Apvainojumi dēļ auguma un svara

Diemžēl ir cilvēki, kas uzskata, ka viņiem ir tiesības izteikt nievājošas piezīmes par otra cilvēka augumu un svaru. Sievietes tiek apvainotas parasti tikai dēļ liekā svara, bet vīriešus apvaino gan liekā svara dēļ, gan māzāka svara un auguma dēļ, līdz ar to viņiem ir grūtāk ierakstīties kaut kādos parametru rāmjos nekā sievietēm.

Ir pamatotas aizdomas, ka visbiežāk šajā ziņā grēko tieši sievietes. Uzskatu, ka apzīmējums "sērkociņvīrietis" attiecīgā kontekstā ir ne mazāk apvainojošs kā apzīmējums "tusnīte", par tekstu "vīrietis sēdoša suņa augumā" nemaz nerunājot.

Pārsteidzoši, ka tādas piezīmes atļaujas izteikt arī sievietes vecumā pēc 40 gadiem. Uzskatu, ka tas norāda, ka cilvēks ir palicis bērnudārza līmenī. Brīnos, vai tā ir slikta audzināšana vai kas cits?
Vienmēr ar cieņu attiecos pret sievietēm neatkarīgi no tā, cik viņām ir kg.

Vai tiešām personas, kuras tādā veidā izpaužas un kurām trūkst ētikas normas, neiedomājas, ka kādreiz varētu atrasties mainītā lomā?

M_ela  Gan jau ka visi ir bijuši abās lomās. Par ko autoram sāpe?
Ir tā, kā ir

Bellatrixa  Tāda kā atgriešanās skolas laikā... Savulaik tas bija pat audzinoši. Tiesa, es varētu arī bez tā iztikt, kad jau jāklausās bērna stāsti. Tomēr neko manīt. Gudrākais paklusē un iet tālāk. Tas pats jau attiecas uz pieaugušajiem.

pawermen  Mani vairs tadas lietas nesatrauc. Ko lai saka, nepieklajigi.
Gan jau, tam visam ir savs izskaidrojums.

Felde  Milais autor,seit ir aizpilditas anketas,kuras ir noraditi velamie parametri(ja kadam nav-tad ir jaruna),tas tapec.lai cilveks izlasot,saprastu,vai vispar ir verts uzrunat! Ja neatbilsti,neuzruna-un nekad netiksi aizvainots. Man pasai biezi raksta,kad pasaku-neatbilsti,skan piezime-nu tad dzive del tiem 3-5cm sabruks... Protams,ka nesabruks,bet manis velamie parametri ir skaidri! Un nepatik kalsni cilveki,nu tad nerakstiet 65-75kg.... man virietis sakas ar 100kg Un ari vederini patik,ne alusmucas,bet vederini.... Tapec lasi anketas,un atrodi sev velamo!

Ananda_A  Tie cilvēki, kas citus vērtē, ir sevi nepamatoti paaugstinājuši,nolikuši sevi dieva vietā un tas jau runā par viņu(ne tavām)pamatīgām problēmām.

Vispār citu vērtēšana ir labi apmaksāts darbs(eksperti, tiesneši, žūrija) tāpēc es brīnos, ka kāds uzņemas tādu nastu kā citu vērtēšana par baltu velti.

Parasti es sev jautāju, kādu gandarījumu vērtētājs gūst no citu ķidošanas. Man ir aizdomas, ka interneta vidē tas varētu būt kaut kāds gandarījums, ka izdevies kādu nolikt tik zemu, kā pats visu laiku jūtas... Laimīgi cilvēki citus nekritizē.

RRAGANA  Visu izšķir humora sapratnes trūkums!
Ja cilvēks prot par sevi pats pasmieties, tad viņam cita uzbrauciens par to, ka ir resns, liksies pupu mizas. Jāprot pašam sevi adekvāti novērtēt un iesmiet!
Vot- Neko- nu super attieksme! Nu ir lietas, kā auguma garums, kuru nevar izmainīt! Nu jāpieņem tas un jāpriecājas kā ir!
Smaidam :) un iesmaidam, vispirms jau par sevi. Un tad par citiem ;)

RRAGANA  Ir vesels strēķis vīriešu, kuriem sievietes beidzas ar 65kg/175cm
Un man arī labāk tīk ap 100 kg! Normāli. Visu izšķir garums :D

Felde  17.45 Piedod,te nedaudz nesaprati-mans virietis....mana gaume...mana velme-virietis 100kg .... Velos tadu... parejie lai paliek citam... :)

zefiirinsh  Lai, ir šie lohi, kas piekasās sievietēm par to ka viņas ir sievietes... Viņi nezin senu patiesību... sievietēm patīk patikt... Ir, kas uz to nopelna labas dividendes...

Deisa  Pasmejies par sevi pats, pirms to izdara kāds cits. Nekad nebūs tā, ka visi būs pozitīvi un uķipuķosies. Te ir gana daudz sāpināti cilvēki - viņu kāds nolamā, apsmej, un viņš iet tālāk darīdams tāpat, un tā tā zākāšana vairojas. Un te publiski viņu lamāšana un nosodīšana tāpat neko nemainīs.

N4Y  Kāda nozīme tam ko citi domā un saka par kāda cita ķermeni ? Galvenais - kā Tu pati pret to izturies un attiecies . Pozitīvismu vajag sevî saskatīt .

av2  kaa var fakti buut ..apvainojumi ? Nafig jaaklausaas kautkaads .....kautkaadas mullkkibas.

Geisha  Tikai ļoti stiprs cilvēks var par sevi pasmieties. Jaunībā pie maniem 175 cm ieraugot mani augstpapēžu kurpēs (kuras parasti bija kādi 10 cm augstas) tātad mans augums bija 185 ui kādas tik replikas nedzirdēju sev aiz muguras tieši no neliela auguma vīriešiem. Gan zvirbuļus lūdz dabūt, gan luksaforu aizsniegt. Vai man vajadzēja molekulās sadalīties?
Bumpīti regulāri apliek, bet viņš turās kā vīrs. Un neraud, kad viņam iesaka paskatīties spogulī.

dodekaedrs  Ir gadījies izdzīvot un piedzīvot gan no “kārnā kaza, cērme, slieka”, gan “resnā govs, cūka” repertuāra. Teikšu tā - po.fig. Katrai precei savs pircējs. Galvenais - neņemt aubē apvainojumus, kā arī pašam nepalaist muti idiotu dēļ.

M_ela  daži cilvēki ir rsni, daži ir maa auguma, daži ir rupji
un? ko tagad?
katram savs acīmredzamais trūkums :D
tu savā topikā morālam rupeklim, kurš nespēj tikt ar to galā, aizrādi
ar ko esi labāks?

minnijai  Feldei +++


Bet nu ja nopietni, tad tikai interneta vidē pastāv tādas "prasības" kaut kādas. Dzīvē notiek daudz citādāk, kā spēj vēlēties. Man draugos mīlasstāsts sākas ar vārdiem "kā viņš/viņa man nepatika" ... Bet tur kaut kā radās kaut kāda apstākļu sakritība, un vsjo-saldais pāris dzima.
Citreiz cilvēks nezin, kas viņam ir piemērotāks, un akli uz kaut ko cer (kā saimnieku šovā, piemēram).

Cilvēki ir visādi, arī vīrieši bieži neizceļās ar dižu taktiskumu.
Piemēram, ja man vīrietis uzraksta vēstuli ar iepazīšanās nolūkiem, un viņam anketā ir ierakstīts, ka vēlas iepazīties ar sievieti bez atvasītes, es viņam neatbildēšu, jo man ir bērns un man būs bērns. Utml.

andrisz  Tieši pirms 3 gadiem mans svars bija 142 kg, mocījos ar elpošanas problēmām, diskomfortu krūtīs, nogurumu, svīšanu, nepatiku pret sevi un pasauli, pat nesapņoju, ka kādai es varētu patikt un kāda varētu mani pieņemt.

Sāku sportot un to daru bez pārtraukuma visu šo laiku un kāpinu slodzi.

Šodien mans svars bija 100.2 kg (pirms nedēļas pat bija 99.5kg, visu laiku svārstās un tendence ir uz leju, uz leju). Veselība perfekta, nesvīstu, apģērbu pērku parastos veikalos un var izvēlēties un esmu pieķēris, ka dažreiz es pats sev sāku patikt selfijos vai spogulī. Ar iepazīšanos joprojām ir ļoti, ļoti grūti, bet nu jau vairs nav bailes, ka es būtu nasta otram cilvēkam. Gan dzīvot varu normāli, gan arī bērnus varētu audzināt, ja būs.
:))

minnijai  Andrisz- cepuri nost :))

M_ela  andrisz, īkšķis uz augšu - like
viss būs :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu