Vai jūs piekrītat šai Uģa Kuģa atziņai?

"Piedošana ir diezgan egoistiska lieta. Tā padara labāku to, kurš piedod. Bet neko neiemāca tam, kuram tika piedots."

Eneile  Nepiekrītu, ka piedot obligāti nāk komplektā ar aizmirst. Aizmirst jau ir muļķība. Ir tikai normāli pieņemt, ka ar kādu lietu cilvēkam ir problēmas un ar to jārēķinās.

Tessa  ir lietas, kuras var piedot, ir - kuras nevar un nevajag. Kugjis nav kreiseris vai ledlauzis, nav jaseko.
bet vispar, tiesas visur citur. ne šeit.

Discreta  Dievs Bībelē jau licis mums piedot, bet mūsdienās katram, kas grib izcelties ar saviem spriedumiem - šinī gadījumā Uģis Kuģis - , ceļš vaļā. Nē, es nepiekrītu tam Uģim. Lai filosofē pie sevis.

DanaL  Piekrītu gan augšminētajai it kā UK atziņai, gan visiem
tiem, kas atzīst, ka piedošana visvairāk vajadzīga piedevējam. Un šoreiz, atšķirībā no citām reizēm, nepiekrītu šerifam. Runa ir par pavisam citu piedošanu, nevis tie ikdienas sīkumi. Mēs mēdzam gadiem ilgi nēsāt līdzi aizvainojumu pret... kaut ko. Dažiem tie ir kāds no vecākiem, dažiem kāda liktenīga netaisnība (piemēram, sakropļojums uz visu atlikušo mūžu) utt. Šādos gadījumos piedošana (tāda īsta) ir sava veida dvēseles attīrīšana. Tas, kam piedots, par to var nekad arī neuzzināt.

Protams, būtu labāk, ja to tiešām var aizmirst, izgriezt no pagātnes to epizodi kā ar šķērēm, un dzīvot tālāk it kā nekas nebūtu noticis. Bet tāda opcija mums nav dota, tāpēc atliek tikai piedošana.

Izmēģināts uz savas ādas. Tiešām strādā. Viena nasta no dvēseles nost un pat šķietami vieglāk elpot.

Kāpēc grūti piedot dzīvesbiedra neuzticību? Ja jau vīrietis nesaprot, kas tur tik traks, ja viņš samīlē citu sievieti, tad viņam būtu uzšķaudīt, ka kāds cits vīrietis samīlē viņa sievieti. Laikam visvairāk sāp tas, ka saproti, ka neesi vairs tam otram visīpašākais.

Sarabi  Ir lietas ko jāpiedod,bet ir tādas ko nekad!!!

Samurs  Ja piedošanu lūdz patiesi un izdarīto neatkārto...
Kaut kā visi aizmirst to pastāsta "lai met pirmais tas, kas bez grēka" tik ļoti svarīgo daļu "negrēko vairs"
Uzskatu, ka nav piedodams pieauguša cilvēka nepatiess piedošanas lūgums, jo tad tā jau noteikti ir izdarīta izvēle.
Bet nodēvēt piedošanas lūgumu par egoistisku un piedošanu padarīt par vājuma pazīmi? Diemžēl ne tuvu ne katrs spēj patiesi nožēlot un prasīt piedošanu. Ja skatās Kuģa loģikā, ja esi ko sadarījis, pazūdi- neaizvaino vēl vairāk ar savām egoisma izpausmēm.
Un noliegt piedošanu vispār, tas ir kā paziņot cilvēka absolūtu nekļūdīgumu.

Charmanta  Katrs redz to, kas viņam sāp

Liepa53  Piedošana ir ļoti svarīga. Daudz sieviešu saslimst ar onkoloģiskām slimībām, jo netiek pāri vīru nodevībai. Arī pirms nāves svarīgi izlīgt. Nesen mūžībā aizgāja kaimiņš. Pirms nāves viņam bija svarīgi lūgt piedošanu savām sievām.

jurks  Pirmkārt piedošana ir vajadzīga cietušajam, lai atlikušo laiku nedzīvotu pāri darījuma ēnā! Protams, no cilvēciskā skatupunkta, bieži vien, piedot nav iespējams, lai cik arī pāridarītājs censtos, kaut uz ceļiem rāpotu, vai nezin ko vēl! Patiesa piedošana ir iespējama ir tikkai tad, kad mēs uz visu notiekošo un notikušo paskatāmies no malas, caur Dieva apskaidrojošo prizmu, kad saproti to, ka arī pats neesi nemaz tik ideāls!

av2  taisniiba. Bet ir nianases. Jo nevienmeer paari kaadam nodaraam tiissaam. Un tad , paari nodariitaajs, jau taa lloti paardziivo.

EsparTevi  To atziņu ir tik daudz un dažādas, ka cilvēkam beigās liekas, ka viss ir baigi labi tieši ar viņu un nekas nav lietas labā jādara. Katrai kļūmei, kura notiek tāpēc, ka pats neesi uzsitis ne pirkstu pret pirkstu, var atrast, jauku atziņu-atmazku. Skaidrs, ka cilvēkam kurš nekam nepieķeras arī nav uz ko apvainoties un attiecīgi piedot.. :)

no_matter  Discreta, kas Jums ļauj domāt, ka esat tiešām izpratusi Bībelē teikto? Un kāpēc tik bieži nākas saskarties ar nosodījumu it kā Bībeles vārdā?

ocelots_parastais  A priori nepiekrītu nekādai atziņai, kas nākusi no personas, kura izvēlējusies sevi saukt par Uģi Kuģi. Šāda persona ir idiote noklusējumā. Un kāpēc kādam būtu jālauza galva par idiotu atziņām?

Piparkuka  Nav iespējams nepiedot, ja tie ir tuvi cilvēki. Un- iemāca jau gan, ja cilvēks ir būtībā domājošs, saprātīgs.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu