Vai piekrītat apgalvojumam, ka zēniem ir lielākas dotības fizikā?

Akadēmiķi nupat nākuši klajā ar apgalvojumu, ka zēniem ir lielākas dotības fizikā nekā meitenēm tāpēc, ka tie jau no agras bērnības čurājot mēdz rotaļāties, proti, izmantot urīna strūklu, lai trāpītu dažādos mērķos, veidotu līknes un ģeometriskus zīmējumus. Jautājums - vai meitenes, kuras uzrāda labas zināšanas fizikā, bērnībā ir izčurājušas hipérbolas un citus ģeometriskus zīmējumus? Kam ir kāda pieredze, vai novērojumi?

neko  Šobrīd viss tiek balstīts tikai uz zinātniskiem pierādījumiem, kas ir pretrunā ar ticību, jo ticībai nevajag pierādījumus.
----
Kādiem nu vēl pierādījumiem, viss tieši tā pat balstās uz ticību. Kaut vai; tu daudz zini cilvēkus, kas spēj pierādīt ka zeme ir apaļa nevis vienkārši tic šai idejai?

fargo  zinātniskiem pētījumiem, kuri ir pretrunā ar ticību? tu domā tādus kā stāvusčurāšanas ietekmi uz intelektuālo attīstību? šī gadsimta zinātne, humanitārās disciplīnas pilnībā, ir absurda dogmu atražošana, kurā ja zinātnieks mēģinās veikt pētījumus t.s. pretrunīgajās jomās un pētījumu secinājumi būs šķērsām partijas līnijai, zinātnieks garantēti zaudēs jebkādas iespējas uz turpmākiem grantiem vai iespēju uz akadēmisko darbu universitātēs, kuras vairas no nepolitkorektuma nozieguma vainīgiem cilvēkiem kā velns no krusta.

šis naivā, pat aizkustinoši pionieriskā ticība zinātnes nešaubīgumam ir pati savā būtībā pretrunā patiesības meklējumiem.

notiek pilna mēroga absurdābraukšana. un tas notiek viscaur rietumu humanitārajās zinatnēs. it kā kāds gadsimtu mijā būtu izsmidzinājis muļķības vīrusu pār tām iestādēm.

Rondijs  Jā, domāju ka tā var apgalvot, šo to saprotot no psiholoģijas. Iemesls protams ne tuvu nav čurāšanas veidā, bet pavisam kur citur. Bet svarīgi ir kas - tā ir kā kopējā tendence, tas nav vienmēr tā, ir izņēmumi. Jo arī meitenes/sievietes mēdz būt stipri loģiskas un ne-emocionālas, un to ietekmē galvenokārt vide un audzināšana.

Mela  Rondij, var tak būt gan loģisks, gan emocionāls :)
a zinātniekiem par to maksā, lai viņi kaut ko izdomā, un ne jau visiem viņiem ir "gaišs" prāts :)

AivarsN  Modernās zinātnes galvenais uzdevums šķiet, sarežģīt vienkāršas lietas,jaucot ļautiņiem prātus, lai aizvadītu pa maldu ceļiem prom no galvenā attīstības virziena. Līdzīgi kā masu mediji. Visas šīs viltus zinātnes esot aizsākušās ar Einšteina Relativitātes teoriju. Tai vietā,lai zinātne atvieglotu cilvēkiem dzīvi ar revolucionāriem izgudrojumiem lētas enerģijas, veselības uzlabošanas uc.jomās,tā visu, tieši otrādi,padara vēl sarežģītāku un dārgāku. Un atkal tā pati vecā sazvērestības teorija.

Drole  "The academic system is broken. If they want to continue to survive and receive grants for further research, they are imposed to deliver results and publish as many papers as possible and in no time! This is why many of them rush into publishing whatever they find without extensive testing. Even if that means manipulating images to get a “high-quality” publication in a “decent” journal. What’s even worse is that some of them are sold out. Big companies provide them grants with the hope of publishing results in favor of those companies." https://sciencr.com/science-is-slowly-losing-its-credibility/

JAJAJS11  Skaudiiba

furnitura  Man arī radās jautājums - tie kas nekādi nevar trāpīt podā arī pusmūžā - ir meitenes vai idioti?

fargo  rosinu autorei vēl likt tēmas. vismaz ir kaut kas, ko apspriest.

Vaukskis  CallaLilly, piekrītu, ka meitenēm ir lielākas dotības valodās. Tam ir uzskatāms piemērs- tur, kur studēju Latvijas Kultūras akadēmijā saistībā ar valodu novirzienu, puišu bija apmēram tikpat procentuāli daudz no visiem studentiem cik latvieši no iedzīvotāju kopskaita D-pilī.. !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu