Ko jūs domājiet par parakstu vākšanu?

Ko jūs domājiet pariniciatīvu par parakstu vākšanu, lai tos budžeta līdzekļus, ko paredzēts izmest par Latvijas 100-gades svinībām novirzītu Latvijas vēža slimnieku ārstēšanai? Varētu arī pārfrāzēt to jautājumu šādi: ja par to naudu varētu izglābt kaut 1 vienīga cilvēka dzīvību, vai tā nav vērtīgāka par svētku svinēšanu? Kāda vispār ir dzīvības cena?

M_ela  Starptautiskā vēža pētniecības aģentūra klasificē alkoholu kā karcinogēnu. Lielāko vēža attīstības risku rada ilgstošs lielu alkohola devu patēriņš, bet arī mazas un mērenas devas var šo risku paaugstināt. Mazas alkohola devas (mazāk par vienu dzērienu dienā) sievietēm palielina krūts vēža risku par 4%, mērenas devas (viens dzēriens dienā) - par 23%, bet lielas devas (astoņi dzērieni dienā) - par 63%, jo alkohols paaugstina sievišķo dzimumhormonu estrogēnu līmeni organismā.Kakla un mutes dobuma vēža risks lieliem alkohola cienītājiem pieaug pat par 500%.
Alkohola lietošana paaugstina galvas, kakla, barības vada, aknu, zarnu un krūts vēža risku.
Uz šo faktu līdzcilvēku uzmanību nesen vērsusi Amerikas Klīniskās onkoloģijas biedrība, ziņo Reuters

Gunitaa  M_ela, Tu tiešām tici visam kas rakstīts???? Katru gadu Tu atradīsi citādu statistiku un citādus minējumus par vēža cēloņiem! Manas mātes labākā draudzene visu mūžu ir nostrādājusi onkoloģijā un viņam teica, ka ļoti reti vēža pacientu vidū ir alkoholiki. Neizskaidrojami bet fakts. Un Tu pati savā apkārtnē zini kādu dzērāju, kurš būtu nomiris no vēža?? No aknu cirozes vini mirst, bet no vēža ļoti reti.
Un netā es tev visādas muļķības varu savākt ko nocitēt, bet nevajag jau visam ticēt!
Ar to gan es neaicinu pastiprināti lietot alkoholu, pati to nelietoju gandrīz vispār nemaz.

adamsone  Teorētiski svinēt vajadzētu atbilstoši rocībai. Jautājums par to, kāpēc novirzīt vēža, bet ne, teiksim, sirds un asinsvadu slimību ārstēšanai, no tām mirst tikpat, ja ne vairāk. Droši vien, ka parakstīšanās iniciatoriem ir kāda slikta personīgā pieredze. Ap vēzi veidojas tāds fatālās slimības mīts, lai gan to sen un sekmīgi ārstē. Mana māte slimoja divreiz, dažādās vietās, bet izskatās, ka nodzīvos līdz 100 svilpodama. Špetna večiņa. :D
Nesvinēt lielas jubilejas ir zem pašcieņas.
Noskatīojos video ar blondo vīriņu. Viņš melo, manuprāt, pēc manas izjūtas. Tas ir komercvideo. Smieklīgs ir arguments pa pienu kā teļu barību. Teļš izaug liels tad, kad ēd zaļbarību.Bet ja jācīnās ar kādiem konkurentiem, tad var murgot arī ko tādu.

adamsone  12:51 Ja šādi skatās uz lietām, tad svētki nesanāk nekad. Gan valsts, gan personiskā līmenī vienmēr ir kādas vajadzības.
Prieku arī šad tad vajag.

Marija_Anna  Šopavasar aizgāja mana māsa, nenodzīvoja līdz 40. Palika 2 bērni. Lieki teikt, ka dzīvesveids bija veselīgāks par veselīgu. Visas ģimenes un dzimtas pūles, iesaistot arī ārzemju doktoru gudros prātus un eksperimentālu ārstēšanu, bija veltas.
Ir aizgājuši vēl vairāki zināmi un tuvi cilvēki.
Esmu parakstījusies.
Svētki ir vajadzīgi, taču ne par tādu naudu. Kad bija krīze, valdība lūdza/lika visiem savilkt jostas. Aizbraukušos aicina atpakaļ ar solījumiem , kuri diemžēl pakūp gaisā un ir nožēlojami. ( Kaut arī ne tik sen dažs valdības vīrs bravūrīgi klāstīja : Brauciet, jūs te neviens netur ! )
Bet šos valstij , ekonomikai , ģimenēm zudušos cilvēkus vairs nevarēs paaicināt atpakaļ.
Tātad mēs zaudējam nedzimušos bērnus, esošo darbaspēku, neiemaksātos nodokļus, cilvēku darbu un idejas, tērējam naudu zālēs ( ne tais efektīgākajās ) .... Ieguvējus varat piedomāt paši.
Vispār jau " Valsts ir politiska organizācija, kas, balstoties uz tiesisku varu, nodrošina sabiedrības vadīšanu un esošās politiskās iekārtas pastāvēšanu noteiktā apdzīvotā teritorijā. Valsts trīs pamatpazīmes — teritorija, iedzīvotāji un suverēna vara." Un te nu mums kaut kas sāk zust un šķīst.

M_ela  Gunita, man pazīstami tuvi civēki ir ar to slimojuši, un ir arī nomiruši. Un jā to vidū ir arī alkoholiķi. Un medicīna, diemžēl, ir plika komercija šodien.
Es ticu tam, ar ko esmu saskārusies. Toties tu atsauces uz daudziem mediķiem, es liku tev pretī citus mediķus. un kās ir gala rezultāts? nekāds
valsts nauda tiek izniekota nepārtraukti un tiek lemts par caurumu lāpīšanu - līdzīgi kā mums tika laboti ceļi.
reāli ir jāparskata pilnīgi viss - pozīcijas, ur jaiegulda, kur jāietaupa.

M_ela  gunita, pie tam stāsts ir par audas izlietojumu, ne par kurš saslismt ar vēzi
kāpēc tēma aktualizējusies? hadarkovskis, zadornovs un, pieļauju, valters....
tu vispār zini, kas notiek mūsu valstī medicīnā?

AivarsN  Medicīna šodien ir tāds pats bizness,kā visi pārējie. Ir nepieciešami pastāvīgie klienti, tāpēc ar dārgām un mazefektīvām zālēm tiek apārstēti slimību simptomi,pat nepievēršot uzmanību cēloņiem. Vai zināt daudz cilvēku,kuri nokļuvuši medicīnas rokās,ir pilnīgi izveseļojušies un nav spiesti visu atlikušo mūžu lietot ārstu izrakstītās zāles. Saaukstēšanās un citas vieglas kaites,ar kurām organisms tiek galā pats,neskaitās.

Gunitaa  Nē, M_ela, ko Tu! Tikai Tu visu "zini" ! :D
Ar to arī beidzam, nav jēgas ar Tevi diskutēt un to esmu arī citās tēmās dažkārt ievērojusi.

Epifanija  palasījos viedokļus un uzreiz sagribējās iedzert sto gramm..

furnitura  Liela daļa vēža rodas no stresa, pārāk iespringst cilvēki uz pienākumiem, te arī atbilde - kāpēc iestājoties pofigam un sākot dzert (atslābināties) vēzis pāriet. Pieņemu, ka ne tikai dzēra, bet arī vairāk ar cilvēkiem satikās, pārdomāja šo to, mēgināja ar kādu izlīgt... Un te atbilde, kāpēc pareizs dzīvesveids nepalīdzēja? - tāpēc, ka cilvēks cenšas būt perfekcionists, būt labākais, un par daudz iespringst. Drošvien tas nemaz nav viegli - pareizi ēst, skriet uz sporta zāli, vēl nākas strīdēties ar citiem un pierādīt savu taisnību, stresiņš kārtīgs, tikai to tā neredz uzreiz.
Jautrs pofigisms - mūsu veselības atsēga!

Marija_Anna  Furnitūra, varbūt daļēja taisnība ir. Taču kā maziem bērniem ar stresu? Šķiet, viss nav tik viennozīmīgi.
Bet jācer uz gaišiem prātiem, kas kādreiz atradīs rašanās mehānismu un pretdarbību šim briesmonim.
Pārāk daudz nelaimju tas pavelk sev līdzi.

M_ela  Gunitai cepiens par i-neta tekstu,kas neatbilst viņas viedoklim :)
Man nevienā brīdī nebija vēlmes ar tevi diskutēt :D pati sāki, pati beidzi :D
Sakāmvārds par skabargām un baļķiem.
Jā, furnitūra, daudz taisnības Tevis rakstītā. Vēzis ir arī mūķeņu slimība. Viņām arī jādzīvo saskaņā ar striktiem noteikumiem. Kaut kādas atbildes sniedz vēsas, bet kur ir patiesība?

HardSoftDunk  Vai vēzim ir kāds sakars ar dzīvesveidu?Nezinu,radinieka tēvs ne pīpoja ne dzēra,bet slims,paziņam tēvs sportists maratonists bija,bet kakla vēzis un pāris gadu laikā,tagad tikai uzzināja ka bija labas zāles ko nekompensēja protams,jo deva lētāko un vecāko.Radam puika vismaz cenšās kauko dara,nauda gan kā melnajā caurumā iet čurkstēdama,bet jau gadus piecus vismaz sliktāk nepaliek.Un ko valsts ārsti saka?Ar veciem cilvēkiem principiāli negrib ņemties,bet brēc ka naudas maz.Ir jau labi ārsti bet tiem arī rokas nolaižās kad redz ka visu naudu norij ierēdņu bars ar visādām valdēm un komisijām.Kā teica viena bijusī politiķe,kamēr te nebūs pirmajā vietā cilvēks.tikmēr visu zaģēs un zāģēs.Latvijā ir klanu sistēma politikā,pareizi knab jaunais šefs teica.Lai gan pašā knab tik daudz liekēžu savairots ka arī jādomā vai tāds kantoris vajadzīgs.

Kurts69  Latvijas simtgade ir svarīgs notikums un to ir jāsvin. Tas ir būtiski mums visiem. Veselības sistēmu vajag sakārtot, nevis to jāuztur no ziedojumiem un nogriežot naudu svētkiem.

Marija_Anna  Es svētkus varu svinēt bez lieliem tēriņiem. No milzu naudas ieguldīšanas tie nepaliek sirsnīgāki, nozīmīgāki vai vairāk atmiņā.Ārišķīgais nekompensēs iekšējās sajūtas un nepadarīs cilvēkus par lielākiem patriotiem.

Kurts69  nepiekrītu. par savas valsts patriotiem un dzimteni mīlošiem cilvēkiem mēs izaugam. Un bērnam ir svarīgi redzēt krāšņus salūtus valsts svētkos, iespaidīgas armijas parādes vai plaši apmeklētus pasākumus. Tas rada vienotības un piederības sajūtu. Tāpat kā sportistu vai mākslinieku panākumi. Jebkura sporta veida treneris apliecinās, ka pēc tam, kad kāds sportists izcili nostartē viņa pārstāvētais sporta veids piedzīvo pamatīgu jauniešu un bērnu pieplūdumu. Tas ir līdzīgs gadījums. Cilvēkiem ir jāsaprot, jāsajūt, ka viņi pieder vienai zemei un vienai valstij, ka ir vērts šeit būt.
Nevajag iedomāties, ka tieši latvieši izdomās vēlreiz divriteni. Visas valstis atzīmē šādus svētkus un tam ir milzīga nozīme. Arī man tuvs cilvēks ir miris ar vēzi, arī es vēlētos lai bērni nemirst, lai visiem pietiek nauda labākajiem medikamentiem, tāpēc saku vēlreiz - vajag sakārtot veselības sistēmu, investēt zinātnē un izglītībā. Tas nākotnē var mainīt situāciju. Nevis liesim ūdeni caurā mucā. tagad nesvinēsim svētkus, pēc tam nemaksāsim pensijas vai neremontēsim ceļus, netērēsim ne santīma armijai, infrastruktūrai un izglītībai. Tikai iekasēsim nodokļus un sūtīsim cilvēkus uz ārzemēm ārstēties. Dziesmu svētki arī izmaksā dārgi, sportistu uzturēšana ir dārga, kultūras objekti un pasākumi prasa līdzekļus. tad nu griežam visu nost.

fargo  protams, ka svinībām nauda ir jāatvelta! bet samērīgi, lai nav vairākas reizes dārgāk kā kaimiņiem. dēļ pārmērībām jau cilvēkos rūgtums rodas. vismaz viens no iemesliem tas ir.

Paula6  Lasīju komentārus un domāju: vai tiešām visi līdzekļi kas ir paredzēti svētkiem, ir jānovirza vēža slimnieku ārstēšanai? Domāju, ka daļu jā, bet svētki ir jāsvin, tik ar saprātu,kā to katrs mēs daram mājās, lai gan kāds jau nezin kur tie 100 gadi ir sanākuši..skumji. Novirzot visus līdzekļus vēža ārstēšanai, diez vai būs līdzēts, jo:1.cilvēki ļoti maz seko savai veselībai..ārsts nosūta pārbaudīties, bet cilvēks neiet(krūts vēzis, ginekoloģija, asins un asinsvadu analīzes u.tt.)aizbildinoties, ka nekas pagaidām nekaiš, nav laika u.tt. , statistika par to liecina. Ja to visu darītu, daudz mazāk būtu letālu gadījumu. Bet nāve šo un citu slimnieku vidū bija un būs..tas ir neizbēgami, visus nevarēs izārstēt, kas ir "ielaiduši" slimību. Mana radiniecei 25 gadus atpakaļ konstatēja vēzi, ārstējās un dzīvo vēl šobaltdien; 2.Lielākais bieds šodienas cilvēka veselībai ir ikdienas stress, pastāvīga žēlošanās par neizdevušos dzīvi, savstarpējām attiecībām u.tt.; Latvijas vide ir ļoti piesārņota? tad nav redzēta tā vieta, kur tā patiešām ir ļoti piesārņota...kurš tad to piesārņo ja ne paši? tad ko brēc? vai kauns aizrādīt kaimiņam un pieprasīt lai sakārto?;3.dzīvesveidam un veselīgai pārtikai ir sava nozīme, bet ne mazāka ir ģenētikai. Pati biju klāt, kad daktere lūdza aiziet pārbaudīties vīrieti, kuram jau tēvs nomira ar vēzi. Atteicās, bet pēc 2 gadiem pats aizgāja..kuru vainot? 4. svarīgākais - esmu pret bezjēgā likt iekšā veselības sistēmā milzu līdzekļus, ka tagad ir paredzēts, nesakārtojot pašu sistēmu..kas ir kā melnais caurums. Pašiem mediķiem nav skaidrs, cik līdzekļu tiek novirzīts labu medikamentu(murgs ir konkurss uz lētākām medikamentu izmaksām)iegādei,labas un samērīgas(ne jau visām slimīcām) aparatūras iegādei, bet tur, kur to prot izmantot un ir speciālisti, noteikts līdzekļu daudzums visu līmeņu mediķu algām, nav nodalīts valsts un privātais līdzekļu sektors u.tt. 5. 1-2 gadu laikā pārkārtot visu veselības sistēmu

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu