Apvainojumi dēļ auguma un svara

Diemžēl ir cilvēki, kas uzskata, ka viņiem ir tiesības izteikt nievājošas piezīmes par otra cilvēka augumu un svaru. Sievietes tiek apvainotas parasti tikai dēļ liekā svara, bet vīriešus apvaino gan liekā svara dēļ, gan māzāka svara un auguma dēļ, līdz ar to viņiem ir grūtāk ierakstīties kaut kādos parametru rāmjos nekā sievietēm.

Ir pamatotas aizdomas, ka visbiežāk šajā ziņā grēko tieši sievietes. Uzskatu, ka apzīmējums "sērkociņvīrietis" attiecīgā kontekstā ir ne mazāk apvainojošs kā apzīmējums "tusnīte", par tekstu "vīrietis sēdoša suņa augumā" nemaz nerunājot.

Pārsteidzoši, ka tādas piezīmes atļaujas izteikt arī sievietes vecumā pēc 40 gadiem. Uzskatu, ka tas norāda, ka cilvēks ir palicis bērnudārza līmenī. Brīnos, vai tā ir slikta audzināšana vai kas cits?
Vienmēr ar cieņu attiecos pret sievietēm neatkarīgi no tā, cik viņām ir kg.

Vai tiešām personas, kuras tādā veidā izpaužas un kurām trūkst ētikas normas, neiedomājas, ka kādreiz varētu atrasties mainītā lomā?

solimarja  Cieni sevi, tad arī citi cienīs Tevi!

Torpedo  Nu, ja kāds grib kādu apsaukāt - tad mani te var droši. Es jau 20 gadus te esmu to pacietis, ka pat vairs nedzirdu. Un par to nevienu nebano. Bet nedod dies uzrakstīt te, ka kāda ir veca vai resna! Nedod dies!

aija_69  Ieskatījos autora anketā. Norādītais vecums/augums/svars: 36/178/70, manuprāt, veiksmīga kombinācija, lai gūtu panākumus un savaldzinātu sievietes.

P.S. Tā nu man šajā dzīvē ir sanācis, ka vīrs vai mīļākais parasti bija/ir ļoti tuvu maniem parametriem, t.i. sēdošā suņa augumā. Mīļās meitenes, šiem vīriešiem ir tāds dzīves krampis!!!
Piedevām, mana publiskā atzinība un simpātijas virtuālajam tēlam Neko. Viņa komentāri PA parasti liecina par erudīciju, vīrišķību.

Ja tēmas autors no sievietēm ir saņēmis apvainojumus auguma vai svara dēļ, man ir pamatotas aizdomas, ka tas suns ir citur aprakts.

Ligish  Starpcitu ir veikts peetiijums uz zinaatniskiem faktiem balstiits, ka cilveekam teikt aciis nu vismaz par korpulentumu runaajot, atver shiem cilveekiem acis, un motivee vinjus tieshaam ko dariit, bet tos kurus zheelo, tad tie ar pienjem to par normu. Kaa atziist arii aptaujaatie korpulentie cilveeki, tad jaa, nekas patiikams tur nav, bet tieshi tas ir motiveejis ko dariit lietas labaa. Protams par visaam lietaam shoun nevar attiecinaat, jo ir tomeer gjeneetiskas anomaalijas, tachu acu atveershana nevis zheeloshana dod motivaaciju

Pilskungs  Atkal lieka un gara runāšana. Neņemiet galvā. Piekrītu Gvenai.

Felde  21.41 Nemedzu kadu aizvainot,but rupja.Pati ari neesmu ideala,nemaz ne..... Un,ja cilvekam ir takta izjuta,cilveks neklust uzmacigs,saprot,ka vins tomer neder. Ari dzive visadi iet,un tomer,mums katram ir cilveku tips,kas simpatize... Man tas ir liela auguma vitietis,feini,ja skutgalvis.... Tas nenozimee,ka nemtu jebkuru-saderibai jabut! Jaatzist,ja cilvekam augums ir 1.85-un 75kg... Sads virietis ir kalsns,iespejams-lloti labs dejotajs,un citas jaukas nodarbes,feins raksturs,tomer,vai tiktos?-diezvai. Nu piemera pec...-virietis,kuram patik kalsna auguma sievietes-nekad tacu netiksies ar 120kg sievieti... -nu nekad! Lai gan kadam tada apalite liksies pati labaka,omuliga,kustiga un feina.... un sadi cilveki parasti ari ir jauki,loti sirsnigi.Daba ir lidzsvars,un nav jau ari viriesi suni-uz kauliem nekrit.... :) Pazistu cilvekus,kuri megina pienemties svara,un butu laimigi par katru kg...-nesanak.. Vai tapec slikts cilveks?-nee! kadam pats labakais. :0 lai jauka diena visiem!

JurisK  A vajaga kost pretii! Kaada garkaajaina blondinka ij nepaspeetu mani apsaukaat par seedoshu suni, kad jau es buutu izveicis seksuaalu pretdarbiibu, vinju iekaarojot!:D

Postremo  "drausmas" pilniigi , mani skolaa visi "apsaukaaja" par garo. Nu, pzd, vienkaarsi, vai ne?
Jaa, ko lai saka, cilveekiem nav laikam dziivee nekad nekaadi REALI suudi bijussi....;(. Ja jaapadziivo par taadiem siikumiem.
Un veel, es vienreiz vienai meiteni kautkaadaa 3 klasiite pasaciiju dazzzas fraazes, par vinnas ...apalliigo izskatu. Ssodien vinna ir vienkaarssi pateiciiga man par to.Un izskataas vina ssodiem ,vienkaarssi super .
Un arii, nu ja sieviete ir garaaka, nu nevelciet taas lloti trakaas sspillkas, vai otradi, ja viirietis ir iisaaks,lai uzvelk kurpes ar biezaaku zoli. Un viirietim vispar garums/iisums nu nav #1 raadiitajs.

Glazura  Man piemēram apvaino jautājums par svaru kā tāds!

adamsone  Protams, ka nevajag iztiekt piezīmes par izskatu, protams, ka tas tiek un tiks darīts. Klačojas visi vai gandrīz visi, savu reizi. Labi naff, bet kas ir teicis, ka visam vienmēr jābūt labi.
Drīz sāksies sals, būs āliņģi, nu tu jau mani saprati, vai ne....
Praktiskais padoms - ieliec bildi, atrodi tādu, kurai tu patīc un nesāc domāt par to, vai viņa atbilst tavai gaumei vai neatbilst. Pieradīsi un no priekiem pat ātrāk nekā domā.

Riiza  Man tas arī nav pieņemami. Uzskatu, ka tas ir cilvēka intelekta rādītājs. Ar tādiem nav pa ceļam.

Droshs_Plecs  Vislabākais, kā cīnīties ar apvainojumiem dēļ auguma vai svara, ir izlabot augumu vai svaru.

Droshs_Plecs  Ak, jā, pirms kāds iegvelzīsies, ka "augumu jau nevar salabot", tad var gan:

http://www.paleyinstitute.org/centers-of-excellence/stature-lengthening-center/stature-lengthening

Ja ir izteikti tādi komentāri, tad problēma nav pasaulē, bet indivīdā. Vienīgie risinājumi ir vai nu pieciest komentārus vai labot situāciju. Diemžēl pasaule vienmēr bija, ir un būs nežēlīga pret tiem, kas apveltīgi ar sliktāku ģenētiku. Tur neko nevar izdarīt.

Piparkuka  Tas nav bērnudārza līmenis, jo es pat bērnudārzā tā nerunāju!
Tās ir prāta līmenis, prastums!
Nesapratne, ka apvainojot otru, ne par matu neesi labāks vai smukāks. Un vispār- mazs prātiņš.

Piparkuka  M_ela, ar to, ka autors aizrāda rupekļiem, viņš ir vienkārši LABS!
Jo apsaukāt vai apvainot kādu vienkārši tāpat, bez iemesla- nav labi! Par sliktu uzvedību var aizrādīt.!
Par uzvedību!
Taču par izskatu, tieši auguma īpatnībām- kā tu vai kādam aizrādīt vai apsaukāt/apvainot?!..... Tas būtu, kā mākoņiem vai puķēm aizrādīt- kāpēc tu tāds vai tāda, absurds.

Tukšas smadzenes.... kas to var iedomāties. Apsaukāt dēļ auguma vai izskata.

elis  sievietei vēdera riepņja mmm tas ir tik seksigi, man kā sērkociņam it sevišķi tas patik

lasminaxxl  Andri Z - apsveicu ar panākumiem !!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu