Dienas atziņa - kļūstot vecāks sāk domāt, ka vienam dzīvot ir labāk

Cilvēks ar gadiem kļūstot vecāks sāk domāt, ka vienam dzīvot tomēr ir labāk. Bērni ir patstāvīgi, finansiāli esi nodrošināts, ēst pagatavot nav nekādu problēmu. Atliek pašam veiksmīgi aizpildīt brīvo laiku.....Kamēr esi vesels un patstāvīgs....

straume22  Katram savs. Pasaule pieder diviem. Un, pat ja abi ir no dažādām planētām, vai dvēseliski morāli vieglāk būtu dzīvot vienam, ja tā nu ir iekārtots, ka sirds siltums, mīļums, rūpes kādam otram jāatdod? Katrā mīt Mīlestība, kura ir jāizsāp un jāizmīl. Ja tai nebūs izejas, tās kāpums var transformēties neapmierinātībā, savukārt neapmierinātība - kādā no agresijas veidiem. K-hem.(nu apmēram tā, filozofē)

AivarsN  Straume22. Tas izskaidro, kāpēc te daži(-as) raksta tik nejaukus komentārus.

Geisha  Kāda atraitņa stāsts. Pirms 1,5 gada meklējot labāko no labākajām atrada jauku sievieti. Viss bija OK. Randiņi, kopīgi izbraucieni, sekss. Sāka dzīvot kopā sievietes mājā (sieviete uzstāja). Viņš pameta savu dzīvokli, kuru tagad veiksmīgi privatizēja dēls. Tagad baltajai dūjai ragi lien laukā. Ko tagad darīt? Dūjas izgājienus pieciest? Meklēt jaunu dzīves vietu un materiālos ieguldījumus norakstīt zaudējumos? Meklēt citu? Tagad viņš atzīst, ka labākais laiks bija brīvdienu laulība. Darba dienās dzīvo kā pašam tīk, bet brīvdienās satiekas ar kādu jauku sievieti.

jadore  10:22
Meklēt jaunu dzīves vietu un materiālos ieguldījumus norakstīt zaudējumos?(c)

Šo es nesaprotu, vairākkārt dzirdēts, ka iegulda kaut ko svešā īpašumā un tad viss pajūk. Kapēc kas jāiegulda svešā īpašumā? Izveido ģimeni, apprecies un ieguldi, bet gribās jau laikam tās durvis tomēr atstāt pusvirus, nu tad tā ir cena.

straume22  AivarsN -piekrītu Tev. Tā varētu būt pagaidu neapmierinātība. Varbūt personai palaimēsies realizēties sev vēlamajos projektos, tad gan viss būs labi. Mēs esam tā iekārtoti, ka, ja pat atdodot savu sirds siltumu jūtam kādu nepateicības devu, tad varam būt nīgri.

Geisha  10:32
Nu bet jebkura sieviete taču savā mājā ielaiž vīrieti uz kaut ko cerot - lai viņš pieliek plauktiņu, saremontē kumodi, uztrin nazi. Visi materiāli arī kaut ko maksā. Lai vīrietis varētu kaut ko izdarīt viņam ir vajadzīgi instrumenti, materiāli, laiks un prasme. Varbūt tomēr vajag novērtēt šādu vīrieti nevis viņu tagad uz ragiem nēsāt. Citādi sanāk, ka vīrietim ir pienākums sievieti lutināt un dievināt un pretī par to saņemt ar grīdas lupatu pa ģīmi? Kaut kā nav īsti godīgi.

jadore  Nezinu, Geisha, es laikam izņēmums, neceru uz materiālām lietām, viss sakārtots :). Es par to, ka cilvēks jāiepazīst pirms ielaišanas savā mājā/dzīvē, nevis fiksi ievākties un tad sākās pārsteigumi.

Epifanija  vīrieši šķiet baigi bīstas no tādām baigi sakārtotajām, visu varošām, tomēr vīrietim jau arī gribēsies izrādīt savas prasmes un tikt apjūsmotam, nav brīnums, ka šeit ir divi pretēji viedokļi, jo ir divu sieviešu tipi, uz ko pavelkas tik pat dažādi vīriešu tipi, pirmajam pretim tiek vīrietis, uz visu gatavu, ar vēlāk lielo pārsteigumu un otrs Geišas variants - praktiskais, vai nu tā ir, ka būsit gatava vīrieti sponsorēt, jadores kundze?

jadore  11:18
Domāju, ka vīrīeša pašcieņa neļauj būt sponsorētam, bet cerēt un gaidīt, ka vīrietis ienāks sievietes dzīvē un to sakārtos ir naivi, tāpat kā otrādi. Es par diviem pilnvērtīgiem cilvēkiem, kuri vēlas būt kopā.

Epifanija  nevajag aiziet galējībās, katrs normāls cilvēks pats savu dzīvi sakārto un saprot, kad viņš ir gatavs attiecībām, pat tādas domas galva neienāk - parazitēt uz cita rēķina, kur jūs šito ņemat - vīrietis sakārtos sievietes dzīvi? ..un otra galējība - ar materiālām lietām viss sakārtots, kas mums tu tagad te tāda miljonāre esi, gan jau ka kārtējā ēsma uz ko uzķersies tikai mazās zivteles, lielai zivij po tavs materiālais stāvoklis, galvenais, kas tev ir galvā un vēl starp kājām...

jadore  Epifanija Tu uzdevi jautājumu par sponsorēšanu, nu tā jau ir tā galējība, normālā gadījumā tas pat prātā neienāk :D.

Epifanija  gan jau tas izņēmums parādīsies kopdzīvē...

lefkoja  Var būt atšķirīgi viedokļi par šo tēmu. Uzskati dažādos vecumos var būt dažādi. Manuprāt jādzīvo ir saskaņā ar savu sirdsapziņu, nevis kā pasaule uzskata par pareizu, kā izskatās labi.Patīk cilvēkiem daudzko ielikt rāmjos un sludināt par labu un pareizu esam.Un tā nezcik dzīvo ,,pareizajās,, ģimenēs zobus sakoduši un vemdami , nosodīdami, aprunādami vientuļos nabadziņus- re kā neviena, neviens nav labs, nevienu nevar dabūt.Ja runā par mīlu un nez kādām cēlām jūtām, kad sirds saraujas pikucī, zobi braši klab un taureņi vēderā plivinās, tad jēga un sajēga par visu draiskai meičai un onkam pirms 60 noteikti būs katram sava.

Smaila  Šīs tēmas sakarā gribētu teikt, ka dzīvojot viena nebūt nejūtos vientuļa un ekonomiskais aspekts attiecībās neinteresē. Savukārt, ja sarakstē man pajautā - ko es varu attiecībās dot, tad šī sarakste tūlīt pat beidzas pat nesākusies.

Ananda_A  Dalīta bēda=pusbēda, dalīti prieki=dubulti prieki.
Skopoļām gan labāk dzīvot vieniem, tas tiesa. Vajag sevi tā pamatīgi iekonservēt. Ptu,ptu, ptu, ptu, ka tik kas nenotiek(no Čikāgas piecīšu repertuāra)

neko  Dalīta bēda=pusbēda, dalīti prieki=dubulti prieki.

Nez, dzīves pieredz rāda ka ar sievieti dalīta bēda ne reti ir divreiz lielāka bēda. Teiksim sēdi tu ar salauztu kāju ceļmalā, piezvani sievietei. Viņa atbrauc, ieraugot to visu labākajā gadījumā krīt ģībonī sliktajā - histērijā. Un tiec nu tu ar viņu tagad galā neskatoties uz lauzto kāju:) Problēmu 2x vairāk kā sākotnēji:)

Tugenots  Klasika ir "depends who offer".
Bet laikam jāstāsta viss storijs. Tātad šķirojam mēs kartupeļus ( par 300 gbp+siltiem fish&chips par brīvu strādājamās dienās un ar apmaksātu dzīves vietu), pie līnijas arī 2 mutīgas skotietes, viena apaļīga azartiska kāršu spēlmane, otra kārna maikste, loteriju spēlētāja. Stabilajai prāts nesās uz jokiem. "Ko tu, Moira, darītu, ja tev piedāvātu buču?" Tālāk skatīt teksta sākumu.

Liga2  vienam dzivot ir vienkarsak, nav jamekle komromisi dari sava brivaja laika ko velies. un cilveks reti kad ir viens, ja ir darbs, berni, draugi, hobiji tas aizpilda brivo laiku.

M_ela  Es ar kaut kā biežāk aizdomājos, ka vienam ir ... pat nezinu kā noformulēt
Ar vecumu mēs zaudējam ellastību... esmu izdarījusi visu, kas stereotipisku sabiedrībā paredzèts ...
Tagad ir grūti, jo... man vienai ir labāk, mierīgāk, drošāk un stabilāk... un neviens neloka pa savai gaumei un prātam :)

pavasariga  Mēs bieži aizmirstam, ka šeit esam nākuši, lai dzīvotu un būtu laimīgi, nevis sevi mocītu. Dzīvot ar smaidu sejā, prieku sirdī, acīs lai uguntiņas mirdz. Neesmu līdz šim pat iedomājusies, ka dzīvot vienam ir labāk, tomēr katrs pats izvēlas savas dzīves scenāriju, kā būt laimīgam.

M_ela  pavasarīgā, laime jau ir paurī, tas ir katrā pašā, neviens jau neatnāks un neatnesīs tev laimi :D
ar šo arī viss sākas un beidzas

lasīju laikam kaut kur nesen, ka veiksme atnāk ie laimīgajiem, nevis otrāāk, kā ir pierasts domāt :)
laimīgs - tas ir cilvēka stāvoklis, ja viņš tāds prot būt, tad viss ir labi.. un , ja ir lemts, tad tādu pašu satiks :)

Liga2  pilniba piekritu Melas viedoklim, pec manam domam katram ir atskirigs viedoklis kas ir laime. man laimes sajutu rada darbs kuru es daru ar prieku, laime ir tad ja mani berni ir vesali un laimigi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu