Vai var uzskatīt?

Vai var uzskatīt, ka cilvēkam šajā dzīvē ļoti nav paveicies, ja jāstrādā, teiksim, par pārdevēju lielveikalā? (Slimības liksim mierā)

PatiesibasKalns  Viss ir relatīvi.

Kamēr sētnieks lapas gramstot paceļ kārtējo kāda pazaudēto eiro un priecājas ar savu sarkano degunu. Cits offisā apsver pašnāvības iespējas.

Es savus kokus bez maksas audzēju un nezinu vai kādreiz nopelnīšu, nekko citu negribu darīt.
Bet šogad siltā ziema mazdārziņus līdz z-svētkiem varēs tīrīt. :D

pawermen  No malas spriest var daudz ko. Zinam, ka ir svariigi, lai cilveks stradatu darbu, kas vinjam sniedz gan moralu gandarijumu,gan pietiekamu finansialu nodroshinashanu. Neticu, ka visiem tadas iespejas ir. Un, ja gandarijumu un apmierinatibas sajuta cilvekam darbs nevar sniegt, tad, nav paveicies. Neiet runa tikai par kadu konkretu profesiju.

Vaukskis  Nē ! Varbūt, ka cilvēkam gribās strādāt tādu darbu, kas ir no noteikta līdz noteiktam laikam, bet pēc tam līdz nākamajai maiņai izslēgt domāšanu un nebūt visu laiku zināmā trauksmē par savu biznesu kā darījumu cilvēkiem. Varbūt cilvēkam patīk šopings un ar to saistītais, ņemšanās ar visādām precēm un strādājot lielveikalā to var izbaudīt līdz mielēm. Citi uzskatītu, ka cilvēkam ļoti nav paveicies, ja jāstrādā, piemēram, par parādu izsitēju, jo tad pastāv reāla iespēja kādreiz no kāda esošā vai bijušā parādnieka dabūt "pa ķobi", kas strādāšanas veikalā, nevis pēc izsaukuma, gadījumā tomēr izslēgts. Ļoti no svara, kā cilvēks uztver apkārtējo realitāti un savu vietu tajā, cik ambiciozs un vispār prasīgs pret dzīvi ir- varbūt pietiek ar izvilšanu līdz savai nāves stundai un tad jebkurš darbs būs labs, jo pat ar lielveikala pārdevēja algu tomēr paliek dzīvs.. . Tādam ko vēl vairāk vajag ?!

dodekaedrs  Interesanti gan, un kas tad ir tie darbi, kurus strādāt ir viena vienīga bauda un veiksme?
Visam pamatā ir darbs, darba specifika, spējas strādāt konkrēto darbu un veikt konkrēto uzdevumu. Ja es kopš agras jaunības apzinos, ka neesmu rutīnas fiziska darba darītāja, tad maksimāli pielikšu pūles, lai varu strādāt ar zīmuli, nevis āmuru. Tas arī viss, ko var pateikt par “laimīgs”.

N4Y  Kāpēc uzreiz nav paveicies ? Drīzāk - katan būtu jādara tad , jās viņam padodas un ko patīk darīt , nevis jānāk uz darbu sakostiem zobiem un jākretinē uz nerviem citiem .

Monitors  Jautājums par lielveikala pārdevēja veiksmes stāstu, manupŗat, ir diezgan muļķīgs, jo pēc šī viena kritērija noteikti nevar vērtēt. Tik pat labi, tas var būt mega veiksmes stāsts.

Otrkārt, es apbrīnoju mūsu ļautiņus-komentētājus,kuri ieminas kaut ko par darbu tajā leišu lielveikalā,kuram ne tikai kā darba iespējai,bet arī iepirkties iespējai vajadzētu iet ar lielu līkumu. Mēs esam tauta ar īsu atmiņu un nemākam parādīt savu attieksmi! Es Tajā sūda lielveikalā neesmu bijis pēc traģēdijas un nekad mūža tur neatstāšu ne centa.

Un trešā lieta,kas mani fascinēja - komentāri no sievietēm par to,ka visi darbi labi,t.sk.sētnieka darbs. Nonoliedzu, visi darbi ir labi.Arī es 8 gados pirms doties uz skolu, devos sētnieka darbos. Arī es esmu bijis diennakts veikala pārdevējs jaunības gados.
bet jūs visas taču runājat par to,ka vīrietim ir jāaug, vīrietim ir jāzin ko grib, vīrietim ir jābūt patstāvīgam,interesantam,ceļot gribošam utt un tā joprojām. Cik no jums ir gatavas uzrakstīt brīvam vīrietim,kuram profilā būs ierakstīts amats "pārdevējs", "sētnieks", "krāvējs"???
Tas ir stāsts par to,ka jebkurš vīrietis grib iegūt striptīzdejotāju,tikai neviens no viņiem ,kad dabūjuši viņu,negrib,lai viņa dejo striptīzu tālāk!
Sannda pareizi un godīgi pateica......

Beidziet liekuļot.

M_ela  Monitor, neviens neliekuļo. Sāksim ar to. Cilvēks, tipat labi, ir sieviete. Un kasieris ir arī Rimi, Sky un Stockmann.... un beidz liekuļot un iet uz veikalu un kaut ko pirkt no tik.... necienījama cilvēka.
Ko Tavs personīgais veiksmes stāsts Tev dzīvē ir devis, izņemot to, ka uzskati, ka tikai Tavs viedoklis ir pareizais, ka pat nespēj pieņemt domu, ka otram var nepatikt tas, ko Tu dari, bet ļoti patīk dzīvot tā, kā dzīvo viņš?
Forši, ka vīrieši tendējas uz karjeru un izaugsmi. Bet kā ir ar ugunsdzēsējiem, policistiem, karavīriem? Vai tiem pašiem santehniķiem???? Tie ir sabiedrībai nederīgi personāži, jo Minitors, neko un kas tur vēl uzskata, ka .... slinki vai dumji vai kādi tur vēl???
Perfekta juriste ar ļoti labu algu aizgāja strādāt par airobikas treneri, jo.... sirds lieta, lans garastāvoklis, gulētas naktis un miers pašā un mājā... bet nē, ideāli ir "būvēt" karjeru un pierādīt Monitoram un neko, ka nav ne slinks, ne muļķis, vakarā nervu atslābināšanai stiept roku pēc glāzes vīna, 100 gr viskija vai nervostronga?
Viss ir relatīvs, ja jums ir labi, tad jums veicas, ja jums riebj, kretinē, bojā nervusistēmu, tad neveicas, lai kur jūs strādātu - bankā, domē, FKTK vai televīzijā....
Monitor, mēs nerunājam par partnera izvēli, bet par to, kā jūtas pats cilvēks... tik vien!

_Krasula_  Uzskatīt katram ir ļauts, ko vien vēlas. Nav ieteicams savus uzskatus paust jebkurā situācijā un katram pretimnācējam.
Tā nav ne veiksme, ne neveiksme, bet izvēle.
Pārdevējs-tā arī ir profesija. Ar diplomu jeb dzīves skolā iegūta.
Es arī strādāju par pārdevēju jau vairāk kā 10 gadus. Esmu strādājusi arī lielveikalos. Un tad??
Darbojos gan vienā un tai pašā jomā, kurā nepieciešamas arī kaut kādas zināšanas. Tāpat kā citās sfērās.

jadore  Piekrītu, ka veiksme ir laba lieta, tomēr visa pamātā ir darbs un vēlme augt. Var pajautāt, kurš ir veiksmīgāks vai tas kurš pa vakariem skatās seriālus, vai tas, kurš pa vakariem mācās?

Cilvēki ir dažādi un katram prieku sagādā kas cits un katram potenciāla līmenis ir cits. Visi nevarēs būt direktori un negribēs. Tā kā nevar uzskatīt par neveiksmi vai veiksmi strādāt kādā amatā.

Monitors  M_ela, pārlasi manu komentāru. Es nekur neteicu, ka es necienu vai man nepatīk tas darbs.
Es cienu jebkuru darbu. Pārdevējiem smaidu,jo zinu,kā jūtas cilvēks aiz kases,tāpēc ka pats tur esmu bijis. Esmu pacietīgs un laipns. Un esmu aizrādījis/kašķējies veikala rindā ar cilvēkiem,kuri atļaujas kasieriem kaut ko pārmest.

Tu kaut kā to baigi uztvēri personīgi un sāki man uzbrukt! Garām! Esmu pietiekoši sūdus saēdies,al izinātu par ko es runāju. Tas ir mans viedoklis, un es to nevienam neuzspiežu.

Skaidrs,ka cilvēkiem ir svarīgas morālās vērtības un darbs,nauda,karjera nav galvenais.Ir tādi,kam tā ir vērtība un kaut kas augstāks par par parasta darba vērtību.
Bet,kuram aizliegsi gribēt vairāk un tiekties pēc kā augstāka??
Pasaki,kā netiecoties pēc labāk apmaksāta darba,kas prasa izglītību un prāta asumu,ja nav izglītība,ja gribas sasniegt bērnības sapni,dzīvot pie ezera mazā mājiņā??Kā?? Kā tas iespējams? Zinot izmaksas un kredītu maksājumus(es nemaz nerunāju par krāšanu),ar tiem darbiem,par kuriem šeit runājam,to nebūs viegli sasniegt.
Tu tieksi,ka es runāju par materiālām vērtībām.Jā,kas slikts,ka es gribu,lai manam dēlam būtu laimīga bērnība ar abiem laimīgiem vecākiem,nevis saspiestība vienistabas dzīvoklītī,ar parādu nosēstiem tēti un mammu.
Lūdzu,nevienu neko neuztvert personīgi.Tas bija garāmejošs piemērs.
katram savas prioritātes.

Man viens sens paziņa,pasaulslavens kultūrists visu dzīvi dzīvo ,lai ko sasniegtu un trenētos,bet sieva 20 gadus staigā ar priekšējo augšējo melno zobu. nevar pat pasmaidīt un ir kompleksos.Bet viss tikai dēļ tā,ka viss aiziet treniņos. Sava dzīvokļa nav. nekā nav.Bet ir pasaulslavens. Un visu laiku kādam lūdz palīdzību.

Mans redzējums? Jā,forši,cilvēks ko sasniedz. bet kāds no tā sabiedrībai-viņa bērniem labums?>Labs piemērs un cauras zeķes?

M_ela  Monitor, netaisnojies :)
Tu uzrakstīji to, ko uzrakstīji :)
un kas ir šis? "Bet,kuram aizliegsi gribēt vairāk un tiekties pēc kā augstāka??
Pasaki,kā netiecoties pēc labāk apmaksāta darba,kas prasa izglītību un prāta asumu,ja nav izglītība,ja gribas sasniegt bērnības sapni,dzīvot pie ezera mazā mājiņā??Kā?? Kā tas iespējams? Zinot izmaksas un kredītu maksājumus(es nemaz nerunāju par krāšanu),ar tiem darbiem,par kuriem šeit runājam,to nebūs viegli sasniegt." Tu tagad par kā sapņiem stāsti????? :D
Un man šķiet, ka pats pārāk personīgi izklāsti SAVU viedokli un pieredzi, akcentē savu personību :) Uzsvar to, ko gribi Tu :D Tu esi sasniedzis. un? super! tava dzīve, patīk, esi laimīgs :D

Epifanija  es domāju, ka tā ir tikai samierināšanās uz kādu laiku...

Monitors  Un kas slikts,ka akcentēju savu personību?:) Es savus vārdus pamatoju ar personīgo pieredzi,nevis kāda cita cilvēka pieredzi vai gudru cilvēku rakstītām grāmatām.
Jā,arī tas bija mans sapnis.:)

Katram cilvēkam jebkurā brīdī ir izvēles iespējas,kādu ceļu iet. Vienam ir labi,tur kur viņš ir un dŗoši var pamatot savu izvēli,citam,savukārt,visu laiku ir par maz,un mēģina ko mainīt.
Es no alkohola un zivju tirgotāja pa naktīm jaunībā,tagad tāpat esmu palicis par pārdevēju,tikai mana prece rakstāma jau ar sešām nullītēm!:) Un izglītība man nav pabeigtā. Nu un? JA grib,tad var!:)

orthodox  Pilnīgi piekrītu Monitora viedoklim. Cilvēki ir dažādi un viņi atšķiras pēc intelekta, vajadzībām, skatījuma uz dzīvi. Dažam labam arī ratiņstūmēja amats ir karjeras augšgals, bet tāpēc nevajag nolikt cilvēku un saukt viņu par lūzeri. M_ela laikam ir no tām emancipētajām sievietēm, kurām visa ir par maz un vajag vairāk, ka tik būtu. Tāds ir mans viedoklis...

Ananda_A  Pilnīgi piekrītu autoram, ka nav paveicies tiem, kas grib seksu darba laikā, jo viņiem tas liegts tāpēc, ka jāsēž pie kases.:DDD
Torpēdi, pārdevējas liec mierā, ja naktī gribi gulēt nevis mīlēties.

raina1970  Par pārdevēju darbu , lielākajam vairumam , arī šeit - jaukajā kompanijā, ir visai miglains priekšstats.. kā par kaut ko dikti vienmuļu, ne pārak kvalificētu un ne pārak interesantu, toties mazapmaksājāmu un fizski smagu- tātad piemērotu ne visiem - izredzētajiem.. Ko lai saka- pastrādajiet -un redzēsiet.Gan to zināšanu apjomu, ko vajag, gan prasmju komplektu- kas jāpielieto, gan arī -jā- fizisko sagatavotību- derēja ņemt vērā.. Kamēr skatīsies kāds uz pārdevēju no lielveikala ar personīgā pārakuma apziņu, vai vēlmi izcelties uz viņas- fona- tikmēr jau pats sev vien to nabadzības apliecību izrakstīs. --piemetināšu- esmu bijusi pārdevēja - ne lielveikalā, gadus padsmit ... teikšu tā- liela daļa pat i desmit dienas nenostrādātu tajā darbā..personīgo ipašibu un domāšanas veida dēļ..

Lovetta  nee, nevar uzskatīt.
ja cilvēks ir apmierināts ar dzīvi, tad viņam ir paveicies, neskatoties uz to, kur un ko jamējais strādā.

bagi  Ja es visu mūžu būtu bijis pārdevējs,un man tas patiktu un būtu apmierināts , tad vienalga Maxima, Rimi, vai ...... Sirds profesijas var būt viss dažādākas. Un, ja esi profesionālis un to lietu piekopj, arī nesaskatu neko sliktu, kaut sakostiem zobiem.
Ir cilvēki, kas apmierināti ar to, kas ir... darbs, bērni apģērbti un pabaroti. Kāpēc, tādam jātiecas uz augšu?
Ir tik otra lieta, ja esi bijis augstākā pozīcijā, tad it kā nedrīksti nolaist. Esi bijis liels boss, būtu kauns palikt par pārdevēju. Regress. Un galvenais, ne jau apkārtējiem (tik pāris par to zinās, bet...) Skatos, tagad rakstu.. Naglis (bijušais miljonārs) strādājot par taksistu. Kas slikts taksistam? Pilnīgi nekas, pus tautas gribētu tādu darbu. Bet...tu biji augšā, tagad ne tur (varbūt, gan hobijs :)). Visi esam savās vietā, un ne katram vajag rozīnes. Katrs darbs, ja cilvēciņu iepriecina un apmierina, ir to vērts!

M_ela  13:16 pārsteidzīgi izteikts viedoklis, neiepazīstoties ar komentāriem :)

marmorakaraliene  Viss ir nosacīti, jo atskaites punkti ir dažādi - skaties no vienas puses - paveicies (nav jāstrādā ziemā tirgū uz ielas), skaties no citas - oi, nav paveicies (labāk būtu bijis siltā ofisā tēlot ofisa planktonu).Apmierināti/neapmierināti un uzskatīt ka paveicies/nav paveicies var jebkurā jomā.

Luusila  Pie mums katru gadu pilsētas svētkos pasniedz balvas cilvēkiem, kuru darbu, ieguldījumu pilsētas labā līdzcilvēki novērtējuši visaugstāk. Cilvēki paši izvirza kandidātus, paši par tiem balso.
Un tā vienā reizē tika izvirzīta apbalvošanai lielveikala pārdevēja. Strādājot pie kases, viņa spēj būt laipna visas dienas garumā, neuzbāzīgi un draudzīgi iesaka cilvēkiem jaunumus, painformē par iespējamām atlaidēm un bonusiem. Par viņu nobalsoja ļoti daudzi, un viņa saņēma balvu(naudā).
Es nezinu, kā viņa pati jūtas,- vai viņai ir paveicies jeb nē, bet tad, kad ieraugu, ka kasē ir šī konkrētā pārdevēja, zinu, ka MAN ir paveicies.

Aukstums  ja viņš /a ir laimīgi un apmierināti, kāpēc ne? Ne mums par citiem spriest... kāds kuram uzdevums šajā dzīvē...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu