Tāds traks jautājums iz dzīves... Citu dzīve pēc nāves

Te bija tēma Dzīve pēc nāves. Jautājums mazliet savādākā rakursā - paziņam trīs sīkie, ar sievu pašķīrušies, sīkos mīl. Bijušā caur tiesu dabūjusi uzturlīdzekļu piedziņu ap 700 Eur. Bet čomakam problēma dabūt darbu, lai spētu tik nopelnīt. Diemžēl agrāk, strādājot vadošā amatā pārdega, tagad galīgi nav tempa un koncentrēšanās spēju, plus depresņaki :(. Kaut arī bija baigais ziķeris. Kaut cik jau kaut ko padara, bet ar naudām cauri nelien. Nedzer. Protams, ir "izpalīdzējuši" ātrie kredīti. Un nav tā, ka arī draugi un radi nav palīdzējuši, jo agrāk viņš pats arī neatteica, ja vien varēja. Bet nu nav jau tās algas pat puses no vidējām :( Nu tad viņš arī pavaicāja traku jautājumu, uz ko nezināju atbildi, bet varbūt zināt jūs "Ko finansiāli varētu iegūt no valsts mazie, ja tēva vairs nebūtu arī fiziski, jo tās naudas nekā nespēj nopelnīt, un reāli ir tikai kā nasta, jo uzkrājas tikai parādi?"

AivarsN  Kādas ārzemes? Tad jau tēvs būs bērniem zudis tāpat kā pašnāvības gadījumā. Varbūt tieši saikne ar bērniem viņam neļauj pilnīgi izdegt un ieslīgt depresijā. Nu nav tas naudas daudzums tik būtisks. Cik nav Latvijā ģimenes,kur tēvs pelna tikai minimālo un izaudzina par labiem cilvēkiem vairākus bērnus. Dārgi gadžeti un firmas apģērbs sekmes mācībās un audzināšanas kvalitāti neuzlabo. Arī vecāku mīlestība pret bērniem,ar naudu nav kompensējama. Dzīvo kā var,pēc labākās sirdsapziņas,nevis kā tur augšā nolēmuši stulbie ierēdņi,kuri pieraduši trekni dzīvot par nodokļu maksātāju naudu.

valmierietis333  Izanalizējot rakstīto , sapratu tikai ,ka autors raksta savu sāpi (neviens tik izteikti neceptos par paziņām , vēl no sievietes varētu to sagaidīt , bet ne no veča), nav nekādu draugu ,paziņu !

*** Man rodas jautājums - pie kā tad bērni vainīgi !?
-Kādēļ sievai vienai jāuzņemas atbildība , vai viņa ir ar kaut ko sliktāka !?


Man ir nojausma , ka te tiek ļoti daudz kas slēpts , un neizstāstīts līdz galam ...

Pieņemu , ka aizlaidās no ģimenes pie mīļākās , brauc ar džipu , dzīvo trīsistabu dzīvoklī - bet kā jārūpējas par bērniem ,tā gals klāt - depresija , jākaras nost , naudas nav ! (varbūt arī kļūdos)

Lai nebūtu tās lielās ´´nastas´´ , varbūt vajadzēja ieguldīt gumijas izstrādājumos , tad tagad nebūtu ne depresijas , ne nastas - varētu lēkāt uz vienas kājas un peldēties naudā ...

Torpedo  cik var saprast, tad dotajā situācijā galvenā ļaunuma sakne ir sieva, kas pameta slimu vīru un atriebjoties vēl uzkrāva tam uz pleciem nepaceļamu nastu 700 EUR izskatā. Tagad plezderies viena pati, jo ar trīs bērniem un tādu pagātni *ui kādam vairs būs vajadzīga

valmierietis333  Par sievu pārprati - nebiju domājis viņas kopdzīvi ar depresīvo vīru , bet gan to ,ka viņai vienai pašai jāuzņemas atbildība par abu trīs bērnu audzināšanu ...

- Kas notiks ar bērniem ,ja arī sieva izdomās slīkt depresijā un cerēs ,ka visas problēmas atrisinās viņas vietā citi (valsts utt...)!?

pomerance  Nu nezinu, ja depresija tiešām ir konstatēta, un, ja ir strādāts legāli, var būt vajag ņemt slimības lapu, būs kaut kādi nebūt ienākumi, un jāmeklē kaut kur palīdzība, psihologi un psihoterapeiti ir sameklējami arī lētāk, jāmeklē, var būt ārstam jājautā. Un juristi noteikti zinās, vai ar to lapu var doties uz tiesu un atlikt vai samazināt maksājumu. Kaut kā jāatkopjas un jāsavācās, aicinājumiem cīnīties un bez maz vai sliedes grauzt pušu, nepiekrītu, kaut gan cilvēki ir dažādi. Ja viss ir patiesība, ko raksti, viņam jārunā ar sievu un bērniem, normāli un cilvēcīgi, jābūt videi apkārt labvēlīgai, tad var būt atspirgs. Un veči raud, ja, kas, viņiem nav visu laiku mamuti mājās jāstiepj un visu laiku par kaut ko jācīnās zobiem sakostiem.

adamsone  Šis laikam nav tas gadījums, kad nomirt ir labāk.
Ja ir normāli šķīries, bet ne lepni aizgājis pie jaunākas, jārunā ar bērnu māti, vispirms. No tā, kam nekā nav, neko arī nevar dabūt. Lai apspriežas, kā iztiks, kamēr viņš pacelsies. Sieva tāpat ir ieinteresēta, lai paceltos.
Varbūt ir darbs, kur nevajag tempu.
Kā parasti, info ir par maz.
Ir, protams, gadījumi, kad nomirt ir labāk.

miglainaa_plava  Jābrauc uz ārzemēm peļņā, ko vēl citu var ieteikt.
Bet arī tur izturība ir svarīga.
Bet ja cilvēks ir invalīds... ? Ja nevar arī to? Par ko tad mēs runājam? Tad ir jāārstējas, jāsakopjas un jādara, ko spēj, kamēr atlabs.
Bērnu dēļ mirt gan nevajadzētu. Cik nav dzirdēts, ka to apdrošināšanas maksu tomēr nesamaksā. Diezgan grūti būtu imitēt nejaušu nelaimes gadījumu.

piparbecinja  Ja ir trīs bērni, tad viņi automātiski saņem dažādas atlaides kā daudzbērnu ģimenes locekļi, tas nozīmē, ka viņiem nav viss par pilnu maksu. Ar to gribu teikt, ka nemaz tik sliktā situācijā viņi nav pat ar to, ka alimentus nedabū pilnā apmērā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu