Vai piekrītiet uzstādījumam, ka ģimenē/pārī sievietei vienmēr jāpakļaujas vīrieša gribai?

Formulējums apmēram tā: Ja sieva klausīs vīru visās lietās bez atrunām, tad ģimenē valdīs laime.

Aukstums  domāju, ka attiecības veidojot, abi kopdzīvē pierīvēsies, un būs brīži kad viens paklausīs, kad otrs paklausīs, es , drīzāk, pēc savas pieredzes varu teikt, ka divas galvas gudrākas , nekā viena...Tām, kuras skatās uz Austrumiem, vai citām kultūrām, noteikti, pirms kā nopietna uzsākšanas, jāiepazīstās ar tās kultūras paradumiem, jo vīrs, kurš izglītojies EU, nebūs rādītājs ikdienas dzīvē. Ne velti, ir daudz gadījumu Latvijā, kad mammām tēvi noņem bērnus un nekādas konvencijas tur nelīdz.

gacca  Principā - piekritīšu.
Krieviski ir teiciens "vidķi zamužom", tas ir "za mužom" - aiz vīra. Tas, kā sievietes izvēlas vīriešus, pēc kādiem parametriem - tas jau ir cits jautājums. Pie tam, pati daba ir apveltījusi sievietes ar īpašībām kas ļauj mazliet pamanipulēt ar vīrieša rīcību, kopēju interešu (ģimenes, attiecību saglabāšanas, kopējas izaugsmes) vārdā.

Eurika  Pilnīgas muļķības ! Ko tādu parasti pieprasa vīrieši - primāti . Ar zemu intelektu un vispār bez izpratnes kā veidot laimīgu ģimeni !

gacca  Uz kuģa nevar būt divi kapteiņi - tas noteikti uzskries uz klintīm ...

janisqwerty  Eurika !!! Tapeec ,ka visi viiriesi ir primaati ,protams atskaitot gejus ,,juus esat bez gimenes ! jutu liidz , patiesi juutu liidz !!!

DanaL  Gudrākais piekāpjas. Vārdos.

Vanesa15  Vispār sievietei kopumā nekas nav pretī pret stipro plecu un paklausību.
Bet ar vienu noteikumu, par cik sievietes mūsdienās ir kļuvušas gudras un emancipētas, Sieviete sākumā vienmēr notestēs konkrētā vīrieša prāta spējas, atbildības sajūtu un mugurkaulu, lai zinātu, vai ir droši viņam pakļauties, paklausīt un ļauties. Un ja sieviete sāk dominēt, t.i., bāzt zem tupeles, tad vīrietis pārbaudi nav izturējis. Nu nafig vajag pamuļķi vai tukšruni vējgrābsli, kas izsaimnieko saimniecību..., un vispār ģimeni neuztver nopietni.

raina1970  ĢImene- tas ir tandēms, ta ir - komanda.. Viens no pāra būs gudrāks vienos jautājumos, otrs- citos.. un viss ritēs uz prieksu tad- ja abi mācēs to saredzēt un atzīt, ka otrs var būt zinošaks. Un tas attiecas uz abiem dzimumiem. Pakļaušanās kādam, tikai tapēc , ka viņš ir vīrietis, vīrs.. nu , atvainojiet, bet neies cauri. Ja vīra viedoklis, situācijas risinājums- ir objektīvi racionālāks, vienkāršaks, labāks- okay, nav problēmu izdarīt tā, kā viņs piedāvā, pie reizes arī kaut ko var iemācīties jaunu.. bet ja ir nepamatotas prasības- es ir vīrs un tādēļ mani jāklausa sievai- nu lai tak staigā tas vīrs ar šo deklarāciju labi tālu.

Torpedo  Izskatās, ka šis jautājums interesē pamatā sievietes - a vīriešiem po*uj - alus un hokejs!

zigmars_uk  Tieši šo jautājumu pacēlu vienā citā portālā. Tagad uzskatu, ka sievai ir jāklausa vīram uz vārdu. Iebildumi nav pieļaujami. Vīrs ir galva un viņš ir atbildīgais. Lūk arī laimīgas laulības atslēga!

valmierietis333  Vanesai cepums - viedi vārdi !

-Es uzskatu tieši tāpat , kuram katram nedrīkst uzticēt tādu pilnvaru !
(Ir liela atšķirība - tēlot galvu , vai tiešām būt par galvu...)
Daudzi nemaz neapzinās, ko nozīmē tas vārds ´´galva´´ vai ´´vadīt´´ , tas nav tas pats ,kas smilšu kastē vadīt lāpstiņas , traktorīšus un spainīšus !

Uzskatu ,ka vīrietim jābūt galvenajam , bet ar noteikumu , ka viņam ir mugurkauls un zināšanas par to ,ko viņš dara ,un viņam jāprot kontrolēt situāciju , jābūt atbildīgam un ar augšējo galvu domājošam ,
tad sieviete arī var uzticēt tādam savu un bērnu drošību , dzīvību , jo ir pārliecināta ,ka uz tādu galvu var paļauties ,ka neaizmuks pie sīkākajām problēmām un nepametīs briesmu priekšā!

Grozi kā gribi - alkoholiķis neder par galvu , ja nu vienīgi par asti ,kas kuļ gaisu!

fargo  "ĢImene- tas ir tandēms, ta ir - komanda.."

braucot tandēmā, cik stūres ir velosipēdam? katram sava?

komandā pastāv hierarhija, kuras ietvaros notiek sadarbība. tās dalībniekiem ir savi uzdevumi un pāri visiem ir komandas vadītājs.

par tēmu.
ir jāklausa. vīram, nevis vnk vīrietim.

par to, ka jāklausa tikai tādam vai šitādam vīram... ja sieviete ir bijusi tik bezatbildīga, ka apprecējusi neuzticamu plenci, tad savā izvēlē vainīga ir tikai pati.

Aukstums  19:44, kāpēc Tev ir 3 izjukušas laulības? un citas problēmas, kuras esi izbazunējis´ pa visu pasauli publiski, ar kurām kā vīrietis netiec galā? Atbilde mani neinteresē, jo es tikai oponēju Tavam komentāram..cilvēkiem piemīt slikts paradums aizmirst, ko rakstījuši,runājuši...

edmunds  sieviete ar paklausiibu audzina viirieti atbildiigu. (c)

edding  It kā jau pareizi, bet jautājums, cik tas vīrietis pareizi izvēlēts. Ja gudrāks, prātīgāks, tad jā, bet ja steigā paķerts kāds pļēguris vai babņiks, tad diez vai.

Epifanija  nav vīra, nav neviens jāklausa!:D
a kapē jāpakļauj? es taču netaisos ar ādolfu precēties... kas tā par savienību, ja kāds būtu jāpakļauj? tās jau nav divu normālu cilvēku attiecības, tas ir sadisms un mazohisms.. un daudzi tā dzīvo?

aija_69  (c) ..Ir forši visu atbildību novirzīt uz vīrieti. Skan taču jauki: Kā teiksi, mīļais.
Manuprāt, šāda sievietes pozīcija ir tikai viens no klasiskās koķetēšanas un flirtēšanas paņēmieniem, spēle, kas abiem partneriem sagādā prieku. Lieliski izmantojama attiecību sākumposmā, nelielās devās un piemērotās sfērās der arī ilgtermiņā.

Taču kopdzīvē sieviete ir līdzvērtīgs partneris, kas solidāri uzņemas savu atbildības daļu kopējo interešu labā. Ja runā tieši par ģimenes laimi, tad pavarda sargātājai ir pat lielāka atbildība, kā mamuta nesējam.
(c) Ģimene - tas ir tandēms, tā ir - komanda.

raina1970  fargo- stūre ir viena, bet- sēdēt pie tās stūres būs prātīgāk tam, kurš konkrētā situācijā ir- zinošāks, prasmīgāks, varošāks-- ne visos gadījumos tas būs tikai un vienīgi vīrietis- vīrs.Tas pats sakāms par komandu-un komandas kapteini-- būs situācijas, kad vīrs pārliecinosi vadīs to ģimenes kuģi , bet būs situācijas, kad veiksmīgāk un prātīgāk ar to tiks galā sieva..

gacca  Ja sieva gudra - mācēs "iegrozīt" vīru, ja muļķe - tur nekā prātīga nebūs.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu