Vai var precēties?

Situācija šāda: dzīvojam kopā dažus gadus, šķīries, ir kopīgais bērns un meita no bijušās sievas, kas dzīvo ar mums. Vēlos oficiāli nokārtot attiecības, bet viņš saka, ka nevar otrreiz precēties, jo iepriekšējā laulībā ir laulājies baznīcā. Ko Jūs par to domājāt?

Kurts69  ja kādu laiku jau dzīvo kopā un ir kopīgs bērns, tad vīrieša pienākums būtu apprecēt. Tas protams mans, nepopulārais un vecmodīgais viedoklis. Bērns tomēr nav kāmītis un ja neizsargājies, radīji to, tad arī atbildība jāstiepj. Kas attiecas uz laulības šķiršanu, tad viennozīmīgi pēc atbildes jāiet pie mācītāja. Dažādām konfesijām ir atšķirīga attieksme pret laulību un iespējām to pārtraukt.

Deisa  Pēc Dieva vārda laulība ir iespējama tikai starp vīrieti un sievieti un tā ir uz mūžu, kamēr nāve šķir. Taču mūsdienās ir vienkārši moderni salaulāties baznīcā un tad tie ļautiņi, nekā no Dieva nesaprazdami un nejēgdami, ielien saistībās, kas ir uz mūžu. Pati arī esmu precējusies ar vīru, kurš iepriekš bija laulājies baznīcā, jo vienkārši pirmā sieva dikti gribēja. Tas nekas, ka ottreiz viņa jau laulājās pēc latviešu pagānu tradīcijām, bet trešoreiz jau pa svaigēdāju modei. Mēs ar vīru salaulājāmies zaksā. Protams, es labprātāk būtu slēgusi laulību Dieva priekšā, bet to neizdarījām ne tādēļ, ka otrreiz nevar (var, ja kas, ir Valters Korālis, kurš ir brīvmācītājs, bez piederības kādai konfesijai un laulā), bet tādēļ, ka mans vīrs nav ticīgais. Manuprāt lielāks grēks ir neticīgo vilkt pie baznīcas altāra kā pēc tam dzīvot ārlaulības sakaros.

riebekle  >gatis29
Nedomāju, ka mācītājs ko pārmetīs. Vismaz labs mācītājs nepārmetīs, bet izskaidros. Nedzīvojam 16.gadsimtā vairs, arī mācītāji un baznīca iet līdzi laikam. ;)

Kurts69  luterāņi laulību šķir. Ar katoļiem ir daudz sarežģītāk. bet ir jau vēl desmitiem konfesiju.

Ananda_A  Viņš jūtas morāli vienots ar pirmo sievu. Šī inf. ir zemapziņā un sapņos viņš redz sevi kā viņas vīru.

Jūsu attiecību legalizēšana daļēji ietekmētu zemapziņu, bet vispirms viņam no turienes jādabū ārā baznīcā dotais zvērests. Pretējā gadījumā pašos pamatos viņš ir sadalīta personība.

Ārēji izskatās vienkārši, bet patiesībā laulības zvērests ir smaga nasta, kas ietekmē visu dzīvi. Vispār nevajadzētu sevi piesārņot ar visādiem zvērestiem, ja nav stingras pārliecības par to.

shining  Ja laulība oficiāli ir šķirta, tad garīgo daļu atrisināt ir pavisam vienkārši ::: uzrunā bijušo sievu un sarunājiet satikties, lai atbrīvotu viens otru no dotā zvēresta "būt kopā līdz kapa malai" - tieši tā arī pasakiet viens otram kaut ko līdzīgu: "es, Jānis, skaidrā prātā būdams, un, bez viltus un spaidiem, še Dieva priekšā atbrīvoju tevi, Ilze, no tevis man dotā laulību zvēresta.." un otrādi, pasakiet viens otram paldies par pieredzi, ja vajag, palūdziet piedošanu. Un, stūrē tik jaunajā laulības ostā!
Ja nu nekādi nevar bez "priestera"-liecinieka, paaiciniet kādu draugu, kas šo novadīs.. ļaunākajā gadījumā, par lielu, bet taisnīgu samaksu, ceremoniju varu novadīt arī es.

orthodox  to- Ananda_A , ko pīpē? (lai šitā samurgotu kaprons daudz ir jāpīpē) Pilnīgas muļķibas izņemot pēdējo frāzi. Lai gan arī jautājuma uzdevēja ir dīvaina. Vispār pat nesaprotu, kāpēc šeit uzdot tādus jautājums, kā jau komentāros teica , tas būtu jādara citur....

Trusis1983  Nem tak appreci,kadu kuram tu vairak nozime.

Ananda_A  14:22 Nepīpēju vispār un nedzeru arī. Šaubos vai tas tevi uztrauc, ko es daru vai nedaru. Laikam gribēji "asprātīgi" paspīdēt vai vnk nesaproti domu, par ko es runāju.

Runāju par zemapziņu, jo pārvaldu metodes, kā to ietekmēt.

Piparkuka  Aha, atruna!
Jo var, ja grib. Ir jāraksta mācītājam un jālūdz. Protams, tās ir speciālas darbības, taču- var!

Piparkuka  P.S. Raksti, ka ir šķīries?! Tad gan var, fakts!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu