kas bojā raksturu?

kas patiesībā bojā raksturu? naudas trūkums - nabadzība
vai nauda, ja tā ir pietiekami
vai ja tās ir daudz?

Skaidrita  M_ela

Varbūt, es neprecīzi pajautāju.
Vai var sabojāt raksturu?
Ir, kas noteikts cilvēka gēnos , un ir vide, kurā cilvēks aug.
Ja cilvēks pēc dabas ir morāli vājš, tad noteiktajos apstākļos (visatļautības, visdrīzāk) noteiktas rakstura īpašības var sākt prevalēt. Ir daudz ārējo faktoru, kas var ietekmēt uzvedību, bet ne visus ietekmē, un arī sekas tam ir atšķirīgas.

pawermen  M_ela tieshi taa, daudz aareeju faktoru, kas ietekmee...
Arii ”A” cilveeki ar saviem geeniem, audzinaashanu var mainiities...

kokote  Nauda nevar sabojāt raksturu. Nauda tikai var izcelt jau esošo: skaudību, nenovīdību, varaskāri, augsrprātību vai arī esošo: altruismu, pašaizliedzību, empātiju u.tml.
Kā jau te teica: naudas esamība vai neesamība pati par sevi neveido raksturu.

Sallija2  M_ela, kas tur negaidīts? Es esmu dzīvojusi kopmītnēs un pārtikusi tikai no kartupeļiem, mājās braukusi ar stopiem, jo visa ceļa nauda apēsta. Un 90-to sākumā pat apkures kopmītnēs nebija un sildoties ar elektrību korķus sita ārā, tāpēc gulējām virsdrēbēs zem segas un cimdos.

Un kad dabuj savu pirmo lielo naudu, tas ir stress un nekāda kaifa no tā nav, jo ir apziņa, ka tev to naudu ir jāiegulda tā lai dabūtu no viņas vēl vairāk naudas un rezultalts ir tāds, ka tev it kā nauda ir, bet tādas ko tērēt nav. Bet citi zin, ka ir un grib mudināt uz tērēšanu un ja neesi uz to aktīva, tad kļūsti par zanudu, skopuli. Tajā pašā laikā gaidi un smaidi, kad tie paši personāži neveiksmes gadījumā man palīdzēs. Mani strādnieki arī vienmēr smejas, kad saku, ka man naudas maz. Nu salīdzinot ar viņiem varbūt nav maz, bet tas ir tālu no tā cik es gribētu. Taču tādi kā es, kam vajag tikai naudu, ir tikai daļa , otra daļa ir tādi, kuriem bez naudas vajag arī varu. Un cīņā par varu visi līdzekļi labi.

Danaja  Man nauda nekad nav par daudz, un neko nebojā. Ja ir par maz (īstermiņā), tad bojā garastāvokli. Bet manu raksturu vislabāk bojā tupi cilvēki, kas izdomā manā vietā, ko man vajag un kas man jādara. Tad mans pretīgais raksturs parādās visā savā krāšņumā.

Viensuzsalas  Tikai personīgais viedoklis ! ... naudas pārpilnība varētu pavilkt uz mantrausību , negatīvo egoismu , bet arī pievienotu savu adrenalīna devu , domāju visu izškirtu draudzēšanās ar saprātu ... raksturs var nostiprināties var arī aizbraukt līdz ar jumtu ) finanšu trūkums -dažkārt tas kā dzinulis , neļauj ieslīgt rutīnā , veicina izdomu , toties nemanot piezogas stresiņš un svētdienās brokastis ar pesimisma piegaršu - nebūs mans ideāls ! ....līdzekļu pietiekamība savā ziņā rada komforta sajūtu , miers sirdī , raksturs līdzsvarots -teiktu ideāls variants , bet lai teiktu kādam galīgo jā , jāpamēģina visi krēsli :)

neratni_stasti  I toļko ot žizņi, ot žizņi sobačej, sobaka bivajet kusačij. - arī krievu, tomēr dziesmiņa. t.i., visi mēs piedzimuši balti un pūkaini, bet tā audzināšana un vide ieliek mums pamatus daudzām attieksmēm, arī attieksmei pret naudu.

shining  M_ela [12:04]: kur tad ir tas kodols? Man ir aizdomas, ka lobot dziļāk nosecināsi, ka tā vien tāda sīpola mizošana sanāks, jo dziļākajos slāņos, bez kultūras un individuālās psihes uzslāņojumiem, mēs visi esam vienādi - cilvēku suga.
Kopumā ņemot, mēs katrs lielā mērā ikdienā atrodamies savā komforta zonā - arī tie nabagie, kas peras pa nātrēm: katru dienu tas pats, vieni un tie paši motīvi, domas un rīcība. Ja tiem ļauj sevi pārņemt savā varā, t.i. kūtri pakļauties apstākļiem, tad agri vai vēlu apstākļi aizskrien šim kūtrumam pa priekšu, un tad nāk spēriens pa sēdvietu.
Pārfrāzējot kādu visiem zināmu darbu par Aizspoguliju: lai paliktu uz vietas, ir jāskrien, cik jaudas, bet, lai tiktu uz priekšu, jāskrien divtik ātri - t. i. jāpārvar veco sevi.

jadore  Ikviens taču saprot, ka turīgiem cilvēkiem ir daudz vairāk iespēju, arī attīstīt bērnus, kuriem raksturs tikai veidojas, attīstīt radošumu pulciņos un nodarbībās, galu galā arī ieklausīties viņos, jo nav nemitīgi jādomā kā samaksāt īri vai nopirkt pilnvērtīgu pārtiku. Tā ka gluži tā nav, ka nauda neietekmē raksturu. Nauda ietekmē gandrīz visu, kopš tā radās. Bet vienai, daļai ai kā gribas to noliegt.

Danaja  M_ela 15:30, protams, ka sievietei vajag naudu. Tāpēc es strādāju tik, lai man pietiktu. Lai teiktu, ka man vajag tikai naudu - nu tik pieticīga pa dzīvi es neesmu. Man vajag arī vīrieti, vēlams fiziski veselu un psihiski līdzsvarotu. Lai var riktīgi ņemties, priecāties un dzīvot nost.

Believe  nu, vīrietim naudas vajag vismaz tik, lai tās dēļ nebūtu japrecas .Tā kaut kā.

larina  Pilnībā piekrītu Sallija2 viedoklim.

havjiers  plašs jēdziens -ja tā ir pietiekami .nabags var būt arī nodrošināts cilvēks ,kurš regulāri aizņemas no paziņām un bankām .nu tāds biezais ubags .kurš visu laiku ,kādam kaut ko lūdz,cenšas neapmaksāt rēķinus .kāda tur vēl runa par raksturu var būt par ubagu ,kurš apkrāmējies ar statusa aksesuāriem .

Liigucis  Man nauda neturas. Ja kas paliek pari, grutdienisiem tiek. Miksta man sirds. Dots devejam atdodas. Labprat noziedotu 15 peso kadam paklidenim, ja seit tadi atrodas, lai cilveks vismaz sasildas

Geisha  Šodien saviem mīļajiem aizsūtīju paciņu uz Vāciju. Nu tā nieciņi, našķīši. Sīkums, bet tomēr sveiciens no mājām. Nākošnedēļ pie bērniem brauc vectētiņš (znota tēvs). 100 punktus dodu, ka ieradīsies tukšām rokam un vēl aprīs kādu manis sūtīto našķīti. Vectēviņš nedzer, nepīpē, strādā augstskolā par pasniedzēju, Rīgā ir māja, 2 dzīvokļi un pierīgā zeme 25 hektāri, bet sūdbambulis bija, ir un tāds arī nomirs. Ne jau nauda vai naudas trūkums nosaka kāds ir cilvēks, bet cilvēka sirdsapziņa.

riebekle  Nav sliktu rakstura īpašību. ir tikai dažu rakstura īpašību slikts pielietojums.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu