Ko domājat par aizbraukšanu?

Lasīju apollo portālā, ka uz Latviju braukšot vaņģot sēņu lasītājus teju par 10 eur stundā, angļu valodu nevajagot tikai jābūt gatavam fiziski straldāt. Un tad komentāros var palasīties, ka medmāsas privārklīnikās pat 10 000 eur mēnesī saņemot un cik stulbi mēs te palicēji esot, jo Latvija arī pēc 50 gadiem nebūs sasniegusi Rietumeiropas līmeni. Un tā kā skumji palika, varbūt tiešam braukt prom? Vai vismaz medmāsu skolā iestāties lai pēc 2020. gada, kad beigsies Eiropas nauda šeit un pienāks visam beigas, vismaz varētu špricēt pensionārus kādā Vācijas privātklīnikā par 10 000 eur / mēn. Kādas jūsu domas?

janisb  =>HardSoftDunk norģiem no 5k algas vismaz 3k aiziet nodokļos...
Ja man meistars mēnesī saražos produkciju ar 6k pievienoto vērtību (tas ir atskaitot materiālus, un elektrību) tad ir normāla alga....

Liga2  pamest dzimteni un doties uz arzemem nav viegli varu to pateikt no personigas pieredzes, ne kur nav idealas vietas visur savi pusi un minusi, ja arzemes var nopelnit ja neesi slinks un zini valodu miljonu protams ne bet dzivei pietiek. piekritisu viedoklim ka mes seit esam tikkai iebrauceji un iebraucejus nekur nemil. visada zina atbraucot vai nu tu pienem svesu kulturu un svesu valodu un centies integreties sabiedriba ja velies labaku darbu un protams ari samaksu tadejadi zinama mera attalinoties no savas izcelsmes, ticiet tas nav viegli. ta ka iesaku divreiz apdomat braukt prom vai labak palikt

fargo  solvitas, r-eiropai nav nākotnes, kurā būtu arī labklājība. ja tāda ir, tad tieši a/c-eiropai. tikai pacietību, veido bāzi nākotnei un lietas notiks.

neratni_stasti  Pagaidām nedomāju. Apsvērtu aizbraukšanu, ja šeit karš sāktos tāds, ka reāli būtu ļoti bail. Tad arī būtu vienalga, kādu darbu strādāt. Šobrīd gan man nav vienalga. Man patīk Latvija, esmu gana daudz ceļojusi pa ārvalstīm, arī strādājusi (savas kvalifikācijas darbu gan), redzējusi, kā Latvijas aizbraucēji dzīvo ārzemēs. Principā - visas tās pļāpas netā par milzu algām ir stipri lielā mērā arī plātīšanās. Nav tur piena upes ķīseļa krastos, nu nav. Tās lielās it kā algas ir jāsamēra ar attiecīgām dzīves izmaksām, un rezultāts sanāk aptuveni "dzīvot var". Dažās profesijās (medmāsas to skaitā) - labāk nekā Latvijā, jo darba slodze ir mazāka, taču ne šiki un ne grezni. Kvalificētākās profesijās ir pat tā, ka visa karjera jāsāk no sākuma, izdarīt to vecumā ap 35+ nav jau nemaz tik vienkārši. Tā kā manā profesijā tādu fruktiņu kā es arī ārzemēs ir štābeļiem, tad es noteikti labāk jūtos te, Latvijā. :)

edding  "kādam jāpaliek arī ir mājās - piesegt aizbraucējus,"/c/
Es domāju, ka aizbraucēji piesedz te palikušos, sūta naudu, šmotkas, pērk dzīvokļus, maksā par bērnu izglītību un vecāku ārstēšanu, jo no LV algām un pensijām diez vai palīdz, piesedz aizbraucējus.
Braukt prom vai nē? To jāizlemj ātri, jo tikai jaunībā var ātri iedzīvoties svešā zemē, iemācīties valodu. Vēlāk būs grūtāk, gan pašai gan bērnam.
Jā, 20. gadā lafa beigsies, būs jāsāk atdot sagrābtos un izfušētos kredītus.

neko  Labi es arī esmu apvēris iespēju aizbrukt, bet tikai tad, ja tiks vēl palielināti nodokļi. Varbūt ne pavisam aizbrukt bet vismaz rezidences valsti nomanīt. Bet Eiropa gan tā tanī gadījumā nebūs, drīzāk Āzija vai ASV.

puuuka  Man tepat ir labi,un nekur es braukt netaisos,vismaz pagaidām:)Paklausījos,kāda manai draudzenei zelta dzīve Anglijā.6 ģimenes dzīvo vienā mājā...super,lēti labi,izdevīgi,tikai tu pat nopirsties nevari(atvainojos par izteicienu),lai citi nedzirdētu,uz visiem sešiem viens auto,reizēm sanāk kašķis kurš brauks,kurš salauza,kurš remontēs..arī lēti labi izdevīgi,pie ārstiem brauc uz LV,jo te ir lētāk...super ,zelta dzīve un iekrāt arī var daudz.Viņa ir laimīga un apmierināta,darbs ir labs,bērni mācās,bet man laikam tomēr labāk patīk,kad man ir savs stūrītis,kur nemaršē padsmit cilvēki,pie tualetes un plīts nav jāstāv rindā...savs auto ar kuru braucu kur gribu un kad gribu,un kuru pati laužu un pati remontēju:)Visur ir labi,kur mūsu nav:)Bet nu tas jau tikai mans viedoklis:)

edding  Piekrītu Neko, Latvijas nodokļi padzīs no šejienes pašus pēdējos. Ko darīt, ja pie teikšanas negudri cilvēki.

antikrize  Sēņu lasīšanā un citos lauku darbos man nav pieredzes. Bet no tautiešu runātā, es saviem draugiem neieteiktu. Ir garas ha, ir citi lasītāji, kuri čiepj tavu salasīto un varbūt pat jādzīvo karavānās, tuvāk sēnēm. Ar basic english tagad ņemot fabrikās,/tas ir drusku labāk/ cilvēku trūkstot, jo poļi taisoties uz dzimteni. Diemžēl sākumā darbu dabūt specialitātē...
Kad būs vietējais serifikāts, valoda līmenī un atsauksmes no vietējiem bosiem, tad durvis pavērsies.

solvitas - ja ir stipra motivācija, bet ļoooti stipra, laba veselība, iekrājumi sākumam, tad uz priekšu. UK pansionātos, viesnīcās, lidostās cilvēku visu laiku trūkst.

Adult hourly rate of the national minimum wage 25 years+ is £7.50. It will rise on 1st April 2018 to £7.83/hr www.gov.uk

HardSoftDunk  Nē janib,alga 5000€ ir jau pēc nodokļu nomaksas un minimālā alga norģos ir kautkas pie 2000€ noteikta.Tas viss ir PĒC nodokļu nomaksas.

jadore  Piekrītu par valdības tuvredzību, pieļauju, ka 2018.gadā būs vēl viens uzņēmumu slēgšanas/pārcelšanas vilnis. Vids lielās par uzņēmumu likvidēšanu..., laikam taču neapzinās, ka uzņēmumi/uzņēmēji ir zars uz kura budžets turās. Esmu arī domājusi par pārcelšanos.

sangukuLV  >antikrize
Noliktavas praktiski visur maksaa sakot no 9-10£ stunda.

Epifanija  es vispār nesaprotu, kāpēc pensionāri nebrauc projām uz zemēm, kur var dzīvot zem klajām debesīm un nav jāmaksā komunālie, visu pensiju varētu izlietot pārtikas iegādei, vismaz būtu paēduši, vai tad pensiju nesaņemtu dzīvojot citā zemē, visa nauda aiziet nekustamajā īpašumā un kuru nevienam drīz vien nevajadzēs... nē nu varbūt, ka es esmu dumja, bet cilvēks ko saņem, viss tiek atņemts komunālajos maksājumos un pāri nekas nepaliek

Sallija2  Nu nezinu strādāt diez vai, bet apprecēties varētu :) Viens bagāts soms mani aicina uz Somiju dzīvot, nez tur tomēr auksts un tā, bet viņš sola vest uz siltākām zemēm. Nauda cilvēkam esot, bet vienam garlaicīgi tērēt esot. Nu es tā domāju, ka varētu palīdzēt tajā tērēšanā :)

Luusila  Vismaz es izlasīju, ka tie ir ĪRIJAS sēņu audzētāji, kas brauks ķert muļķus, tāpēc nefantazējiet par UK vai Norvēģiju.
Padsmit gadus atpakaļ arī es biju aiztesusi uz Īriju, tiesa, ne sēnēs. Taču īrēju 2-istabu dzīvokli kopā ar sievieti, kas bija no sēņu fermas aizmukusi. Tā nu no viņas stāstiem zinu, ka tur lieto nenormālo ķīmiju, no kuras rodas alerģijas- pūtes uz rokām, asarojošas acis un pilošs deguns ir standartkomplekts. Vēlāk viņai atklāja vēzi sākumstadijā.

Maksā nevis kaut kādu stundu likmi, bet par padarīto. Cik savāksi, tik būs. Sēnes vieglas, jāsavāc ļoti daudz, lai kaut ko nopelnītu. Darba devēji paņēmuši strādāt kaut kādus vjetnamiešus, kam kā ne jau ES pilsoņiem tiesību kudī mazāk, līdz ar to tie pacieš vairāk. Taču šķībacainie pielec kājās trijos naktī, paklusām aizšmauc uz sēņu fermu, un nogriež visu, kas todien griežams. Leitenes, polietes un divas letiņzemes meičas pieceļas ap sešiem, ap septiņiem ir fermā, un atrod, ka darbiņa šodien nebūs...ņaudiņas tātad arī nē. Kādu mēnesi ar šķībacainajiem ņaudekļiem pacīnījušās, neko nepanākušas un aizbraukušas prom uz citu pilsētu strādāt viesnīcā. Kamēr tūristi bijuši, kaut ko sagrabinājušas, bet, kā sezona bijusi cauri, tā arī darbs tu-tū.

Tās ir basņas, ka tur tek ķīseļa upes biezputras krastos. Jums stāsta veiksmes stāstus, bet ir pietiekami arī diezgan sūras pieredzes, ko neviens neuzzina, jo savādāk sauks par lūzeri.Tu ko,- laimes zemē nekļuvi par miljonāru?!

Epifanija  soms varbūt tādu atvērumu nav savā dzīvē redzējis, kas pie mums ir pierasta lieta, kāju protams...:D

sangukuLV  >Luusila
Neba vissaa UK un Irijaa ir tikai senu lasishanas darbi. Valodas zinashanas atver daudz durvis.
Neteikshu ka esmu baigaakajaa kiseli,bet dzivot var.
Pec visu reikinu samaksashanas(ari pensijas uzkrajumu),ieklaujot partikas izdevumus,man sanak atlikt apm. 700£ menesi. Darbadeveja veikalos man kaa darbiniekam 10% atlaide.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu