Ko domājat par aizbraukšanu?

Lasīju apollo portālā, ka uz Latviju braukšot vaņģot sēņu lasītājus teju par 10 eur stundā, angļu valodu nevajagot tikai jābūt gatavam fiziski straldāt. Un tad komentāros var palasīties, ka medmāsas privārklīnikās pat 10 000 eur mēnesī saņemot un cik stulbi mēs te palicēji esot, jo Latvija arī pēc 50 gadiem nebūs sasniegusi Rietumeiropas līmeni. Un tā kā skumji palika, varbūt tiešam braukt prom? Vai vismaz medmāsu skolā iestāties lai pēc 2020. gada, kad beigsies Eiropas nauda šeit un pienāks visam beigas, vismaz varētu špricēt pensionārus kādā Vācijas privātklīnikā par 10 000 eur / mēn. Kādas jūsu domas?

sangukuLV  >Epifanija
Marsh uz operu spaidities!:D

kvarts  Šeit esmu dzimis un uzaudzis tāpēc svešiem kungiem muguru netaisos locīt....pret aizbraucējiem izņemot nicību neko citu nejūtu..

sangukuLV  Pienemu ka kaads zin labak par mani,kaa man iet. Iespera man minusu,komentara par cik es pelnu. UK. :D
Jasak uztraukties,ka mani kads vero.:D

Tinte  Pirms dažiem gadiem bijām ciemos pie paziņām Nīderlandē uz nedēļu. Tur mūsējo bija samērā daudz, strādāja dārzeņu siltumnīcās un puķu audzētavās. Dzīvoja mājiņās vai dzīvokļos pa 2- 3 (tik cik guļamistabas). Ja bija pāris (sieva ar vīru), tad tā viena guļamistaba bija uz abiem, nevis abiem divas istabas. Viesistaba, virtuve, labierīcības kopīgas, guļamistabas katra apmēram 7-9 m2. Darbs maiņās pa 12 h. Viena brīvdiena nedēļā. Skarbi.

Luusila  sanguku, es arī nevarēju žēloties,- ar nopelnīto atmaksāju atlikušo kredītu par Rīgas dzīvokli. Un manas valodas zināšanas nebūt nebija izcilas, nu tā, lai saprasties varētu.
Jaunākie, kam jau no skolas valoda labāka, protams, ka var pretendēt uz itin labām vietām.
Taču tie, kas tagad brauks vervēt uz sēņu fermām, labas vietas piedāvāt nevar, saprotiet taču, ka arī tur uz vietas bezdarbnieku gana. Vienkārši ķers muļķus.
Katra paša ziņā, piekrist vai nē. Vienkārši pabrīdināju, izstāstīju, ko man stāstīja.

Gunitaa  Man nav pieņemama dzīves filosofija: "Ibi bene ibi patria" (tulkoj.no latīņu val.: "Kur man labi, tur man Tēvija"... Kad vajag nopelnīt vaitāk naudas, tad Tēvija lielai daļai ir aiz LV robežām, bet kad vajag salabot zobus, tad Tēvija tomēr ir LV. :D

coldlands  Ne nu man garšo baravikas, apsukungi. No apsukungiem forša zupa sanāk, baigi garšo.
Oj, jūs par darbu šeit runājiet, pardon ļaudis, atklanos.

coldlands  Es uz Argentīnu braucu, kad rentgenu plaušām vajag.

Gunitaa  Solvitas, pirmkārt akcents manā komentārā bija uz 1.daļu, otrkārt, es zinu, ko runāju - mana māsīca strādā par stomotoloģi un viņa vēl nesen stāstīja, ka nav gandrīz neviena darba diena, kad no pacientiem nebūtu kāds ārzemju letiņš. Bet nevienam tak nav žēl un ne jau par to ir stāsts...

Cemodans  Lai badmiras brauc prom kam par sms kredītiem jāmaksā 😂

Nenotveramais  Visi grib normālu algu, kā vācija un norģos.. ☺Tik strādāt grib kā PSRS 😂
Pazistus vairākus"meistarus" kuri tur strādā... Un labi ka Tur... Kad vinji pastasta, kā Tur haltūrē un zog...!!! Viestrādnieks paliek viestrādnieks.. kvalitāti no tādiem nav ko gaidīt... tādi Latviešu Džamšuti kā no Nasha Rasha... 😀

Par prom braukšanu domāju.. brauciet tik prom.. lai Jums Tur Daudz maksā... Un Lūdzu nebrauciet atpakaļ... 😂

furnitura  te jau visiem ir algas sākot no 1500 eur uz rokas. Tad jau arī var apcerēt patriotismu un nicināt pārējos. Bat kā ir izdzīvot, ja uz rokas ir 600 eur, bet par īri +komunālie ir ´jamaksā 450? Un tas nav nekāds luksus. Paliek pāri 150 eur- ēdienam, sezonas apģērbam, transportam, telefonam, BĒRNIEM! un nedod dies´ ka saslimsti! Un pensijā vari cerēt uz 80 eu , kā man banka atrakstīja.

Postremo  kaapeec to ssampinnjonus nevar...audzeet Latvijaa? Da vispaar, vissas taas ruupniicas, kur straadaa letinni, vareetu tak paarcelt uz Latviju. Jaarada biznesam kautkaada tax free zona Latvijaa, lai visiem ir darbs MAAJAAS.Un nav nekur jaabrauc prom no maajaam , lai....lai izskolotu savus beernus, lai samaksaatu palikussajiem saveejiem Latvijaa par aarstiem , jo ja nemaksaasi, gaidi 6 meenessus rindaa ! bet cilveeks ir slims ssodien, IDIOTI, lai samaksaatu par operaacijaam saveejiem Latvijaa , lai samaksaatu saveejiem par zobaarstiem Latvijaa, kuri priekss latviessiem Latvijaa ir jau zelta veertiibaa , lai samakasaatu par dziivi saveejiem Latvija, jo kad piedzimst beerninnss, maaminnas sannem pllauku sejaa no valsts - 35$ "pabalstu" utt. Kad tas vis taa nebuus , tad mees atgrieziisimies. Vismaz liela dallla. Es noteikti.
Un nevajag te *irst daudzierm par lietaam, ko passi nekad neesat izdziivojussi.

Vanesa15  Kad cilvēks gadiem ir izmalies pa darba intervijām, kur liela alga skaitās 450 eiriki, tad doma par aizbraukšanu vairs neliekas zemē metama.

riebekle  Visur labi, kur mūsu nav.... Un varbūt tāpēc arī labi...

havjiers  bezizejā saprotama .

Geisha  Es arī nākošgad visdrīzāk augustā braukšu prom. Viena meita dzīvo Lv, otra Vācijā. Tā ka ģimene man ir gan te gan tur. Maizei, izklaidei un ceļojumiem varu arī šeit nopelnīt, bet Vācijā pelnīšu krietni vairāk. Visdrīzāk savu praksi pārcelšu uz Vāciju ar domu tur paplašināt jau šeit iestrādāto. Un kāpēc gan, lai es nepalīdzētu meitai izveidot biznesu ar savām zināšanām un pieredzi?
Man personīgi ļoti sāp, ka Latvijā palicis ir tikai karogs, himna un maza saujiņa latviešu. Man sāp, ka Valsts tiek izsaimniekota, ka tukši lauki, ka skolas veras ciet, ka tautieši brauc prom, ka praktiski šeit saimnieko Moiša ar Zāru. Bet pasaule mainās un izdzīvos tas kurš mainīsies.

Ananda_A  Pirms gadiem 10 domāju, ka braukšu dzīvot kaut kur uz siltām zemēm. Tad vienā ziemā 2 mēnešus padzīvojos un vairāk negribu. Viena lieta ir aizbraukt ceļojumā, citā lieta tur dzīvot pastāvīgi.
Tagad gudroju, ka pamazām vākšos no Rīgas uz laukiem. Prom no konkurences, ažiotāžas, stulbām reklāmām un iepirkšanās trakumiem.
Lai visi šie labumi paliek tiem, kam nekad nav gana un vienmēr visa ir par maz.

Kurts69  Būtiskākajos jautājumos viss te ir kārtībā. Visā Eiropā notiek līdzīgi procesi kā pie mums. Itālijā ir tieši tas pats - mazie ciematiņi un pilsētiņas paliek tukšas. Mūsdienās ar pāris hektāriem zemes neviens vairs nesaimnieko, tāpēc cilvēku laukos paliek mazāk. Latvijā cilvēku pietiek. Izslavētajos Ulmaņlaikos Latvijā bija nepilni 2mio iedzīvotāju. Tas pats, kas tagad. Cilvēki strādā, veido ģimenes. Vienmēr var būt savādāk un protams, ka mēs skatamies uz tiem, kas dzīvo labāk, bet būsim reāli - nevar viss būt uzreiz. Faktiski visas A/Eiropas valstis bakstās tāpat kā mēs. Es lieliski atceros gan bērnību Padomju laikos, gan deviņdesmito sākumu ar taloniem, repšikiem un Rīgas ielām bez apgaismojuma. Tāpēc spēju novērtēt to, kas ir šobrīd. Starptautiskajā valstu labklājības indeksā 2016 Latvijai ir 37.vieta. Priekšā daudzām ļoti cienījamām valstīm. Migrācija būs vienmēr un aizbraukušo vietu ieņems citi. Tā ir iekārtota pasaule, kur notiek brīva darbaspēka kustība. Latvietim ir raksturīgi čīkstēt, dziedāt par bēdām un visur akcentēt slikto.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu