Ko jūs domājiet par parakstu vākšanu?

Ko jūs domājiet pariniciatīvu par parakstu vākšanu, lai tos budžeta līdzekļus, ko paredzēts izmest par Latvijas 100-gades svinībām novirzītu Latvijas vēža slimnieku ārstēšanai? Varētu arī pārfrāzēt to jautājumu šādi: ja par to naudu varētu izglābt kaut 1 vienīga cilvēka dzīvību, vai tā nav vērtīgāka par svētku svinēšanu? Kāda vispār ir dzīvības cena?

Momo  Nezinu, kā šo vīrieti sauc, bet par slimībām un dzīvesveidu visu lieliski pateica.
https://www.facebook.com/pasaulaina/videos/1722851831342987/?comment_id=1731713507123486

Un apmēram tas ir tas, ko gribēju teikt. Daudz dažādu avotu par šo tēmu un visi saka, ka ar krūzīti ūdens nenodzēst ugunsgrēku, ja no otras puses tiek likta klāt malka.
Tāpēc gluži vienalga, cik miljonus novirzītu, lai iepirktu daudz mazo ūdens pudelīšu (pretvēža, pretdiabēta, pretalerģijas preparātus), ja katrs pats nedomās ko liek mutē un kā dzīvo.

AivarsN  Neredzu īpašu iemeslu svinēšanai. Tik daudzi jau pametuši valsti, vēl daudzi knapinās kā prasdami,lai tikai galmā dzīres varētu turpināties. Daudziem dziedāt un dejot gribētājiem vienkārši nav tik daudz laika un naudas,lai ar savu transportu braukātu uz mēģinājumiem un vēl tautas tērpus iegādātos.
Tiem,kuri tagad pie varas,nav nekā kopīga ne ar Staļinu,ne komunisma idejām. Lai gan viņi ir bijušie komunisti,taču nodeva savējos un savu tautu tikai materiālu apsvērumu dēļ. Sociālismā nedrīkstēja tik lielos apmēros valsti iztirgot un ja arī dzīres rīkoja,tad pa kluso,tautai neredzot. Bet ar to viņiem bija par maz.

Epifanija  ne jau mums ir domāts tas salūts - priekš nodokļu maksātājiem, bet gan tērētājiem...

Rondijs  Šajā situācijā domāju ka nē, jāvirza ir svētkiem, jo tā stadija, kurā šobrīd esam spējīgi atklāt vēzi
- viss jau ir stipri, stipri nokavēts.. līdzekļi ko tas prasa atkopties no tik ielaistas problēmas ir nesamērīgi. Pie tam, no pieredzes nezinu nevienu, kas būtu spējis izārstēties pilnībā.. Bet, kas nav mazsvarīgi, daļu līdzekļus tomēr no svētkiem noņemtu un novirzītu vēža agrīno stadiju diagnostikai, profilaksei, jo tad vēl pastāv reāla iespēja kaut ko mainīt.

Pilskungs  Nav jēgas novirzīt naudu pret vēzi, bet kādu daļu veselībai principā (sevišķi bērnu) varbūt vajadzētu. Taču arī šie svētki ir nozīmīgi, tos nedrīkst ignorēt !

piparbecinja  Es jau parakstījos. Nezinu nevienu, kas svinētu Dzimšanas dienu 5 gadus no vietas. Ne-vie-nu. Manuprāt, pilnīgi nenormāls pasākums. Tā vien liekas ka attiecīgais politiskais spēks grib vairot savu popularitāti par visu kopīgajiem līdzekļiem. Bet jēri klusē... Daži gan nē, bet ar to ir par maz.

Par veselīgu dzīvesveidu un vēzi - vide ir tā piesārņota, ka vēža slimnieku skaits ar katru gadu palielinās. Ir zinātnieki, kas uzskata, ka ap 2050 gadu ar vēzi slimos visi. Kancerogēnas vielas satur šampūni, kosmētika, sadzīves ķīmija, krāsas, paklāji, dzīvokļu apdares materiāli, pārtika utt. Fluora savienojumi ir jau visur - gan augsnē, gan ūdeņos. Lai cik veselīgi cilvēks necenstos dzīvot, pilnībā veselīgi dzīvot vairs nav iespējams. Bet patērēšana tik turpinās, ķimisko vielu izmešana dabā lielos daudzumos turpinās.

piparbecinja  Pēc publiski pieejamās infas katastrofali trūkst apstarošanas iekārtu, visas, kas ir, tās ir vecas un regulāri iziet no ierindas. Viena maksājot 1 miljonu.

DanaL  Atkal dosim iespēju pasaulei par mums pasmīkņāt - valstiņa ar vienu no mazākajiem budžetiem un milzīgu parādu nastu izmetīs vienu no lielākajām summām svētku svinībām.
Nav jau tik būtiski - kur to naudu izlietot - vēža slimnieku ārstēšanai, ceļu savešanai kārtībā vai zinātnes attīstībā. Vajadzību milzums, tāpēc šī izšķērdība izraisa pamatīgu sašutumu.

Edg  Veltīgs pasākums tā parakstu vākšana. Būtu jau labi ja naudu novirzītu cēlākiem mērķiem. Bet ja "elite´ ir nolēmusi iedarbināt motorzāģi "Družba-4", tad nekas nevar mainīt budžeta sadalīšanu draugiem, paziņām un vienkārši labiem cilvēkiem.

Vairita  Nesen dzirdēju info,ka kaimiņi EE un LT paredz savas 100gades svētkus atsīmēt ar 6x mazāku budžetu, un nemaz ne švakākiem par LV svētkiem, un es esmu tikai par vēža slimnieku ārstēšanu un dg, lai arī kurā stadijā tas būtu. Valsts politika un likumdošana paredz, ka slimnīcas drīkst iepirkt tikai vislētākās zāles, un ne jau tās ir visjaunākās, un nemaz jau nerunājot par efektivitāti vai drošību! Tā kā domājiet paši, kādas kvalitātes zāles šie, un ne tikai, pacienti saņem! Esmu izgājusi cauri 2x, kad aiziet tuvs cilvēks, un kāda ir bezspēcība šās dg priekšā.

furnitura  Cik tipiski, atkal jau īdēšana, cik viss ir slikti. Bet padomājiet no otra gala, no pozitīvā un produktīvās pozīcijas - kāpēc arī jūs nevarētu nopelnīt uz 100 gades rēķina? Taisiet tik augšā visādus suvenīrus un bļembukus, krekliņus, krūzītes, gurķu burkas - ejiet uz tirdziņu, pārdodiet un kļūstiet bagāti. Tūristu pūļi kā traki pirks! Pie reizes variet noplenīto naudu novirzīt vēža slimniekiem. Saprotu, ka ir pretīgi, ja neesi pie siles, bet tur miljoni birst, bet ne tavā kabatā. :( Nu ko, tas ir nokavēts. Nekas nemainīsies. Bet izmantot savā labā vēl variet paspēt!

M_ela  Kāpēc Latvijas teritorijā dzīvojošos cilvēkus ir iespējams tik ļoti čakarēt? Nekādi nespēju saprast.
Kopumā komentāri ļoti sakarīgi, tad jau tautai ar domāšanu viss ok, bet tāpat ļaujas čakarēties.
Valsts Naudas sadalījums ir aplams /vispār/ un pamata problēma ir tajā, ka šeit cilvēki tā vietā, lai ārstētu cēloni, tērē līdzekļus plāksteriem vai ibumetīnam, lai pietušētu sekas - šis ir jāsaprot pārnestā nozīmē.
Naudas novirzīšana nesakārtotā jomā nesniegs nekādu rezultātu patiesībā, bet jubilejas svinēšana gadu garumā liek aizdomāties vai visai šai tautai nepiemīt demence...

pasiivaa  Kad es dzimu un augu, nekādas Latvijas valsts nebija. Tāpēc nesaprotu, kur rodas tie Latvijas 100 gadi. Izdomāt jau var viskautko, tāpat kā te onkuļi un tantas nomet sev pārdemit gadus, un mazgadīgie atkal pieskaita.
Nekur neparakstīšos, jo neredzu jēgu. Tāda parakstu vākšana nekad neko nav devusi.

coldlands  Zinot cik daudz cilvēku slimo, tad Latvijai būtu jādzīvo vienas bēdas, nesvinot ne Dziesmu svētkus, ne Ziemassvētkus, ne Līgo, ne........
Agrak bij komjaunatnes biedru nauda, vai arodbiedrība...., tad nu vajag ieviest vēža slimo kontu, un katrs strādājošais pipls tajā iemaksa atkarība no mēneša pelnas.
Mēs taču visi ar šo slimību esam saskārusies, kam tuvinieks, kam draugs, kam pazina, vai darba kolēģis.

dogville  Zinot,kā kultūras laucinja ielīdenji uzvārīsies uz šiem svetkiem un samudrito Dziesmu un Deju Svetku repertuāru,naudu atdotu dzivnieku patversmem,jo medicīnā tāpat kāds ieviks nāsiis...vispār mans patriotisms sen izbeidzies...

M_ela  patīk man Momo ieliktais video 2017-12-02 22:52
tas attiecināms kā uz veselību, tā uz dzīvesveidu vispār

Virgo  Ja tas būtu atkarīgs no manis, tad par godu Latvijai simtgadei es atvēlētu līdzekļus 10 dokumentālo filmu uzņemšanai par to kā Latvijā dzīvoja (bija) 2017. gadā .....cik tas būtu interesanti tās skatīties pēc 50 -70-100 gadiem !! Runājot par salūtu , to pēc pieciem gadiem visi jau būs aizmirsuši un tā būs tikai un vienīgi vējā izsviesta nauda...

Dr_koshka  Par cik jautājums ietver sevī pavēles formu, man par to bij jāpadomā.
Bet, Vip, vai tad reāli tådi paraksti tiek vākti???

Gunitaa  >2017-12-02 22:52
Kā tad. Paņemsim 1 (!) cilvēka teikto un uz tā balstīsim savus aplamos vispārinājumus par vsiem pārējiem gadījumiem. "Ģeniāli". :D
Par veselīgu dzīvesveidu jādomā ikvienam, bet ne jau tieši vēža dēļ, bet kaut vai sirds,u.c. slimību profilakses dēļ, bet konkrētajā tēmā ir runa par vēzi! Un šajā kontekstā varu atklāt, ko daudzi mediķi ir teikuši...ka piem.alkoholiki ļoti RETI saslimst ar vēzi... Te nu bija veselīgais dzīvesevids... :D

AivarsN  Zinu gadījumu,kad kādam vīrietim atklāja vēzi un pateica ka izārstēt vairs nav gandrīz nekādu cerību,viņš pie ārstiem vairs negāja,bet sāka nejēgā dzert. Pēc ilga laika, nevarēdams savu nāvi sagaidīt,aizgājis pārbaudīties. Ārstiem par lielu pārsteigumu,audzējs bija pazudis bez pēdām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu