Vai jums ir plāns?

Manai dzīvei pietrūkstot plāna, disciplīnas un robežu. Nu tā to manu dzīvi nokomentēja viens gudrs cilvēks. Aaaaa, bet tas izklausās pēr verdzības plānot, disciplinētis un ierobežoties. Baigi smagi izklausās. Vai jums ir plāns? Tuvākajam gadam, diviem? Pieciem? Nu es esmu mēģinājusi sarakstīt vecā gada vakarā vēlēšanās, ko gribētos nākošgad iegūt, sasniegt, bet nu tas viss tā vēlējuma formā un sanāk kā sanāk. Kaut kas tur tā nejauši sakrīt, kaut kas aizmirstās un laikam jau tik ļoti nevajadzēja, lai ietu pār līķiem uz to izvirzīto mērķi. Pa lielam man pat grūti iedomāties ko tādu kā dēļ es būtu gatava tā baigi upurēties. Vai tas ir motivācijas trūkums? Kā jūs sevi organizējat un motivējat? Un ko darīt, ja neko tā pa īstam negribas?

ne_meklejumos  Katru gadu kāds plānotāju uzdāvina, pie sevis nosmīnu, kam man tas. Gada beigās pierakstīts raibs kā dzeņa vēders, bez sīkās plānošanas neiztikt, lai nekavētu, nedublētu un dzīvotu bez stresa.
Pa lielam plānoju ceļojumus, remontus, lielākus pirkumus.

Pilskungs  Bez plāna - nekādīgi ! Nevajag jaukt mērķi ar plānu (vēlēšanās uz jauno gadu vispār nav nekas).
Vispirms vajag izvirzīt mērķus (tuvākus, tālākus), un tad sastādīt plānus, kā tos sasniegt, katram mērķim vajag atsevišķu plānu. Tikšanai pie naudas - vēl jo vairāk ! Piekrītu, ka tas var prasīt zvērīgas iekšas. Taisni tāpēc pašā sākumā rūpīgi jāpārdomā tie mērķi - nedrīkst viņi būt par lieliem (pilnīgi nereāli), bet nedrīkst būt arī pārāk sīki (dzīves izniekošana). Ne_meklējumos ir vistuvāk taisnībai ! Dievu piesaukt nav vajadzības.

Piparkuka  Ja neko pa īstam negribas- nu i ļoti labi! Jo tāpat ir labi!:))
Nē, nav izteikti, jo- viss var mainīties. Plāni ir, tikai tos samaina apstākļi- darba devēji, partneri, dažreiz bērni, vecāki utt.
Droši ir tikai tas, ka nekas nav droši un viss mainās.
Jā, dažreiz ir konkrēti ceļojumu plāni uz gadu, ok. Tie izpildās. Ir vēlmes, ko var izpildīt, ok.
Domāju, ka brīnišķīgāk ir ļauties un vēlēties! Un- paļauties.....

jurks  Ir tāds teiciens: kaut ko plānot- Dievu smīdināt! Bet tas nenozīmē, ka plānot ir bezjēdzīgi! Vienkārši, plānot vajag saskaņā ar Viņa gribu, iesaistot un ieklausoties! Jo viss tas, ko mēs plānojam nākotnei, balstās uz pagātnes pieredzes pamata, un tas ir dabīgi! Bet, tajā pašā laikā, ir traģiski, jo nākotne ir pakļauta pagātnes redzējumam! Un tāpēc Kungs, bez variantiem, izdarīs labojumus pēc sava prāta! Līdzībā varētu teikt tā, kā rakstīts Jaunajā Derībā: jaunu vīnu jālej jaunos traukos! Pretēji tam, ko mēs gribam- nākotni ietērpt vakardienas saprašanas izmērā! Rīt mēs būsim jau paaugušies vinu izmēru lielāki! Tad arī vakardienas drēbītes nederēs!

Vaukskis  Man arii nav plaana ! Taa vareetu buut negribeesjana iziet aarpus savas komforta zonas- kaa muusdienaas pienjemts teikt. Neesot plaanam nekas nav jaapaspeej, liidz ar to nekas nevar notikt taa, ka nesanaak vai nav paspeets, taa kaa nekas arii nav ticis ieplaanots. Ta ir iespeeja saglabaat pozitiivismu sevii ne tikai braucot uz "Positivus", bet vispaar esot pozitiivam cilveekam, kurs paaraak daudz nedomaa par to, kas, kaa, kaapeec, bet riikojas situaacijas un impulsu vadiits. Ja nav dziives plaana, nav jaabuut tik biezji stresa staavoklii, bet ir lielaakas iespeejas attapties pie sasistas siles. Motivaacijas truukums arii vareetu buut izskaidrojums tam, kaadeelj cilveeks dziivojas taapat vien, neko iipasji neplaanojot. It ka labaakais notiekot tiesji taadaa veidaa - varbuut seko sai eertajai atzinjai ?! Es arii saskaros ar organizatoriskajam probleemaas un motivaacijas truukumu, tacju censjoties peec iespeejas izvairiities no atbildiibas kaut kaa turpinu dziivot bez veelamo un nepieciesjamo naakotnes sasniegumu sarakstinja; principaa taada situaacija mani apmierina, ja vien neienaaktu praataa domas par prieksdienaam.. .

Kurts69  nav nekāds plāns. patīk dzīvot katru dienu izbaudot to, kas ir. Mērķi ir, bet saprātīgi un realizējami.

rokons  Iebilde diskusijas autorei......... vismaz bikstīšana un bakstīšana nav tas, kas cilvēku virza.
Pamatojums - personīgā un savu bērnu pieredze. Nebikstot un nebakstot izveidojās aktīvi, zinoši un pelnoši cilvēki.
Ir cita lieta - palīdzība vīzijas veidošanā. Gan ar savu rīcību dan pārrunām - ko tu vēlies dzīvē sasniegt un kā tu domā, to var izdarīt. Tikai tad var dot savu vērtājumu, padomus.
Tie reizēm noder, tomēr galvenā iniciatīva nāk no bērniem pašiem.

pawermen  Planoju nomaksat par dzivokli 6 gadu laika, tapec, jauztura sevi forma, lai butu vesela. Lai nu ka pa dzivi iet, censhos but mieriga, tas ir, nestresot. Trenins( vienmer japlano) celojumi ari, ta ka nevaretu teikt, ka dzive bez plana vai merkjiem. Patikama merkja esamiba nomierina.

minnijai  Man jau liekas, ka vīrietim ir sevišķi būtiski savu mērķi apzināties. Un būtu jābūt gatavam plānam kā to sasniegt. Nav pievilcīgs tas vīrietis, kurš pa dzīvi šūpojas domājot tikai par šodienu, (užas, ja paralēli iet neizlēmība, nenoteiktība) kuram nav ambīciju, un mērķa un adekvāta plāna, par savu darbu, tuvākās piecgades vēlmēm, par ģimenes stāvokli un dzīvesvietu...
Tieksim tā, tieši līdzšinējie sasniegumi, mērķi un plāns ir tas, kas atšķir vīrieti no puikas.

raina1970  Ir plāns A, plāns B, un arī plāns C--ja nu galīgi viss noiet greizi un ne tā kā gribētos.. Protams, ka visu nesaplānosi pa dzīvi, un gan jau kāda štelle vai nu izpaliks pilnībā, vai mainīs laiku, vietu un izteiksmes veidu- tomēr galīgi neko neparedzēt un neplānot- manuprāt, tas ir - nolemt savu dzīvi gana lielam haosam un - nedrošībai. Vismaz man tas noteikti nepatiktu. Ir kaut kāds pamatkomplekts ar mērķiem, plāniem, uzstādījumiem- ko un kā dabūt gatavu, un tad - krietni mazāks segments tā- kas notiek it kā pats no sevis un kādas ir neparedzētās dzīves piespēlētās idejas un iespējas.

rokons  Moderni sakot, vajadzīgs saprotams trends...........:)
Bet ir nejaušības, kas trenda virzienā ļauj doties vairāk vai mazāk sekmīgi

pomerance  Man arī nav plāna, un neko tādu īpašu negribas, ko darīt? neko, grauzt piparkūkas

rokons  Samierinies ar skumjām vecumdienām..........ja tās vispār pienāks :):):)

Ananda_A  Man ir plāna skelets-skaidri zinu, ka gadam ir 12 mēneši, kuros katrā ir 4 nedēļas ar 7 dienām. Laika gaitā, tas skelets apaug ar miesu un visādiem notikumiem.

av2  plaans ir pa lielam - dziivot laimiigi, un neklluut atkariigam no kaa, kaa alkohols, narkotikas ,stulbaam attieciibaam utt.
Un plaans pildaas ok :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu