Kāpēc mūsdienās precēties?

Kur ir kvalitatīvais ieguvums salīdzinājumā ar dzīvošanu kopā bez precēšanās?

JOHAIDI21  Man patīk "neko" komentārs ! 5 stars !!! Un par piemēru- mana bijusī sieva,pēc laulības šķiršanas teica- " Bet kāpēc Tu mani nesiti kad es tā darīju??? " :-))))) Mainās laiki,mainās dzīvnieku tikumi,tikai patiess cilvēks,savos tikumos, paliek tik pat ciets kā klints!

edding  Jaunībā laulību vajag lai bērni nebūtu bastardi, bet uz vecumu jau jābūt kārtībai materiālajā ziņā. Citādi var sanākt, ka sametas 2 kopā, dzīvo, strādā, investē naudu kopējā saimniecība un tad bāc, tas uz kura vārda skaitās mājoklis, noliek karoti un tad tas otrs var sakrāmēt koferīti un taisnā ceļā uz kādu patversmi, jo mantinieki šo noteikti neatstās tanī mājoklī.
Jā, civilizētās valstīs, ja nomirst laulātais, palikušajam nav badu jācieš. Pie mums tā nav, ja 2 pensionāri vēl kaut kā galus savelk, bet kad paliek viens, taisnā ceļā pie sociālajiem dienestiem, jo nespēj samaksāt ne dārgos komunālos, ne zāles nopirkt.

Liga2  citeju Un divu cilvēku intīmas attiecības pirms laulībām -tā jau pati par sevi ir perversija,jo pēc tāda rituāla :-)))) laulības reģistrācija,faktiski,kļūst par tāda kā sexa reģistrāciju,
es godigi so parlasiju 2 reizes, tiesam tu so doma nopietni? tad jau labak torpedo netaktiskie komentari . izsaku lidzjutibu tai kura velesies ar tevi veidot nopietnas attiecibas.....

Aukstums  kvalitatatīvais ieguvums- tiesiska (likumiska) aizsardzība. Tie, kuri ir saskārušies ar to, sapratīs, par ko rakstu...
P.s. dīvaini lasīt šādu jautājumu regulāri, no pieaugušiem cilvēkiem.

Pidrilla  https://www.diena.lv/raksts/pasaule/krievija/kopa-dzivosana-nav-gimene-10026248
Palasiet un padomājiet.

Liepa53  Laulība aizsargā ģimeni. Bērni jūtas daudz drošāk un nevienam nekas nav jāpierāda, ja notiek kāds negadījums.

neko  Ja ir uztraukumi par to kas notiks pēc vīrieša nāves tad testaments jāraksta, nevis jāprecas. Savukārt ja bērna dzimšanas apliecībā ir norādīti abi īstie vecāki nevienam nekas papildus jāpierāda nav.

nedolce_negabana  Mūžam nebūsiet ne jauni, ne veseli, jā arī Jūs, autor. Un, kad mīļotais cilvēks nonāks slimnīcā, mazums kādu iemeslu dēļ, tad reanimācijā Jūs netiksiet, info par veselības stāvokli nedabūsiet, jo jūs juridiski esat sveši cilvēki.

edding  Es tik nesaprotu vienu. Nekur pasaulē šāds jautājums nav aktuāls. Bet Latvijā / un Krievijā/ vienā laidā šo tēmu maļ un īsteno. Padzīvo kopā, saražo bērnus un metas pie citas. Es vot domāju, vai tiešām cer, ka Dieva sods neķers?

edding  neko- LV testamentam ir ļoti maza nozīme, jo pusi dabū tāpat mantinieki un tad otro pusi dala starp mantiniekiem un to, kuram novēlēts. Padomā, kas tur paliek, varbūt 3 m2 no dzīvokļa. Kā domā, kurš tur dzīvos? Tas kuram tie 3 metri tualetē vai pieliekamajā piederēs?

Saara  Kāpēc mūsdienās precēties-uz to jau augstāk vairākārt cieti un nelokāmi atbildēja aubju nēsātājas.
Tikai.
Es savā vecumā un ar savu dzīves pieredzi un mērķiem nestādu laulību kā pašmērķi. Kāpēc?-jo visvieglāk rokās peld tie, kuri nevar nogrimt, bet es par kvalitāti. Man nav vairs svarīga baltā kleita, aube, uzvārds, kas tik ļoti būtu piestāvējis manam vārdam.
Citi varoņi pārņēmuši prātu
Tādi, kuriem kranči nevar ūdeni pienest

neko  "Es tik nesaprotu vienu. Nekur pasaulē šāds jautājums nav aktuāls."
Tas tev tikai tā liekas. Daudz kur pat vēl strīdīgāks kā pie mums.

Par testamentu un laulību runājot, abi viņi nozīmē maz, bet testaments šo to tomēr maina:
Teiksim situācijā sieva bērns un mīļākā visa manta tiek novēlēta mīļākajai. Rezultātā sieva saņems 1/4, bērns 1/4 bet mīļākā 1/2. Tātad ik ierakstītam testamentā tom ir ir izdevīgāk kā apprecēties.
Stāsta morāle vienkārša pirmkārt jau jādomā par normālām cilvēciskajām attiecībām un nebūs jāuztraucas par nākotni, bet ja dzīve pavadīta konfliktos un nekas pārāk labs nav gaidāms un neviens likums ne ar "zīmogs pasē" neglābs.

Torpedo  "Par visu maksāju es dārgi
Un pat par to, kas bija lēts "
Nebūs jums nekādas haļavas seksis - par visu ir jāmaksā! :D

Sallija2  Jākļi vienmēr atradīs attaisnojumu kāpēc ne! Testamentus var katru dienu rakstīt un pēc tam tos var apstrīdēt utt. Tā civillaulība ir tāda krievu laika palieka un deviņdesmito bardaka sekas, tad cilvēki samierinājās , ka bankas viņus uzmet, darba devēji algu nemaksā un ja maksā tad tikai aploksnē, džeks neviens nekādu atbildību par apaugļošanu nenes, bet sievietei, ja iekritusi gribi negribi ar problēmu jātiek galā. Bezatbildīgi mīkstie tie civillaulībā dzīvojošie, sevišķi ja bērni jau sadzimuši kuplā pulciņā. Un pēc tam vēl valsts viņu vietā nereti maksā minimālos uzturlīdzekļus bērniem, bet tas mīkstais cenšās iekārtoties neoficiālā darbā lai tik izmuktu no maksāšanas. Agrāk džekam bija jāpierāda, ka vispār ir tiesīgs vairoties.

Danaja  Ai, nu ko tik šodien nevar bez precēšanās! Neviens ne par ko neatbild. Un bērniem arī neviens neprasa, vai tie grib dzimt ārlaulībā. Tēva vietā var ierakstīt dajebko. Vai arī tā, kā vecā Geisha merkantīlu, bet patiesu un apzinātu nolūku vadīta, par pāris simtim euro mēnesī gatava "nokopt" vācu pensionāru līdz nāvei.

ksenija123  Kadreiz sapnjoju appreceties.Tagad ir divi bērni un kopā jau 15 gadi,neredzu vairs vajadzibu.Mums ir normala gimene ari bez zimoga.

JurisK  Kaapeec precaas? Taapeec, ka grib. Visi mani pazinjas, radi pa viirieshu liiniju, kuri ir appreceejushies, ir visaadaa zinjaa veiksmiigaaki par tiem, kuri to nav izdariijushi. Aciimredzot taa ir sava veida dabiigaa izlase.

av2  A , ja taa padomaa, kas vainaas? Nu, tiessaam, a kas vainas, ja aprecaas, ja miil viens otru? Aizbrauc forssaa kaazu cellojumaa utt. Vai tiessam viss uzreiz jaamaeera...kas , kam tiks, ja izsskkirssies? :(
Pasauliiti, pasauliite....:((

Vanesa15  Attieksme. Tikai un vienīgi

Geisha  Tessa un citi līdzīgi domājošie!
Man 30 gadīgs čibriks nav vajadzīgs. Manā vecumā tā jau būtu perversija. Tāpēc es tomēr pieturēšos pie tiem 55 gadīgajiem čibrikiem.
Statistiskie dati rāda ka sievietes tomēr vīriešus pārdzīvo vismaz par 5 gadiem. Kad kurš pleznas noliks to mēs nezinām neviens.
Kuru katru veci es tāpat neņemšu, bet gan to kurš ir tīkams miesai un garam. Kas te ir tik perverss rūpēties par tīkamu kungu? Kas? Tas ka viņš nav latvietis, bet vācietis? Un, ja nu tas izrādīsies tas pats latvietis kurš ir jau pirms kāda laika aizceļojis un iedzīvojies tur?
Tā jau nav mana vaina, ka daudzi labi vīrieši ir pametuši Latviju. Nav mana vaina, ka sievietes ir vairāk nekā vīrieši. Un tomēr mēs visas gribam būt laimīgas, lolotas un mīlētas. Vai man tagad mainīt seksuālo orientāciju?
Pirms spļauj un met ar akmeni apsēdies un padomā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu