Ko darīt ar smirdīgiem cilvēkiem?

Šodien manā iemīļotajā pusdienu kafejnīcā ienāca tik smirdīga veca tantiņa, ka pilnīgi asaras acīs saskrien kā cērt tā smaka. Pēc urīna, pelējuma, beigtiem zobiem , ārprāc tāda smaka! Un viņa taču daudziem sabojāja apetīti. Pēc skata pat ne īsti bomzene, kā parasta tante izskatijās, es nezinu viņa kāda vācēja vai kas tāds. Es izskrēju svaigā gaisā un kādu laiku nespēšu vairs uz to kafejnīcu iet. Bet kafejnīcas īpašnieki taču it kā nav vainīgi, ka tāds cilvēks visus klientus aizbiedē.

Jurijs55  18 gadsimta Francijā parastie cilvēki, kas nebaidìjās no udens, bija tīrāki par augstas sabiedrìbas damām kuras tikai uzlēja uz sevis parfumi

AivarsN  Par to konkurences cīņu starp ēstuvēm, varbūt tā arī notiek. Sociālā netaisnība mūsu valstī rullē, tāpēc jau tik daudzi labprātīgi devušies trimdā. Vai kaut ko līdzīgu mūsu senči jau nepiedzīvoja vācu baronu jūgā? Tikai tagad baroniem nemaz nav jābrauc šurp,lai mūsu tautu paverdzinātu.

neratni_stasti  Solvita, vispār jau runā tikai par savām izjūtām, nevajag nepārtraukti piesaukt tos citus cilvēkus. Da Tu nezini, ko viņi domāja, jebšu tomēr aptauju veici un visiem izprasīji viedokli? Starp citu, man jautājums, kas Tev traucēja rīkoties aktīvāk, piemēram, prasīt kafeinīcas darbiniekiem, lai viņi rīkojas vai jebko citu? Un kāpēc TIK spēcīgas emocijas/ sašutums par ikdienišķu situāciju?

Rondijs  Bet ja jāatbild tieši, tad ko darīt - neko. Ja cilvēks pats jau vairs neko negrib, no dzīves neko viņam nevajag, tad gaišu taciņu / vieglas smiltis. Jo arī psihologs / psihiatrs uc speciālists tur vairs neko nevar izdarīt, ja nav paša cilvēka vēlmes ārstēties, vēlme dzīvot pilnvērtīgi.

Sallija2  Vairāk patīkamu braucienu - tādu saukli reklamē Rīgas satiksme un aicina ziņot transportlīdzekļa vadītājam par dzeršanu, kaušanos, pārmērīgu trokšņošanu vai smirdēšanu un vadītājs tādus tad izlikšot ārā. Droši vien kafejnīcas vadība arī tantuku izliktu ārā, ja saņemtu sūdzību.

AivarsN  Nevajag ne nēģerus,ne muslimus. Letiņi paši savus tautiešus gatavi diskriminēt pēc pilnas programmas.😁

helgucis1  Ak, nabadzīte, nevarēji savu kotleti notiesāt. Vēl jau nezini cik pati būsi smiedīfa cienijamā vecumā. Parasti dzīvē notiek tieši tā, par ko šausminās un vaimanā.
Tas, ka ar vecumu cilvēkiem rodas visādas veselības problēmas, tas jau autirei ir svešs jēdziens. Nezin jau kādi vēl pašai būs ienākumi un spēsi savus obus sataisīt kā šī minētā kundze. Atceries, ka dzīve ir nežēlīga. Šodien smaržojies franču smaržās, bet rīt vari atrasties pie atkritumu tvertnēm un meklēt sev iztiku.
Agrāk es arī šausminājos par bezpajumtniekiem un to dzīves līmeni. Zini, daudz netrūka, ka es gandrīz tur pati nonācu un sapratu, ka līdz tādam līmenim var būt viens solis. Cilvēks, kurš nav psiholoģiski spēcīgs var salūzt un nepiecelties no dzīves neparedzētiem sitieniem un situācijām. Tā kā nešausminies un nevaidi par tādiem cilvēkiem.

mikeliene  Bet paskatieties sab.transportā kas rakstits-nedrikst braukt smakojošs,netirām drēbēm,piedzērušies utt. un transporta vaditājam ir tiesības tādus izraidīt ja tas traucē citiem pasažieriem..Domāju tieši tā butu jādara arī piem. kafejnīcās!!! Pareizi rakstīja šeit,ka nedrīkst viens cilvēks sabojāt citiem normāli paēst vai iedzert kafiju. Man personigi ari tā ir bijis tramvajā,autobusā braucot uz darbu,iekāp pāris bomži smird viss vagons,nevaru izturet bez maz jāsāk vemt,pēc garšīgām brokastim..izkāpu ārā,jo pievemt tramvaju un braukt tālak kaut kā ne manā dabā..

labapa  Meklē tajā visā Pozitīvo. Piem. Re šodien ietaupīju naudiņu, neiztērēju pusdieniņām. Vai tiem kam svarīgi samazināt svaru - redz kā šodien tantiņa palīdzēja mums nepaēst, kaloriju kalkulatorā vieglāk datus ievadīt.
Nu kādu citu Pozitīvo piemēru gan jau ka pati vari izdomāt.
Bet vispārīgi jautājuma būtība nav īsti saprotama. Vai Tu sūdzies par tantiņu, vai respektīvi par Tavu labsajūtu, jo redz smaka Tavā dienas ierastajā ritmā trāpījās, ko Tu darītu, ja kafejnīca būtu bijusi ciet šodien?
Palīdzēšu Tev atbildēt, uztver to tā it kā kafejnīca būtu bijusi ciet. un beidz sūkstēties !

Liga2  es saprotu ka sabiedriskais transports ir izstradajis tadu ka sablonu kas ir netiras drebes un ka mera smakojosus cilvekus. ceru ka atradisies kads jurists kas par sadiem noteikumiem sudzes sabiedriska transporta kantori tiesa jo tas ir rasisims. diemzel cilveki ar atseviskam diagnozem ne visai labi smarzo bet ta nav vinu vaina. vini var mazgaties kaut 5x diena tapat si specifiska kermena smarza paliek. un tas pats attiecas uz mentalam saslimsanam sie cilveki kamer nav bistami apkartejiem vini dzivo ikdienisku dzivi . nepatik sabiedriskais transports perciet masinas un aiziet, bet izteikt aizskarosus komentarus par kada cilveka nelaimi ir zemiski. isteniba Solvita, Sallija ne ar ko jus abas neatskiraties no torpedo izteiktajiem komentariem .

Baklazans  solvitas uz tevi mana iztēle nedarbotos pat pēc puslitra šņabja

mikeliene pēc garšīgām brokastīm jums būtu sanācis garšīks vēmiens

protams tāda situācija nepatīkamas sajūtas sagādātu ikvienam
bet nu tas tomēr nav pasaules gals lai par to tik ļoti sašustu

altalilija  cik te daudz bomžu savācies!
protams, ka cilvēkam jāmazgājās. tagad drēbes pat nav jāmazgā, tik daudz lupatu ir par brīvu dažādos dienestos. novalkā un izmet.
tā nav nabadzība, tā ir vienkārša degradācija

mis_parkere  Oho viedie galīgi aptrakuši..aizstāv cilvēku,kas neievēro elementāras higiēnas prasības.Tas manī rada aizdomas,ka Jūs paši nemazgājaties,staigājat ar smaķeli un arī vecāki Jums tādi....
Kāda starpība-vecs,nabadzīgs vai debīls?Ir jāmazgājas neviss jāstaigā ar nedēļu piečururātām biksēm pa kafejnīcām!

fargo  protams, tā ir gan degradācija. bet arī autores attieksme nav humanitātes paraugs. liekas, ka tieši tas ir galvenais iebildumu iemesls.

es nezinu, kā īsti būt. vispārējā higiēna ir jāievēro, ja grib atrasties sabiedriskās vietās. bet ne visas iestādes var kārtībnieku atļauties nonstopā. es vnk neredzu, ko apmeklētāji, kam antisanitārija traucē var citu darīt, kā balsot ar kājām.

personiski, tā gadās. šis un tas, šad un tad ir vnk jāpacieš.
iestādei. tai ir jādomā par atmosfēru un klientu labsajūtu savā uzņēmumā.

neredzu, ko te var darīt. pasašust par smakām? pasašust par autori? ij jēga kāda? mēs to tanti te vienalga neatmazgāsim(domāju-ceru, ikviens piekrīt, ka tas ir darāmais nr1.).

ko_nu_vairs  Tas ir briesmīgi, ienāc paēst, samaksā naudu, bet jāmetas prom lai neapvemtos. Sabiedriskajā transportā biļete maksā pāris poundi, bet kafejnīcā jau krietni vairāk.

kuks10  Ir viena lieta,kas izraisa riebumu tā ir smakas..,bet palasot tos pozitīvos cilvēciņus-Jūs varētu būt varoņi,paņemt tos bomžus pie sevis, ielaist vannā silto ūdeni un nomazgāt+atutot,vēl sataisīt šiem gran tipa vakariņas ,beigās iedot savas drēbes un beigās nopirkt biļeti un pavadīt uz tuvējo sabiedrisko transportu...DDD zb,cik nav bijuši cilvēki,kas šiem palīdz un beigās viss zem astes.Te bija viens Rīgas tipiņš youtube ,kas kaut kādu bomzi tipa glāba,nomazgāja,frizētavu aizveda+sadabūja šim dzīvokli plus paiku sagādāja nedēļai,laikam pat darbu šim sameklēja un beigās huiņa vien sanāca,tas bija savedis savus bomžus un visu dzīvokli piedirsa...beigās attapās atpakaļ uz ielas,ta iet dirst tādi šariki..

av2  Cik labi ,ka man nav smalks deguns.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu