Vai reliģija aptumšo prātus?

Vai valstībās, kurās reliģijai ir svarīga nozīme, ir izteiktāka nabadzība kā turīgo sabiedrību valstīs?

neko  hmm... jebkuriem principiem (vienalga reliģiskiem vai vēl kādiem) jēga ir tikai tad ja viņiem seko vienmēr un visur. Air kam jautājums kam tad tas prāts ir vairāk aptumšots; tiem kas kas orientierus dzīvē mana un izvēlās pēc principa kas dotajā brīdī ērtāk, vai tiem kas viņus nemaina.

Torpedo  ak, pasaulīt, tu ļaužu ēka - kuda mir kaķitsjā, ja pat domu gigants fargo arī nolaidies līdz apsaukāšanās līmenim?!

Alionushka  Ka kura reliģija. Dedzīgam musulmanim tā reliģija noteikti aptumšo prātu. Jo dedzīgāks, musulmanis, jo agresīvāks, nežēlīgāks un neiecietīgāks. Dedzīgam kristietim - apskaidro. Jo dedzīgāks kristietis, jo miermīlīgāks.

Edgars37  Nea-piemers Kuveita, AAE isti nezinu, bet laikam ar😃

neko  Sakāt reliģiozas valstis ir nabadzīgas? Un kā tad ar Izraēlu? Viņiem pat konstitūcijas nav - tikai Toras likumi, un lai valsts sektorā ieņemtu kādu amatu iesvētības sinagogā un piederība jūdaismam ir obligāts priekšnosacījums.

Starp citu bagātākās valsti pēc 2017 gada radītājiem (IMF, kopprodukts uz iedzīvotāju) ir 1) Apvienotie Arābu Emirāti un 2) Kuveita. Atkarība no ta kā rēķina pozīcijas variē, bet tieši izteikti reliģiozas valstis ir topa aukšgalā.

vilks28  Dumjas galvas aptumšos vienalga kas.

estepat  Paradokss- visgrūtāk ir aptumšot absolūti tumšu, un absolūti gaišu prātu.., bet absolūts paradokss ir fargo, kurš slavē neadekvāto bībeles dievu, kurš ielaiž paradīzē sātanu, kurš viņam uzbrucis, bet izdzen no turienes, un nolād abus nedzimušos cilvēkus, kuri apēduši provokatoriski novietoto, bet ēst aizliegto, sajēgu veicinošo augli, un tad izdomājis erotiski mazohistisku plānu kā piedot viņiem, ja tie viņu slavēs un parakstīsies kļūt vismaz par virtuāliem vampīriem un kanibāliem, kas ēd viņa dēla miesu... ... ...

una32  Neviena reliģija nav pilnīga, pašlaik ir pienācis laiks tās pārvērtēt, esam tik tālu pilnveidojušies, lai to paveiktu. Par to liecina arvien aktuālākie reliģiskie ķīviņi, arī Latvijā.
Ideālajā variantā būtu, ja mierīgā dikusiju ceļā visas reliģijas un sabiedrība pārvērtētu garīgos mērķus. Atrastu kopīgo un vērtīgo paturētu, bet to ,kas novecojis un vairs nedarbojas atmestu.
Turēšanās pie vecām dogmām aptumšo prātu. Klāt nākušas jaunas zināšanas, tās jānovērtē.

mairita1971  Visās reliģijās pamatā ir cilvēka vēlme pēc varas.Tāpēc to ir tik daudz.Tie cilvēki,kas patiesi klausa Dieva vārdam nesēž baznīcā,siltumā.Tie iet pie likteņa pabērniem.Bet arī tie tiek pakļauti naudai,jo bez tās neko nepaveiksi.Pat māte Terēze palīdzot esot pieprasījusi pieņemt katoļa ticību,un tikai tad sniegusi palīdzīgu roku.

LaskovijMerzavec  "Visās reliģijās pamatā ir cilvēka vēlme pēc varas." - manuprāt, aplams apgalvojums.

Visu reliģiju pamatā ir paša cilvēka vēlme ticēt kkam. Te būtībā nav svarīgi vai viņš tic Dievam,Allaham, Budam, Pērkoņdievam vai tic, ka "dieva" nav. Citi vēl tic sazvērestības teorijām utt...

Vienīgie, kas tiešām netic nekam ir cilvēki, kas galīgi zaudējuši cilvēcību.

mairita1971  Tur jau tā lieta,ka sākumā visam ir ir kas skaists,bet jo lielāks piekritēju pūlis jo kāds tiek pie varas un tad rodas mērķis iznīcināt savādāk domājošos.Pat viss lielākos vārmākas atbalstīja pūlis fanātisku ļautiņu.

Sassy14  Viens kungs te jau pareizi izteicās - reliģija ir universāla paverdzināšanas metode. Un... reliģija nav tikai bībele vai korāns, bet arī Staļins, Ļeņins, Hitlers, Sovetskijs Sojuzs, Jevrosojuzs, galējais patriotisms, militārisms, mainstrīms uttutjpr. - ar vārdu sakot viss masveida nedabiskums, kas tiek cilvēkiem uztiepts. Ja nestāsies komjaunatnē/ partijā, būs sūdīgi... Ja nemācēsi krievu/ angļu valodu, nekur netiksi... Ja nepratīsi datoru, neņems darbā... Ja nekrāsosi matus blondus, būsi nepopulāra... ja neieturēsi diētu un nesportosi, būsi nemoderna uttutjpr. :D
Un lielākais vairākums jau uzķeras uz viena, otra vai trešā āķa... jo kas gan grib, lai būtu sūdīgi, kas grib nekur netikt, būt nepopulārs un nemoderns... reti kurš izprot, ka skaistais pareizuma koks bieži sastāv 90% apmērā no dobuma... un ir apgāžams pat ar vecu trulu zāģīti, ja tikai ir drosmes ķerties klāt.

Labrador  Peedeejaa laikaa vairums briivo sievieshu Latvijaa pieveershas dazhaadiem kursiem. Ipashi populaari ir dazhaadi hinduistiskie un islamiskas novirzes kursi. Ljoti daudzas ir pienjeemushas islamu un izveidojushas attieciibas ar radikaalajiem islamistiem. Zinu vairaakus gadiijumus ,kad latvietes , pienjeemushas islamu un Gazas sektoraa metushaas zem Izraelas Merkavaam.Bija taada Liiga -Fatima , kurai bija tuukstoshiem sekotaajas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu