Mūžīgā jaunība?

Mūžīgā jaunība?Vai jūs būtu ar mieru un ko tieši (protams, svarīgu un vērtīgu!) atdot apmaiņā pret mūžīgo jaunību? Nevis mūžīgo dzīvi, bet tieši jaunību - skaistumu, labu veselību, dzīvesprieku un interesi, lielisku seksu, maksimālismu, emociju pārpilnību - visu, kas piemīt tikai jauniem, dzīves nenorūdītiem cilvēkiem?

Ananda_A  Pašreis jūtos daudz labāk nekā jaunībā; tieši toreizējā naivuma un muļķības dēļ.

Ievina666  Būtu ar mieru atdot savu portretu...svarīgs un vērtīgs!

Gunitaa  "Novecot ir skaisti!" (c)
Es arī gribētu zināt, kur tas "skaistums" izpaužas!?? Ka cilvēkam līdz ar vecumu piemetas visādas kaites un sāpes? Vai skaistums tajā, ka viņš pamazām kļūst arvien nespēcīgāks? Vai vrb "skaistums" slēpjas tajā, ka viņam jāizdzīvo ar samērā pazemojošu pensiju, kā tas ir pie mums?
(Nu beidziet tak vienreiz liekuļot un dragāt populistiskas frāzes!)

jadore  Vispār zinātnieki pie tā strādā, lai atbrīvotu cilvēkus no slimībām, gribētu, gan redzēt to, kurš vēlētos nodzīvot līdz 300 gadiem, piemēram, kaut vai saglabājot ārējo jaunību. Es noteikti nē, man kādi 75- 80 būtu pietiekami, lai izbaudītu ko dzīve spēj dot.
Novecošana ir dabisks process, jāiemācās pieņemt un izbaudīt, varbūt arī tur slēpjas tas skaistums?

puuuka  Fransete ,/ Gunita/arī 50,60...gados ir skaisti novecot,ja saproti to,kad dzīvi neesi velti nodzīvojusi,katram vecuman ir savs skaistums,arī manai omei,kad viņai bija ap 90 bija savs skaistums un šarms un gadiem iegūtā gudrība padarīja viņu vēl skaistāku:)It sevišķi, kad viņai sbrauca visi bērni,mazbērni un mazmazbērni,laimīgāku un skaistāku cilvēku neesmu satikusi:)

RRAGANA  Ja spēj adekvāti pieņemt savu vecumu, tad cilvēks ir skaists. Tas ir jautājums par sevis pieņemšanu, tādu, kāds esi! Un, ja pieņem sevi šajā konkrētajā vecumā, tad Tu sevi mīli. Un tas ir papildus starojums tam, kāds esi! Ja nepieņem, gribi par visām varītēm izskatīties, justies 10, 15, 20 gadus jaunāks, tad izskatās smieklīgi. Dažreiz nožēlojami. Un dažreiz ar neatgriezeniski izpurgātu ģīmi u.c. ...
Smadzenēm gan nevar neko atjaunināt. Ja nu vienīgi dzēst cieto disku..

Gunitaa  Tagad modē runāt par sevis pieņemšanu. Izklausās jau pareizi un kā no grāmatas. Bet vai Jūs esat sastapušas daudz vecu cilvēku, kuri nepieņem to, ka viņi ir veci, bet domā, ka ir jauni? (izņemot vrb tādus, kam demence vai šizofrēnija) ? Tad, kad cilvēks sevī izjūt vsas tās nejaukās vecuma pazīmes, tad kas gan viņam atliek kā pieņemt savu vecumu??
Protams, ka arī vecumā or daži plusi, ja ir bērni un mazbērni, bet dmž ir arī daudz vientuļu cilvēku, ka dzīves nogali pavada vientulībā, nabadzībā vai labākajā gadījumā - pansionātā.
Ta kā visas tās runas par "vecuma skaistumu"....neatkārtošos, jo pateicu to jau iepriekš!

ne_meklejumos  Ne jau vecuma pazīmes ir nejaukas, bet nesakārtota dzīve, slimības, čīktēšana un skaudība. Bet šis komplekts jau var būt pielipis jebkurā vecumā. Nezinu, kad tā robeža iestājās, kad jūties vecs, nesmuks, nevajadzīgs, vārdu sakot lieks.

Felde  Ar vecumu esmu kluvusi gudraka,parliecinataka,tiesi ta trukst jauniba,kad dullums dzen kautkur-nezinkur. Protams,saproti,ka ar katru gadu tuvojies neizbegamajam,un tomer-nee,viss,kas notiek-notiek ar mani-ne pretko nemainitu! Mulkigi runat par to tvirto adu,un citiem sikumiem! nejau adaaa jega!-ta neaizvieto ne smadzenes,ne labsajutu! Un ne visi cilveki gados-ir krunkaini,nekopti,saslukusi....-nekad tada neesmu bijusi,un kamer vien izskatisos atbilstosi vecumam,kamer acis staros-nesudzesos... Dzive ir skaista! :)

jadore  Cilvēks, kurš sevi nepieņem parasti ir nīgrs, dusmīgs, apvainojies uz pasauli, par kādu netaisnību. Vienīgais ko ar šādu attieksmi var panāk, ir izolāciju un iespējams arī veselības problēmas- cilvēki izvairās kontaktēties ar tādiem un tas dusmas pavairo. Bet neatkarīgi no gadu skaita var arī ar smaidu no rīta mosties, sevi pilnveidot, gan fiziski, gan garīgi, tikties ar interesantiem cilvēkiem utt - dzīvot ar garšu. Un necepties, neuzbrukt citiem, ja viedoklis nesakrīt , pieņemt, ka esam dažādi :)

bocmanis  ... katram tiek savs laiks...

JurisK  Buutu man miljoni - atdotu visus, bet, taa kaa to nav, tad man nav, ko atdot. Ne jau nu tuvos cilveekus un savu dziives pieredzi atdoshu par glumu aadu un cietu daiktu.

bocmanis  ...fantazēt mēs varam... :))

_Krasula_  Mūžīgas jaunības iegūšanai ir klasiska un nemainīga cena. Nēe, tā nav ne nevainība, ne gods. Ne slava vai bagātība. Ir jāatdod sava dvēsele. Tik vien.

ne_meklejumos  "ne_meklejumos - Tu godīgi gribi teikt, ka labprātīgi atteiktos no jaunas, tvirtas ādas, matiem bez sirmuma, locītavu stīvuma un tā īpašā jaunības svaiguma, ja vien tas būtu iespējams???"

Protams neatsakos, manai ādai nav ne vainas, matus krāsoju un forsāki kā jaunībā balinātais ērkulis, locītavās stīvums nav iemeties jo mīlu kustēties un lustēties. Daudz vairāk brīva laika izklaidēm un hobijiem, nav pametis mani tas īpašais jaunības svaigums ne miesā, ne garā.

bocmanis  ... a tev vēl nav apnicis... ?

_Krasula_  gribētu, gan redzēt to, kurš vēlētos nodzīvot līdz 300 gadiem, piemēram, kaut vai saglabājot ārējo jaunību. Es noteikti nē, man kādi 75- 80 būtu pietiekami, lai izbaudītu ko dzīve spēj dot. /c/
-----------------------------------------------------
Līdz 300, iespējams, ne, bet tikmēr, kamēr ir dzīvi paši tuvākie cilvēki, varbūt. Bez jaunības un ar visām vecuma kaitēm; ar cerību, ka varbūt izdosies ķepuroties uz priekšu. Vasaras beigās zaudēju ļoti tuvu cilvēku. Viņam šogad palika 80. Kādu laiku pirms savas aiziešanas viņš esot raudājis un teicis, ka gribot vēl dzīvot. Diemžēl nebija lemts...

avenekazene  Katrs dzives posms man ir bijis interesants un gana aktivs ar dazadiem piedzivojumiem,un tiesi briedumaa dzive skiet daudz interesantaka neka jaunibaa! Pieredzei tomer ir garsa! Neko nemainitu!

Torpedo  Kā teica Astra un Stabings, tad cilvēks ir Nekas, kas spēlē dažādas lomas. Šajā gadījumā veco vai jauno cilvēku. Sliktākais, ka ir tad, kad cilvēks neapzinās, ka spēlē to lomu un uztver to par īstenību. Kas liedz vecajam spēlēt lomu, kur viņš ir jauns?
Nu ja, bet nekad neesmu sapratis, kāpēc tad īsti dzīvo vecas sievietes, jo visa viņu vērtība ir bijusi tikai izskatā un pieprasītībā no vīriešu puses? Zin, kā i - bitīte arī nelido pie apvītušas pujenes, tai vajag jaunu svaigu ziediņu

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu