Tuvojas 8.marts...

Mūsu valstī, kā zināms, oficiāla svētku diena tā neskaitās, tomēr tradīcijas mēdz būt stiprākas par oficiāli nepasludinātiem svētkiem. Kā tas galu galā ir, mīļās sievietes? Vai šī ir mūsu, Sieviešu diena un vai gaidāt apsveikumus no vīriešiem? :)
(Un Jūs, vīrieši? Vai apsveiksiet sievietes šajā dienā vai arī neuzskatāt to par nepieciešamu?)

neko  Nu sakat ko gribat, bet patiešam diena ka var uzdāvināt ziedus un sieviete nepārpratīs un neko nevajadzīgu nepadomās:)

kuks10  dalītas jūtas ,tūlīt feministes noraks ,ja teiksi -nē,bet ja esi ,kas svin ,tad esi super vecis...
tā ir laba diena jauniem džekiem,kad var tik pie kreisā seksa..un tas ir apsveicami,jo sievietes šinī dienā ir dāsnas,kāpēc to neizmantot..DDD

Arma  Nejūtu sevī Klāras Cetkinas vai Rozas Luksenburgas garu, tāpēc 8.martu nesvinu un arī puķes negaidu, bet ja kāds uzdāvina, priecājos tieši tāpat kā tad, ja man puķes uzdāvina kādā citā dienā, kas nesaistās ar Padomju Savienības svētkiem.

Kurts69  neko, nemāni sevi! Sieviete vienmēr kaut ko padomās:D

amelija  Man mazai esot, mani tētis apdāvināja ar puķēm. Patika. Tagad, kad paaugos arī citi vēl apdāvina. Nu arī patīk.

Momo  Es par sociālām akcijām, par sieviešu solidaritāti darba pieejamības, samaksas jautājumos, par to, lai darbadevējs nešķiro pēc brunču īsuma vai bērnu skaita un to slimošanas biežuma, bet ne par kolektīvajām šampanieša straumēm. Ja kāds uzdāvina ziedus, lai dāvina, bet ne jau tāpēc viņam būs tiesības pieprasīt koķetēšanu un bučošanos. Tā izrādīšanās īstenībā grauj pašu 8. marta ideju.

Eneile  Patīk man puķes. Vienkārši patīk. Nu un tā nu ir sanācis, ka 8. marts ir tā diena, kad pilnīgi nejauši var saņemt ziedu no pilnīgi sveša garāmgājēja bez iemesla. Patīkami.
Var jau teikt, ka ziedus var dāvināt vienkārši tāpat, bez iemesla. Bet, būsim godīgi, tas notiek tik sasodīti reti :)
Jā, protams, šajā dzimumlīdztiesības laikmetā es varu pati nopirkt skaistas puķes un tiešām priecāties par tām. Bet saņemt ziedus ir patīkami :)

elis  Ja būtu oficiāla brīvdiena tad darba kolēģes nesatiktu lidz ar to mazāk ziedus pirktu ,

Bet ja reiz sieviešu solidaritātes diena tad vajdzētu lai 8 marts vīriešiem brīvs sievietes lai strādā ja reiz tā gribēja savas tiesības

rudaa_lapsa  Katrs cilvēks pats var izvēlēties, ko un kurus svētkus svinēt un kurus vienkārši neievērot. Es 14.februāri vispār neuztveru par kaut kādiem svētkiem un arī mātes dienas man ne ar ko nesaistās (mana mamma tos neievēroja). Protams, puķes vienmēr ir patīkami saņemt. 8.marts NAV padomju svētki. Un jā kādam/ai tik ļoti bail vai nepatīk viss "padomiskais", tad varbūt var nelietot neko, kas tika radīts padomijas laikā, piemēram - pat nedzīvot PSRS laikā celtās ēkās, nelietot no tiem laikiem palikušo infrastrktūru ut.t.? Tas būtu tikai loģiski

RRAGANA  Jā, gribu puķes. Gaidīšu gan ziedus, gan dāvanas, gan končas...
Vienmēr ir patikuši ziedi, un vīrieši, kuri man dāvā ziedus, da jebkad, kotējas manās acīs augstāk par citiem.

Piparkuka  Ķīnā, piemēram, tā ir oficiālā brīvdiena- svētki!
Protams, ka sagaidu kādus apsveikumus un tikko domāju, ka jānopērk torte.
Un šie svētki ir īpaši kopš visus gadus, kopš sevi zinu:)

gertrude  atkal šovakar... pareizāk gan būtu teikt- svētā, ikgadējā 8. marta sveikšu-nesveikšu, priecājos par sveicieniem- man nevajag diskusija. jā, gribu , lai sveic, gaidu ziedus.

MrJones  Ohojistu - starptautiskaa ´´sievieshu nodirshanas´´ diena..

Aukstums  visu mūžu esmu apsveikta... patīkami,,,un ļoti.

welcome  Tie, kas saka, ka ziedus var dāvināt jebkurā citā dienā, nedāvina nekad..Man patīk , ka dāvina, mans vīrietis to zin, un lai tik pamēģina neuzdāvināt:)

ne_meklejumos  "Tie, kas saka, ka ziedus var dāvināt jebkurā citā dienā, nedāvina nekad.."
Drīzāk, tās kam nedāvina šo dienu kā svēto to tur, jo cerība no kāda to puķi saņemt. Kam vīrieši dāsni un nav skopi, iepriecina ar ziediem vai dāvanām tāpat vien.

Margriete  Es jau zinu, ka tikšu apsveikta. Par Valentīdienu arī jau iepriekš zināju (ka netikšu). Nu ko, acīmredzot labāk zīle rokā, tikai, lai nepiekakā piedurkni!:(((

Margriete  Par to iepriecināšanu ar dāvanām tāpat vien-stulba resursu tērēšana, bet, kas vēl trakāk-īstās svētku sajūtas nonivelēšana. Kā kūku ēšana darbdienu rītos. Pienāks īstā svētku diena-vai būs vairs tāds prieks par tulpēm? Nu, nē, taču!
Imho katru pārdienu mīļotās sveic tie ar tām vecumu un/vai izskata diferencēm par labu Viņai.

marmorakaraliene  Sviniet mātes dienu, valentīndienu, helovīnus, klāt pieķerat vēl pateicības dienu - ka tikai nebūtu tas "padomiskais"! bet es svinēšu 8.martu, turklāt vēl dubultā - kopā ar meitas dzimšanas dienu! Un zinu, ka darbā būs šampanietis, ziedi, puiši uzklās galdu (trīsdesmitgadnieki!)
Un tiem/tām, kam psrs kaklā sēž, iesaku katapultēties - mums visapkārt ir tik daudz "padomiskā", ka jums vienkārši būtu jābūt kauns, ka te vispār dzīvojat!

ne_meklejumos  Jā, nezināju gan, ka otra iepriecināšana ikdienā ir stulba resursu tērēšana. Svētkos tā ir ierasta lieta, bet uzmanības apliecinājumam ikdienā ir pārsteiguma efekts.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu