Attiecības bez meliem?

Jautājums ar āķi. Vai var iztikt vispār bez meliem, jeb tomēr tie zināmos apstākļos ir pieļaujami? Un ja ir, tad kur ir robeža?
Pāris piemēri idejas uztveršanai - partneris ārkārtīgi vēlas saņemt pozitīvu atbildi pēc darba intervijas, bet Tu jau faktiski zini, ka nekas labs nav gaidāms! Teiksi ko domā, jeb tomēr atbalstīsi līdz brīdim, kad tiks saņemta negatīvā ziņa? Jeb otrā pusīte cenšas novājēt, pielaiko drēbes un prasa kā ir? Pēc tavām domām nekas nav mainijies, bet Tu nevēlies sāpināt un saki ka super.
Man šķiet ka ar melošanu nav tikai melns un balts. Un tie, kas lepni sper visu ārā kā ir, varbūt vienkārši izvēlas vieglāko ceļu un visu smagumu pārliekot uz otru cilvēku? jeb varbūt tieši tāda ir attiecību būtība? ir viedokļi?:)

raina1970  Hm, ar to melošanu ir tā kā ir, pat ļoti labu nodomu vadītam.. Patiesībā- meli ir meli, dajebkādā krāsā- melli, balti, lillā zaļi, , u.t.t... un tā ir nepatiesība, un cilvēka izvēle- teikt nepatiesību. Iemesli- paša bailes būt tam sliktajam, kurš pateiks ko nepatīkamu otram.. un tad būs škandāls, uzmestas lūpas, asaras un puņķi, ///to visu sarakstu negribas piedzīvot- un tad labāk izvēlas , mīļā miera labad, pateikt, ko neitrālu vai pozitīvu,....Ko lai saka, var jau , bet tas atspēlēsies ar laiku, gana nejauki.. Varbūt labāk tomēr mazliet vairāk piedomāt pie tā- kā pateikt, arī nepatīkamās lietas.. tas nav viegli, nu nemaz, bet dikti svētīgi gan..

gatis29  Kurt, kas ir darbu padirsi?

gatis29  Nafig man par tevi vajadzētu rūpēties galīgi jau nojūdzies esi? Davai pierādi, ka tu nemelo! :P

jadore  Pievienojos raina1970

Lai arī patiesība mēdz būt nepatīkama, tomēr ir iespējams to pateikt iejūtīgi un no meliem izvairīties.

KOMPETE  Stāsts nav par meliem, bet par neirotismu. Cik nepieaugušam jābūt personāžam, lai nespētu adekvati izturēties pret darba intervijas rezultātiem? Nav ne Tungusas meteorīta blieziens pa LV, Fukusimas vai Sīrijas. Ja ""smaguma pārlikšana uz cilvēku"" ir pateikt ( un uztvert), ka šitie brunči ir galigi garām, tad, pilsoņi, jāarstējas.

M_ela  Tie meli, kas ... nu abi minētie piemēri - partneris ir jāceļ, neviz jāgrūz kaut kādā deprsijā
par darba interviju parasti jau tomēr partneris nevar zināt, bet nu kā piemērs - protams, jārada sajūta, ka partneris ir super, lai viņā ir ticība sev, lai nākamā intervija ir veiksmīgāka
par tievēšanu - jā, jasaka ka super :)

neko  par tievēšanu - jā, jasaka ka super :)
----
nu ir tik traki, kad gribas jau mukt, tad prom ejot jāsaka "tu priekš manis esi pārāk laba"?:)

M_ela  neko, es nezinu, labāk idomā, kā pateikt, lai neidzītu stresā, virtuvē pie kārtējā kūkas vai cepeša gabala :D

adamsone  Novājējusi tu manuprāt neesi, bet šitie svārki tev labi piestāv. Nu tā kaut kā.
Par melošanu uz nāves gultas nezinu. Ja cilvēks jau pūš dzīvību ārā, bet skatās ar cerību pilnām acīm, tad melotu. Bija saruna nesen ar kādu onku, kam 90++ un daži insulti un sapratu, ka dzīvot gribas tik šaušalīgi, ka sagraut ticību ir vnk neģēlība.

mirga  Es saku, ka ir melnie un baltie meli. Melnie, kuri nes līdzi nejaukumu, ļaunumu, utt. Baltie, lai padarītu dzīvi skaistāku. Kā piemērs te jau bija par bērna pirmo zīmējumu. Vēl baltie meli - par nopietnu slimību. Neteiksi taču otram, ka tu mirsi, utt. Varbūt te daudzi strīdēsies, bet uzskatu, ka tas viss nav viennozīmīgi. Katram tas baltums un melnums melošanā ir pēc savas mērauklas.

Liepa53  Es domāju, ko teikt par jautātāja profila bildi. Vai teikt patiesību, vai tomēr samelot. ...

mairita1971  Vieni meli rada citus melus,un vēlāk ir grūti izgrozīties.Reizēm melu vietā der paklusēt.

gatis29  Liepa Spļauj tik ārā patiesību par kurta profila bildi! :)

Laimnese  Meliem īsas kājas... labāk noklusēt nevis melot...

Virgo  Ja sieviete saka "nē", tas visticamāk nozīmē "varbūt". Taču, ja viņa saka "varbūt", tas visticamāk nozīmē "nē". Kas tur ko nesaprast ?

shining  Ja meli ir vienīgais veids, ka partneri var nenogalēt attiecības, tad šīs attiecības ir slimas pēc definīcijas.
Lielākā problēma ir tajā, ka cilvēki paši nezin, kurā brīdī paši māna sevi, un, netīši arī otru.
Ir jābūt drosmei vai nu būvēt attiecības uz patiesumu, jo tāpēc jau esam kopā, ka varam pateikt kā ir, nevis kā vajag, vai, iekšai noklusēt neizraisot skandālu. Arī patiesību var pasniegt dažādi - salti konstantējoši, vai ar sirsnību, gādību. Galvenais nebūt vienaldzīgam.

YouKnowMeBetter  "tie, kas lepni sper visu ārā kā ir, varbūt vienkārši izvēlas vieglāko ceļu un visu smagumu pārliekot uz otru cilvēku"

Atvaino, sasmējos :D
Tu laikam pat nenojaut, cik grūti ir cilvēkam, kurš pieradis teikt godīgi visu! Tās sekas, ko šāds godīgums/nemelošana nes ir užkudī ir smagākas kā melu sekas! Melotājam ir grūtāk melošanas brīdī, un pēc tam, ja tiek pieķerts. Bet tam, kurš saka nemelojot, tam nepārtraukti ir grūti, jo urbanizētajā vidē dzīvojošajiem negribas redzēt realitāti, un ja kāds viņiem to norāda, tad atmostas hiēnu bars!

Un jā, es uzskatu, ka attiecībās ir jābūt bez meliem! Citādi-kur paliek uzticēšanā? Bez tās nahren vajadzīgas attiecības!!! Var drāzties tāpat i pa domam..

Es gribētu, lai man pasaka, ja es drīz atstiepšu kājeles. Jo tad es varēšu izdarīt/nokārtot vēl kaut ko, izdzīvot kādu mirkli un atvadīties no tiem, no kuriem es vēlos atvadīties. Nevis akli ticēt, ka mani sagaida vēl "daudz baltu dieniņu.." Stulbi!

Trusis1983  Tikai taisnibu.Man viena dama teica,ka jabut godigam.Bet laikam ar to ari viss beidzas.

av2  es paziistu vienu kadru, kas briesmiigi lepojas , ka visiem vissu saka , kaa ir.Redz kaads es..pareiz un tiess ;) Bet probleema ir tikai taa, ka vinnss ssad tad ARII, kaa vissi , klluudaas, bet atziit to nav spejiigs absaluuti , jo ir taa paarlieciiba "aknaas", ka ir vispareizaakais. . Taa kaa, taisniiba nevienmeer ir.....taisniiba.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu