Cits vārds un uzvārds

Šodien TV Panorāmā stāstija, ka Latvijā katru gadu ap tūkstotis cilvēku mainot vārdu un uzvārdu (neprecoties), cits pat vairākas reizes gadā. Ja izdotu tādu likumu, ka visiem obligāti jāmaina vārds un uzvārds, kādu jūs izvēlētos (savu atstāt nevar)? :)

Bazhix  Ja būtu tik glupš likums, tad mainītu vārdu ar uzvārdu vietām.. :D

Jurijs1962Augums163  Te visi visas cēlušies no kuršu ķoniņiem . Saskaitiet cik jums bija senču no to "ķoniņu" laikiem ? Miljardi ! - tik daudz nedzīvoja cilvēku Latvijas teritorijā. Un tik daudz katram dzīvojošam/šaii, un tas nozīmē 1 - visi esam rādīnieki, radinieces , kaut i ļoti tālie.

Virgo  10:07
Izraksts no Vikipēdijas.
Ķoniņu dzimtas
Tontegodu dzimta
Peniķu dzimta
Sirkantu dzimta
Šmēdiņu dzimta
Bartoltu dzimta
Dragūnu dzimta
Kalēju dzimta
Krēķu dzimta
Berghocu dzimta
Grinbergu dzimta
Snēpeļu dzimta

Bellatrixa  Kā nevar nemainīt?! Mierīgi var. Nav jau laiks, kad vārda vietā varēja numuru piešķirt, viss pārējais muļķīgas fantāzijas. Man patīk savas vārds un laulībā iegūtais uzvārds, un pie tā arī palieku.

coldlands  Izlasīju geišas komentāru, un atcerējos viena aktiera stāstu, ko šim pastāstīja viņa pazina doktors.
Pie ārsta atnāca cilvēks ar uzvārdu Nasrala, bet gaidot savu kārtu, šis sajūtas labāk un aiziet, un uzgaidāmajā telpā paliek tik viens tantuks, kurai problēmas ar vēderu. Doktors atver durvis, un ieraugot tik vienu tantu, vēršas pie viņas ar jautājumu vai šī nasrala. Tanta paskatās uz viņu ar izbrīnu, un atbild, ka vēl ne.......

DanaL  Geišas un coldlands tēmas turpinājums:
Pieredzes apmaiņā 50-gados no Ukrainas uz Latviju atbraucis tovaršč Di*sa (ar zvaigznīti aizvietots burts "r").
Nu traki tovariščam esot gājis. Kā jāiepazīstās "Ja tovaršč Di*sa...", ta visi ķiķinās un krīt gar zemi no smiekliem.
Kad uzzinājis, kas par lietu, aizmucis, komandējuma beigas nesagaidījis.

ko_nu_vairs  Es ņemtu Dzidra Skaidrīte Doroteja Uptikhmaka /tagad tač moderni vairāki vārdi, pie tam 1 vajag ārzemniecisku/ Kalns. /Lai būtu ar s galā/.

Tessa  /ir sajusma par paris četram tantam, kas elpo pakausii/ :DD vieniigi žel, ka sievietes mani nu galiigi neaizrauj, piedodiet :))

Jurijs1962Augums163  Citās zemēs jau no seniem laikiem ne prosto izvēlas un paņem uzvārdu, taču nopekr - ļoti patīk ar prefiksu "de" Francijā, "von" Vācijā. Sufikss -ski Polijā uzvārdiem, pārādījies relativi nesen, pirms tā tikai "šļachtas" pārstavji ar to lepojušies.

Luusila  Esmu izmantojusi kā pseidonīmu; man tas nāk līdzi jau vairākus desmitus gadu. Tagad vienā no e-pasta adresēm vēl šis vārds un uzvārds tiek lietots, bet te nenosaukšu.

Jurijs55  Un neviens nenosauks neko,vai par sevi, vai par iepazistāmiem cilvekiem ir ko pastastīt - bieži vien ko jauko, jocīgo. Bet priekš kā ? Un ja tas cilvēks uzzinās sevi ? Tēma, tā teikt, neraspolagajet k otkrovennosti. Kā izteiktos viens daļibnieks šeit - kāda tev daļa kādu vārdu/uzvārdu es būtu izvēlēies ?

Margriete  vot nesaprot šito. vai marinēti gurķi tāpēc pārvērstīsies par aveņu zapti, ka šilte nomainīta?

regina_dei_diamanti  Gribēju mainīt savu dzimto uzvārdu, pirms biju precējusies. iepriekšējais uzvārds bija ļoti garš un grūti rakstāms, nekad nevienā valsts iestādē to pareizi nerakstīja, cilvēki rauca pieri un pārjautāja, vai tiešām man ir tāds uzvārds. Nekas nepieklājīgs tas nebija, bet nu teiksim tā "neērts". Tā kā tēvs, no kura šis uzvārds tika mantots, mani neaudzināja, ļoti gribēju tikt no uzvārda vaļā. Kad precējos, nedomājot nomainīju. Tagad ir krievisks, bet vismaz normāls.
Ja varētu brīvi izvēlēties, kā saukties, izvēlētos kādu internacionālu vārdu (Elizabete, Margarita, Viktorija, Aleksandra) un kādu žīdisku uzvārdu, Goldberga vai Rozenberga, kaut ko tādu.

Margriete  iesaku RozenKranca.

Jurijs1962Augums163  Zuckerberga - pavisam kruti

raima  Līga Vītola.
No skolas laikiem matemātikas pasniedzējs piešķīra uzvārdu Vītola (bija viņam niķis latviskos uzvārdus pēc uzvārda pirmā burta saukt koku vārdā, piem., Krastiņa pārtapa par Krūmiņu).
Tai pat laikā vairāki skolas biedri, nevarot atcerēties manu vārdu, ar pilnu pārliecību uzrunāja Līga.

Precoties nemainīju, Vīrs pārnāca manējā, kas skan daudz labāk savienojumā ar viņa vārdu.

Jurijs1962Augums163  Latviski "apprecējas" - krieviski "ženjatsa" i "vyxodjat zamuž". Jūsu gadījumā, Līga, jūsu virs patiešam "ženilsja" :)

vijoliiite  Negribu mainiit neko,bet ja piespiedu kartaa,tad meitas uzvardaa atpakalj.

Jurijs1962Augums163  ko teiks meita ? : )))

coldlands  Juris tas kas auguma 163, tulkojums no latviešu uz krievu ir kļūdains.
Tas tā, garām ejot.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu