Gribi iemantot pasauli- pazaudēsi sevi!

Teksts no Jaunās Derības! Vai arī mums tas ir aktuāli? Ko mēs no tā varētu saprast? Gribam lai visi mūs mīl, apbrīno! Lai "mazliet" apskauž- var būt pat nepamatoti, bet patīkami! Mēs uz sevi skatamies itkā no malas- kā izskatāmies citu cilvēku acīs! Protams, tas, kas notiek mūsu pašu sirdīs un prātos- pārdzīvojumi, rūpes citiem nav jāredz! Bet var būt arī mēs paši sevi uztveram pēc kaut kāda vispārīgi pieņemtā standarta, lai varam iekļauties šajā shēmā?

neko  Kā sacīt jāsaka.. "dies pasrg" no brīža kad visiem sāktu patikt, man tāda uzmanība nav vajadzīga. Tā pat jau brīži kad nevien no mani neko nevajag gadās tik reti, ka uztverami kā svētki. Pat negribu iedomāties ka būtu ja visi saktu man uzmanību pievērst. Tur striķis un ziepes būtu jāmeklē.

Baklazans  pašmērķis nokļūt debesu valstībā isklausās ļooti egoistiski

pēc tevis rakstīta sanāk ka uz debesu valsti var aizbraukt arī ar gandrīz tukšu bāku ja zina pareizo un īsāko ceļu

kaut kas man tur neiet kopā

bet varbūt vienkārši kaut ko nesaprotu jo atzīšos ka nēsu lasījis bībeli

elis  Jurks, tu neķer kreņķi, debesu valstībā visa oho kompānija nonāks,iedzersim draudzīgi tur svēto vīnu, un pa naktīm lidosim uz zemi spokoties.

saulite34  Garīgums nav pašmērķis! Pašmērķis ir Debesu Valstība[c]

Ja jau es neesmu garīgs cilvēks,baznīcā neeju,kā tad var būt pašmērķis Debesu Valstība,tad ,lai tur nokļūtu,man ir jāiet pretrunā ar sevi un nav jau tādas garantijas,ka visi dievlūdzēji nokļūs tajā valstībā.

coldlands  Kāpēc mūsu rādītājs, piešķir mums smagas nearstejamas slimības, no kuram cilvēks mirst, mokoties stipras sāpes? Pārbauda mūsu ticību, vai viekārši sadjuga?

saulite34  Jurks,paldies par atbildi,es jau labu laiku ar šo visu esmu tikusi skaidrībā un pateikties Dievam par to ,ko viņš man dod ,es varu arī ejot pa ielu un labāk es būšu tāda,kāda es esmu ,nevis lišķīga un divkosīga baznīcas gājēja.

saulite34  Jurks,Dievam pateikties un Dievu lūgt var jebkur un,ja cilvēks jūt Dieva aicinājumu,tad viņš iet uz baznīcu.

Ievinjata  Jā. Gribu, lai pasaule ir man pie kājām. Ar to es nedomāju kādu personīgi. Gribu tikai biežāk noķert šo brīvestības sajūtu. Vairāk ceļot, vairāk redzēt, vairāk izprast un izjust labu. Tas attiecībā uz virsrakstu :P

av2  jaa, veel viena oHo nianse, kaads oblegaati saak sludinaat saveejaas ticiibas sseit. Un to dara, passpiennemot, ka visiem viss ir skaidrs, kas ta par deriibu, jaunu, veco utt. Pamosties !
Cilveeki ir dazzadi , un tasniiba ir ari tam, kurss taa nedomaa, kaa pats.

Geisha  Man personīgi ir poverī ko kurš par mani domā. Es ievēroju sabiedrības normas. Zinu etiķeti. Pazīstu ētiku. Nevienam neskaužu. Trobeles nerīkoju. Man ir vienalga kurš ar kuru guļ un ko brokastīs ēd. Es esmu Es un Es dzīvoju savu dzīvi kā sanāk un saprotu. Man par savu nodzīvoto dienu ne vienam nav jāatskaitās. Ko arī Jums novēlu.

Mela  jurk, a ko tu dari? krati visiem ar pirkstu un pats tik cep vienu virtuālo tēmu pēc otras... kāpēc?
latviešiem nav spēcīgas reliģiskās piederības, nav pārliecības.... kad kaut kas notiek, tad iekārto mājas pēc fenšujiem, nodarbojas ar jogām, iet uz baznīcu uzlikt svecīti un aizčāpo pie astrologa vai zīlnieka vai dziednieka....
tas, ko jūs ar ar to otro agresīvi personu te darat, rada pilnīgi pretēju efektu....
kā jau reiz minēju - ož pēc sektas
bija man kolēģis no jaunās paaudzes, baisi lepns ar savu ticību un baznīcu.... ziemā braucam gar dārziņiem, kur ar lielu liesmu deg kāda būda, saku - jāsauc ugunsdzēsēji, šis izsmēja mani, ka es traka, kam to vajag, gan jau ka bomži..... man žoklis atkārās. es izsaucu.... bet te parādās fakts, ka tie viltus sludinātāji paši neseko Jaunās derības mācībai un ir tāli no darbiem... tas ir - brauc ar muti un novērš tautu no ticības, jo izskatās un izklausās tas viss baisi un pavisam ne tā, kā tas ir patiesībā

coldlands  Deviņdesmitajos tie sludinātāji labi pelnīja uz vientiesisu rēķina, ņemot desmito daļu.

Epifanija  tie, kuri ir pievērsušies Dievam nekad nepazaudē sevi, tiem vienmēr ir skaidra nostāja un izpratne par lietām, ir iespēja tikai sevi pilnveidot un attīstīties pa vertikāli, attiecīgi, lai izprastu teologu literatūru - teoriju, cilvēkam ir vajadzīga arī prakse, daudzas lietas ir neskaidras lasot, bet izbaudot to uz savas ādas, top viss skaidrs, tā kā autoram iesaku ne tikai lasīt, bet arī kaut ko izdarīt, lai nokļūtu svēto kārtā, ir arī dzirdēti gadījumi, ka atnākot atklāsmei, esot visa lasāmā literatūra izmesta mēslainē un atzīta par nederīgu, ne pa velti mums ir iepūsta dzīvība, lai mēs pie kaut kā, sevis meklējumos, kaut ko arī atrastu, ne tikai veltīgi nodzīvotu dzīvi, aiz sevis neatstājot neko...

fargo  "Kāds cilvēkam ir labums, ja viņš iegūst visu pasauli, bet zaudē dvēseli? Un ko cilvēks var dot apmaiņā pret savu dvēseli?"
(kristus, mat.ev.) manuprāt, vajadzētu citēt avotu.

ko no tā var saprast? pats kristus skaidro to turpat:"Ja kāds grib nākt man līdzi, lai viņš atsakās no sevis, paņem savu moku stabu un pastāvīgi man seko. Jo, kas grib glābt savu dvēseli(dzīvību), tas to zaudēs, bet, kas zaudē dvēseli manis dēļ, tas to atradīs."

tagad, bet ko TAS nozīmē?

"Vai jūs nezināt, ka netaisnie neiemantos Dieva valstību? Neļaujieties maldiem! Ne netiklie, ne elku kalpi, ne laulības pārkāpēji, ne vīrieši, kas ļauj sevi izmantot pretdabiskiem sakariem, ne vīrieši, kas guļ ar vīriešiem, ne zagļi, ne alkatīgie, ne dzērāji, ne paļātāji, ne izspiedēji neiemantos Dieva valstību. Un daži no jums tādi bija. Bet jūs esat nomazgāti, darīti svēti un atzīti par taisniem ar mūsu Dieva garu mūsu Kunga Jēzus Kristus vārdā."

zefiirinsh  Jurk, jei beņ, nav vēlmes ne pēc kā no Tevis pieminētā. Lai iemantotu pasauli ar vēlmi " ...lai visi mūs mīl, apbrīno! Lai "mazliet" apskauž- var būt pat nepamatoti,..." ´būs stipri par maz...
Un šķiet citāts izrauts no konteksta, lūk ja fargo citāts ir korekts viss ir skaidrs... nedrīkst mainīt, pārdot, to ka pašam nepieder, proti, ja mēs "Latgalītē" izpārdotu darba devēja dotos darba instrumentus...auto, datoru, virpu, urbjmašīnu un fleksi...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu