēles brīvību, izvēloties plenci un mīkstčauli sev par vīru, tad JĀ, viņai viņš ir jāklausa

mūsu izvēle jau runā par mums, mēs izvēlamies, mūs izvēlas, reizēm izvēles sakrīt.... nevajag vainot otru par savu izvēli, var vainot tikai sevi un mācīties no savām kļūdām...

sievai vīrs ir autoritāte - ideāli,.... manā gaumē labākais attiecību modelis :)

anis  Un kā paliek ar "kriminālajām autoritātēm"? "Ar cieņu un brīvprātīgi atzīta"? Diez vai atbilstoši definīcijai... Bet teiktajam ir svars...

Agnieszka  Katram ir jāzina sava vieta un jāpilda savi pienākumi!!!
Vara ir rūpes!!! Valdniekam ir jārūpējas par tautas labklājību, nevis jāpieprasa vakariņas un aliņu galdā.
Ģimene ir mazs valsts modelis. Ģimene ir abpusējas rūpes ,labprātīga kalpošana un pakalpošana, ego noliekot malā.

Mela  Otrs preīzais formulējums ir Agnežkai :)

Vara ir rūpes!!! Valdniekam ir jārūpējas par tautas labklājību, nevis jāpieprasa vakariņas un aliņu galdā.
Ģimene ir mazs valsts modelis. Ģimene ir abpusējas rūpes ,labprātīga kalpošana un pakalpošana, ego noliekot malā.

AivarsN  Kamēr ģimenēs darbojās monarhija,tikmēr tauta zēla un plauka. Demokrātija izkropļo valstis un ģimenes,šis ceļš ved uz elli,jo mūsu priekšstāvjus vada no turienes.

Droshs_Plecs  Bagātam, ar augstu statusu un pašpārliecinātam.

JurisK  Puuka(18:58), ja nezini par pasaules un cilvēku radīšanu, tad nestāsti reliģiozas pasaciņas. Pirmā sieviete tika radīta no tāda pat materiāla kā Ādams, un viņu nesauca Ieva. Un pirmā sieviete neatzina Ādama kā vīra autoritāti, bet Ieva, kuras meitas esat jūs, visas tagadējās pasaules sievietes, tika radīta no Ādama ribas ar domu,ka tā ir daļa no viņas vīra, bezierunu autoritātes jau no dzimšanas brīža! Bet man pofig, turpiniet villoties tālāk!:D

vilx  iepazīšanās saitā cilvēki, kas nemāk nodibināt attiecības, māca cits citu, kādai jābūt vīrieša autoritātei, un kādai jābūt sievietei. Es tā, ar skatu no malas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu