Vai vīrietim ir jākaunās, ka strādā sievišķīgā profesijā?

Vai vīrietim ir jākaunās par to, ka strādā kādā sievišķīgā profesijā? Nu, kādā muzejā, koncertzālē, bibliotēkā, par medmedmāsiņu, par skolotāju, par aktieri utt.?

Liigucis  Vai autors domāja par kefīra paku krāmēšanu Maximas plauktos??

av2  nee.

furnitura  Nesen bija šokējošs gadījums. Ieeju kosmētikas veikalā, skatos skropstu tušas un tā. No muguras pienāk pārdevējs un vīrišķīgā basā noprasa - jums kā palīdzēt? Es jau no tā sabijos, ko man tāds tēvainis tagad ieteiks???! Sāku raustīt jau valodu, bet kad paskatījos atpakaļ - tētīt mīļo - nokrāsojies puisis trakāk nekā sieviete, ar mākslīgām skroptām, lūpukrāsu! Nu es gandrīz noģību. Ar pēdējiem spēkiem izskrēju uz ielas un ilgi skrēju. Un nekaunās!

furnitura  Torpedo jautājuma autora komentārs0 0 Ak, jā, aizmirsu vēl tādas sievišķigas profesijas, kā pārdevējus un frizierus, kuros arī tagad masveidā vīrieši strādā. Nu, kā nav kauna!

Tordedo, nu skatoties ko pārdod. Ja cirvjus, tad ir ok. Bet ja lūpukrāsas - tad tiešām jākaunas!
Pazinu arī kādu, kas tirgoja Avon kosmētiku. It kā naudas dēļ, bet nu tomēr.

furnitura  scheriff viedoklis3 2 Mammmamia! Es esmu sieviete! :O Tagad beidzot esmu guvis tam apstiprinājumu.

5 dienas nedēļā strādāju offisā ar datoru, telefonu, kārtoju dažādu dokumentāciju, dzeru ūdeni no Ve...den automāta. Pats gatavoju ēst, mazgāju veļu (veļasmašīnā), gludinu kreklus un piešuju iztrūkušās pogas. Ar auto tikai māku braukt. Pārtiku pērku veikalā. Trakākais man garšo Mojito, es brīvajā laikā nodarbojos ar sportu labsajūtai, lasu grāmatas, un man ir vairāk kā viena erogēnā zona.

----- Ārprāc, tas ir traģiski! It īpaši par tām erogēnajām zonām! Tev ir vairākas desiņas? :0
Darbs ofisā ar dokumentāciju - tiešām nav nekāds vīrieša darbs. Fui! Drošvien esi vienīgais vīrietis kolektīvā. Sāc taču darīt kaut ko īstu - uzbūvē tiltu, piemēram.

Vaukskis  Arii es agraak straadaju un turpmaak taisos straadaat taa kaa neviiriskjiigaa profesijaa- taa vieglaak, pats juutos komfortablaak un man ir patiikami, kad apkaart ikdienu varu skatiities uz (dazaam smukaam) meiteneem, nevis tikai prastiem puishiem; vismaz pilseetnieces darbaa caurmeeraa lamaajas retaak un vairaak ar izdomu, sanaak arii seksiigaak ! Viens piipis, ko citi domaa (-s) par to, kur par ko straadaju- lai iet ieskrieties.., jo kuri gribees mani nogaaniit, tie vienmeer atradiis vai izdomaas tam kaadu jaunu iemeslu, toties taadeelj vieglaak viiriskjiigu profesiju straadat nekljuutu,jo darba pienaakumi taapat piekristu man, nevis kritizeetaajam (-iem) ! Taadeelj es uzskatu, ka dzimumliidztiesiigaa pasaulee, iznjemot vissenaako profesiju, kaa likums buutu jaaseko viiriesu un sieviesu liidzveertiiguma pasrealizaacijaa, nevis tikai dzimumu solidaritaates principam.

Rondijs  Sieviete ir maigāka, uzmanīgāka, iejūtgāka, cilvēcīgāka, pacietīgāka, saprotošāka, bet vīrietis pretēji - aukstasinīgāks, agresīvāks, kareivīgāks, nesavaldīgāks, rupjāks, nejūtīgāks. Mūsdienās ir izņēmumi, ir sastopamas vīrišķīgas sievietes un sievišķīgi vīrieši. Agrāk tas netika pieļauts, ja piem., vīrietis nespēja izturēt pārbaudījumu par iecelšanu vīrieša kārtā, viņu padzina - sūtīja drošā nāvē. Resp., šīs lomas nāk mums līdzi jau no pirmsākumiem, tā iekārtots dabā, lai cilvēki spētu izdzīvot, jo kamēr sieviete ir kopā ar mazu bērnu, kādam ir jāmedī un jāaizstāv. Starp citu, ne tikai cilvēkiem tā ir, arī dzīvniekiem. Un attiecīgi no šīm lomām (profesijām) sākas īpašību un spēju dalīšanās uz sievišķo un vīrišķo. Katram no dzimumiem ir savi uzdevumi un līdz ar to ir arī spējas tos izpildīt. Kādas spējas un īpašības ir vajadzīgas lai dzmdētu bērnu, uzaudzinātu, kas piedzimst pilnīgi bezpalīdzīgs? Un kādas ir vajadzīgas, lai atnestu medījumu, aizstāvētu ģimeni (lai nogalinātu)? Pēc šī parametra arī viss dalās uz sievišķām profesijām (radīt) un vīrišķām profesijām (nogalināt). Labam bokserim - spēju nokautēt pretinieku. Bet labai frizierei vai māksliniecei - radīt skaistumu un estētiku. Spēcīgam vadītājam vajag spēt "nogalināt" konkurentu, bet labai bērnudārza audzinātājai - izaudzināt (radīt) veselīgu jauno paaudzi. P.s. skolotājs ir vīrieša profesija (māca kā iekarot savu vietu stapr citiem), bet audzinātāja - sievietes (māca kā dzīvot starp cilvēkiem).

Epifanija  man domāt, ka vīrietim būtu jākaunas par to, ka viņš vispār nekur nestrādā

dzintars45v  Jākaunās ir ja vecis labākajos,vai jebkādos gados sēž mājās un kuli kasa,vai šnabi dzer,nevis no tā par ko strādā,maz kas ar darbiem sanāk,nju nav laba darba uz sitiena,maz ko nākās darīt...!!!

Karmensita  pievienojos dzintaram

un- man pazīstams ļoti labs medbrālītis

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu