Kas ir mīlestība?

Kas ir mīlestība?Mums te izvērtās teorētisks strīds, kas ir mīlestība sievietes un vīrieša starpā? Es teicu, ka mīlestība par 90% ir sexuālā vilkme, bet oponents, ka sexuālai vilkmei nav tik liela nozīme, ka galvenais ir kopēja garīgā izaugsme. Pie reizes gribēju pavaicāt, kāpēc garīgi jāaug kopā tieši pretējo dzimumu pārstāvjiem, nevis viena vai pa vienam kā budistu mūki Himalajos? Un kas tieši ir tā "kopējā garīgā izaugsme", par kuru tik daudz pēdējā laikā raksta un runā?

988  Milestiba ir speja saskatit partneri vispirms cilveku ar jutigu sirdi, trauslu dveseli, kura alkst pec kopibas sajutas ikdiena, spejas saprast vienam otru bez vardiem, spejas nolasit partnera velmi no acim. Nespejas atraut acis. Ta ir ari abpuseja ciena. Ja juti, ka trukst elpas, kad neesat kopa, ja acis sariesas asaras, kad atceries brizus, kuros neesi davajis milotajam cilvekam visu, kas ir bijis Tavos spekos, zini - ta ir milestiba. Kad Tev saznaudzas sirds, redzot cilveku, kuru
mili, aizejam. Kaut uz neilgu laiku. Kad Tev negribas "zaudet" vinu ne sekundi. Un kad Tavu sirdi piepilda prieks, redzot vinu nakam. Kaut ari Tu to neizradi. Milestiba ir pats skaistakais, kas var pastavet uz sis zemes.

Piekersanas. Esmu mazliet piekeries mazai vaveritei, kura cilpo pa pagalmu, majas jumtu, tuvejiem kokiem. Roka pagaidam nedodas. Piesardziga.

pawermen  988- iespaidiigi! Asara nobira.

Lele  No wiki:

Mīlestība ir dziļas, uz cilvēka iekšējo pasauli vērstas un noturīgas jūtas, kas rodas pret kādu citu cilvēku. Mīlestība parasti izpaužas mijiedarbībā ar dzimumdziņu. Tās ir vienas no cilvēka augstākajām jūtām. Tas ir īpašs psihofizioloģisks stāvoklis, kas cieši saistīts ar augstāko nervu darbību.

Mīlestība ir pretstats egoismam. Ja egoistiska tieksme ir sevī centrēta, tad mīlestība ir citos centrēta, kas ir jebkurš cits, kas ir ārpus cilvēka paša ego. Spēju sajust mīlestību var arī dzīvnieki, kas uz to tiecas, bet no savas gribas mīlēt bez nosacījuma spēj tikai cilvēks. Absolūta beznosacījuma mīlestība sastopama ļoti reti un visbiežāk var manīt storge, filija un eross mīlestības veidus. Beznosacījuma mīlestība (agape) ir augstākā mīlestības izpausme, kuru sauc arī par mīlestības pilnību, tā emocionāli izpaužas kā savienošanās ar visu. Pretstats ir atdalīšanās, šķiršanās (vērsta uz sevi, prom no visa, kas izpaužas kā naids).

Pamatojoties uz izpētītajām versijām par mīlestības iedarbību uz cilvēka prātu, atklāts, ka liela daļa no hormoniem, kas iemīloties nokļūst cilvēka smadzenēs, ir pozitīvi iedarbojušies uz cilvēka psihi un palīdz uzlabot domāšanu. Mīlestība ir kā vējš, to nevar redzēt, bet to var just.

dzozefinaups  Epifanija,no manis 10 zallie..... (iiksskkiissi,protams!) :) :)) :)))

Liigucis  Garīga izaugsme ir rūpes par:
1. Ķermeni (piem.fiz aktivit)
2. Prātu(piem.apgūt jaunu val.)
3. Garu(piem.mūzika)
4. Emocijām(piem.rūpes par kādu)
Kopīga izaugsme notiek ja to dara abi!

988  pawermen - :) vienalga saminusos, redzesi...kontuzetas nemaz nelasa, kad ierauga zilos tonus, bliez ar Minusu uzx

dzozefinaups - un man ne? ar ko ta vulgara sentence labaka...maz kas vienai oho dudai radas

AivarsN  Mīlestība ir mainīga,dažādu līmeņu. Atbilstoši katra garīgajam līmenim un kopā pavadītajam laikam. Garīgumam ir tieša saistība ar mīlestību. Primitīvs cilvēks spēj mīlēt tikai sevi un tāpēc otrs cilvēks tiek mīlēts tikai tik ilgi, kamēr tas pašam rada komfortu. Beznosacījuma mīlestība jau ir augstākais līmenis. Te nav runa tikai par kādu konkrētu cilvēku,bet par visu pasauli kopumā. Ziedot savu dzīvību,lai aizstāvētu savu ģimeni,tautu,visu planētu. Jeb kuru darbošanos šajā pasaulē veltīt cilvēces kopējai labklājībai. Ne pret ko nevērsties ar ļaunumu,bet izturēties ar sapratni. Nevar bez nosacījuma mīlēt vienu konkrētu cilvēku, tajā pašā laikā ienīstot citus. Absolūtā beznosacījuma mīlestība šajā pasaulē neesot iespējama,jo tikai tāpēc jau mēs esam šeit, lai to mācītos. Visums ir vienots veselums un katrs mēs esam daļiņa no tā, līdzīgi kā šūnas mūsu ķermenī. Ja kāda šūna mēģina norobežoties no citām un attīstīties uz citu rēķina,tad tas jau ir audzējs,kurš nodara kaitējumu visam organismam. Padomājiet,cik slima pašlaik ir mūsu sabiedrība! Mums katram ir dota brīvā izvēle,pielikt savu roku pasaules iznīcināšanā,vai iesaistīties tās atveseļošanā un attīstībā.

dzozefinaups  988, :) Sasmejos par vinnas tekstu... Ja manu tekstu pievienos,lai jau Tev arii tiek... ;) Bet maz ticams,nezkaapeec jau triis pievienoja,parasti jau tresso noraida....

LaskovijMerzavec  Kad nav ko darit - suns laiza pa*tus. Cilvēki,savukārt, spriež, kas ir Dievs, kas ir milestība utt...

Sunim vismaz pa*ti tīri. Bet cilvēki nav vienojušies un ari nevienosies par vienotu definīciju netaustāmām lietàm.

pomerance  ja visu šito rakstītu sešpadsmitgadīgi bēbīši par to kopīgo garīgo izaugsmi, par to, ka otra vajadzības jāvērtē augstāk par savām, es saprastu, nu, jā, uzreiz nāk prātā infantīlas asarainas filmas par to, kā dzīvē nenotiek, jo realitātē viss ir savādāk, ja pēc desmit gadiem viņš vēl aizvien nekrīt uz nerviem, jau ir labi, ja ir pofigs par viņa izmētātām mantām, šad tad nenomazgātiem traukiem un sievasmātes aizmirsto dzimeni, tā jau ir reāla mīlestība

Discreta  Tā seksuālā vilkme no gaisa arī nenokritīs, ja nebūs garīgās. Nu, tāda milzu patika, ka ar to otro var kaut paklusēt kopā un ir ļoti labi.

Liigucis  Man gribas kliegt...
Satiekas vīrietis un sieviete un sāk teorētisku strīdu...vienam 90%vlkme, bet otrs ir oponents...
Par garīgo izaugsmi semināros māca, bet vīr.un siev.lietainā vakarā ir dvēseles jāsilda! ;)

miers2  šeit atslēgas vārdi ir "sievietes un vīrieša starpā" - tas nozīmē , ka klasiskajā mīlestībā bez tās starpas nekādi neiztikt..bet ir jau vēl platoniskā mīlestība, kur tā starpa nav tik svarīga

kuks10  arprāts,kādus palagus sarakstījuši par diviem jeviņiem,kas čuras salikuši kopā..?!))

piladzoga  Mīlestība ..ha ar garīgo tuvību nepietiks... vajag fizisko pievilcību,seksuālo saderību--- ja tās būs ,tad arī garīgums radīsies. Vismaz manā vecumā tas IR būtiski.

988  Nak prata Foreigner nemirstigais hits

In my life there´s been heartache and pain I don´t know if I can face it again
Can´t stop now, I´ve traveled so far To change this lonely life

Un es skali, pilna balsi, no sirds, dziedu lidz:

I wanna know what love is I want you to show me
I wanna feel what love is I know you can show me

Kadi vienkarsi, ikvienam saprotami vardi, kada lirika. Un kas par vilkmi! Vai saprotiet. Jarada! Nav jaslepj

Paula6  Katram cilvēkam būs sava mīlestības formula un atrast pilnīgu kopsaucēju būs grūti, bet pamatā noteikti būs savstarpējā sapratne, cieņa, uzmanība un fiziskā pievilcība. Seksuālā vilkme ir tikai kaisle un tā mīlestībā nav primāra. |Bet kopējā garīgā izaugsme būtu, kad abi vienlaicīgi paplašina katrs savu redzesloku, bet tā ir sasniedzama līdzīgam ar līdzīgu. Ja kāds/a apstājas un iekapsulējas savā attīstībā, tad tais attiecībās čiks vien sanāks.

Marija_Anna  Tātad - kopsaucējs ?
:)
Trīs desmiti cilvēki spēja visas mīlestības nianses aprakstīt? Tagad tikai tas kopsaucējs jāsavelk kopā un būs pilnīga laime , ne?
Ja viss būtu tik vienkārši, tad pietiktu izdot vienu paplānu brošūriņu ar pamata konspektīvajiem pieturas punktiem, līdz 18 gadu vecumam jānoliek ieskaite ar ne mazāk kā 9 atzīmi un o-la-lā, visi laimīgi dzīvo nost.

kosrem  Mīlestība ir apzīmējuma vārds jūtām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu