Kāpēc cilvēkiem neizdodas sakārtot savu pašnovērtējumu?

Man rodas iespaids ka te ir daudzi vai nu ar ļoti zemu pašnovērtējumu no sērijas-"Neviens/a mani negrib, nevienam/ai neesmu gana labs/a"-un tiešām kā tādu var gribēt kas pats sevi negrib?
Vai nu ir otra galējība ar ļoti(bieži vien nepamatoti)augstu pašnovērtējumu kuriem liekas ka neviens/a priekš viņiem nav gana labi, ka nu tādi "zelta gabali" ka laikam nav pasaulē tāda kas derētu.Nu un kas tad var sanākt ja vieniem liekas ka nevienam nav vajadzīgi un otriem liekas ka viņus visiem vajag tik tiem kam viņus vajag-viņiem atkal nevajag?!

Saara  zinies, Bumpastik, iesaku tev vienkāršus nepaplašinātus teikumus.

havjiers  ir kam nekā cita arī nav kā pašnovērtējums .un tas strādā .

Saara  kāpēc apskatīti marginālie gadījumi. vairumā lietu ieteicamākais ir zelta vidusceļš.

svešus ieteikumus vajag ņemt vērā tikai tad, ja skolotājs var atsaukties uz attiecīgo paragrāfu KL vai pietiekamu daudzumu pētījumu rezultātu. visos citos gadījumos tā ir tikai subjektīva, bieži uz personīgām interesēm balstīta variācija par tēmu-kā-tev-rīkoties-lai es-gūtu-labumu. godkārīgie vecāki un greizsirdīgās merkantīlās sievas ietilpst kategorijā. Svešiem viedokļiem nevajadzīgi iztopot var uzsākt smēķēt jau pionieru pulciņā, bet apprecēties ar galīgi vienaldzīgu, bet ļoti motivētu personu, un tas pie noteikuma, ka dzīvojam vienreiz.
es, protams, nemudinu pārkāpt likumu un dzīvot pēc principa-ko citi saka, tas vienalga man, ka tik lati ķešā skan, kā tagad Lv modē darīt visiem, kam tikai ir tādas iespējas. Tā traktorists pareizi pielienot vajadzīgajiem mēriem un pareizi sagrupējot dotācijas un subsīdijas, kļūst par ļimonāru, bet hruščovku nabagi vēl simts gadus Eiropai atmaksā viņa aizņēmumus.

adamsone  Neesmu mēģinājusi sakārtot, mēģināšu, varbūt sanāks. Nezinu gan, kas no tā mainīsies.
Piedziedājuma "mani neviens negrib" nav, "esmu vislabākā "arī nav.
Ko nu?

Epifanija  vai tad kādam ir aizliegts būt pašam labākajam?

Pilskungs  Labāk posieties uz Ziemassvētku balli !

Kurts69  Vajag dzīvot harmonijā ar sevi. Tad arī ar pašnovērtējumu viss būs kārtībā. Vienmēr var atrast iemeslu paškritikai, bet pārspīlēt nevajag. Ja kaut kas būtisks sevī nepatīk, tad to jācenšas mainīt. Bet nevajag iespringt ja neatbilsti kāda cita sapņiem.

Ananda_A  neko, 15:58 Ir Karnegī grāmata "Kā iegūt draugus un iepatikties citiem cilvēkiem" Pēc tās parauga ir vēl daudz citu autoru grāmatu par to, kā manipulēt ar citiem, gūt panākumus utt.

Tas viss ļoti noder tiem, kas grib sevi vai savu produktu pārdot. Vienvārdsakot- nepieprasītiem, bet dikti citiem noderīgiem un vajadzīgiem gribošiem.

Pa lielam ir tā; ja cilvēks ir iekšēji harmonisks un ar pozitīvu attieksmi uz apkārtējo pasauli, nav nekādas vajadzības sevi vērtēt un nav arī īpaši svarīgi, vai ar viņa vērtēšanu nodarbojas citi.

Ķīniešu gudrie arī, tāpat kā Tu, iesaka spēlēt visdažādākās lomas, atkarībā no publikas pieprasījuma. Kāda vaina? Galvenais neieciklēties vienā no tām, būt spontanitātē un mainībā, nezaudējot savu kodolu.

neko  Ananda_A: nu laikam jau ar to "pašvērtējumu" būs tā pat ka ar "tiesībām". Laimīgi cilvēki sevi neapgrūtina ar jautājumu vai es esmu pelnījis/tiesīgs būt laimīgs.

"Ķīniešu gudrie arī, tāpat kā Tu, iesaka spēlēt visdažādākās lomas, atkarībā no publikas pieprasījuma."

Nevis "lomas", bet rādām publikai dotajai situācijai atbilstošo seju. Tās nav ne lomas ne maskas, bet viens un tas pašas personības dažādas šķautnes. Un pagriezt vajadzīgo lai rastos "saķere" domājams ir tikai loģiski. Tieši tā pat, kā pāriešana uz saruna biedram zināmu valodu sekmē komunikāciju. Un ja cilvēks sarunājas kaut vai franciski, tas protams nenozīmē, ka tā ir vienīgā viņam zināmā valoda. Tā vienkārši ir dotajā brīdī piemērotākā.

Danaja  Cilvēkam bieži patīk, ja kāds kaut ko izdara viņa vietā.

Ananda_A  neko, 18:02 Tu tik gudri runā, ka drīz tevi sāks citēt kādā TV šovā un jaunajā gadā var pat pieaicināt uz interviju!:DDD
Tas tak zināms, ka žurnālisti šeit meklē iedvesmu savām intervijām un rakstiem.

Gattis  Tie, kam viss ir kārtībā, šitādos un citādos iepazīšanās saitos nereģistrējas.

Pilskungs  Taisnība, Gattis.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu