Vai jums ir plāns?

Manai dzīvei pietrūkstot plāna, disciplīnas un robežu. Nu tā to manu dzīvi nokomentēja viens gudrs cilvēks. Aaaaa, bet tas izklausās pēr verdzības plānot, disciplinētis un ierobežoties. Baigi smagi izklausās. Vai jums ir plāns? Tuvākajam gadam, diviem? Pieciem? Nu es esmu mēģinājusi sarakstīt vecā gada vakarā vēlēšanās, ko gribētos nākošgad iegūt, sasniegt, bet nu tas viss tā vēlējuma formā un sanāk kā sanāk. Kaut kas tur tā nejauši sakrīt, kaut kas aizmirstās un laikam jau tik ļoti nevajadzēja, lai ietu pār līķiem uz to izvirzīto mērķi. Pa lielam man pat grūti iedomāties ko tādu kā dēļ es būtu gatava tā baigi upurēties. Vai tas ir motivācijas trūkums? Kā jūs sevi organizējat un motivējat? Un ko darīt, ja neko tā pa īstam negribas?

Felde  neko,tiesi ta! jabrauc! jadara! jacinas! Kada planosana! cilveks dara,lai dzivotu,ko sasniegtu-katram ir kadas vertibas,kuras mus vada... Planot?: nu,un tad strikti pec plana... Dzive viss rit un mainas-es,piemeram,medzu risket,esmu macijusies,parmacijusies,iesakusi to,ko vel pirms gada nezinaju.... pqslaik paplasinos... dzive mums dod neplanotas iespejas,tiesi tas vajag izmanot! Man pasai masa ir planotaja-nu tads burta kalpins,tagad sito,tagad to.... nu neveicas vinai. Dzive it rik mainiga,vajag tvert mirklus,iespejas.... Nee-nekada planosana,galvenais lai iekseja saskana ar sevi butu! neiet pari likiem,,,un nedarit to,ko nevelies,lai nodara tev!

minnijai  Man, visam, ir plāns/mērķis nosprausts.
Tagadnes un nākotnes plāns, svētku plāns, atvaļinājuma plāns..... Plāns uz dēlu, plāns pašattīstībai, plāns ar apkārtējo vidi utt...

Man vajag mērķus, plānus, sistēmu... citādi nav sajūtas, ka dzīvoju.Jā, ne viss notiek, kā plānots- tas gan. Citreiz sanāk vēl labāk. Galvenais plānošanā ir tā iekšejā sajūta gribēt kaut ko, un iet uz to. Būt pašai savas dzīves noteicējai, nevis plātīt rokas ar tekstu "tā vnk sanāca" Jo rīcībai vienmēŗ ir rezultāts.

Felde  minnija,ka var but plans uz delu? vina personiba veidojas ar atbalstu,nevis bidisanu.... Jo seviski-deliem,nakamajiem viriesiem,ir jalauj planot un pienemt lemumus pasiem,citadi tadi nevarisi izaug... Man ir tris deli,jau pieaugusi,savas dzives,un zinu,ko runaju...

Lele  Sallija...par sportiem..

Mana drushka bija nopietna sportiste un piedaliijas LV, Baltijas liimenja saceniibaas.
Tagad vinjai ir deels, kas arii iet tai pashaa sportaa un vinjam arii ir sekmes...un vinjam shat tad saku, ka nu vinjam buus jaabrauc uz Olimpiaadi, paarstaaveet LV...un manu drushku paarnjem shausmas. Vinja negrib, lai vinhs iet profesionaalaa sportaa, jo vinja pati ir bijusi nedaudz ar vienu kaaju tai profesionaalaa sportaa un tur ir sava aizmugure, kuru mees nezinam..visas intrigas, kraapshanas, miilulji.nemiilulji, blati, sakari, naudas mahinaacijas..un vinja negrib, lai vinjas beerns tur iet. Vinja grib, lai vinhs nodarojas ar sportu tieshi sava prieka peec, savai fiziskai sagatavotiibai...

Kurpe  Ir plāns pie kura pieturēties neizdodas vienmuļas ikdienas dēļ.

Torpedo  Kāda jēga kko plānot, ja drīz tāpatās atomkarš. Bet tomēr - plāns man katru gadu viens un tas pats - zirgaste!

Saara  Jāsaka, bija intelektuāla bauda lasīt komentārus. Dažādi feiki, dažādi viedokļi, bet interesantākie par krokodila lēciena taktikām un afrikāņu meitenes rakstura stiprību..
Es gan nemēdzu dzīvi plānot, jo gribasspēka strādāt vienatnē nav ne tik, cik melns aiz naga. Strādājot grupā, jā. Visos kursos ir garlaicīgi jo pielec ātrāk, nekā masai.
Nezinu, ko piekārt pie sienas, griestiem vai nužņika durvīm, lai motivētu sevi ik dienas izlasīt nodaļu speciālajā literatūrā, kas nepieciešama darbam
Varbūt ir kādam idejas? :))))
Maksāšu piparkūkās

_Krasula_  Ja "dzīvei pietrūkst robežu", tad ,man šķiet, tā ir ļoti daudzveidīga, neparedzama dzīve. Visbiežāk jau tā dzīve ripo pa vienām un tām pašām sliedēm, pārklāj noteiktu segmentu. Trūkst disciplīnas?? Vai tas nozīmē, ka mūždien kaut kas tiek nokavēts vai neizdarīts līdz galam un varbūt no tā cieš arī citi?
Lai kaut ko plānotu, ir jābūt mērķiem. Nākošās dienas vakariņas, zobārsta jeb teātra apmeklējumu arī var plānot. Var arī neplānot-gatavot no tā, kas ir ledusskapī jeb skriet uz veikalu;doties uz teātra izrādi, uz kuru pēdējā brīdī un pēdējā rindā vēl iespējams dabūt biļetes; palikt ar sāpošu zobu jeb laimīgi ierausties krēslā kādā dārgā diennakts zobārstniecībā.
Man nav lielu mērķu, tādēļ arī plāni sīki. Rīkojos gan plānveidīgi, gan impulsīvi.

Deisa  Ne visu var un ne visu vajag saplānot, bet svarīgāk ir zināt, ko vēlies un ko nē. Ja zini, ko gribi, tad arī notiek attiecīgi kustība tajā virzienā - kam plānota, kam neplānota. Taču, ja vispār nav nojēgas, ko dzīvē gribi, tad tā bezjēdzīgi arī sanāk dzīvot.

rokons  Katrā vecumā sava pieeja.
Jaunajiem jāizmēģina daudz kas, gan tik nospraužot pamatmērķi - tas gan katram savs. Ja vēlies būt mūziķis - jādara tas kopš jaunības, bet vari gan klavieres, gan trompeti spēlēt. Tomēr pienāk diena, kad jāizvēlas darīt vienu - galveno.
Brieduma gados jāredz mērķis - kā gribi dzīvot. Var gribēt māju, mašinas, trīs bērnus. Var gribēt nodarboties ar pasaules apceļošanu.
Bet tad, kad lielums merķu sasniegti pēc tāda vai citāda plāna ( reizēm nejaušibas dod lielisku iespēju plānu koriģēšanai) , kad galamērķis tāpat labi saskatāms[ :) ], var plānot savu spēju robežās dzīvi tā, lai tā nešķistu vienā pelēkā tonī krāsota

AivarsN  Katrs jau vispārīgos vilcienos kaut ko plāno. Taču plānot cita cilvēka vietā, sevišķi jau tuva,tā ir egoisma smagākā izpausme. Lai Dievs pasargā bērnus no tādiem vecākiem!

riebekle  >Saara
(c) "Jāsaka, bija intelektuāla bauda lasīt komentārus. ..."

Mjā......Pat gandrīz aizrijos...

minnijai  Felde
Ja Tev ir trīs dēli, tad jau tu zini, ko nozīmē, gan paskubināt, gan atbalstīt, gan bīdīt /uz izaugsmi, uz interesēm/pulciņiem/ hobijiem/ uz klases novirzienu utt. Jo bērns tāpēc ir bērns, vņš nevar pirms tīņu gadiem pieņemt nobrieduša cilvēka racionālu lēmumu. Un gaidīt, kad pats bērns neko nedarot- pēkšņi sapratīs, ka kaut ko darīt ir forši, tā pats no sevis- ir diezgan muļķīgi.
Bērniem ir jāsniedz izvēles iespējas, jāparāda pasaule, kultūras pasākumi, interešu izglītība...
Tur bez plānošanas nekā ;)

Laikam ejot- Ir redzams, uz ko bērnam ir talants, kas padodas -tur var atbalstīt, kas nepadodas, tas jāpabikstī pacensties. Ja nebūs, kas paskubina, vecāku vidū- tad nebūs kas skolu pabeidz ;)
Tātad, savs laiks, laiskoties, savs stradāt- kas protams, ir jāieplāno :)

Felde  minnija,nepiesiesos pie vardiem-bet viss Tevis nosauktais-nesaucas-plani uz delu.... piedod,tas ir atbalsts,audzinasana un gimene.... Ceru,ka tiesi ta ari domaji,citadi-vari norakstit savas attiecibas ar delu,un ari vinu pasu.... Nedomaju neko parmest,nee...tikai formulejums bija aplams. Ja ieguldi savos bernos milestibu-tas ir tikai normali! nekad nedrikst parmest-cik daudz naudas ieguldiju,visu dzivi tev veltiju...atteicos tevis del no privatas dzives...bet tu-nepateicigais lops, nodzeries.....

Saara  "vai jums ir plāns? vai jums ir plāns, mr fix?" -"da man veseli 3 plāni";/

Geisha  Nedēļu uz priekšu noteikti visu saplānoju. Savādāk nevar. Ja kas nenotiek pēc plāna ātri ieviešu korekcijas un uz priekšu!
Jaunajā gadā vajag uzstādīt mērķi. Tad arī viss notis.

N4Y  Jopcik . Vienīgais ko ieplānoju ir zobārsta , friziera un ārsta apmeklējums . Pārējais daudz maz ar pārsteiguma efektu , lai nav garlaicīgi . A , darbā atvaļinājuma grafiks jāsaplāno - ti katru gadu skaisti saplānoju , bet katrā nākamajā gadā plāni mainās un nenotiek pēc plāna 😀

minnijai  Felde - viss ok ;)

...Es tikai nesaprotu, vispār Tavu domu, ne pirmajā man adresētajā komentarā, ne otrajā.
Lai nu kā-es gan to saucu par savu mērķi un plānu nr1, jo pats no sevis, pie tā nepiedomājot- nekas nenotiek.:)
Par ģimenes lietām, kā par mākslu- es nemācu tevi, un Tu mani, ja neprasa ;)

janisb  Dodu priekšroku mērķiem, nevis plāniem, improvizācija ir efektīvāka par plānošanu...

mirga  Ir teiciens- cilvēks plāno- Dievs dara. Tad nu var plānot cik gribi- citreiz viss izdodas, citreiz viss aiziet pa pieskari un tur augšā kāds ar mums sagatavojis citādus plānus. Protams plānojam mēs visi, bet cik reāli ir šie plāni. Man viens cilvēks teica- tu tā pa mazam solītim bet vienmērīgā tempā uz priekšu. Kādreiz tas solītis lielāks un garāks, bet citreiz pavisam sīciņš. Tā nu tas ir.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu