Kāpēc cilvēkiem neizdodas sakārtot savu pašnovērtējumu?

Man rodas iespaids ka te ir daudzi vai nu ar ļoti zemu pašnovērtējumu no sērijas-"Neviens/a mani negrib, nevienam/ai neesmu gana labs/a"-un tiešām kā tādu var gribēt kas pats sevi negrib?
Vai nu ir otra galējība ar ļoti(bieži vien nepamatoti)augstu pašnovērtējumu kuriem liekas ka neviens/a priekš viņiem nav gana labi, ka nu tādi "zelta gabali" ka laikam nav pasaulē tāda kas derētu.Nu un kas tad var sanākt ja vieniem liekas ka nevienam nav vajadzīgi un otriem liekas ka viņus visiem vajag tik tiem kam viņus vajag-viņiem atkal nevajag?!

riebekle  Rokrakstā pašapziņu un ego ļoti labi var redzēt. Ja zina, kas ir kas, var strādāt ar sevi un piepacelt ik pa laikam.

jadore  Tapēc, ka tas ir sarežģīti un cilvēks pēc dabas ir slinks. Ir pieejama informācija kā var sākt sevi analizēt, saprast, kurā brīdī ir aizgājis šreijā, kas traucē, kas baida. Būtībā visi cilvēki funkcionē vienādi un tiklīdz saproti sevi sāc saprast citus, pašvērtējums aug un konflikti izbeidzas.

Charmanta  Jadore...padalies...padalies ...kur ir tāda informācija ?!Bet konstruktīva un sakarīga, nevis kaktu psihologu video youtube

N4Y  Galvenais , atrast otru ar tādiem pašiem putniem kā pašam . Un nav jāsatraucas kādi putni , jo trakāk , ja būris ir tukšs .
Man protams , turīgu - lai ved mani uz jūru - krasai nav nozīmes ; mazliet lēnu - lai nevar aizbēgt no manis ; gara auguma - lai var pasniegt man miltus no augšējā skapîša vai lampu ieskrūvēt ; un mazliet kurlu - lai neklausās visās manās muļķībās . Bet galvenais - saprotošu - uz citam skatīties var , bet pieskarties ne un ne ....ja vien nevēlas ar karstu kotlešu pannu atrauties . 😀 Un vispār , saka , ka katrs dabuj to , ko ir pelnījis - es laikam daudz :)

jadore  -> 22:13
Katram jau der kas cits, kas uzrunā. Jāmeklē. Reku šeku bija viens neliels raksts kā sadraudzēties ar savu iekšējo bērnu http://www.la.lv/psihologe-mes-iestregstam-taja-vecuma-kura-nejutamies-mileti/.

av2  Un kas mainiisies, ja visi buusim tik...pareizi? Nekas ! Neredzu nekaadu probleemu veiksmiigi iepaziities arii mums, ar putniem galvaas.

Paula6  Vai šādu vērtējumu autors izsaka par visiem? Man liekas, ka visi nav ar zemu/augstu pašvērtējumu, jo katram dzīve iet augšā, lejā, tad mierīgi tek kā ūdens strautiņā, bet vai tāpēc ir jāmainās arī pašnovērtējumam?
Domāju, ka mazāk ir jāsēž oho un jāfilozofē, kā būtu ja būtu, bet uz kādu laiku iziet ārā vējā, sniegā vai saulē, jāpaskatās uz cilvēkiem un jāpadomā kāds esi pats un jāizvērtē pašam sevi, ko vēlies un vai katra tava ir sasniedzama, tad arī nebūs tādas runas un cilvēki rādīsies pavisam citādi.
Man pašnovērtējums ir kārtībā un neesmu te katru dienu, bet esmu cilvēkos un dabā.

Paula6  ....vai katra tava vēlēšanās ir sasniedzama....
Un vēl, salasies tik vēl vairāk dažādu pseidopsihologu, to tagad ir ļoti daudz, tad galīgi saiesi grīstē...labāk domā, dari, strādā ar sevi pats.

Pilskungs  Visnotaļ piekrītu Paula6 !

neko  Nu jā, ja savu dzīvi sakārtot nesanāk, var mēģināt sakārtot pašnovērtējumu:)

Geisha  Esmu novērojusi, ja izsaki savu skatījumu par kādu tēmu tā uzreiz tevi apmētā ar akmeņiem, bet kad esi bariņā tad viss ir ok.
Vai tiešam, lai it kā sakārtotu pašvērtējumu man tiešām vajag kādu vīrišķi iemitināt mājā? Nu jau spried kā mazs bērns.
Es esmu tāda kāda esmu. Patīk tas kādam vai nepatīk. Savu vērtību zinu.

Nerons  Galvenais lai tavs pašvērtējums sakristu arī ar kāda vīrišķa vērtējumu, vai ne Geiša! :):):)

Rondijs  Pārfrāzējot jautājumu: "Kāpēc cilvēkiem neizdodas sakārtot savu mājokli?". Tak elementāri - tāpēc ka dara visu ko citu, izņemot kārtošanu! Kas dara, tam izdodas.

Ananda_A  Pašvērtējums atkarīgs no enerģijas potenciāla un valdošās informācijas prātā.
Reizēm enerģijas daudz, tad pašvērtējums augsts(kad izgulējies, bijusi emocionāli pozitīva vide) reizēm galīgi nekāds, jo trūkst enerģijas.

Valdošā informācija- prāts, svarīgi kādas domas dominē + vai - cilvēka prātā. Ja dominē negatīvas domas par sevi- kāds tur pašvērtējums, vakars uz ezera. Ja domā negatīvi par citiem, tas ir kā ķirmis, kas cilvēkam iztukšo sirdi. Negatīvo domu ķirmis apēd ļoti daudz enerģijas.
Kā viens, tā otrs ir vadāms process, ja vēlas. Enerģiju var vairot, domas var koriģēt. To sauc par darbu ar sevi:DDD

Deisa  Tāpēc, ka grūti ir uz sevi paskatīties no malas. Viens sakāpināti sevi kritizējot sevi nenovērtē, bet cits tikai tīksmīgi sakata savus plusus. Tāpēc, lai pašvērtējums būtu kārtībā, būtu vajadzīgi patiesi draugi, kas atklāti pauž savu viedokli un palīdz mums katram pašam saskatīt gan savas stiprās, gan vājās puses. Būtu tik jauki, ja te mēs viens otram varētu būt kā tāds labs draugs, ne kritiķis un nopēlējs tikai. /sasapņojās/

riebekle  >Deisa
Draugi ne vienmēr zinās tavus kompleksus un iekšējo nedrošību. Tad ir jābūt ārkārtīgi tuviem draugiem, kuriem tu vari līdz galam atklāties. Bez tam, draugi reizēm var apgalvot visi kā viens, ka tu esi lielisks un celt tevi debesīs, bet ja pats iekšā tu tāds nejūties, tad - nejūties.
Viss ir tikai un vienīgi pašā - gan jautājumi, gan atbildes. Jautājumi parasti viegli dodas rokā, bet atbildes ne vienmēr mums gribas pieņemt. :)

Ananda_A  15:10 Lai dievs nogrābstās. Vēl vajag tikt pie jaunas atkarības- ko draugi teiks, tā jutīšos. Pilnīgs murgs, būt atkarīgam no citu vērtējuma, no viņu teiktajiem labajiem vai sliktajiem vārdiem, viņu gaumes, pieredzes utt. Draugi var celt enerģijas līmeni, likt justies drošāk, bet ne pieņemt paša vietā attieksmi pret lietu kārtību
Iziet tāds gaisa baloniņš no draugu pulka un pirmais garāmgājējs iebliež citu informāciju un beigas ir.

Tas nav pašvērtējums, bet draugofobija.

atnacusameklettevi  Aizdomājos, ko tad īsti nozīmē nepamatoti augstais pašnovērtējums? Vai pašcieņa? Tā var būt nepamatoti augsta?

Deisa  Par tiem draugiem - tas palīdzētu tiem, kas kāreiz paši netiek ar sevi galā. Netiek un viss.
Vēl var mēģināt sevi, savu nedrošību vai tieši otrādi, savu lepnumu, piezīmēt klāt kādam citam, kaut iedomātam personāžam, un pavērtēt šīs īpašības - vai tiešām, ja tas piemīt citam, ir tik ļoti nosodāms vai slavējams?

neko  "Lai dievs nogrābstās. Vēl vajag tikt pie jaunas atkarības- ko draugi teiks, tā jutīšos."

Ja vien nav izdarīta izvēle pa dzīvi būt pilnīgam vientuļniekam, tad nāksies gan ieklausīties apkārtējo vērtējumā.
Kā sabiedriskas būtnes mes visi esam tik daudz vērti, cik vērti esam citu acis; savukārt pašvērtējums ir tikai iekšējs subjektīvais rādītājs, kam citādi nav vispār nekādas nozīmes. Citiem vārdiem sakot labs pašvērtējums ļauj veido labas attiecības tikai ar sevi pašu. Labas attiecības ar sevi protams ar ir svarīgi, bet domājams ar to ir daudz par maz.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu