Cits vārds un uzvārds

Šodien TV Panorāmā stāstija, ka Latvijā katru gadu ap tūkstotis cilvēku mainot vārdu un uzvārdu (neprecoties), cits pat vairākas reizes gadā. Ja izdotu tādu likumu, ka visiem obligāti jāmaina vārds un uzvārds, kādu jūs izvēlētos (savu atstāt nevar)? :)

Mazaa_naarinja  Ja izdotu tādu likumu, tad es šo likumu ignorētu. Man pārāk ļoti patīk savs vārds, lai no viņa atteiktos.

edding  Ja izdotu tādu likumu, es nemainītu, jo baigie izdevumi nomainīt dokumentus, tad penzijā ejot pierādīt, ka tā Lejiņa, Akmentiņa un Vītoliņa ir viena un tā pati persona. Es pat precoties diez vai mainītu. Tagad. Jaunībā gan jau būtu mainījusi.

Aukstums  cik esmu ar šo saskārusies, tad , šobrīd, ļoti daudzi maina savu uzvārdu uz orģinālo izcelsmi un rakstību, nevis latviskojot, kā bija... līdz ar to, kad tas viss ir dokumentos, nav ne jausmas, kā to izrunāt.

kosrem  Nesen rokoties pa dzimtas kokiem, palasīju agrākos latviešu uzvārdus. Nu ko tik tauta neizdomā!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu