Sievietes apģērbs kā vēstījums?

Labdien visiem:)
Pēdējā laikā aktualizējies jautājums par sievietēm, kas cietušas no vardarbības. Uzreiz pasaku, ka esmu kategoriski pret jebkādu vardarbību pret sievietēm!
Bet šī tēma mani pievērsa citai, varbūt mazliet saistītai savstarpējo attiecību izpausmei.
Nav noslēpums, ka sievietes mēdz izmantot savu seksualitāti dažādu mērķu sasniegšanai. Darba intervijā mazliet dziļāks dekoltē, braucot uz auto tehniskās apskates vietu kāda uzvelk īsākus svārkus, darba Ziemassvētku ballītē vai nedēļas nogales tusiņā šaura, koša kleita utt.
Jautājums - kā vīrietim izvairīties no pārpratumiem un saprast kāds ir vēstījums? Kad runa ir par flirtu, kad ģērbšanās veids kļūst par ieroci mērķa sasniegšanai un kad runa ir par vienkāršu vēlmi būt skaistai vai "Izpogāt" kādu kolēģīti? Cik atbalstāma vai nosodāma ir sieviešu piekoptā prakse panākt iecerēto vicinot vīrietim gar degunu "Konfekti"?
Paldies un jauku jums visiem dienu:)

M_ela  oj oj oj, piekrītu dogville komentam :D :D :D "Nabaga primātinji!:-):-):-)"
da vienalga, kas mugurā, instinkti nesnauž ne brīdi :D :D :D
un tad paši prasa svārkus, kad uzveļ svārkus, tad uztver signālu - šitā grib seksu :D :D :D

raima  Ne vienmēr vardarbība (seksuāla uzmākšanās) saistīta ar apģērbu, sievietes izaicinājumu izturoties. Vari būt pelēkā pele, bet, ja bikšainim kāda skrūvīte pazudusi, tad notiek tā kā notiek.

Normāli apstākļi, normāli vīrieši un normāla reakcija uz izaicinājumu ;) Varam jau mēs sievietes liekuļot, ka savus daiļumus tikai sev par prieku izceļam, bet patiesībā patīk vīriešu atzinība. Zinu sievietes, kas apzinās savas rotas un tās izmanto dodoties uz autoservisu.
Kāda kolēģe izgāja auto ikgadējo tehnisko apskati ar pamatīgu plaisu priekšējā stiklā. Zinot bojāto stiklu, pārējām jautājums bija cik vecs apskates veicējs un kura blūzīte kolēgai bija mugurā, vai pieliecās utt. Nu nebūtu iziets, ja būtu gājusi mazāk efektīva sieviete vai vīrietis.

banga  Nu nezvai sievietes sekotu saviem instinktiem ja vīrieši staigātu apğērbos kas izceļ viņu "konfektes"...

Monitors  Raimai žetons!;)

fargo  tieši tāpēc apģērbam ir bijis jābūt seksuāli neprovocējošam. un tas tā ir visās kultūrās, izņemot šābrīža rietumu - postmodernistisko. un pēc visa šitā, kas tagad darās, pie tā atgriezīsies neizbēgami. pie stingras seksuālās morāles sabiedrībā.

kas attiecas uz ´darba intervijām´ holivudā. ir ļoti grūti iedomāties, ka kastinga laikā šābrīža ´zvaigznes´ vairuma gadījumos bija labākās starp tūkstoti citu pretendentu. bet kaut kāda iemesla pēc viņas tika izvēlētas. un iemesls bija visiem zināms, visi par to runāja, bet tikai pilnīgā atklātībā tas ir nonācis tagad. vai gvineta paltrova ir noslēgusi labu darījumu, iegūstot tos oskarus un pasaules slavu, bagatību un statusu, apmaiņā pret vienu/divām/trijām "epizodēm" ar šābrīža zināmo fruktu iz miramaxa?
saņemot oskarus likās ļoti laimīga. tāpāt citās situācijās. tāpat pārdodot savus vaginālos akmeņus lētticīgām muļķēm no finansiāli nodrošinātās sabiedrības visā pasaulē. kas par triku! paņemt gludus akmeņus, tos "enerģetizēt" un pārdot par skaistu naudu muļķēm! un tas bizness nebūtu iespējams citādi, ja ne caur netiklību. bet bija, notika un rezultāts - nauda un slava.
bet vai tad praktiski vienmēr cilvēks nav šīs dilemmas priekšā, ceļā uz domēnu, kuru tieši pārvalda kārdinātājs? pārdot dvēseli, tikai par cenu ir jāvienojas. un viņas piekrīt. un piekritīs arī turpmāk. tā ir bijis vienmēr. jo samaksa ir(var būt) liela.

Danaja  Viss ir vienkārši...sievetes ģērbjas izaicinoši, lai rosinātu vīriešos seksuālas fantāzijas. Atšķirība ir tikai tā, ka pieaugušas sievietes to apzinās, bet mūžīgi nepieaugušās "Lolitas", to noliedz un vēl nosoda vīriešus par to, ka tie izsaka seksuālus piedāvājumus. Un nevajag muldēt, ka sievietes to dara sevis dēļ. Slāt pa bruģi augstpapēžu kurpēs, iespīlētos minisvārkos un iežmiegtā blūzītē ar dziļu dekoltē nav ērti. To zina jebkura sieviete, un savu ērtību labad nekad to nedarīs.

RRAGANA  Khm khm.. Bonny 11:29
"Nevienas attiecības nesākas ar seksu."
Mēdz sākties attiecības arī ar sexu. Ilgstošas. Nevajag tik kategoriski vispārināt, ja!?

sangukuLV  Tagad par domu vien var apsudzet seksuala uzmakshanas. Labak tureties pa gabalu,lai ka ari sieviete butu teerpta.
Te dazas sievietes runa,par kaut kadiem mistiskiem skatieniem,ko sievietes raida virieshiem,ne vella no tiem nesaprotu.
No pieredzes...viena ballite sedejam sarunajamies ar sievieti,vina uzlika man roku uz attiecigas vietas,es mierigi turpinaju sarunu,kaa nekas nebutu noticis,jo norakstiju to,kaa sieviete laikam par daudz iedzerusi un nepamanija kur uzlikusi roku. Tikai pec gadiem es sapratu,ka tas iespejams bij majiens.:D Mana prieksha sieviete var shkobities,lodzities cik uziet,ne vella nesapratishu.
Citos gadijumos ir bijis,kad sieviete ieslidina roku bikses,tad gan saprotu ka tas ir tiesh majiens. Vai darba,menedzere saka man,ka vinas krutis visu dienu lec no bluzes ara,kaut kas jadara ar vinam.:)

DanaL  "... braucot uz auto tehniskās apskates vietu kāda uzvelk īsākus svārkus..." (c)
Pret šo gan es kategoriski iebilstu - uz TA jādodas pļūtenēs, iešļūcenēs, nedēļu nemazgātai un, vēlams, brillēs ar megabieziem stikliem. Pretējā gadījumā skati neiziet - tas vīrišķis vērtē nevis mašīnu, bet sievieti. Neglītenei lielākas izredzes iziet apskati ar pirmo piegājienu, otrreiz viņu tur vairs nevēlēsies redzēt, kamēr glītākas a priori tiek uzskatītas par muļķēm, kuru mašīnām drošu roku var sarakstīt gan esošus, gan neesošus defektus.

AivarsN  Latviešu vīrieši jau pieraduši pie sieviešu ģērbšanās stila,kurš ir pretrunā ar jeb kuru loģiku. Kaut nu viņām tik viegli izdotos pieradināt muslimus! Varbūt tieši tāpēc viņus dzen uz Eiropu,lai mūsu izlaistās sievietes vestu pie kārtības?😁

Gunitaa  AivarN - tas "izlaistās sievietes", kas izaicinoši ģērbjas un pavedina Tevi, nabadziņu, ir Tavos laukos, ja ??? Vizmaz cik es pazīstu latvietes, tad kopumā viņas ģērbjas ļoti korekti un vrb reizēm pat pārāk! Izņēmumi gadās it visā, bet tāpēc jau nevaag dumības rakstīt !

neratni_stasti  DanaL viedoklis 15:58 - nepiekrītu. Manuprāt, visu izsaka attieksme pret savu mašīnu, ko var redzēt nebruņotu aci. Es arī vairākus gadus braucu uz tehnisko kā no kartupeļu talkas ieradusies, jo tad, kad pirmo reizi biju sapucējusies, izlidoju par nepareizu lukturu aukstumu. Nu jau pēdējos pāris gadus eju uz TA smuka - baltā mētelī, augstpapēžu kurpēs, bet bez dekoltē, jo zinies, TA manam auto ir rudenī, sasaldēšos vēl. Un, ko domājies? Izeju ar pirmo piegājienu, jo lieliski atceros, kas manai mašīnai ir mainīts, kas nav, kad mainīts, kas vēl ir ok, bet drīzi būs jāmaina. Spēju aši atbildēt uz visiem jautājumiem, visas darbības izpildu veikli.

_Krasula_  Parasti cilvēki, lai saprastu to vai šo, izmanto verbālos līdzekļus. Ja sieviete saka "nē", tad vēstījumam vajadzētu būt nepārprotami skaidram. Katrā ziņā neieteiktu pārbaudīt, vai gadījumā viņa ar to nedomāja- "varbūt". Un tad faktam, vai gar degunu tika vicināta šokolādes konfekte jeb karamele nav nekādas nozīmes.
Ja salduma nodošana´-pieņemšana ir abpusēji labprātīga, tad par ko stāsts??

shining  Lele [11:38]: Loģiski! nu, un? Tas neko nepierāda, jo var atrast arī pretēju piemēru - katrs(-a), kas publiski nēsās nacistu simboliku, būs vai nu nacists, pajoliņš vai abi. Tāpat ar tūcīgi tērptām mātītēm.
Ja cilvēks, neatkarīgi no dzimuma, kas atnācis uz darba interviju, būs apģērbies neievērojot amatam atbilstošu etiķeti, tātad pat bez jautājumiem(!) varēs secināt, ka viņa pieskaitāmības līmenis atpaliek no vēlamā. Neatkarīgi no tā, ko pēc tam kandidāts pateiks iztaujāšanā.

bagi  Drīz arī šeit vīrietim pirmam uzrakstīt...būs uzmākšanās. Nē, nekad neesmu palaidis rokas, bet reizēm liekas... nu kāda velna pēc man pirmam rakstīt, man nevajag problēmas. :D
Un tad Jūs meitenes gaidāt, ka Jūs tiksiet uzrunātas un vīrietis būs VĪRIETIS. Drīz būs tādi likumi, ka vīrietim būs jāiet zemu noliektu galvu, lai skatiens nepaceltos virs sievietes potītes. Neesmu pretī, bet tad neprasiet neko no otra dzimuma.

neko  Nu, sakat ko gribat, bet minisvārki ir "message":) Vienkārši reizēm viņu mēdz izlasīt tie, kam tā ziņa nav domāta:)
Visa tā ņemšanās patiesībā ir ap faktu ziņa nenonāk pie nepareizā adresāta.

M_ela  bagi, par ko cepiens? par to, ka mini vai dekoltē sievietes apģērbā Kurts69 uzskata par tiešu, klaju aicinājumu uz vienu fikso?
respektīvi - acīs neskatamies, nerunājam.... nekomunicējam civilizētā veidā, lai saprastu - meitene pusplika, jo tieši kurtu69 aicina uz seksu, vai vispār dajebkuru, kurš pretim nāks
kaut kāda neloģika tajā visā
jā, es pati viena uzņēmuma sekretāri izlamāju no parpalām, ka svārki knapi pakaļu piesedz un aizmugurē tik dziļš izgriezums, ka krūšturi var redzēt un tāta viņa Rīgas pašvaldības uzņēmumā kā sekretāre atrodas darbā un kauna dara gan man, kā sievietei, gan uzņēmuma, kurš tā kā nav prieka māja. bet skuķis aprobežots un ar mazu alg, drēbes no aliexpresa, bet tur tie izmēri visi tādi.... un ko tagad, jebkuram vecim, kas šito redz, saslienas un šis gatavs laist savu čubriku darbā, jo skuķis TIEŠI viņu izaicina????
vīrieši, es patiešām, patiešām visu laiku līdz vakardienai biju krietni labākās domās par jums..... bet, nupat, škiet, ka jūsu vietā domā čubriki un regulē visas jūsu darbības, kā arī visas domas ..... nu fuuuuujjjjjjj

un tomēr nē - es dzīvē tomēr satieku savādākus vīriešus, protams nezinu, kas perinās viņu paurīšos, bet viss ir bijis korekti, pieklājīgi, skaisti, galanti and so on :)

neko  Khm khm.. Bonny 11:29
"Nevienas attiecības nesākas ar seksu."
Mēdz sākties attiecības arī ar sexu. Ilgstošas. Nevajag tik kategoriski vispārināt, ja!?
----
Pievienošos.
Un arī tas apstiprina, ka viss šis stāst par viņam kas nonākušas pie nepareizā adresāta.

sangukuLV  >bagi
:D un uzruna uz ielas,skaitisies izvaroshanas meiginajums. Tas viss ved uz to,ka nakotne dzimumi bus nodaliti un jebkads kontakts bus tikai ar sava dzimuma parstavjiem.(bedigi)
Neatbalstu nekadu vardarbibu vai uzmakshanos,bet reizem tas tiesham viss tiek loti parspilets.
Pienemu ka man vairs nebus nevienas sievietes,jo no manas puses,vairs nekadas ricibas nebuus.

bagi  M-ela šoreiz man patiešām nav nekāds cepiens. Es tik izteicu savu viedokli, kāpēc es nekad neuzrunāšu sievieti un nerakstīšu pirmais vēstuli. Tā robeža nav nosakāma,kas kādai pieņemama, tas otrai brutalitāte. Un te ir atbilde, kāpēc vīrieši vairs pirmie neraksta. Basta, beidzu šo tēmu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu