Vai "viss, kas notiek - notiek uz labu" ?

Šo teicienu izdomājuši mūsu senči. Bet vai tā par visiem dzīves notikumiem var teikt? Piemēram, kāds labums no tā, ka Jums nozog maku, kurā bijusi pēdējā nauda līdz algai? Un kā ar šķiršanos, īpaši ja kāds pamet? Dažreiz tas vrb uz labu, bet dažreiz nē? Citi gadījumi ?
Interesē Jūsu personīgā pieredze un viedokļi. :)

av2  nu nav nekaadu "uz labu" , vai..melns kakkis paar cellu utt.Taas ir atmazkas sev.
Dziivee viss sliktais notiek uz dullo, taa notiek, un viss.Viss labais..parasti ir passa nopelniits.

protons  Teiciens muļķīgs.Kāds labums no tā ja kāds tev izdur abas acis?

coldlands  Ja avarija norauj kajas, tad labums, ka nevajadzes vairs piepulet tas staigajot, bet vares vizinaties ar kaljasku.

Kristine_78  Ja tu ēd bulciņas un makaronus pa flocki , un izskaties kā pieblīdis mais un jūties laimīgs ka divdesmit gados esi strijās no augšas līdz apakšai un ejot nespēj kājas salikt kopā jo tauki traucē, tas ir uz labu vai kā?sievietes tiešām ir šad tad stipri bremzētas un mantkārīgas pretekles

minnijai  Nu jaa, sieviete pēc 40 jau nu ir īstais eksperts par to kā jūtas 20 gadīgi jaunieši :D
Un pēkšņi iznirst vārdu savienojums kā "Mantkārīgas pretekles"
... katrs spriež pēc sevis :D
Jebkurā gadījumā- kāds sakars ar tēmu?

Mela  piemēram - Česters Beningtons?

Agnieszka  Sievietēm pēc 40 arī kādreiz ir bijis 20 , viņas noteikti zin, kā šajā vecumposmā jūtas.
Ja kāda jūtas kā mantkārīga pretekle, tad ir noteikti plaša pieredze, bet no nevajadzētu attiecināt uz visām sava dzimuma pārstāvēm.....
Ja ir bremzēts stāvoklis, jābeidz pīpēt to,ko pīpē, rīt tabletes un alkoholu lielos daudzumos. Metadona programma pieļaujama, ja tiek lietota smagā artilērija.......

Agnieszka  Coldlands neizklausās ppēc bābas, bet, ja ir ,tad noteikti ar olām......

Muktiana  Ļoti šaubos, vai var apgalvot, ka viss notiek uz labu. Daudzi savu dzīvi veic pašnāvībā. Vecumdienas cilvēkiem vispār ir īpaši grūtas - slimības, vientulība, nabadzība. Es domāju, ka mūsu dzīve ir kā viļņi - ir pacelšanās, ir cīņa, ir zaudējums un kritums un atkal celšanās, bet mūža nogale caurmerā visiem ir grūta. Gluži nesen satiku vienu kundzi, kura 40 gadus bija bijusi turīga vīra sieva un dzīvojusi luksusā - inteliģenta, smalka, smalkas aprindas un viss pēc augstākās klases. Un liktenis neticami dramatiski mainās. Nu jau šķirtais vīrs pārstāj dot naudu, īpašumi daži, bet tie jāpārdod. Nu un vispār dzīvo depresijā. Viņa saviem turīgajiem radiem stāsta, ka par 400 EUr nevar dzīvot (tur neviens par tādu summu nedzīvo), tērē krājkontus pa 500 EUR un ar šausmām gaida, ka drīz krājkonts būs iztērējies. Bet bērni (turīgi) un ex-vīrs (un visi radi turīgi) saka, lai viņa beidz čīkstēt un priecājas par to, kas ir un neviens atbalstīt nevar (kaut paši regulāri brauc uz ASV un tml). Tas jau ir kā dzīvot Sibīrijā smalkai pri smalkai kundzei ar 400 EUR. Ciešanas kundzei ir katastrofālas jau 5 gadus un viss lēni paliek tikai sliktāk. Tas ir pa skarbo -no pašas augšienes nomest uz leju. Ir ļoti grūti pārdot īpašumu un iet uz sliktāku vietu dzīvot. Agrāk 200 EUR tās viņai bija pusdiennauda, tagad dēļ šīs summas jāpārdod ērti īpašumi. Manuprāt, viņa vēl nespēj noticēt, ka tik slikti var būt nopietni. Un liktenis griež lēni un neatlaidīgi.

minnijai  Nauda cilvēkam ir pārbaudījums. Kurš ar to prot rīkoties, tam tiek vēl. Kurš nē, tam atņem. Tur ir dažādi iemesli kas un kā. Bet šo es zinu pēc savas mammas. Dzīvoja luksusā, svaidījās ar naudu (pirka visādus hlamus dēļ pirkšanas, sevi par baigo kingu uzskatīja utml) tagad...mācās iztikt ar 500 eiro mēnesī. Neko darīt. Tāda ir dzīve.
Man ar naudu ir labas attiecības, man ir tik, cik vajag. Bet tas arī ir jānopelna. Viss dzīvē ir jānopelna un jānovērtē. Vitādi, viss tiks atņemts.

Muktiana  minnijai. Tā sieviete saka un, cik zinu, tā arī bija, viņa nebūt nebija "haizivs" - palīdzēja un bija dāsna pret apkārtējiem. Viņa noteikti arī domā, ka neko tik sliktu nav darījusi, lai tā būtu (alkatīga nebija). Man ienāca prātā salīdzinājums ar Ilzi Jurkāni - apmēram tāds tips. Tādai sievietei būtu iekšēji jānomirst,lai sāktu iztikt ar 400 EUR. Savā ziņā jāsecina, ka sievieti "atdzīvina" pārtīciga un droša dzīve. Un pretējās parādības tomēr sievišķību izkaltē. Nav jābrīnās, ka sievietes meklē "gudrāko, stiprāko, seksīgāko un naudīgāko tēviņu". Pašu pamatu gan dod tēvs. Kādu stafeti tēvs palaiž, tādu turpina sievietes vīrs. Tāpēc ir dziļa loģika sievietēm izvēlēties izsisties spējīgus vīriešus.
Bet nabadzība ir skarbs pārbaudījums, tāpat arī kritiens no augšas uz leju. Psihoterapeiti saka, ka nauda ir kas tāds, ko var nopelnīt ar čaklumu, pūlēm, pareizu domāšu. Es gan teiktu, ka likteņa kombinācijas elementiem ir milzīga nozīme. Sievietei - vīra personība, ģimenes esamība.

raina1970  Mana pieredze ir tāda, ka pat ja tajā notikuma brīdī ir reali viss totālā , hm, pēcpusē- pēc sajūtam, pēc rezultātiem, pēc vērtejuma... tad pēc brītiņa pierādās - reāli, ka ir noticis ja ne labākais , kas varēja notikt, tad jebkurā gadījumā no tā notikuša ir kas labs paņemams- pieredze, zināšanas, iespējas, ... arī tad, kad mūžībā aizgaja mamma, kas nu nekādi uz to brīdi nevarēja būt patīkams notikums, arī tad, kad stāvēju pie majas ar to, kas mugurāun nezināju- kas un kā ir, būs, tālāk.. un tā jebkurā situācijā...

Sarabi  Ne vienmēr...tas pats teiciens«kas mūs nenogalina,padara stiprākus«Reizēm tas ir pēdējais piliens rūgtuma kausā

minnijai  Muktiana
Jā, nabadzība ir smags pārbaudījums. Bet cilvēks svētlaimē neattīstas. Bet stagnē. Cilvēkam vajag stimulu, lai sāktu domāt un izvērtēt sevi, savas darbības un sekas utt. Tāpēc tie stāsti par to, ka "no ērkšķiem uz rozēm". Kad mācības ir izanalizētas, tad tās rozes jau var sataustīt:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu