Kāpēc mūsdienās precēties?

Kur ir kvalitatīvais ieguvums salīdzinājumā ar dzīvošanu kopā bez precēšanās?

leopardine  Autoram 39 gados vienīgā interese ir sekss un izklaide bez saistībām. Tikai 20 gadus vecajām viņš neinteresē, bet 30 un vairāk gadus vecajām jau ir pieredze un uzreiz spēj atsijāt graudus no pelavām. Daži arī 59 un 60 gados turpina te piedāvāties seksiņam pa kluso, bez saistībām un svecīšu gaismiņā, taču tas pat vairs nav smieklīgi. Man būtu kauns, ja mans tētis tā darītu. Vai autors gribētu savai meitai tādu piedzīvotāju, kurš pa laikam apskrien arī citas un nekādu atbildību neuzņemas?

leopardine  Kurts69, garantē gan! Jo sieviete laulībā jūtas novērtēta, bet bezsaistību attiecībās visu laiku ir šaubas un neapmierinātība. Ko viņa var teikt saviem radiem, kolēģiem? Tas ir mans piedzīvotājs? Ko tu tajā testamentā rakstīsi, ja tāpat esi pliks kā baznīcas žurka? Ja bērniem nebūs reģistrēta tēva, tad pat valsts minimālos uzturlīdzekļus nemaksās. Un pat ja tam onkulītim kas piederētu vai viņam nebūtu bail rakstīt, ka pēc viņa nāves visu tai nereģistrētajai sievai dodiet. Vai nebūtu bažas, ka viņa var sākt gribēt to tavu nāvi? Un ko man dod tāds testaments, ja to visu laiku var mainīt. Neko! Un es pat nevaru zināt kādas vēl saistības viņš uzņēmies.

Gaidai  ...bez atbildības... bez saistībām - ērti un labi. Šodien pie vienas paseksot, rīt pie otras to pašu. Aaa, tu vairs ne tā izskaties, jeb tev re ku tauciņš veidojas... (sevi arī der kritiski spogulī apskatīt)

Tā sanāk, ja par sevi vien domā.
Ja interesē arī otra labums, tad vispirms jau uzzināsi, kas otram vajadzīgs...
nevis, kā te raksta - šodien samīlējāmies viens otrā, nu bērniņš gaidāms, bet papucis jau pie citas guļ...

VAZ07  Kopadzivosana bez precesanas ta ir izklaide !
Lauliba ta jau ir pienakumi , atbildiba un saistibas!

Vaukskis  Tā ir iespēja parakstīt un notariāli apstiprināt laulību līgumu, ko citādi nevar noslēgt, un sajusties nozīmīgākam nekā neprecētajiem pāriem !

leopardine  Kurts69, laulību līgumu var noslēgt tikai apprecoties. Un priekš kam tev vispār sieviete, ja jau precēties negribi un pašā sākumā jau ar aizdomām uz visu skaties. Samaksā godīgi eskortservisam un guli kaut ar 5 dažādām katru dienu! Ir arī iespēja veikt ķīmisko kastrāciju lai hormoni netraucē mierīgo dzīvi un visa nauda varēsi nodzert lepnā vientulība un būsi veiksmīgi ieriebis valstij un sievietēm, varēsi lepni purkšķināt savā dīvāniņā.

eksim_braalis  Esmu par 99% drošs, ka Geisha arī pēc pieciem gadiem sēdēs OHO un par precībām ar vācieti varēs tikai sapņot. Kādēļ tā? Vienkārši - pārlapoju horoskopus...:D

Par tēmu. Precības nozīmē divu cilvēku savstarpēju pienākumu, atbildību, emocionālu piesaisti, drošību, "aizmuguri" vienam par otru un nākamajiem bērniem.
Un piemēram, cik ilgi savu radus, draugus, paziņas iepazistināsiet ar savu "draudzeni" vai "draugu", īpaši vēl pusmūžā. Vārdam "vīrs" vai "sieva" ir pavisam cits svars, jēga.

solvitas  Redz, arī veselības ministre Čakša esot apprecējusies pirms bērniņa nākšanas pasaulē. Un viņai tagad ir vīrs un vairs nav jāslēpj no sabiedrības bērna tēva vārds.

Epifanija  es zinu ļoti daudzas sievietes, kurām ir tāda pati nodarbošanās, kā Geishai - rūpēties par vācu kungiem gados un nedomāju, ka tas ir nosodoši, tas ir viens no veidiem, kā būt noderīgai un jau laicīgi padomājot par savām vecumdienām, visiem jau reiz tādas pienāks, nez tikai, kas jums sēdēs blakus, tādiem visuvareniem un lieliem

adamsone  Kārtējais savecējušā pubertātnieka jautājums. Negribēs tevi neviena precēt, esi mierīgs. Drīz vispār negribēs neko no tevis un varēsi būt pavisam mierīgs, nu tāds jau pa pusei miris. :D
Tas, kas negrib precēties, tur vaļā vārtiņus uz citām attiecībām. Un otrs tur neko teikt nevar, jo viņš vai viņa īstenībā nekas nav, nu tā, kaimiņš pieguļošais. :D

Piparkuka  Kvalitatīvais ieguvums- drošība, miers, skaidrība, stabilitāte.
Viss, kas nepieciešams.

Piparkuka  Kurts- tas ir vīrieša pienākums, ja jau viņš ar šo sivieti guļ/dzīvo! Loģiski.

Deisa  Mantojums un statuss. Tikai nevajag te spriedelēt, ka mantojuma lietas tāpat var sakārtot. Gribētos redzēt, kurš tā vietā, lai vienkārši sarakstītos, ies pie notāra kārtot kaut kādus citus papīrus. Sieva un vīrs ir neatraidāmais mantinieks, tāpat kā bērni, bet jebkuras citas personas testamentā ir tikai pakārtoti.
Par statusu - draugu un draudzenes var būt daudz, bet vīrs vai sieva (bez prievārda ex) tikai viens/a, līdz ar to, parādoties kopā sabiedrībā, nerodas lieki jautājumi.

Geisha  Zini exim - brāli tā dūlā Geiša nemaz nav tik slikta sieva - gan palutinās, gan brokastiņas, vakariņas būs gardas, gan bikses salāpītas. Sabiedrībā protu uzvesties, gultā arī zinu ko un kā darīt. Vecis kā zelta oliņa spīdēs un laistīsies saulītē. Bet kuram katram rokā nedošos. Nav svarīgi cik gadus esmu OHO. Vai cik būšu.

laukroze  palasījos komentus, piekrītu Geisha, tā kā esmu atraitne ar stāžu, ļoti labi zinu, ka LV pēc vīra
nāves nav nekādu bonusu, nav jau nekāda ekonomiski un sociāli atbildīga valsts kā Vācija, kur var saņemt, piemēram, dzīves biedra pensiju, ja ne pilnā apmērā , tad tomēr... es no vīra varēju mantot tikai pāris sertifikātus, ko valsts dalīja visiem pa labi/kreisi kādu laiciņu atpakaļ..:)

mūsdienās daudzi jaunieši dzīvo kopā bez attiecību reģistrācijas, labi/slikti.. nezinu, ja dzimšanas apliecībā reģistrēti abi vecāki, tad kāda tam nozīme???

Araabs  Pēc zīmodziņa pasē saņemšanas tie sievišķi izlaižās momentā,bet kāmēr zīmodziņa nav,var turēt īsā saitītē.

leopardine  Par kādiem zīmodziņiem vispār ir runa? Pasē nekādus zīmogus nespiež, ir tikai laulības apliecība.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu