Cik ļoti vīrietis,kurš ir ielikts rāmī,vispār ir vīrietis.?

Vai arī būt rāmī,dzīvot un izdzīvot ir vīrišķīgi?

Felde  Sads provakativs jautajums nemaz nerastos,ja cilveki apzinatos,ka civilizacija un etika-nav ramis.... Cik mulkigas atbildes te paradas. Un viss grozas tikai ap dzimumu nevienlidztiesibu. Jadabun viriesi....virietim nav jabut uzticigam vienai sievietei... Vai sievietei japieder vienam virietim? Murgaina diskusija,lai gan,sakotneji,domaju-doma bija cita,patiesam-valdoniba un tupele.... -un sadu paklavibu,sauksim to par raami-nevajadzetu-cilveks nav pertikis,kurs paklaujas dresurai-nu nav vienam otrs japartaisa,vainu pienem,vai nee.

AivarsN  AnandaA. Tiešām reizēm noderētu sieviete,uz kuru norakstīt manu nevēlēšanos kaut kur piedalīties,vai kādam izpalīdzēt. Nav viegli dzīvot vienam,ja pārāk labsirdīgs.😀

Skarlete  AivarsN...vnk. iemācies pateikt NĒ!:D

Luusila  Un atkal. Kāds saprot tā, kāds savādāk. Varbūt definēsim, kas ir "rāmis"?
Manā izpratnē- sabiedrībā vispārpieņemti uzvedības modeļi, kuriem var būt nerakstītas versijas (un tad pārkāpšanas gadījumā cilvēku uzskata par dīvaini jeb vairāk vai mazāk jukušu, reizēm nelieti), un rakstītas versijas/likumi, noteikumi (pārkāpšanas gadījumā cilvēku soda).
Tāpēc arī saku, ka sabiedrība bez rāmjiem neeksistē. Pat dzīvnieku pasaulē, kur nu vēl pie cilvēkiem.

fargo  "Sads provakativs jautajums nemaz nerastos,ja cilveki apzinatos,ka civilizacija un etika-nav ramis.... Cik mulkigas atbildes te paradas."

vairums cilvēku saprot to tieši tā, civilizācijas un ētika IR rāmis. tās ir uzvedības robežas. piemēram svešvaloas izteiciens "turi taču sevi rāmjos!" nenozīmē "sēdi zem sievas tupeles un klusē", nē! tas nozīmē uzvedies saskaņā ar sabiedrības uzvedības normām.

bumpastiks  Rāmī liek tikai gleznu.Ne kungs,ne arī dāma nav gleznas.

Felde  civilizacijas un etikas normas ir saskana ar cilveka attistibas limenu veidojusas,un taam ar rami-nav nekada sakara! Ramis ir,ja kompanija virietis sez ka krupi norijis,bet sieva varas,un visu zina labak (tas piemeram)-ja virietis paver muti,sieva iedunka un uzbrec-beidz muldet,tu tapat neko nezini,nejedz. Ramets tiek virietis,kuram sieva sper ar kaju,tiklidz tas pacel glaziti. Vismaz es to ta saprotu. Varbut cilveki tiek rameti jau skolas...-ietekmejot domasanu.? iespejams!

Luusila  Felde, tavos piemēros tieši sieva iziet no rāmjiem- sabiedrībā uzvedas nepieklājīgi, nepieņemami. Pārkāpj robežu, un aiz šīs robežas viņas uzvedība kļūst nožēlojama.
Ja nu vīrs būtu to glāzīti cilājis par daudz un sāktu uzvesties, kā ju nu to dzērāji mēdz, tad robežas uzvedības rāmim būtu pārkāpis viņš.Tā kaut kā...

Felde  Tas,ka tada sieviete iziet no ramjiem,tas skaidrs,bet tema par virieti....-un mans piemers arspogulo virieti-kurs jau ir ieramets...-un tiesi sads virietis-nav virietis! :) Bet.protams,mes katrs esam ar savu uztveri,tapec ari tik dazadas atbildes. :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu