Kāpēc sievietes grib precēties?

"vienmēr der atcerēties vienu svarīgu atšķirību sieviešu un vīriešu domāšanā - kamēr vecis ražo pārgudrus tekstus un tukšus solījumus, lai dabūtu sievieti gultā, tikmēr sievietei jau ausīs skan Mendelsona marš."
_______________________________
Kāpēc sievietes grib precēties? Nē, nu ne jau PA sievietes, kas, kā te pašas deklarē, ir pašpietiekamas un kam ir labi, kā ir, bet tās tur ārā - realitātē? Lai ieliktu fočenes soctīlos un palielītos, lai draudzenes apskaustu, lai būtu foršs tusiņš, balta kleita un vispār - viss pa skaisto?
Bet ir tak tendence, ka mūsdienās vidējā laulība ilgst arvien īsāku laiku, dēļ tā, ka katrs uzskata ir nez kāda megavērtība un pelnījis ko vairāk, un nekad jau neapprecēsies "uz mūžu"

Simbioze69  Man domāt, ka tas ir dēļ tā, ka viņām vajag atbalstu, "stipro plecu" utt. u.tjpr. kas beigās izpaužas kā tīri taustāmas un materiālas lietas!

Bet jautājums autoram - ja tev būtu meita, kāda būtu laulības jēga tavās acīs? Ko meitai ieteiktu darīt?

Laley  Normāli funkcionējošā pārī, ja cilvēki ir gudri, tad abi gribēs sarakstīties.. ar prātu apveltītiem cilvēkiem galīgi pie kājas tas nenormālais pahazukas pasākums ar balto kleitu, smokingu un limuzīnu.. bet svarīgs ir juridiskais pamats..
Bet, ja pamatdoma ir tikai tik šauri juridiska - dabūt mantojumu, vai šauri sociāla - palielīties.. tad žēl tādu cilvēku.. zūd visa stipru attiecību jēga..

anis  Jukas,nestabilitāte visapkārt-attiecībās arī! Juridiskais akts kaut nedaudz stabilizē.
Manuprāt,daudz kas atkarīgs no sievietes nostājas. Tā rados salaulājās ,kad ģimenē piedzima trešais! Esot situācija nobriedusi... Pašam ir znots un znota nosaukuma kandidāts,bet abi savas sauc par sievām... un nav ne glupi,ne tizli,bet nostājas dažādas!

mieru_tikai_mieru  Ļoti sagribējās iebilst apgalvojumam "Sieva skan labāk nekā piegulētāja." (c) Nav tiesa! Vislabāk skan "mīļā".
Bet precēties grib tās, kas to nav jau vienreiz izbaudījušas. Vienu reizi vajag, lai saprastu, par ko runa. Bet ar vienu saprātīgam cilvēkam pilnīgi pietiek.

Kemina  >>>Ja humoram,tad vēl Freids ir teicis,ka normāls psiholoģiski stabils indivīds negrib precēties...D;D;D;,ja savādāk,tad pasaule tā iekārtota,ka vīrietis grib tikai vienu,bet no daudzām sievietēm,bet sieviete grib ļoti daudz,bet no viena vīrieša...

Agnieszka  Saprātīgam ar vienu pietiek....bet ,kad jūt aizejam jaunību, tad ķer sajūtas uz nebēdu...
Kemina, labi teikts...

raina1970  Esmu bijusi divreiz precējusies.. un abas reizes tajā pasākumā iesaistījos - mīlestības un cieņas pret otru cilvēku vadīta. Un kas ir , iespējams, ne tik populārs skatījums- tieši vīri atzīmēja pēc kāzām- ka statuss - precēts pāris, sieva- vīrs, viņiem ir patīkamāksun svarīgs, nekā situācija- draugs- draudzene, mīļakie, piegulētājs- piegulētāja- nu sauc kā gribi..Ja dzīvē būs situācija , kad mīļš cilvēks aicinās sev blakus kā sievu, protams, ka piekritīšu- izrādot savu attieksmi un cieņu pret viņu.

988  Anciite - "es negribu precēties. Vai tas nozīmē, ka ar mani kaut kas nav kārtībā?"

Tas tikai nozime, ka neesi paklauta masu psihozei, lasi ko saka dzintars45v -

"Freids ir teicis,ka normāls psiholoģiski stabils indivīds negrib precēties..."

verso  Es savulaik arī domāju, ka negribu precēties, bet tad sapratu, ka zīmogs pasē nav tikai pasē. Tā ir cieņa pret otru, tā ir otra dzimtas pieņemšana, tā ir otra cilvēka atzīšana, ka viņš ir kas vairāk kā piegulētājs. Ja attiecībās gaidāmi bērni, tad tā ir arī atbildība pret bērniem. Tam nav nekāda sakara ar sociālo statusu, baltu kleitu utt. Tā ir cieņa pamatu pamatā. Ja vīrietis bildina sievieti, tātad viņš atzīst un nekaunās par savu izvēli.
Palasot te dažu labu seklo pērli, skumji paliek...

Mailija  Sieviete, tāpat kā suns grib piederēt samniekam. Sievietei ši te piederības sajūta ir ļoti svarīga. Visi pārējie argumenti tikai tādi bērna šļupsti vien ir. C)Sekls komentārs.
Es domāju,ka ne sieviete,ne arī vīrietis nu nesapņo būt pie kāda saimnieka suņa lomā.Piederēt (labā nozīmē)var arī tāpat un tam oblgāti nevajag štampu pasē.Un nav tā ka nu visas sievietes pilnīgi alkst aprecēties.Jo tāpat tak tas zīmogs neko pēc būtības nemainīs.Nu ja nu vienīgi izredzētais ir kāds ļimonārs,tad nu var šķiršanās gadijumā noraut kādu ļimoniņu.Bet ja tas ir vnk vīrietis.I zīmogs vai nav,kopdzīves kvalitāte no tā nemainīsies.

Epifanija  es te palasījos, kādi gan nav iemesli, lai apprecētos, nav brīnums, ka pēc tam izšķiras.. bet tagad taču jūs zināt, kāpēc to darītu atkal vai arī galīgi nekas vēl nav pielecis?

Vanesa15  Es vienalga palieku pie uzskata, ka ja neprec, tad viens vai otrs dziļi sirdī cer atrast labāku. To es domāju par to cilvēku kategoriju, kam otrs cilvēks ir svarīgāks par mantu. Kāzas ir skaists emocionāls žests, kad galīgā izvēle izdarīta. Attieksme, kad parāda jūtu nopietnību un arī kaut kādā ziņā emocionālā drošība. Lai gan šai dzīvē 100% drošs nav nekas. Bet tomēr.
Bet tie, kas precas merkantīlu apsvērumu dēļ, nu tur miljons variantu. Gudrākie ar notāriem, tupākie bez... Lai gan arī bez visām kāzām un precībām viltīgs aprēķinātājs tāpat izkamps smuku žūksnīti no ´´izredzētā´´.

CallaLily  nekorekti noformulēts jautājums. Laikam autors-e aptaujas anketu nav redzējis.pareizi būtu-vai sievietes to vēlas un ja jā, tad kāpēc
ziemeļeiropas sevietēm nav nekāda psihoze uz precēšanos, var dzīvot kopā/tikties, ja abi neprecējušies. savukārt, ja neprecējusies tikai viena puse, tātad tā ir precētā dalībnieka uztverē sūds, gaļa.
ja šim sū kaut nedaudz prāta (reti), tad viņa izvēlēsies sev precētu draiskuli pati pēc sava prāta, protams, tik jaunu un skaistu, cik vien var dabūt, ja vēlēsies bērnu un tik bagātu, cik vien var dabūt, ja to nevēlēsies. To sauc par abpusēju izdevīgumu, bez saistībām, morāles un liekām cerībām.

avenekazene  Sievietes vienkarsi grib patikt Dievam!

armyman  Arī es gribēju precēties, lai gan neesmu sieviete! Es uzskatu, ka īsta ģimene ir tad, ja pāris ir precēts. Neko nepārmetu un nemācu tiem, kas dzīvo civillaulībā (ja tā drīkst teikt), jo tas ir tikai un vienīgi mans personīgais viedoklis.

Rondijs  Kā jau Oho labākajās tradīcijās tēma pārgāja no iemesliem precēties uz: "kāpēc legalizēt attiecības?" :)

neko  Es drīzāk teiktu ka precēties grib gan tie, gan tās, kas vēlas/plāno bērnus. Ja bērnus ar doto cilvēku nevēlies zūd arī vēlme precēt. Un abiem dzimumiem.

Geisha  Mani vīrs vilka uz Zagsu. Paņēma aiz rokas un gājām. Bez iebildumiem.
Piektdien meitai bija kāzas. Ja ar visu balto kleitu, limuzīnu, mičošanu un citam izdarībām. Iebaroju znotiņam Islandes fermentizēto haizivi un cienāju ar sāļu kafiju. Ēda un dzēra neviebjoties. Lai viss noritētu gludi znots gāja kā tāds buldozers.
Kur Tu ņēmi, ka sievietes grib precēties nu nezinu gan. Arī vēsturiski vīrieši meta sievieti pāri plecam un nesa uz savu alu.

Laimnese  Negribu precēties!

piladzoga  jaunas meitenes protams grib kāzas un baltu kleitu,bet ..ne tik jaunas meitenes,reti izvēlas laulāties..tā nu tas ir

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu