Bailes no attiecībām. Mēs esam atbildīgi par tiem ko pieradinam../Mazais Princis/

Saprotu,ka man ir bailes uzsākt ar kādu attiecibas. Intīmas attiecibas nav iemesls kopdzīvei. Bet, ja rodas ar kādu tuviba,tad kaut kā liekas,ka tā ir atbildiba par cilvēku ar kuru tu esi kopā bijis ..kaut īsu brīdi. Atbildiba ari pret sevi pašu. Labāk neuzsākt. Atkal ja neuzsāksi neuzzināsi vai tam attiecibam būs nākotne. Strupceļš! Bailes,ka tā attiecibas sabojās ikdienas mieru. Kā ir ar Jums Laimīgajiem Vientuļniekiem?

dzozefinaups  ...vienam dziivot nav super! cilveeks ir radiits,lai veidotu paari,nevienam nav jaamaak un jaaspeej viss,ir nepieciessams partneris-tandems....un partneru mainna(biezza vai regulaara)-nevis attista,bet degradee!

MrJones  Kaapeec taadi stereotipi? Sex pirmajaa randinjaa,,.ne-pirmajaa,,..kaada starpiiba, ja ABI grib??!
Nevaru piekrist Torpedo soreiz: " Es, protams, izmantotu, bet par tādu sievieti slikti padomātu" ...tur jau taa probleema...taados gadiijumos vispaar nevajadzeetu sexot, lai nav slikti jaadomaa!

Bet...autore vnk., nav gatava attieciibaam.

Laley  Apzinīgā vecumā cilvēku bieži pavada bailes.. bailes, ka nav īstais.. labās attiecībās bailes, ka viss ir pārāk labi, lai noticētu-ka kaut kas jau noteikti nebūs labi.. un tas ir normāli.. jo ir sava dzīves pieredze..
Bet man ir kaut kāda muļķīga cerība, ka "ar īsto" tādas bailes vispār neparādīsies..
Un runājot par seksi.. sieviete sevi galīgi neciena, ja guļas apakšā "jo cik tad ilgi noturēs pa gabalu".. visi tie teksti "esam taču pieauguši.. daba prasa.." blefs.. lēti teksti tētam sexam.. :D kad cik ne cik iepazīts un ir atrasts kaut kas vienojošs, kopīgs - tad ok.. bet fikso,lēto seksi lai iet meklēt pažobelēs.. kur daba sauc.. :D

Viliendi  Laila ar "attiecībām" bija domājusi seksuāli transmisīvās slimības.

Mailija  Autore,baidīties jau var no visa kā!Kaut no mājas ārā neiet,a ja nu ķieģelis uzkrīt!Tāpat ir ar attiecībām-ja ir bijusi kāda negatīva pieredze-bail ka neuzmet!Risks protams ir visur,bet pareizi jau saki-nepamēģināsi-neuzināsi.Un galu galā attiecības nav jāuzsāk ar pirmo kas patrāpās,ja mēģināt-tad tikai ar tādu kas tiešām patīk!Un par to intīmo ar nevajag ieciklēties,nu nav vīrieši tādi dzīvnieki ka uzreiz grib lekt virsū(varbūt tik kādi izņēmumi)jo ir jau sievietes ar kas maucas virsū gandrīz visam pēc kārtas,bet normālām sievietēm nav ar to nekāda sakara.

Epifanija  vai šis teiciens nav vairāk domāts par dzīvniekiem, ja paņemsi to no viņa ierastās vides, kur tam ir jādzīvo un pieradināsi pie apstākļiem, kuriem viņš nav paredzēts, tad atgriežot to iepriekšējā viņa domātā vidē, tas vienkārši aizies bojā, jo viņa iemaņas - izdzīvot jau ir zudušas, bet cilvēkus nepieradina, cilvēkus mīl vai nu arī ciena... pastāvēs tas, kurš mainīsies, attiecības ir divu cilvēku tandēms, attīstībā uz augšu, vismaz tā tam būtu jābūt, ja neesi gatava pārmaiņām, tad nemeklē iepazīšanos...

Geisha  Laila! Vīrieši 1. randiņā sievietei piedāvā seksu joka pēc (ja tas nav seksrandiņš). Uzķersies vai neuzķersies tā zivtiņa. Vīrietis taču neskrien uz randiņu ar vaļējām biksēm. Taču, ja sieviete piekrīt tad kurš vīrietis atteiksies?

Fausts  Lasot komentus jāpiekrīt MrJones - nevajadzētu turēties pie stereotipiem. Katrs gadījums ir atšķirīgs. No savas pieredzes varu teikt - tas nav galvenais, kurā reizē pārguļ. Svarīgi ir atrast sievieti, kuras klātbūtnē rodas sajūta, ka viņas dēļ esmu gatavs uz daudz ko. Ar pieradināšanu ir kā ir, laikam labāks apzīmējums ir "pieķeršanās". Var, jā, cilvēku piekabināt, ja zin pareizās pogas, pat ļoti var. Man patika Realitaate versija par ilūzijas radīšanu un kārdināšanu (labs apzīmējums, ļoti sens).

HOUSE  Es sev vienkārši uzdodu jautājumu, kādēļ šī sieviete atrodas šeit, kas ar viņu nav tā, ka viņa ir šeit. Nekas šai dzīvē nenotiek tāpat vien arī nejaušības. Personība ar neadekvātu pasaules izpratni, iemaldījusies nejaušība, neslīpēts dimants, kas meklē lai to atklāj vai kas cits?

shining  Piesliešos MrJones un Fausta klubiņam. Labāk, lai sieviete ir patiesa, nekā ciešās vai izliekas par to, kas nav. Seksualitāte ir tikai viens no pilnvērtīgu attiecību aspektiem, un, ilgtermiņā - ne galvenais, tādēļ svarīgas ir kopīgas intereses arī citās jomās.. pēc prioritātēm.
Ekzepirī citēšana ir ne vien banāli, bet, kā jau Epifānija ieminējās, nevietā, ja vien mūsu attiecību partneris nav nevarīgs, lemt nespējīgs radījums, ko esam padarījuši atkarīgu no sevis, savulaik uzņēmušies atbildību, kā, piemēram, mājlopu, bērnu vai pieaugušo lopa vai bērna prātā.

Realitaate  shining 00:53, Ekziperī citātā atslēgas vārds ir "atbildība". "Pieradināšana" ir interpretējams jēdziens, tanī katrs ieliek savu jēgu, savu attieksmi. Es to redzu kā pieķeršanos. Visas attiecības iet cauri kaut kādam pieķeršanās posmam - īsākam, vai garākam, tajā brīdī cilvēks ir ļoti ievainojams, jūtīgs. Tie, kas baidās pieķerties, pāra attiecības ilgtermiņā nespēj izveidot. Tāpēc jau ir tik populāra tā "vienas nakts "mīlestība"", un "izredzētā" meklēšana un nekad neatrašana.

Epifanija  baiļu sajūtas esamībai, atrodoties kopā ar savu noskatīto kandidatūru, ignore uzlikt tomēr nevajadzētu, kaut kas tur īsti kārtībā nebūs, jo otra cilvēka klātbūtnei ir jārada mūsos drošības sajūtu, ne signālu - mūc! kaut kur dziļi un intuitīvi sieviete tomēr jūt, kurš ir un kurš nav īstais, ja tiešām šīs sajūtas netiek jauktas ar sajutām - kautrīgumu..

shining  Realitaate [09:33] Pareizi jau raksti - "atbildība".. vienīgi tā ir vairāk interpretējama, nekā "pieradināšana".. "atbildība" ir vienvirziena darbība (piemēram, vecāka imperatīvs rūpēties par savu mazgadīgo bērnu), kamēr pierašanai ir divi aspekti - pieradināšana (no iepriekšējā piemēra - mātes darbība) un pieradums (paliekošs iespaids uz bērna psihi, atkarība). Citādi ir divu pieaugušu cilvēku attiecībās - tur vajadzētu būt gana daudz saprašanai, lai apzinātos savu ievainojamību atveroties otram, un, ar visu to attiecības vēlēties. Bez mazohisma, uzņemoties atbildību pret sevi, par to, ka var sāpēt, un, ko darīt, lai nesāpētu. Sāpes ir atkarības barometrs, kamēr Mīlestība ir izaugsmes instruments.

Realitaate  shining 12:19, Manuprāt, atbildība nav interpretējama, jo tai ir skaidras robežas. Un robeža ir - dzīve, kurā mēs katrs esam 100% atbildīgi par savām izdarītajām izvēlēm. Problēmas rodas tad, kad vēlamais tiek uzdots par esošo, bet solījumi ir tukši vārdi no kuriem kaut kādā brīdī gribas atkratīties, un to jau sauc par bezatbildību. Tas, ko Tu raksti par savu ievainojamību izvēloties atvērties otram, uzņemoties atbildību pret sevi, par to, ka var sāpēt, un darīt, lai nesāpētu - ir visklajākai egoisma piemērs, kurā ir rūpes tikai un vienīgi par savu komfortu. Jā, tā var būt, tikai mīlestība no tā atrodas gaismas attālumā. Jo mīlēt nozīmē iziet ārpus savas komforta zonas, darot kaut ko otra labā. Ja Tev kaut ko nozīmē otrs cilvēks, tad būtu vērts arī padomāt par otru, ka tam arī var tāpāt sāpēt kā Tev. Tāpēc ir svarīgi "nepieradināt" otru pie ilūzijas jeb nevest kārdināšanā, apzinoties kādas sekas tam iestājas.
Kaut kādā mēra atkarība ir visās pāru attiecībās, jo ir jārēķinās arī ar otru cilvēku. Tāpēc vienmēr arī ir iespējamais risks sāpēm.
Vai Tev ir bijusi ģimene, sieva, bērni? Nu kaut vai mājdzīvnieks? Vai Tu vari tā mierīgi pateikt, ka nekad neesi izjutis pieķeršanos viņiem? Ka zaudējums Tevi nekad nav sāpinājis? Neticu, ka esi tik atsaldēts.

shining  Realitaate [13:22] vai šis pēkšņi ir manas personas apspriešanas temats? Un, vai tas ir būtiski, kādā mērā esmu atsaldēts? :D Tu skaisti raksti, taču tā, lielos triepienos, ir vien skaista teorija. Vai Tu ēdot brokastu mušļus vai šokolādi uzņemies atbildību par Sumatras dabai nodarīto postu? Droši vien, ka nē, jo Tevī ir kāds veselīgā saprāta līmenis, kas attur Tavu ārprātu no tauriņefektiem. Un, tad, mēs visi esam egoisti, lai kā Tev to arī negribētos, arī Tu. Es to saku nevis kā iezubrītu kalambūru, bet ar diezgan lielu izpratni par egoisma dažādo dabu - gan situatīvi pozitīvo, negatīvo un nebūtisko. Šķiet, ka nianse ir tajā, ka vairums egoismu pēc noklusējuma uztver kā kaut ko negatīvu. Bilde pamainās un smadzeņklemmes atslābst, ja atslēdz dihatomiju kategorijas. Tas pats attiecas arī uz komforta-diskomforta zonu, kad padari šo atšķirību sev par nebūtisku, sevi - par sevis un pasaules, kas ienāk caur pašu, novērotāju. Tā, piemēram, budisma praksē. Personīgajam šeit ir paredzētas anketas un privātā sarakste. Welcome.

Realitaate  shining14:20, diezgan neveiksmīgs salīdzinājums, jeb citiem vārdiem sakot - gudru vārdu virknējums, kam maz sakara ar uzdotā jautājuma tēmu. Neesi arī tik īpašs, lai Tavu personu apspriestu, šaubos, vai šeit kādam ir tāda interese. Jautājumus Tev uzdevu pārdomām kontekstā par pieķeršanās tēmu. Tic man, pilnīgi mierīgi varu iztikt bez atbildes. Un, paldies, ka atgādināji man noteikumus.

raina1970  Tēmas kontekstā- mēs katrs esam atbildīgi tikai un vienīgi par sevi- savām izvēlēm , darbiem un to sekām. Pieradināšana, būt pieradinātam- tā ir izvēle- kā dzīvot. Jāsaka- gana ērta un komfortabla tā izvēle. Vienam- kuru -hm, pieradina- tas ir veids kā- neuzņemties atbildību par savu dzīvi, jo ir tak otrs, kurš labprāt , ar lielu entuziasmu šancēs šajā jomā par diviem... un otram, kurš uzņemas to atbildību ne tikai par sevi , bet arī- za togo parņa...--tam ir vajadzīõga sajūta- oh, esmu dikti labs, dikti atbildīgs, dikti attiecībām piemērots un visādi slavējams...ja nu tās attiecības saiet biku grīstē un nav viss pūkaini un pa cmuko- tad ir cits , visai patīkams moments- lai arī man tā vai šitā, bet es tak velku to vezumu- un --esmu atkal apbrīnas, uzmanības un paželošans vērts.. un atkal ir ap dūšu gana labi.. Tā kā- vai vajag tik ļoti glorificēt šo frāzi- ?

Realitaate  raina1970, vai tiešām ar Tevi ir tik traki, kā Tu raksti?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu