Vai "viss, kas notiek - notiek uz labu" ?

Šo teicienu izdomājuši mūsu senči. Bet vai tā par visiem dzīves notikumiem var teikt? Piemēram, kāds labums no tā, ka Jums nozog maku, kurā bijusi pēdējā nauda līdz algai? Un kā ar šķiršanos, īpaši ja kāds pamet? Dažreiz tas vrb uz labu, bet dažreiz nē? Citi gadījumi ?
Interesē Jūsu personīgā pieredze un viedokļi. :)

MonaLiza  Ja kādi notikumi atstājuši neatgriezeniskas, nelabojamas sekas (pērtiķveidīgas vai citas, vienalga), tad tos negrasos klasificēt kā labus, attīstībai nepieciešamus, un man nesvarīgi, ko citi anonīmi feiki te pūderē.

Nate  Ir cilvēki, kuriem patīk pieturēties pie stereotipiem. Kā piemēram "viss ir tikai galvā". pat ja sāp kāja, "pēc 40 dzīve tikai sākas"- jautājums ko darīja līdz šim un ko tad 70 gadu vecumā domā sadarīt, "viss, kas notiek, tikai uz labu", aga, kā tad, "vajag tik sapņot, ļoti gribēt un tu noteikti atradīsi sev līgavaini", tas nekas ka neviena ņemama 100 km rādiusā nav, vajag tik sapņot un sevi mierināt.
Un te nav runa par pesimistiem vai optimistiem, bet gan par sapņotajiem un reālistiem. Arī reālists, ar skaidru prātu, var būt optimists.

neko  Nav sliktu situāciju, ir tikai nemācēšana izmatot doto situāciju savā labā. Kā minimums lai kaut ko mācītos, bet vairums situāciju piedāvā stipri lielāku iespēju spektru.

MonaLiza  Nez ko tie sapņu pārdevēji teiktu, ja lieta nonāktu līdz piedāvāšanai. Sava tizluma, izlutinātības un skopuma dēļ ir tik nepopulāri savā elitārajā vidē, ka pašapliecināties jānāk netā. Un nevis epizodiski! Dažs dzīvo te!

Nate  Torpedo. Latvijā dajebkur uz 10 tantiņām 1 onkulītis, baznīcā, tirgū, teātrī, ekskursijā. Pat diskotēkās meitenes ar meitenēm dejo.

Agnieszka  Protams, ka viss uz labu. Ikkatra situācija tiek mums dota, lai mēs mācītos, pilnveidotos!!!!
Kad cilvēks vairs nemācās un ir ´´gatavs´´, tad viņš ir gatavs!
Par tādiem saka.....nomira 35, apglabāja 70 gados.....

marselis  "kam par labu..."
tas ir sakotnejais jautajums.
Ilglaiciga laika griezuma,kur notiek daudzu sistemu mijiedarbiba-,laika-telpa,paradas daudz nezinamo,fizika-matematika nezinamo (n)daudzumi pieaugums veido nobidi rezultata precizitate.
Sos jautajumus petijis Bors,Ensteins uc.
Psihologija ar to padzilinati nodarbojas G.Jungs.
Sim fen. daudzpusiga daba...,ta ka viennozimigi nevar pateikt!
So to vertigi butu "parspelet" no celonu -seku ievirzisanas cita gultne,bet kopuma viss notiek ta ka janotiek,ari zinamas pielaides un korekcijas ieiet likumibas ietvaros,lai sistemu kopa butu dzivot spejiga!

tominns  To, ka tas viss bija tikai uz labu pierādās tikai pēc laika un dažreiz mēs pat i nezinam ka notikušais ir ko vērsis par labu. Tu līdz algai izdzīvoji, bet varbūt tas cilvēks, kas nozaga maku, nebūtu izdzīvojis, ja nebūtu nozadzis. :D Šķiršanās vienmēr ir sāpīga, bet ja tās nebūtu bijis, tad nebūtu nekā no tā labā, kas tika piedzīvots pēc tam. Protams, ja mēs priecājamies par to kas notiek, bet tā jau ir cita tēma. :)

Tessa  protams, ka uz labu. par naudu vispar nevajag uztraukties, ebreji saka: спасибо, Господи, что взял деньгами. tatad, vareja but lielaki &udi, bet sanaca shadi.
un vispar dziivi veido notikumu kjedes, mazas un lielas. tas melnas striipas biezhi vien top par personiigas lidmashiinas skrejcelju (personiiga pieredze). tikai ta un neka citadi.
vieniigi pasham nevajag sedet rami uz savas de. ir jadara, jadoma, jakust, jacenshas.

tominns  Nebija domāts personīgi, sorry par "Tu".

Tinte  Es uz šo teicienu skatos nedaudz savādāk.
"Lai kas arī NEnotiktu, notiek uz labu." Tātad tas, ka kaut kas, ko esam gribējuši, lai notiktu, NAV noticis, ir uz labu. Pirmajā mirklī tā ne vienmēr šķiet, bet pēc laika vienmēr ir apstiprinājies, ka paldies dievam tas nav noticis.
Vismaz manā dzīvē ir tā.

Mela  viss notiek tā, kā tam jānotiek - tas varētu būt taisnība
nezinu kāpē kaut kādas ķibees rezultātā iegūta īņa, raizes, iespringums ir baigi labi latvietim, kas bez iešanām nu nekur un neparko?!

mojito  Tas ir liels BS, fikcija un mulkju mierinaajums vienlaikus. Kaa var buut labi, ja tev, piemeeram, nomirst kaads tuvinieks?
Izmet no gava sho visu, ta sir domaats lohiem.
Bez loha zhiznj ploha.....

NanoBeaver  viss paatiešām IR uz labu ;) jautājums, vai man pietiek SPĒKS, VĒLME un APZIŅA to pieņemt ...., apstrādāt informāciju, un ...... samaksāt rēķinus :) hihi

AivarsN  Manā dzīvē šis teiciens ir apstiprinājies neskaitāmas reizes. Nozaudētas lietas vietā var tikt pie labākas,sen kārotās, veikalā beigusies prece kuru meklēju,bet nākamajā dienā nopērku citu, daudz labāku. Neliela trauma liek būt uzmanīgākam,lai vēlāk pasargātu savu dzīvību. Zagļi,krāpnieki,jeb kuri slikti cilvēki mums kaut ko iemāca,bet laba izglītība taču nemaksā lēti. Tuvu cilvēku zaudējums,izjukušas attiecības,jeb kurš nepatīkams atgadījums vai neveiksme,liek paskatīties uz visu no cita skatu punkta,pārvērtēt savus uzskatus,attieksmi un daudz, daudz mācīties,kā dēļ jau mēs šeit arī atrodamies. Kā pēdējais pārbaudījums man ir,it kā labu draugu izkrāpta liela naudas summa. Ir man citi teikuši,lai sūdzu tiesā,bet labā mācība neuzticēties,jau tā man izmaksāja dārgi. Kāpēc to vēl vairāk sadārdzināt? Vai tad mūsu tiesiskajā valstī kaut ko izkrāptu var dabūt atpakaļ?

shining  No visām situācijām ir iespējams kaut ko iemācīties, un, visaugstākais ko var apgūt, ir nekļūt par savu emociju (patīk-nepatīk) vergu - būt brīvam savā izvēlē, rīcībā, attieksmē, reakcijās. Neiemācās tas, kas situācijās neiekļūst, izvairās, jo teorija no prakses un pieredzes stāv atstatu.

MrJones  "Viss kas notiek, notiek uz labu" ...manupraat, shai teicienaa visnoziimiigaakais ir tieshi shis maaciishanaas process....draivs...."Esi kaa uudenss.." ,teica Bruce Lee......ari Sirdsapzinjai jaabuut tiirai!!
Iedomaajamies, cilveeks, kurshs kraapis savu Otro pusiiti,,..lien peec tam atpakalj,...tipa, staasta, ka baigi miilot,,."viss buus labi",,."tas tik taads siikumins",,.shis cilveeks zaudee savu dizhenumu..un automaatiski, nokriit par vairaakiem pakaapieniem uz leju...,ienjem pavisam citu karmisko poziiciju,,,..nekas tur labi nevar buut, dziivojot taalaak ar to pashu miiljoto cilveeku,,..taa buutu acu aizmaaleeshana gan vienam gan otram,,.ne ari maaciibu taadaa veidaa guus,,...tak shto...pienjemt atpakalj pat NEDRIIKST,,..jaaljauj attiiriities cilveekam!!

Epifanija  jā, noteikti to var teikt - attiecināt uz visiem notikumiem, nav ko saspringt par lietām, kuras neesam spējīgi atrisināt paši, tam domāts ir visuvarenais tēvs, vajag tikai pacietību un brīnumi notiek, mums atliek tikai par tiem brīnīties...

minnijai  Tā, ir, kad tu mācies no savas "negatīvās" pieredzes, kad Tu saproti, ka globāli tava liksta uz visu likstu fonu tāds nieks vien ir... Tad tu atlaid to situāciju un izrisini sekas alternatīvi. Un tad arī rodas tā sajūta par to ieguvumu, kuru esi saņēmis. Bet... Ja ir žēl, un nožēlo, ka nepaspēji, un ka nepadomāji, un sev visu laiku to pārmet... Tad nevar nonākt pie tās labās sajūtas..., un tad sanāk cīņa ar sevi, kā ar vējdzirnavām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu