Kad pazūd jēga dzīvot?

Man ir viena draudzene, kas ir mūžīgi pašnāvnieciskā stadijā. Nu, ne mūžīgi, bet pēdējos 10 gadus. Mēģināju saprast kāpēc, bet nesaprotu. Viņai bija labs darbs ar papīriem, laba nauda, bet saka, ka neapmierina viņu, garlaicīgi, neredz piepildījumu, jēgu. Tagad uz fikso aizskrēja uz interesantāku darbu, nauda ir, tikai jāstrādā esot vairāk, stress vairāk, bet pats galvenais - elastīgais grafiks. Tā ir liela problēma, jo viņa nezin ko iesākt ar laiku, vajag lai kāds pasaka priekšā, pati nevar izdomāt. Tad vēl pārdzīvo, ka nav vīra un bērnu, jo tā būtu tā jēga. Piekrist jau var, vismaz visu laiku ir ko darīt, un par muļķībām nav laika domāt. Saku, lai meklē. Viņa atkal čīkst, ka nevarot, gribot, lai pats atnāk, aplido utt. Dzer tik zāles tonnām, bet izskatās, ka nepalīdz. Ko te varētu ieteikt?
Vispār gribētos šo to palasīt par pašnāvību motivāciju, cik saprotu, tik vienkārša jau tā nav.
Pašiem nekad nav uznākušas tādas domas?

Epifanija  ...tad, kad uzvaru pār prātu svin "kaijas"!

dzozefinaups  Sallija,veelos oponeet.Ir kategorija-cciiksteetaaji! un patiessaam ssiem cilveekiem neveicas.allazz par maz naudas,citiem massiinas labaakas,miteklli gaumiigaaki,darbi labaaki. cilveeks sevi ieprogrammee uz neveiksmeem! ir taada sleeptaa skaudiiba! Bet piedod,ja 40+....-un vel nezini dziives jeegu?-vai tiessaam? izklausaas kautkaa gana bezceriigi. vai dziive rit passpluusmaa? Jaa,kaads labums tomeer ir-te pabuut,saproti,ka dziive ir skaista,meerkki zinaami,ikdiena piepildiita,un laimes hormonu pietiekami....,ka neesi cciiksteetaaju un neveiksminieku rindaas.. :) :) :)

Laley  Es patiesībā neatbalstu padomu meklēšanu veselības jautājumos virtuālā vidē - ne sev, ne citiem.. tam ir domāti speciālisti..
Pat neiedziļinoties situācijā-jo cilvēki no malas neko nevar zināt par cilvēku un raksturojums no malas vienmēr būs virspusīgs-iesaku vizīti pie ārsta.. jo kas citiem liekas čīkstēšana, patiesībā var būt slimība.. mentālas saslimšanas bieži līdzcilvēki noraksta uz čīkstēšanu un cilvēka izlaišanos..
Gluži tāpat kā nepareizi tiek lietots vārds "depresija".. kas patiesībā ir nopietna saslimšana, nevis vienkārši nomākts garastāvoklis..
Es iesaku vizīti pie speciālista-psihiatra (un tas nebūt nav ārsts - bubulis, kas strādā tikai ar trakajiem..) un tālāk jau ārsts izvērtēs stāvokli-vai vajag medikamentus un terapiju vai cilvēkam tiešām vienkārši grūtāks posms dzīvē.

dzintars45v  Visas vainas ir galvā,cilvēks pats izvēlās,vai grimt depresijā,vai tiekties būt laimīgam,ja ilgstoši nodarbojies ar čīkstēšanu,var pierast un pēc tam grūti tikt no tā vaļā,bet nezinot cilvēku grūti kaut ko spriest,vai ieteikt,par medikamentiem gan varu pateikt,ka tie veido pieradumu,kā kas,tā tabletīte,kā arī nekas labs no tā organismam neveidojās,vajag sevi izsist no ierastās vides,turēties pozitīvu cilvēku lokā,sākt kaut ko jaunu,strādāt ar sevi,atgūt iekšējo mieru,var sevi fiziski padzenāt,var ar meditācijām padarboties,katram ir kaut kas savs,galvenais nebaidīties mēģināt...

draboss  Izklausās pēc Nekadnauvlabi kundzes. šaubos vai kādam puslīdzjēdzīgam vīrietim viņa būs interesanta, pēc apraksta tas nozīmē, ka viņam visa dzīve jāpavada ieslēgta motorzāģa skaņu pavadībā. Pašnāvība ir manipulācija, ja 10 gadus sola, tas ir tikai drāmas elements, lai paspilgtinātu apkārtējiem cik viņai slikti. Palīdzēt var vai nu pati, vai profesionālis vai neviens.

988  Uz uzdoto jautajumu viennozimigas atbildes nav. Pasnavibas izdara visu vecumu, socialo slanu, sex orientaciju cilveki. Motivi katram savi. Ne tik sen negaiditi pasnavibu izdarija draugs - loti jautrs, komunikabls cilveks. Nakts vidu iztuksoja pudeli viskija, iesedas sava mikrina, sunelis lidz, aizbrauca uz Humber Bridge - UK iecienitu pasnavnieku vietu - un noleca. RIP. Otrs jautajums, kurs nodarbinaja manu pratu pec notikuma - ka uz saimnieka pargalvibu reageja sunelis...vai grasijas lekt pakal...instinkts attureja...vnk pareja...pagaudoja...nez, vai par cilveka labako draugu var teikt "bija soka" :)

Spicis  furnitura, atstāj viņas "galus" lai var sazināties - garlaicība zudīs! Tik neaizmirsti vēlamos nosacījumus.

Luusila  Furnitūra parasti ceļ priekšā sadomātas tēmas un situācijas. Bet...

Jaunībā man kaimiņos puisis pakārās nelaimīgas mīlestības dēļ. Vienreiz šim nodomu izjauca, bet tad pēc kāda pusgada šis atrada klusāku brīdi un to padarīja.

Otrs gadījums bija ar manu vīrabrāli. Viņa sieva bija tikko mirusi traģiskā autoavārijā, kad šie brauca uz otru Latvijas galu ciemos. Kad viņš pats tika ārā no slimnīcas, tad atnāca pie mums, kur bija viņa bērni, runājām, tad viņš saka- aiziešu drusku mājās. Un apkampj katru savu bērnu un nobučo. Es tā neko. Te pēkšni man kā ar āmuru pa pieri iesit, un es saucu vīram- skrienam! Kad tikām līdz viņam, šis jau bāzās cilpā iekšā.

Tak nevienā no šiem gadījumiem viņi nestaigāja pa pasauli ņaudēdami. Tikai ar tādu klusu nolemtību. Joki tie nav...

shining  čīkstētāju-zāģētāju būšana ir apziņas slānis, no kura iespējas kādu apzināti izvilkt laukā ir tuvas nullei. divi čīkstētāji kopā ilgi nevar nodzīvot, vajadzīgs donors. attiecības ar šādu cilvēku sagrauj pašu, tādēļ saprātīgs, sevi mīlošs cilvēks uz kaut ko tādu parakstītos vien kādu reliģisku/filosofisku apsvērumu dēļ - glābšanas misija, pašizaugsmes augstākās formas.. ar personīgo piemēru un sistemātisku mudināšanu domāt un attiekties pret lietām citādi var kaut ko panākt, taču tie ir lieli nervi, cilvēkmīlestība un laiks.
cilvēki mūsdienās apprecēšanos uztver kā pašmērķi, taču tas paģēr arī darbu ar sevi: kļūšanu par labu vīru un labu sievu, nevis tikai bērnišķu jutekļu apmierināšanu.. lūk arī daudzo šķiršanos skaits. tas pats par bērniem - "šīzi" vecāki nevar uzradīt laimīgus bērnus.. tāds egoistisks sadisms.
cilvēkam pašam ir jāgrib būt labākam.

Liigucis  Ja gribi saprast - meklē bērnībā!

Ja gribi palīdzēt - sāc ar sevi!

Meklēt nozīmē būt atvērtam...

Discreta  Svarīgs arī draudzenes vecums. Es pēc 40 īpaši novērtēju to, ka man ir bērni, jo pārējās lietas mani arī neapmierināja. Bet zālēm gan ir jāpalīdz, dodot tonusu, nomierinot. Ja netiek galā ar savām smadzenēm, tad jāiet pie psihologa.

sangukuLV  Palidzi draudzenei...padod striki!

AivarsN  Kad beidzies jaunības trakums, cilvēki bieži vien sāk izvērtēt sasniegto un meklēt dzīves jēgu. Ja tajā laikā vēl nav bērnu un otras pusītes,neinteresants,bezperspektīvs darbs,neko jēdzīgu nevari izdarīt pat sabiedrības labā,tad patiešām var palikt šķērmi ap dūšu. Tādai dzīvei patiešām nav sevišķas jēgas. Variati ir daudz un dažādi,bet katram noderēs pavisam kas cits. Tādai nelaimīgai sievietei vīrieti atrast manuprāt būtu vieglāk,nekā tām pašpārliecinātajām un pašpietiekamajām.

Tessa  ja "tajā laikā vēl nav bērnu un otras pusītes,neinteresants,bezperspektīvs darbs", tad ir japacelj savu de un jaiet maciities, lai stradatu perspektiivu darbu!!
tem bolee, ka nav berni un neviens negaida vakarinjas majas. un neviens man neiestastiis, ka to nevar!! ja es sava sirma vecuma pilniigi parmainiiju savu profesionalo dziivi!
tizlenji, jej bogu. visu var paspet, ij izmaciities, ij appreceties, ja labi grib. ja grib tikai niidet, ta arii paliks, u razbitogo korita, jo neviens tavu pakalju necels, tikai pats vai pati.
punkts.

AivarsN  Diez vai tai sievietei izglītības pietrūkst. Es arī jau agrā jaunībā pametu to bezjēdzīgo papīru darbu. Esmu vairākkārt apguvis jaunas profesijas un tagad man atkal ir jauns izaicinājums. Tāpēc garlaicīgi nav. Zinu gan pāris cilvēkus,kuri ir reāli pārmācījušies un nav vairs par pilnu ņemami. Katram jāatrod savs aicinājums. Kādam tas ir nebeidzamās karjeras kāpnes,citam biezāks naudas žūksnis,dažu darīs laimīgu mākslas darbu radīšana,bet kādai sievietei varbūt lielākais dzīves piepildījums būs mājas idille un kupls bērnu pulciņš. Pārējiem nav tiesību ko pārmest.

Tessa  ne par aicinajumiem mes runajam. piekriitu, ka nav tiesiibu kko parmest, ja cilveks pats ar sevi tiek gala. var uznakt grutsirdiiba, ta ir visiem. ir briizhi, kad vajag realu paliidziibu, arii ok. bet cilvekam pasham jakustas, nevis javegjete.
un japataisa draugi par savu sajutu miskastem. un vel runat gadiem par pashnaviibu.
neizskatas, ka vinja ir slima. vienkarshi izmanto citus, uzkraujot savas problemas.

MrJones  Smags gadiijums....ja cilveeks ir radis gadiem(!) shaadi manipuleet,..iestridzis nolemtiibaa,..pat viirs un beerni nespees izvilkt,..driizaak, veel kaadam dziiviite tiks pachakareeta!
Bazniicu es protams neieteikshu,..bet Dveeseles mieru kaut kaadaa veidaa vajadzeetu atrast,..varbuut ar Jogaam...,vai taas pashas Veedas palasiities,..varbuut savaadaaks skatiijums uz dziivi izveidojas?!

Piparkuka  Pilnīga muļķe... nu ko lai saka.
Nu pasaki viņai- kad būsi beigta, nekas vairs nebūs, ne redzēsi sauli, ne kokus, neko. Vai tiešām grib būt ierakta zemē??!!:((( Vajag pateikt, lai padomā, tā reāli!
Nebūs ne TV, ne kafija, ne bulciņa, ne pukes, i pat ne čīkstēšana.

Tev pašai- nekontaktējies ar tiem, kas Tev uzdzen sliktas domas, saka, ka nevajagot.! Jo ir jāpriecājas par katru dienu, ko mēs te esam, redzam, dzīvojam. To ir tik maz cilvēkam, šo dienu!

Piparkuka  Nu jā- un tādas sajūtas rodas tikai tad, kad tas, kuru tu mīli, neko nedara vai nepievērš pietiekami uzmanības, nu tā globāli! Kad šķiet- labāk mežā un nebūt, nekā, ka viņš nav!.... Tā ka kaut kas jau ar vi;nu nav- kas viņai ar vīriešiem??!! Varbūt vajag steidzami kaut ko tajā virzienā sarīkot!!!;) Uzradīsies dzīves jēga!)

Torpedo  Nu ja, nekas te nemainās - ka vienmēr visizplatītākais argumens ir nosaukt otru par muļķi un sūtīt pie galvas daktera. Nu, i līmenītis .. :D Un vēl te kko pīkst par "garīgo augšanu" .. :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu