Dienas atziņa - kļūstot vecāks sāk domāt, ka vienam dzīvot ir labāk

Cilvēks ar gadiem kļūstot vecāks sāk domāt, ka vienam dzīvot tomēr ir labāk. Bērni ir patstāvīgi, finansiāli esi nodrošināts, ēst pagatavot nav nekādu problēmu. Atliek pašam veiksmīgi aizpildīt brīvo laiku.....Kamēr esi vesels un patstāvīgs....

sannda  Es arī teiktu, ka tam nav sakara ar vecumu, bet ar pieradumu. Esmu šad tad sludinājumos redzējusi, ka vīrietis meklē sievieti, kas ilgi nav bijusi viena. Tur ir sava loģika.

piladzoga  nu tik pielEca ,ka tā labāk? vēlu ,vēlu...:D

YouKnowMeBetter  Dienas atziņa-pofig!

jadore  Manuprāt apreķins par to glāzi ir garām, neviens negribēs, lai viņam iedod to ūdeni, cilvēks kurš nepatīk, ar kuru nav kontakta, kurš tracina. Var jau būt, ka nauda dod kādu pārākumu dažam, bet noteikti ne visiem, nauda ir tikai līdzeklis. Ja neizdodas satikt to sirds āķīti, tad viennozīmīgi labāk harmonijā ar sevi, lai arī reizēm vienatnē skumīgi.

Emma45  Piekrītu Fargo. Te pilns ar vīriešiem, kuri patreiz negrib nekādas attiecības, tikai kā truši padrāzties, bet paiet gadi, jūt ka seksu vairs nevajag vai nesanāk, sāk meklēt aprūpētāju. Un kad nevar atrast, jo kam vajadzīgs svešs, vecs, nevarīgs, nikns uz visu pasauli. Bet gribas pajautāt, kur biji agrāk, kādēļ tik ļoti baidījies no atbildības, saistībām. Kaut patiesībā, pēc 45 ko tur daudz atbildēt, kādas saistības, izņemot prasību neskraidīt apkārt, pie citām.

lefkoja  Murgs. Par ko vispār ir runa?Kā grib, tā dzīvo, negrib- nedzīvo. Cik tā darba ar kādu dzīvot vai nedzīvot,skatoties cil ir izdevīgi, nelaimi mājā dabūt var ātri.Un kāda cena var būt tai ūdens glāzei ko kāds pienesīs vai pašai kādu būs jāaprūpē.Un kur tad mīla? Eh nav....

Bonny  Tēmas autor, tad jau vari dzēsties ārā no šī protāla, jo savas dzīves mērķi priekš sevis esi noskaidrojis.
Nepiesārņo ēteru.

ne_meklejumos  Nē, nekad negribētu dzīvot viena, ielīst savā alā un atteikties no cilvēkiem blakus. Reāli nemaz tas nav iespējams, te draugi, te bērni un mazbērni, te citi radiņi un paziņas ciemojas, nedēļas nogalēs mīļotais izklaidē. Kur vēl hobiji kur domubiedri blakus, spēj tik tai karuselī traukties un baudīt līdz esmu pie pilna saprāta un veselības.

lefkoja  Katram sava laimīgas dzīves formula.Vienam vajag baru apkārt, cits laimīgs jūtas viens.Protams lielākā daļā sabiedrības valda uzskata, ka cilvēks viens dzīvojot ir vientuļš,nelaimīgs vai ar nepilnībām, jo nevar dabūt kādu sev blakus. Sievietes vispār ir sliktās uzvedības vai pajocīgās vecmeitas.Laime katram var būt sava.

Piparkuka  Tieši tā- kamēr esi vesels un patstāvīgs. Tā- protams! :)

Turmas  Nu moins. Meitenes, kojūs šovakar pīpējat? Iedodiet man ar! :)
Jūs te visas nu tik neaizstājamas, tik neaizstājamas, ka riebj! :D
Cilvēks ģimenē var būt vientuļš, kā ari dzīvojot viens nu galīgi nebūs vientuļš! ;)

Pilskungs  Cik labi, ka nelaime (tracinātāja) nav mājās ! Tas jau nenozīmē, ka man nav savas intereses un nodarbošanās. Esmu pats savu lietu ministrs. Par naudas ietaupījumu nemaz nerunājot. Labs viedoklis Kvarts, Lefkoja un Turmas.

AivarsN  Vienam skumjāk,garlaicīgāk,taču drošāk. Atbildība tikai par sevi,bet,tās ūdens glāzes vietā tas otrs var pasniegt arī,,saldu" tējiņu,vai sēnītes. Bērni ir visdrošākais garants bezrūpīgām vecumdienām. Ja bērni nerūpējas,pie tā var vainot tikai pats sevi,jo neesi pietiekami laiku veltījis,kad viņiem tas bija nepieciešams.

adamsone  Tas par večiem, tuklāt no vājā gala. Vairums sieviešu, kas dzīvo vienas, neies meklēt kādu tikai tāpēc, lai būtu kas palīdz slimības brīdī. Gana labi zināms, ka tas nav iespējams, ļoti šaubos, vai vecumdienu draugs vārīs putriņas un ies uz aptieku - kas viņš viņai tāds ir, galu galā.Ja nu cer uz jumtu virs galvas un kādu sīku summu mantojumā, tad varbūt. Par veciem vīriem domāju visu to sliktāko, neslēpšu. Ja arī sirds ir bijusi, tad sažuvusi vai pazudusi kaut kur dzīves vētrās.
Pēc apmēram gadiem desmit labprāt dzīvošu pilnīgi viena un nevienu man nevajdzēs, vismaz uz to pusi lietas iet. Par praktisko pusi - nu tad jau redzēs, jānodzīvo līdz tam laikam. Risinājumi ir dažādi.

M_ela  nu re cik labi, ka ir kāda dienas atziņa! :)
būtu pavisam forši, ja katru dienu būtu kāda atziņa :)

mirga  Pašpietiekams cilvēks. Tas ir cilvēks, kurš atrod veidu kā nejusties vientuļam, cilvēks, kurš pašizglītojas, kuram ir savi hobiji, draugi. Ja dzīvē ir smagi vīlies, tad bieži nonāk līdz tam, ka vienam labāk. Ja otrs grib aplauzt spārnus, neļaut lidot- tad dzīvo viens. Bet arī šim pašpietiekamajam cilvēkam , nevienam neredzot, uznāk vājuma brīži un ir vēlme pēc drauga, līdzcilvēka, sabiedrotā, uttt.

nedolce_negabana  Cik pragmatiski, aprēķinoši viedokļi. Vajadzība pēc dzīvesbiedra tikai kā aprūpētāja, slavenās ūdens glāzes pienesēja... Acīmredzot tik daudz cilvēku nav piedzīvojuši citādas attiecības, radniecīgu dvēseļu saskaņu, sajūtu, ka otrs aizpilda tavā dzīvē kādu tik svarīgu daļu... Cilvēks nav radīts, lai dzīvotu viens, lai cik ekonomisku pamatojumu daudzi tam atrastu. Pilnīgs sviests!

Danaja  Viss ir daudz vienkāršāk. Cilvēks dzīvojot viens sāk pieņemt vienatni par normu. Adaptējas, pielāgojas jaunajiem apstākļiem un izveido savu jaunu dzīves kārtību, kurā pats ir saimnieks un noteicējs (to es no savas 3 gadu ilgās vienatnes pieredzes). Jo ilgāk dzīvo viens, jo grūtāk iedomāties, ka šo kārtību kāds varētu izjaukt.
Domājot par iespējamām vecumdienas grūtībām - jārod iespēja nebūt nevienam par nastu, rūpējoties savlaicīgi par savu finansiālo labklājību. Par to jāsāk domāt jau jaunībā, jo haļavas nebūs.

bagi  Dzīvot kopā, lai tikai dzīvotu kopā ar kādu!? Kāda velna pēc man tas būtu vajadzīgs? Mana dzīves telpa pieder tikai man, un ar to spētu dalīties tikai patiesas mīlestības gadījumā ( kad prāts ir apmiglots :D). Un tās muļķīgās runas par ūdens glāzi. Tu nekad nevari zināt, vai pašam kādam nebūs jāpienes, un dzīvot kopā ūdens glāzes dēļ... nu piedod! Ja ir mīlestība, tad ir vērts, ja nav, tad senie uzskati par ģimeni un vecumdienām vairs nevelk. Es esmu apmierināts ar savu vientuļo dzīvi, un man nevajag otras puses, pat ne naudas, ne mantas dēļ (kā tagad pieņemts).

av2  tak nee, pavisam vienam ir skumiigi. Jaa, pat..pastriideties ta vajag ar kaadu. Un oHo virtuaala pasaule nekad neaizstaas dziivu, saveejo cilveeku.Dziivot vienam ir kaa...padoties, izmest balto karogu ....:((

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu