Kas tur slikts? Rūpēties par vācu kungu?

Precību tēmā cilvēki šausminās par plānu aprūpēt vācu kungu. Man viena paziņa tā strādā Vācijā. Viņas darbs ir pavadīt dienas ar vācu kungu. Viņš pat nav pārāk vecs, kaut kas starp 50 un 60 gadiem, bet ir slims ar vēzi. Viņas,darbs ir kopā ar viņu skatīties futbolu, būt interesantai sarunu biedrenei. Es nezinu kā būs tālāk, bet pagaidām tas darbs pat neesot saucams par darbu, jo kungs pats ar visu tiek galā un nav nekādi kopjams. Sanāk, ka viņš viņai maksā tikai par to lai kliedē viņa vientulību. Un viņa to labprāt dara.

garinsh207  Bet ja paskatas no citas puses- tad vacu pensionara tautietes savukart šamo ir izbrakejušas- nabags vien ir un varbut vel citam prasibam neatbilst,butibā tas pats virietis ,kādi Latvijā.Tad nu nekas cits neatliek- kā uz tām,kuram zemaks prasibu limenis.
Nu tā tas ir- gana daudz Vacijā sirmi kungi ar jaunam fipinietem roku rokā iet

Saara  ja grib bez piepūles iemācīties svešvalodu, labākais veids (no iemācīšanās aspekta, par citiem neizteikšos) kā padzīvot kopā ar attiecīgā valodā runājošu džeku. man draudzene šādi angļu valodu uzsita no nulles līdz normālai komunikācijai divu mēnešu laikā, tagad korespondenci raksta angļu valodā bez kļūdām-jo avīzes lasīja.
par vāciešiem-lieciet jūs viņus mierā. vācietis šodien-tā nav nacionalitāte, bet valstspiederība. man personīgi nebūtu pagodinoši būt ar kādu kopā tikai tāpēc, ka vācietis. uzminiet, kurā es valstī ir vieni no augstākajiem nodokļiem un visvairāk aizdirsts ar melnajiem?
un nebūtu mums pie varas mūžīgie korumpanti, mēs dzīvotu tieši tāpat.

fargo  es silti iesaku likt aiz auss to, ko rakstu. nebūs jums nekādas pensijas - nekur. ne vācijā, ne citur. vairs nebūs tā, kā bija 30-40 gadus rietumeiropā, ka varēja dzīvot "pensijā" neko nedarot. VISS! izbeidzās tas ekonomiskais laikmets. nav vairs. rietumos bija finansiālie uzkrājumi. TO VAIRS NAV. viņi neeksistē. visa sociālā sistēma tagad darbojas uz naudas štancēšanas pamata. valsts "aizņemas" sabiedrības vārdā, lai pildītu valstij neizpildāmas sociālas saistības. un gandrīz visas rietumu ekonomikas atrodas parādu slazdā.

1. nebūs nekādu pensiju, vismaz tādu, kādas to saprot vairums 40-50+ gadīgu cilvēku. bija un izbija.
2. nebūs vairs tādu laiku, ka kaut kādā mistiskā pensionēšanas gadā varēs parstāt strādāt un pārējie strādājošie tad nu uzturēs brašo pensionāru atlikušo mūžu. viss, vairs tā nebūs. demogrāfiskā situācija ir kardināli! cita. nav stradājošo.

kā jau rakstīju, gribas lai cilvēki saprot, ka šodienas strādājošie NEMAKSĀ esošajiem pensionāriem pensijas. tā ir ilūzija. tās valsts maksā AIZŅEMOTIES no pasaules bankām, kuras, savukart, drukā naudu no zila gaisa ar šīs pašas valsts atļauju, kura tad no šīm bankām šo zilā gaisa "naudu" aizņemas uz nākotnes rēķinā. TĀ ir izauguši kosmiskie, simtos gados neatmaksājamie rietumu sabiedrību sociālie parādi. tie ir mērāmi tāda apmēra skaitļos, ka šie parādi ir vnk absurdi.

tāpēc, kā rakstīju iepriekš. paļauties savās vecumdienās varēs TIKAI UZ SEVI. lūk, par TO domājiet. nevis cierējat uz vācijas sociālo sistēmu, kas sabruks neizbēgami, tāpat kā citas. jo tie vāciešu sociālie uzkrājumi, kurus viņu pensionāri vēl tērē, ir izsīkuši. nav.

fargo  https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/france

paskaties UN padomā par tiem cipariem.

Saara  fargo, dimanta iq, ko tad darīt? tikai neiesaki emigrēt uz austrāliju vai krāt no esošajām kapeikām . ir ne tik sena pieredze, kā vienkāršie ļauži pazaudēja visu mainoties lv valūtai un pēc tam-bankrotējot bankām.

fargo  strādāt, krāt, nenodzīt veselību, skrienot pēc dālderiem. veselības cena var būt par augstu, kad sociālās garantijas aizies pa skuju taku. nav jautājums "vai", ir tikai "kad".

WYWH  tas debtclock nav smuks, bet tik pārmēru par to uztraukties arī nevajadzētu. savā ziņā tas ir asinsrites uzturētājs. ja netiktu tā nauda drukāta, lai pensionāri to tērētu, tad daudziem, kas tagad jūtas vareni, pēkšņi apstātos vai būtiski saruktu viņu ieņēmumi un sāktos spirāle atpakaļ uz naturālo saimniecību
būs kaut kad no tā debtclocka visiem jāvienojas un daudzas nulles jānomet, jo skaidrs ka neviens nekad to atmaksāt nevarēs. bet bez inflācijas un debt audzēšanas attīstība arī īsti notikt nevar

Drole  "If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there´d be a shortage of sand." (C)Milton Friedman


https://www.youtube.com/watch?v=EKGaF_rZciA
https://www.youtube.com/watch?v=ndmmO07ckAU

leopardine  Neko - " kāda tāda aprūpe būtu vajadzīga 50-gadīgam onkulim?"

Tīrīt viņa māju, gludināt drēbes, gatavot ēst un kā nojaušams no tēmas pieteikuma, tad galvenais pienākums ir kliedēt ar vēzi sirgstoša cilvēka vientulību. Situācijā, kad cilvēks sastopas ar neārstējamu vai ļoti grūti ārstējamu slimību, prioritātes mainās.

Vaukskis  Tas ir pareizi un taa piedien- izmantot situaaciju un pie reizes nopelniit ! Pie reizes arii pamaaciities vai nostiprinaat svesjvalodas zinaasjanas, kas dziivee var nodereet.

Geisha  Tessa, lai Tev ilgs un laimīgs mūžs! Āmen.
Ne velti daudzi sveštautieši saka ka latvieši ir viena maza kašķīga tauta. Kad atlido no ārvalstīm un ar autobusu atbrauc līdz Rīgas centrāltirgum tad ieraudi ka apkārt ir dusmīgas sejas. Lidostā tas vēl tā nekrīt acīs, bet tieši centrā. Nu jā - skābputru saēdušies un sejas skābas. Viens otram met ar akmeni. Cilvēku ne pazīst, ne zina viņa dzīves gājumu un viņa dzīves plānus. Drošības pēc nozākā un ar akmeņiem apmētā. Nu, dusmu bubuļi, labāk palika? Lai jauka jums diena un viss izdodas!

Epifanija  pār Latviju man šķiet pat mākoņi ar sakostiem zobiem pārslīd un tāpēc sniegu tie pie mums svētkos neatnes, ar ziemas priekiem pārsteidzot citas tautas, kuriem pat sniegs sapņos nav rādījies un kur te būtu vainojama valdība, paši vien esam savas laimes kalēji..

ocelots_parastais  Ir tak jocīgs tantuks tā Geiša - ne vienreiz vien gari un plaši klāsta savus plānus visiem, kas prot lasīt, un pēc tam ir svēti pārliecināta, ka citi nezina viņas "dzīves plānus". Kur loģika?

Teo_  Slikts nekas nav. Ne jau nosist taisās, bet rūpēties. Ja gadījumā cer uz viņa mantu vai aizgājēja penzijas 60%, tad jādara to kamēr viņš pie pilna saprāta. Ja rodņa jūt, ka ar veco nav labi, vsjo, viss jau būs sadalīts uz tuvākiem un tālākiem radiem. Tikai rūpes par večuku tiks uzticētas kādai latvietei vai polietei un stingri pieskatīts opis, lai ziepes nesavāra. Bankas kartes viņam nebūs, tā atradīsies pie kāda visaktīvākā radagabala. Arī precēties šim, protams, neviens neļaus.

piparbecinja  2000 Norveģijā ir tas pats kas šeit 400 Eur. Nesapriecājies pirms laika.

piparbecinja  Ja abus šī situācija apmierina, neredzu neko sliktu. Cik saprotu, sesks tur nav iekļauts.

magnija  hmm..Latvieši-ārzemnieki... nu pasakiet man - ar ko tad latviešu vīrietis ir labāks par ārzemnieku? Mēģinu galvā skaitīt + un -... par tēmu runājot, darbs ir un paliek darbs, samaksa ir laba, no darba devēja attieksme laba, sociālais statuss arī ok, nesapratu kur problēma, kādam skauž vai?

edding  Protams, ka skauž. Kā lai neskauž, ka kāda latviešu vīrišķa izbrāķētā/ nepietiekoši glīta, nepietiekoši tieva, nepietiekoši jauna/, dabūs sev vīru un 100 eiro pensijas vietā dabūs minimums 800. Kā te lai nedusmojas.

Trusis1983  Vairums damu izskatas jauno gadu svinejusas bez viriem.Pec komentariem vien jau var noprast.Ak si sura dzive,tad kotad dzivojat LV,dodaties uz to eiropu pie tiem saviem slavinatajiem :)Nebus jums janu siers un majas alus ligo nakti :P

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu