Kādi ir jūsu triki lai taupītu uz ēdienu?

Lasīju, ka Latvijā ēdienu izvēli nosakot akcijas. Nu jā, man arī ledusskapī ir akcijas produkti, grūti nepaņemt 2 par viena cenu. Vai jums šovakar vakariņās arī būs akcijas produkti?

Lele  Nepeerku akcijas preces..
Man ir savs kvalitaiivu produktu saraksts, kurus peerku gadiem, daudz gatavoju pati..piem, vienmeer maajaas ir zupa...

Julymorning  Nē, Epifānija, pusbadā nav neviens, it īpaši, ja rokas stiepiena attālumā ir kaudze ar pārtikas lielveikaliem... Es te (šobrīd) apdomāju, kas ir tie produkti, kurus var ilgi uzglabāt, tā, lai nedēļu vai pat divas nebūtu jāiet laukā no mājām..., jo tas ir tas, par ko PATREIZ mēginu domāt.

Marija_Anna  Lai nedēļu - 2 nebūtu jāiet no mājas, pietiek ar džentlmeņa komplektu - visu veidu dārzeņiem pa pāris kg, dažādu veidu putraimi , sāls , cukurs, olas, garšvielas, tēja , eļļa , saldētavā ogas un gaļa. Naudas izteiksmē tas nav daudz 1 cilvēkam. Piedevām nav nevienam jāpielāgojas. Taču es nošautos, ja nedēļu netiktu ārā no mājas.

mairita1971  Nu gaļas produktus lielveikalā nepirktu ne ar kādām akcijām.Ja manis iemīļotam produktam ir akcija,tad nopriecājos,bet tas nenozīmē ka nepērku to arī par lielāku cenu.

neko  Paņemt 2 vai pat 3 par viena vienu... lai izmetu ārā, jo paliks veci tik daudz nevajag?:) Vai arī ēst 2x vairāk, jo žēl būs izmest? Kaut kā nespēju izsekot loģikai.

Puuka_  Lasis, avokado, hurma,zilais, brokoļi, kafija, rieksti un žāvēti augļi- apmēram šādas preces iepērku vairāk, ja ir akcija, ja nav pērku tāpat). Dārgāku pārtiku patērēju mazākos apjomos, pamatēdiens ir auzu pārslas, kefīrs, lēcas, vietējie dārzeņi un āboli no sava dārza. Cenšos ēst maz, bet maksimāli dažādas lietas, gatavot pati, nepirkt pusfabrikātus.

Puuka_  ...zilais siers...

Liete  Man labpatīk lietot nevis akcijas, bet sezonālos produktus. Vakariņoju ar rasolu, karbonādi, kartupeļiem mundierī (negaršo, nbet kādrei8z vajag, jo mizojot zūd minerālvielas) un jauktu augļu kompotu.
P.S. "Laimai" forša akcija uz "Asortiem"´:) "Maksimas" pārtikas stendiem metu līkumu, pērku tīrīšanas un higiēnas preces. Vēl zeķes bezmaz uz svaru tur var pirkt, lēti.

raima  Cukuru, sviestu, eļļas, kafiju, šokolādi, miltus, putraimus, zirņus, pārslas pērku akcijās, kartupeļus, medu iepērku rudenī no kolēgas. Šovakar vakariņas tāpat kā citus vakarus neprasās, ja tomēr sagribēsies- ir āboli, ko pagrauzt.
Kopš bērns nedzīvo kopā ar mani sanāk daudz ietaupīt uz ēšanas rēķina :) Neesmu veģetāriete, bet gaļu neprasās. Labāk ko svaigu- ābolus, ķirbi, kāpostu, burkānu. Ja mājās esmu viena un dikti sagribas ēst, tad apleju pārslas ar karstu ūdeni, pielieku sviestu, varbūt vēl uzcepu olu un gatavs.
Ārpus mājas ēdu reti- dārgi un arī negaršo. Man patīk izbaudīt kāda 1 ēdiena garšu, sāli lietoju ļoti minimāli, garšo pipari, dažāda zāle gan svaiga, gan kaltēta, samalta.

Piparkuka  Nu nekad nepērku un nepirkšu krējuma izstrādājumu vai tos lētos sierus!
Ja ir tas, kas nepieciešmas, 2x un vēl +1 dāvanā- dažreiz paņemu. Šķiet, ka pēdējie tādi bija mazie kabatlakatiņi.
Vienmēr labāk Latvijas ražojumu un labākās kvalitātes. Skatos kg cenu:) Un sastāvu!
Rimi bija akcijā ļoti garšīgs sarkanais vīns, "sudraba vīns 2016 vai 2015"- tas bija super!
Ja akcijā būs labas kvalitātes prece-pirkšu. Ja sliktas, izvēlēšos citu.

Saara  Akcijas produktu pirkšana ir tikai viens no veidiem, kā ietaupīt uz pārtiku, un ne tas veselīgākais. Ar to lai nodarbojas tautieši Apvienotajā Karalistē, kur vai katras dienas beigās Tesco izmet nocenoto pārtiku atsevišķā plauktā. Tad bāliņi velk kājās strīpainas sporta bikses, lec s/h bembjos un dodas dienišķās maizes medībās.Bet mums vajag izmantot to, ka atrodamies Latvijā! Jābūt organizētai mājsaimniecībai. Plašai ekonomiskai saldētavai ar meža veltēm. Pagrabā-kartupeļi un citas saknes, personiskai gaumei atbilstoši konservi un ievārījumi. Kā jau te minēja, ilgi glabājošos un absolūti nepieciešamos produktus, kā cukuru, eļļu, sāli, garšvielas sagādāt laicīgi. Bet to,ko varu pirkt no zemniekiem, nepirkšu no supermārketa, bagātinātu ar e-vielām! Reizi nedēļā iekļauju racionā zivis, divas reizes nedēļā-zupas.

neko  Nē nu ja tā, tad zirņus, pupas kartupeļus utt protams prātīgāk uz reiz paņemt maisu vai vairākus sezonas beigās kad ir svaigi un ar cena zemāka. Tas gan nav īsti taupības nolūkos - vienkārši nepatīk ikdienā vazāties pa veikaliem un stiept mājas kaut ko pa kilogramam. Tā ērtāk.

N4Y  Uz ēdienu netaupu . Ēdu visu ko vēlos . Man tà ir viena no baudām ....labi un garšīgi paēst .

_Krasula_  Neko jaunu pie iepriekšminētā nepateikšu. Vienīgi to, ka šovakar cita starpā nopirku akcijas ananāsu. Labs! :)

Sallija2  Un kā tad ar randiņu restorānā? Tas taču arī ir tīrākais ietaupījums :))) Pēdējā randiņā, kurā biju čalis mani cienāja ar svaigi ceptu strauta foreli. Ļoti garšīga bija! Paldies viņam par to!

M_ela  man nepatīk gatavot ar "taupītiem produktiem"
īpaši neiespringstu uz ēšanu, iespringstu uz to, ko došu bērniem

Laimnese  Ja ir iespēja, tad nopērku lauku labumus...zvans draudzenei un lauku oliņas man atved.
Bet, kad ir luste pieceļos agri, sestdienā, un aidā uz leišu tirgu...nu tur gan var sapirkt visu no laukiem, mājās taisītu sviestu, biezpienu, pienu, olas, gaļu...Vienīgais mīnus, ka agri jāceļas!

DanaL  Parasti uzmetu aci akcijas produktiem. Ja mani kas ieinteresē, pērku nost.
"... Ar to lai nodarbojas tautieši Apvienotajā Karalistē, kur vai katras dienas beigās Tesco izmet nocenoto pārtiku atsevišķā plauktā. Tad bāliņi velk kājās strīpainas sporta bikses, lec s/h bembjos un dodas dienišķās maizes medībās..." (c)
A bet nu ne tikai mūsu bāleliņi. Arī vietējie, kam nav slinkums. Es pat pamanīju vienu profesionāli. Pusgadu vēroju viņas 9.grūtniecības mēneša punci.,visa pusgada laikā nepalika ne lielāks, ne mazāks. Viņa parasti pirmā izrakņāja to no centos preču plauktiņu, jo neviens neuzdrošinājās viņu pabīdīt malā no bailēm, ka nāksies pieņemt dzemdības.
Bet es, ja kas, tiku pie paliela laša streika par 10 pī. Un par 10 pī tiku pie milzīga neļķu pušķa, kas man svaigs un brīnumskaists nostāvēja vāzē gandrīz mēnesi. Pirms nocenošanas tā cena bija 5 mārciņas.

kvarts  Ietaupīt var mazāk ēdot...bet noteikti sabalansētu un kvalitatīvu ēdienu...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu