Sievietes apģērbs kā vēstījums?

Labdien visiem:)
Pēdējā laikā aktualizējies jautājums par sievietēm, kas cietušas no vardarbības. Uzreiz pasaku, ka esmu kategoriski pret jebkādu vardarbību pret sievietēm!
Bet šī tēma mani pievērsa citai, varbūt mazliet saistītai savstarpējo attiecību izpausmei.
Nav noslēpums, ka sievietes mēdz izmantot savu seksualitāti dažādu mērķu sasniegšanai. Darba intervijā mazliet dziļāks dekoltē, braucot uz auto tehniskās apskates vietu kāda uzvelk īsākus svārkus, darba Ziemassvētku ballītē vai nedēļas nogales tusiņā šaura, koša kleita utt.
Jautājums - kā vīrietim izvairīties no pārpratumiem un saprast kāds ir vēstījums? Kad runa ir par flirtu, kad ģērbšanās veids kļūst par ieroci mērķa sasniegšanai un kad runa ir par vienkāršu vēlmi būt skaistai vai "Izpogāt" kādu kolēģīti? Cik atbalstāma vai nosodāma ir sieviešu piekoptā prakse panākt iecerēto vicinot vīrietim gar degunu "Konfekti"?
Paldies un jauku jums visiem dienu:)

marmorakaraliene  Sievietes apģērbs liecina par smadzeņu esamību vai neesamību un pašcieņu. PunkC.

Aukstums  meklējies???? Nesanāks... ... pārāk prasti...

neko  "Sievietes apģērbs liecina par smadzeņu esamību vai neesamību un pašcieņu."

Skaidra lieta ka tā, ja galvā nekā nav, tad vismaz ar svārkiem līdz zemai jāmēģina radīt par sevi nopietnu iespaidu:)

Piparkuka  Nu bet taču nekādu attieksmi viņa nepauž- vienkārši patīk tā staigāt!!
Palasot var saprast, ka vīrieši grib piedēvēt sievietēm spec. nolūkus. vislaiku.
Ejot uz randiņu- jā, tad ir konkrēti nolūki (smukumam, ērtumam, pavedinoši u.c.- ko nu kurā gadījumā vēlas).
Bet ikdienā, vispārēji- tur gan strādā tikai tas, vai pašai patīk, kā jūtas, vai ir ērti un vai ir smuka. NE vīriešiem. Jo to, ka sieviete skaisti saģērbusies, drīzāk redz sievietes:)

Piparkuka  P.S. tas, ko raima raksta- pilnīgi slimi!......

una32  Ir valstis un ciltis Āfrikā kur sievietes staigā kailām krūtīm un piesedzas ar lapām,un tāpēc nekļūst par vardarbības upuriem. Turklāt tieši musulmaņu valstīs ,kur sievietes ģērbjas maisos ir vislielākā vardarbība pret sievieti, jo tur vīrieši atbildību par savu izlaidību bezatbildīgi noveļ uz sievietēm.

neko  una32: Saudu Arābijas teritorijā vēl jo projām mīt beduīnu ciltis kurās sievietes staigā ar kailām krūtīm un vinotaļ pieticīgos "svārkos" (viņiem to kaut kā savādāk sauc). Toties pilnīgi visas nēsā parandžas:)

Pilskungs  Nevar saprast, ar ko šī tēma tik populāra ? Atgādina laušanos vaļējās durvīs ...
Neatbalstu t.s. "pareizās sievietes" un kategoriskos (vecmeitu) viedokļus - jābūt, jāvar,
jāspēj, nedrīkst, fui - kā tā var, u.tml. - tipiski totalitāras sabiedrības produkti.

fargo  21:26

marks tvens ceļojuma piezīmēs no tām zemēm, rakstīja, ka sejas aizsegšanai ir būtisks iemesls - beduīnu sievietes viņaprāt ir/bija šaušalīgi neglītas no sejas. beduīni gudri darījuši, aizsedzot sejas, jo citādi bērnu nebūtu. a krūtis kā krūtis, nav bijis vajadzības aizegt.

Paula6  Autora jautājumam varu piekrist tikai daļēji..ka sievietes apģērbs liecina kāda un kas tā ir par sievieti. Parasti sieviete izvērtē kā ģērbties attiecīgā gadījumā - uz darbu ir viens apģērbs, kur ir saskarsme ne tikai ar saviem kolēģiem, bet arī ar daudziem citiem un kur jārisina darba jautājumi. Ejot uz kādu izklaidi vai pasākumu ir cits apģērbs, kas var būt gan košāks, gan pārdrošāks, bet vai tas izaicina vīrieti vai nē, ir atkarīgs no katras sievietes gaumes un kultūras līmeņa. Jutekliska sieviete arī uzvelkot ko maisveidīgu vai pilnīgi slēgtu, tomēr būs seksuāla, bet šodien daudzas jaunas sievietes apģērba ziņā gan grēko. Pirkstu kratīt vajag abos dzimumu virzienos...darbā vienai dāmītei nu ļoti gribējās "izpausties", tad nu viņai vajadzēja atstāt darbavietu. Nezinu kur autors tos aprakstītos momentus ir novērojis...manā praksē nav gadījies, bet var jau būt. Mani vairāk izbrīnīja daži vīriešu komentāri, ka viņi nekad nerakstīs pirmie sievietei vēstuli vai pirmie neuzrunās! Tad ko brīnās, ka sievietes viņas komandē un izrīko? Jāa, tad jau sanāk, ka sievietes skrien pēc vīriešiem, lai gan dabā tā nav, ka slazds skrien pēc peles!

Epifanija  tad jau jūs neprotiet pašas ģērbties, atbilstoši vecumam un situācijām, un ja pa ceļam vēl gadās, kuru tas viss uzrunā tiešā tekstā - paņem mani, tad tur nav ko brīnīties, meitenes saprotiet, nevajag provocēt atsaldētos, uz āķa var uzķerties ne tā zivs...

sangukuLV  >Paula6
Laikam nesat dzirdejusi vissus sekss skandalus,kas pashlaik notiek pasule. Dazi no tiem tik apsurdi,ka labak tureties no sievietes pa gabalu.
Ka musdienas virietim saprast,kad drikst tuvoties un kad nee. Tikai sievietei ir saprotami,vinas zesti un majieni.
Mani sheit sievietes parliecinaja,ka smaidosha sieviete,kas skatas uz tevis,neko nenozime. Tad kadas ir tas zimes,jo nedod dievs tuvosies bez uzaicinajuma. Negribas tachu problemas ar policiju.

Paula6  Jēziņ, sangukuLV! Esmu gan dzirdējusi par tiem sekss skandāliem gan pasaulē, gan tepat Latvijā :D
Uzskatīju jūs par gudru vīrieti, tikai mazliet piesardzīgu...laikam slikta pieredze ir bijusi attiecībās ar sievieti. Man tāda nav bijusi...un par tiem skandāliem. Kāpēc tikai tagad atceras kas ir bijis pagātnē un nevis tūlīt pēc gadījuma cēla traci? un kādu mērķu labad tas viss notika? vai tad nezināja uz kuru pusi vējš pūš un nevarēja vai negribēja ateikties? Arī Latvijā lidoja galvas un zaudēja amatus, tik neizgāja tas plašumā. Vīrietim priekš tam ir dota lielā galva, kura saprot vai kaut nojauš ar kādu mērķi tuvojas sievietei un vai tad acu nav ka neredz, kas tā par sievieti ir priekšā? Normāla sieviete un arī vīrietis vispirms iepazīsies, bet ne uzbāzīsies ar saviem žestiem un mājieniem. Ak, jā, atceros par tiem smaidiem...bet tās jau bija meitenes, kuras gribēja vienkārši pakoķetēt ar pievilcīgu vīrieti, bet balstīt savu pārliecību uz virtuālo vidi?! Tas ir vairāk nekā muļķīgi...Nezinu kā ir UK uzturoties tur ilgstoši, bet drīzumā gan pārliecināšos. Vīrietis tuvojas sievietei vienkārši, pārliecinoši sakot vajadzīgos vārdus, bez mājieniem un kādām zīmēm, ja tā sieviete vīrieti patiešām interesēs un tas darbojas gan virtuālā vidē, gan reālajā dzīvē. Man būs maz cieņas pret vīrieti, kurš to nespēj izdarīt un gaidīs kad sievietes viņu uzrunās...pusvīrietis, pussieviete un tadas greizas būs arī abu attiecības.

Pilskungs  Paula6> Traci celt nekad nevajag ! Tik pretrunīgu vēstījumu sen neesmu redzējis - ...arī vīrietis vispirms iepazīsies, bet ne uzbāzīsies ar saviem žestiem un mājieniem... nu tā varbūt Paula6 gribētu, taču žesti un mājieni ir pilnīgi neatņemama iepazīšanās sastāvdaļa, un pieredze rāda, ka sievietēm tas pat ļoti patīk!
.. vai tad acu nav, ka neredz, kas tā par sievieti ir priekšā... kaut ko jau redz, bet, lai cik gudra lielā galva, tai mazā galviņa vienmēr prātu jauc ! Vairāk visam vajag pieiet ar humoru, nevis nomācoši dramatiski.

sangukuLV  Tieshi viruala vide ir,taa vide kur var uzinat sabiedribas pulssu,jo nav nevienam jaskatas acis un jaliekulo. Var izteikt visu ko doma,ko tauta ari dara.

av2  ne vienmeer tie ir kautkaadi "veestiijumi". Mode vienkaarssi.

Epifanija  nav nācies dzirdēt, ka kāds reaģētu uz izaicinošu apģērbu, parasti vīrieši no tādām izvairās un bēg pa gabalu... tieši šī reakcija nosaka vīrieša gaumi attiecībā pret sievietēm vai viņu uzrunā paustā apģērbā vulgaritāte - bezgaumība vai viņš ir izsmalcināts estēts... mūsu grādos apģērbs ir rādītājs pie kuras sabiedrības piederi, labklājības līmenim, izpratni par modes tendencēm.. pirms grābstīties, ja ne kā citādāk nespējat saprast raidītos signālus, pavaicājiet vai esat sapratis pareizi un nekad nevadieties pēc apģērba, apģērbs var sievietei mainīties tik pat bieži, cik noskaņojums...

Deisa  Būs aitas, būs cirpēji... Tiklīdz vīrieši parādīja savu vājumu plikas potītes priekšā, pakļāva sevi manipulācijām tieši ar to. tas nenozīmē, ka visas manipulē ar visiem, bet gan viltīgās spēlē uz tiem, kas uz to uzķeras. Vai tik pirmās makšķernieces nebija sievietes? ;)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu